logo
15 HAZİRAN 2026

Akhisar deplasmanda kazanamıyor

Fenerbahçe yenilgisiyle dış sahada üst üste 6. mağlubiyetini alan Akhisar, 7 müsabakadır deplasmanda galip gelemedi

10.04.2017 00:00:00
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor, dış sahada art arda 6. mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe'ye 3-1 yenilen Akhisar Belediyespor, dış sahadaki başarısız sonuçlarına devam etti. Deplasmanda en son galibiyetini Gaziantepspor karşısında 2-1'lik skorla elde eden yeşil-siyahlı ekip, dış sahada Aytemiz Alanyaspor'la 0-0 berabere kaldıktan sonra Kardemir Karabükspor'a 1-0, Galatasaray'a 6-0, Beşiktaş'a 3-1, Gençlerbirliği'ne 2-0, Adanaspor'a 2-1 ve Fenerbahçe'ye ise 3-1 yenildi. Bu sezon dış sahada 14 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi alan Ege temsilcisi, şimdiye kadar dış sahada 10, evinde ise 20 puana ulaştı. Haftayı 30 puanla 14. sırada tamamlayan Ege temsilcisi, düşme hattındaki Çaykur Rizespor'un 7 puan, 17. sırada bulunan 1 maçı eksik Gaziantepspor'un ise 8 puan önünde yer alıyor. Gelecek hafta 23 Nisan Pazar günü Bursaspor'u konuk edecek Akhisar Belediyespor'un karşılaşmanın hazırlıklarına 12 Nisan Çarşamba gün başlayacağı bildirildi. 

Kendi kalesine 4. gol
Bu sezon daha önce Hugo Rodallega, kaleci Fatih Öztürk ve Serdar Kesimal'ın kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı Akhisar Belediyespor'da Miguel Lopes de dün kendi kalesine 1 gol kaydetti.

İlk 4'ten sadece 3 puan
Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan ekiplerden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığı ikişer maçı da kaybeden Akhisar Belediyespor, geçen hafta mağlup ettiği Medipol Başakşehir'le İstanbul'da oynadığı maçtan puan alamamıştı.

En golcü isim Vaz Te
Fenerbahçe karşısında takımının tek golünü atan Ricardo Vaz Te, ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Golcü oyuncu Trabzonspor'a transfer olan Hugo Rodallega'yı geride bıraktı ve takımın bu sezonki en golcü ismi oldu. Cezası nedeniyle Fenerbahçe karşısında takımının başında yer alamayan teknik direktör Buruk, ikinci maçında mağlubiyetle tanıştı.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

Arda Turan yılın teknik direktörü seçildi

Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Arda Turan, Ukrayna'da yılın teknik direktörü ödülünü kazandı

14.06.2026 17:46:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Turan  yılın teknik direktörü seçildi
Arda Turan  yılın teknik direktörü seçildi
Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Arda Turan, Ukrayna'da yılın teknik direktörü ödülünü kazandı.

Ukrayna Premier Lig'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada yapılan oylamada rakiplerini geride bırakan Arda Turan, 2025-2026 sezonunun en iyi teknik direktörü seçildi.
Yapılan oylamada LNZ Cherkasy'nin teknik direktörü Vitaliy Ponomaryov ikinci, Polissya'yı çalıştıran Ruslan Rotan ise üçüncü oldu.



Ukrayna Premier Lig'de geride kalan sezonu Arda Turan yönetiminde şampiyon olarak tamamlayan Shakhtar Donetsk, UEFA Konferans Ligi'nde ise yarı final oynama başarısı gösterdi.

FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı

14.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı.

FIFA, Mısır Futbol Federasyonu'na (EFA) resmi bir talimat göndererek "Firavunlar"ın turnuva formasında yer alan 7 yıldızın tamamen kaldırılmasını istedi.

Krizin Nedeni: Katı FIFA Yönetmelikleri

Mısır'ın formasında gururla taşıdığı bu 7 yıldız, ülkenin kazandığı Afrika Uluslar Kupası şampiyonluklarını simgeliyordu.

Ancak FIFA ekipman yönetmeliklerine göre, Dünya Kupası finallerinde mücadele eden takımlar formalarında yalnızca Dünya Kupası şampiyonluklarını simgeleyen yıldızlar taşıyabilir. Kıtasal ya da bölgesel başarıları temsil eden amblemlerin ve yıldızların turnuva organizasyonunda kullanımına izin verilmiyor.

Mısır Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada durumun kendileri için sürpriz olmadığını, turnuva öncesinde bu kuraldan haberdar edildiklerini belirtti.

Numaraların rengi de değişiyor



FIFA, sadece yıldızların kaldırılmasıyla kalmadı; televizyon yayınlarında, hakemler ve taraftarlar tarafından oyuncu numaralarının daha net okunabilmesi için formadaki numaraların renginin de altın sarısından beyaza dönüştürülmesini zorunlu kıldı. Üretici firma Puma tarafından revize edilen yeni formalar, takımın resmi fotoğraf çekimlerinde basına tanıtıldı.

Uruguay tartışması yeniden alevlendi



Mısır'a gelen bu yasak, futbol kamuoyunda Uruguay'ın formasındaki 4 yıldız tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Uruguay yalnızca 2 kez Dünya Kupası kazanmasına rağmen, FIFA'nın resmi olarak tanıdığı 1924 ve 1928 Olimpiyat şampiyonluklarını (o dönem Dünya Kupası organize edilmediği için dünya şampiyonluğu sayarak) formasına yansıtabiliyor. Mısır'ın 7 kıtasal şampiyonluğuna izin verilmezken Uruguay'ın bu istisnadan yararlanması taraftarlar arasında çifte standart eleştirilerine yol açtı

Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek

14.06.2026 11:27:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, H Grubu'nda İspanya ile Yeşil Burun Adaları, Atlanta Stadı'nda TSİ 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle:

15 Haziran Pazartesi:

E Grubu:

02.00 Fildişi Sahili - Ekvador (Philadelphia Stadı)

F Grubu:

05.00 İsveç - Tunus (Monterrey Stadı)

H Grubu:

19.00 İspanya - Yeşil Burun Adaları (Atlanta Stadı)

G Grubu:

22.00 Belçika - Mısır (Seattle Stadı)

Haiti, İskoçya karşısında direnemedi


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Haiti'yi 1-0 mağlup etti. Aynı grupta Brezilya ile Fas 1-1 berabere kalmıştı. 

14.06.2026 08:04:00
Haber Merkezi/AA
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi

2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Karayipler'in temsilcisi Haiti'yi 1-0 mağlup etti.
Maçtaki tek golü, 28. dakikada John McGinn attı ve İskoçya'ya galibiyeti getirdi.


Kadrolar

Haiti: Placide, Arcus, Ade, Delcroix, Experience, Deedson (Dk. 61 Casimir), Jacques, Bellegarde, Providence (Dk. 85 Fortune), Isidor (Dk. 76 Joseph), Pierrot

İskoçya: Gunn, Hickey (Dk. 75 Patterson), Robertson, Grant Hanley, Jack Hendry, McTominay, Doak (Dk. 75 Christie), Ferguson, McGinn (Dk. 83 Curtis), Adams (Dk. 75 Dykes), Shankland (Dk. 83 McLean)

Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu


FİFA 2026 Dünya Kupası C Grubu açılış maçında Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, aynı kupanın çeyrek finalisti Brezilya ile 1-1 berabere kaldı. Fas, etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekti.

14.06.2026 03:22:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu

FIFA 2026 Dünya Kupası C Grubu maçında Brezilya ve Fas milli takımları, ABD'nin East Rutherford şehrindeki New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadı) karşılaştı. Maç 1-1 sona erdi.

İlk gol Fas'tan

Fas, 21. dakikada PSV Eindhoven'ın yıldızı İsmail Saibari'nin aşırtma golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 32. dakikada Vinicius Junior nefis golle karşılık verdi. Maçın 15. işe 30. dakikaları arasında Fas, Brezilya'yı adeta kalesine sıkıştırdı. Bu dakikalarda Brezilyalı taraftarlar tutuk oyunları nedeniyle takımlarını yuhaladı. İlk 30 dakikada Fas, ataklarda rakibine 6-1 üstünlük sağladı.

Maçın ikinci yarısında sahada daha dengeli bir oyun vardı. Zaman zaman Fas, zaman zaman Brezilya ciddi ataklar geliştirdi.

Galatasaray hangisini getirecek?

Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor

13.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray transfer piyasasında Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimleri sosyal medyayı kasıp kavururken, Kemerburgaz koridorlarında yaşanan dev krizin ve menajerlik savaşlarının perde arkası aralandı! Sarı-kırmızılı taraftarlar "hangisini getireceğiz?" sorusunun cevabını merakla beklerken; bu iki dünya yıldızını kulübe sunan menajer ile yönetimdeki en yakın çalışma arkadaşı Abdullah Kavukçu'nun Dursun Özbek duvarına çarptığı ortaya çıktı.






Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor. Son günlerde sarı-kırmızılı taraftarların heyecanla takip ettiği Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimlerinin arka planındaki gerçekler, Kemerburgaz ve kulüp koridorlarındaki derin bir fikir ayrılığını ortaya çıkardı.






GETİRİM DİYE ORTAYA ÇIKAN MENAJER

Sosyal medyada sürekli pompalanan ve taraftarı heyecanlandıran Camavinga ile Khephren Thuram isimlerini Galatasaray'a sunan ve "bu oyuncuları getiririm" diyerek kulübün kapısını çalan isim A.B.

Camavinga'nın haklarını elinde bulunduran Stellar menajerlik şirketiyle Galatasaray'ın geçmişte de birçok iş birliği bulunuyor. Ancak bu operasyonda köprü görevini üstlenen A.B. Bilindiği üzere bu menajer, daha önce sarı-kırmızılı kulübe Przemyslaw Frankowski transferini de getiren isim olarak tanınıyor.






KABUKÇU TOPLANTIYA BİLE KATILMADI

İşin asıl çarpıcı kısmı ise yönetim ve Kemerburgaz ayağında yaşanıyor. Menajerin kulüpte en yakın çalıştığı isim, yönetim kurulu üyesi Abdullah Kavukçu. Ancak Kavukçu'nun kulüp içindeki kredisinin son dönemde ciddi şekilde sorgulandığı iddia ediliyor.

KAVUKÇU PASİVİZE Mİ EDİLDİ?

Son olarak Başkan Dursun Özbek ile Teknik Direktör Okan Buruk arasında gerçekleştirilen kritik transfer zirvesine Abdullah Kavukçu'nun alınmaması dikkat çekti. Bu hamlenin yankıları sürerken, Kavukçu'nun son yönetim kurulu toplantısına da katılmaması kulislerdeki "kriz" iddialarını güçlendirdi.






BİLGİ YA DA GİRİŞİM BULUNMUYOR

Taraftarın sosyal medyada adeta nöbet tuttuğu Camavinga ve Thuram isimleri için kulüp kaynaklarından gelen bilgi net... şu an için resmi bir ilgi ya da girişim söz konusu değil. İsimlerin tamamen Bu menajer ve ekibi tarafından gündemde tutulduğu, Kemerburgaz'ın ise bu isimlere karşı mesafeli olduğu belirtiliyor.






GETİREN DEĞİL GÖTÜREN ÖNEMLİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer stratejisinde radikal bir değişikliğe gitti. Şu aşamada kulübe mali yük getirecek yeni yıldızlar yerine, eldeki yüksek maliyetli veya kadroda düşünülmeyen oyuncuların gönderilmesini öncelik olarak belirledi. Yani Özbek, şu an için "getiren değil, götüren" isim arıyor.






BAŞKAN ÖZBEK ÖNCE "SATAN" ARIYOR

Başkan Özbek, tıpkı ünlü menajer George Gardi'ye yaptığı gibi Bu menajere de Abdullah Kavukçu'dan bağımsız olarak şu net mesajı iletti:






- Önce eldeki oyuncuları satıp kulübe rahat bir nefes aldırın, eldekileri götürün; geleceklere daha sonra bakarız.

Galatasaray'da transferin önünü açacak tek formülün oyuncu satışı olduğu bu restle kesinleşirken, bu menajer ve Abdullah Kavukçu cephesinin bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.