Örneğin son on yıl içinde bile Avrupa'nın ekmek tüketiminde yüzde otuz bir oranında büyük bir azalma oldu. EkmekÖrneğin son on yıl içinde bile Avrupa'nın ekmek tüketiminde yüzde otuz bir oranında büyük bir azalma oldu. Bu nedenle de gelişmiş ülkelerde, hayvansal ürünlerle beslenmeden doğan kalp, damar ve tansiyon hastalıkları da çoğaldı. Ekmekte bulunan lipitlerin organizmaya büyük yararı vardır. Sindirimleri daha kolaydır ve kanda birikim yapmazlar.Nasıl Yiyeceksiniz?1 Bazı alışkanlıklarınızı değiştirin. Örneğin yalnız kabuğunu yerseniz ekmekte bulunan vitamin ve madensel tuzların ancak bir kısmından yararlanabilirsiniz. Fırın ateşiyle en yakın temasta bulunduğu için kabuktaki vitaminler ve madensel tuzların bir bölümü sıcaktan, havayla karşı karşıya olduğu için bir bölümü ışık ve oksijenden etkilenerek besin gücünü yitirirler. Ekmeğin yalnız için yemek de zararlıdır. Sindirimi güçtür. O halde her yanından eşit ölçüde yararlanın. 2 Ekmeği sofraya ya da yemek masasına dilimler halinde koyun ve dilimler halinde yiyin.3 Bayatlayan ekmeği, ekmek aşı, ekmek kızartması, köfte gibi yerlerde değerlendirmeye çalışın.4 Ekmeği daha çok çorbalar ve sebzeler gibi sulu yemeklerle tüketin. Hamur işleri, bulgur ve pirinç pilavı gibi katı yemeklerin yanısıra da ekmek yemeğe kalkarsanız eksik besin ve fazla kilo alırsınız.5 Kızarmış ekmeğin sindirimi daha kolaydır ama ateşin etkisiyle içindeki bazı vitamin ve mineraller değer kaybına uğrar. Bayat ekmeği ise kızartarak değerlendirin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.