Amerika, İsrail ve İngiltere eksenli küresel Yahudi Lobisi, bölgemizde sadece İran'ı hedef alan ambargo ve adımlar atmıyor.
İran'ı çevreleyen komşuları da zayıf düşürecek manevralar yapıyor.
Böylece, diş geçiremediği Rusya, Çin ve Hindistan'ın altını boşaltmayı hedefliyor.
Bu bağlamda Türkiye öncelikli pozisyonda.
Amerika, Türkiye'yi zayıf halka olarak görüyor.
Türkiye'nin borç batağını ve ekonomik çöküşünü bizden iyi biliyorlar.
Gırtlağımızı sıkıyorlar.
Ölümü gösterip sıtmaya razı ederek yeni BOP'lu işlerine maşa yapmak telaşındalar.
Komplo teorisinden söz etmiyorum.
Somut adımlar atıyorlar.
Önceki hafta Ankara'ya gelen ABD Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea başkanlığındaki heyet, TOBB üyeleri başta olmak üzere işadamlarının tehdit ediyor. Fon akışı ve örtülü şantaj gibi kirli yöntemlerle "İran'a karşı ambargo"ya razı etmeye çalışıyorlar?
Türk halkının ve işadamlarının, komşularıyla olan münasebetlerinin bozulmasına artık razı olmadığını çok iyi biliyorlar.
Derken Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörleri, Türkiye'nin küresel finans çevrelerinden borç almasını engellemek üzere Senato'ya teklif veriyorlar.
Türkiye tam da bu şoku atlatmaya çalışırken; ABD Kongresi'nin iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi, 716 milyar dolarlık 2019 savunma harcamaları yasa tasarısının nihai hali üzerinde uzlaşma sağlıyor.Tasarıda, Türkiye'ye F-35 yeni nesil savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulması yer alıyor.
Adım adım geliyorlar.
Türkiye, oraya-buraya kaçarak, BRICS blokuna zoraki eklenti ve sığıntı gibi durarak bu belaları def edemez.
Türkiye, yepyeni bir dünya düzeni gerçeğini görmelidir.
Bu gerçek, Avrupa, Rusya, Asya ve BRICS ülkeleri ilim adamlarının 10 tane uluslararası kongrede ilan ettikleri üzere Prof. Dr.
Haydar Baş beyin
Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para gerçeğidir.
Yeni Rusya'yı kaldırın, altından Milli Ekonomi ve Milli Para çıkıyor.
Yeni Çin'in kaldırın, altından Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para çıkıyor.
Hindistan'ı, Brezilyayı, topyekûn BRICS'i kaldırın; altından Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para çıkıyor.
Hepsinin kalkınma ve şahlanışının altında ve alnında Prof. Dr. Haydar Baş damgası vardır.
Türkiye'nin de, Türk tilkilerinin de dönüp dolaşarak varacağı yer bu kürkçü dükkânıdır.
Adres, Prof. Dr. Haydar Baş'tır.
2005 öncesi dağılmış Rusya ile, 2005'te Milli Ekonomi Modeli ile tanıştıktan sonraki Rusya bir değildir.
2005 öncesi fasoncu Çin ile, 2005'ten itibaren Rusya üzerinde Milli Ekonomi Modeli ile tanıştıktan sonraki Çin bir değildir.
BRICS ise Haziran 2006'da şekillenmiştir.
Hepsinin tohumu, esası ve temelleri Prof. Dr. Baş'ın Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para sistemidir.
Kapitalizmin ve Amerika'nın kâğıttan imparatorluğunun çöküşü de 2005'te İstanbul'da Uluslararası bir kongre ile Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para sistemi dünyaya deklare edildiğinde başlamıştır.
2005'ten itibaren artık Amerika'nın Rusya, Çin ve BRICS ülkelerinin başına, bize yaptığı gibi "ekonomi sopası" indirmeye takati kalmamıştır.
Amerikan ekonomisi, bugün çok daha fena haldedir.
Tink-tankçı Mark Faber, Amerika'nın kulağına "artık sen öldün" diye üflüyor.
"Doktor Kıyamet" (Dr. Doom) olarak nam salan Mark Faber, 2005'ten bu yana Amerika için hiç de hayır rüya görmüyor.
Gloom-Boomand-Doom (Parlama-Patlama-Kıyamet) başlıklı raporlar yayınlayan Faber, geçen gün de Amerika'ya şu kara haberi veriyor:
"Çin Halk Cumhuriyeti ve şimdi giderek artan hızda Hindistan artık ipleri ele almaya hazırlanıyor. ABD'nin küresel hegemonyası ve etkisi giderek azalıyor.
Ve bu azalış aslında uzun bir süredir de devam ediyor. Bu ticaret savaşı, küresel ekonomik dengelenmede "mutasyon"u hızlandıracak ve 'diğer' ülkeler giderek daha çok önem kazanacak, ABD ise giderek önemsizleşecek."
Diğer kazanan ise Çin'in doğal tedarikçisi Rusya olacak, diyor Faber.
Bu süreci ve tabloyu, Türkiye'nin basiretle, samimiyetle ve açık yüreklilikle okuması gerekiyor.
Eli sopalı küresel yaygaracılara karşı dik durması gerekiyor? Rusya, Çin ve BRICS ülkeleri gibi.
Bunun yolu, misafir sanatçı edasıyla dördüncü-beşinci kulaktan Milli Ekonomi Modelini ve Milli Para sistemini dinlemek değil; Rusya, Çin ve BRICS'in ilim ve siyaset adamlarının yaptığı gibi, bizzat sahibinden, Prof. Dr. Baş'tan öğrenmektir, almaktır.
Aksi halde Türkiye meteliğe kurşun sıkarak sopa yemeye, cehenneme balıklama atlamaya devam eder.