logo
20 MAYIS 2025

Antalya gastronomide de iddialı

 
 
Türkiye'nin en çok turist çeken ili Antalya'da yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla “Antalya’dan Dünyaya” sloganıyla 23-25 Eylül tarihlerinde gastronomi festivali düzenlenecek.

04.09.2022 20:41:00
Antalya gastronomide de iddialı
Antalya gastronomide de iddialı

Tarihi, eşsiz konumu, biyoçeşitliliği, benzersiz kıyıları, doğal güzellikleri ve yemek kültürü ile dünya turizminin göz bebeği Antalya, Birinci Uluslararası Food Fest gastronomi festivaline ev sahipliği yapacak. Yerel gıdaya sahip çıkmak amacıyla, "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi" temasıyla 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Food Fest Antalya, gastronomi dünyasının duayenlerini bir araya getirecek. "Antalya'dan Dünyaya" sloganıyla gerçekleşecek uluslararası festival, Antalya Karaalioğlu Parkı'nda dünyanın dört bir yanından gelen konukları ağırlayacak. Kentin saklı kalmış lezzetlerini dünya arenasına taşıyacak, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şeflerin katılacağı Food Fest Antalya'nın tanıtımı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde Antalya'da etkinlik gerçekleştirildi.


Gastronominin yıldızı parlıyor



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yemeği ve sofrayı kutsayan binlerce yıllık Anadolu geleneğinin kadim bir mutfak kültürünü bize armağan ettiğini söyledi. Gastronominin dünyanın yükselen ve parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Böcek, "Antalya, 700 bin yatak kapasitesi, nitelikli otelleri, hizmet kalitesi, eşsiz doğası, dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları, ören yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti konumundadır. Aynı zamanda tarımın başkenti olarak ülkemizin örtü altı (sera) tarımının yarısını bulunduran Antalya'mız, yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve pek çok coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratmaktadır. Gastronomi sektörünün, restoranların ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümü tüm Türkiye'ye Antalya'dan ulaştırılmaktadır. Antalya'nın saklı kalmış lezzetlerinin, yerel ürünlerinin otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer almasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Coğrafi işaret alan yöresel ürünlerimizin, festivale katılan çok değerli yerel ve global şefler aracılığıyla uluslararası arenada bilinirliğini arttıracağız. Örneğin Antalya'nın meşhur piyazı ya da kabak tatlısı gibi lezzetlerinin Fransa'da, İspanya'da, İtalya'da Michelin yıldızlı bir şefin menüsünde yer almasını, ayrıca domates, muz, avokado, portakal gibi ürünlerimizin dünya marketlerinin raflarında yer almasını hedefliyoruz." 

Yeme-içme turisti çeker

Food Fest Antalya İçecek Direktörü Gökmen Sözen, festivalin içeriğini katılımcılara anlattı. ATSO Başkanı Davut Çetin ise AKTOB Başkanı Erkan Yağcı da "Turisti şehre çeken önemli etkenlerden biri yeme-içme kültürüdür. Bu festival turistin şehre gelmesi açısından katkı sağlayacaktır" dedi. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Türkiye’de özel okulların tarihi
Özel okullar ticarethane mi?
Stratejik ortaklık konusunda anlaştılar
İngiltere-AB arasında mutabakat
19 Mayıs'a coşkulu kutlama
Hüseyin Baş'tan Lozan çıkışı
Hüseyin Baş’tan 19 Mayıs mesajı
‘Biz o umudun adıyız!’
İran'dan denetime 'evet', durdurmaya 'hayır'
İran'ın 'uranyum zenginleştirme' duruşu net
İsrailli bakan: 'Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz'
"Dünya bizi durduramıyor"
Netanyahu ilk kez açıkladı
'Gazze'nin tamamı işgal edilecek'
Tarife restleşmesi Çin'i etkilemedi
ABD, Çin ekonomisini sarsamadı
BTP’den 19 Mayıs’a anlamlı vurgu
‘Durmadan izinden yürüyoruz’
Esaretten bağımsızlığa giden kutlu yolculuk
19 Mayıs kutlu olsun
Biden'a prostat kanseri teşhisi konuldu
Trump'tan 'geçmiş olsun' mesajı
Ege Denizi'nde deprem
Büyüklüğü 4.6
Fenerbahçe'den ikincilik rekoru
Üst üste 4. kez ligi ikinci tamamlayacak
Şampiyon Galatasaray
Galatasaray konuk ettiği Kayserispor'u rahat geçti
İsrail açlığı silah olarak kullanıyor
Onlarca Gazzeli çocuk açlıktan öldü
Türkiye’de özel okulların tarihi
Özel okullar ticarethane mi?
Stratejik ortaklık konusunda anlaştılar
İngiltere-AB arasında mutabakat
19 Mayıs'a coşkulu kutlama
Hüseyin Baş'tan Lozan çıkışı
Hüseyin Baş’tan 19 Mayıs mesajı
‘Biz o umudun adıyız!’
İran'dan denetime 'evet', durdurmaya 'hayır'
İran'ın 'uranyum zenginleştirme' duruşu net
İsrailli bakan: 'Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz'
"Dünya bizi durduramıyor"
Netanyahu ilk kez açıkladı
'Gazze'nin tamamı işgal edilecek'
Tarife restleşmesi Çin'i etkilemedi
ABD, Çin ekonomisini sarsamadı
BTP’den 19 Mayıs’a anlamlı vurgu
‘Durmadan izinden yürüyoruz’
Esaretten bağımsızlığa giden kutlu yolculuk
19 Mayıs kutlu olsun
Biden'a prostat kanseri teşhisi konuldu
Trump'tan 'geçmiş olsun' mesajı
Ege Denizi'nde deprem
Büyüklüğü 4.6
Fenerbahçe'den ikincilik rekoru
Üst üste 4. kez ligi ikinci tamamlayacak
Şampiyon Galatasaray
Galatasaray konuk ettiği Kayserispor'u rahat geçti
İsrail açlığı silah olarak kullanıyor
Onlarca Gazzeli çocuk açlıktan öldü
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.