logo
15 HAZİRAN 2026

Antalyaspor deplasmanda kayıp

Antalyaspor deplasmanda kazanmakta zorlanıyor

26.04.2023 15:50:00 / Güncelleme: 26.04.2023 17:39:30
Antalyaspor deplasmanda kayıp
Antalyaspor deplasmanda kayıp

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda yaşadığı üç puan hasretine 32. haftadaki VavaCars Fatih Karagümrük maçıyla son vermek istiyor.

Ligde 31 hafta sonunda 13. sırada bulunan Akdeniz temsilcisi, topladığı 33 puanın 10'unu 2 galibiyet, 4 beraberlikle dış sahada elde etti. Deplasmanda 14 maçı geride bırakan Antalyaspor, dış sahada en az puan toplayan takımlar arasında bulunuyor. Ligin 2. haftasında İstanbul'da HangiKredi Ümraniyespor'u 1-0 yendikten sonra ikinci dış saha galibiyetini 12. haftada Demir Grup Sivasspor'u 2-0 mağlup ederek alan kırmızı-beyazlılar, bu mücadeleden sonra oynadığı deplasman maçlarında 5 mağlubiyet, 4 beraberlik yaşadı.

Akdeniz ekibi, 14. haftada Beşiktaş'la 0-0, 18. haftada Atakaş Hatayspor'la 0-0, 28. haftada Arabam.com Konyaspor'la 1-1, 30. haftada İstanbulspor'la 3-3 berabere kaldı. Antalyaspor, 16. haftada Medipol Başakşehir'e 2-0, 20. haftada Galatasaray'a 2-1, 22. haftada Trabzonspor'a 2-0, 24. haftada Kasımpaşa'ya 3-1, 26. haftada Adana Demirspor'a 2-0 yenildi. Kırmızı-beyazlılar, deplasmanda üç puan hasretini, ligin 32. haftasında 29 Nisan Cumartesi günü VavaCars Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçı kazanıp gidermeyi hedefliyor. AA

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya hezimetiyle başlayan A Milli Takım'da Montella'nın 26 kişilik tartışmalı kadrosu patladı! Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege ve Bundesliga'da fırtına koparan Atakan Karazor gibi hazır gurbetçileri harcayıp, kendi takımlarında kulübeye mahkum olan isimleri turnuvaya götüren İtalyan hocaya adalet terazisi ilk maçta faturayı kesti

15.06.2026 12:56:00
Haber Merkezi
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
A Milli Futbol Takımımız, büyük umutlarla başladığı Dünya Kupası ilk grup maçında Avustralya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Sahada varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar'da ağır hezimet, sadece sergilenen kötü futbolu değil, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın 26 kişilik nihai kadro seçimlerini yeniden tartışmaların merkezine oturttu.






ARAL İLE DEMİR EGE'NİN GÜNAHI NE?

Tarihi mağlubiyet gazetemizin günler öncesinden "Montella gurbetçi gençleri doğradı" manşeti yeniden akıllara geldi. Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Braga ile Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege Tıknaz ve Bundesliga'da Stuttgart formasıyla fırtınalar estiren Atakan Karazor gibi çok formda gurbetçilerin üzeri İtalyan hoca tarafından tek kalemde çizilmişti.






KAAN VE ÇAĞLAR'IN NE İŞİ VAR?

Gurbetçi yıldızları ve genç yetenekleri dışarıda bırakan Montella; kulübe mahkumlarını, gözden çıkarılanları ve formsuz isimleri ise ödüllendirdi. Fenerbahçe'de kulübeye hapsolan Oğuz Aydın, Kasımpaşa'ya gönderilen İrfan Can, Galatasaray'da süre alamayan Kaan Ayhan, Dortmund'un gözden çıkardığı Salih Özcan ve taraftarın tepkisini çeken Çağlar Söyüncü gibi isimler hazır gurbetçilerin yerine kadroya monte edildi.






ERSİN VE MUHAMMED'İN GÜNAHI NE?

Kronikleşen sol stoper krizine rağmen Ajax'lı Ahmetcan Kaplan ve Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek evde bırakılırken, kaleci tercihindeki adaletsizlik de dikkat çekti.

Beşiktaş'ın elden çıkardığı, Fenerbahçe'de yedeğe düşen Mert Günok kadroya dahil edilirken; kulüplerinde istikrar yakalayan birinci kaleciler Ersin Destanoğlu ve Muhammed Şengezer liste dışı kaldı.

Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya mağlubiyetiyle başlayan A Milli Takım'da şokun perdesi aralanıyor. İddialara göre ay-yıldızlıların kampında futboldan çok transfer pazarlıkları, hoca iddiaları ve milyon euro'luk gelecek kaygıları konuşuldu

15.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi. Mağlubiyet ise akıllara turnuva döneminde milli takım oyuncularının aklının Avustralya, ABD ya da Paraguay'dan çok transferde olduğu haberlerini akıllara getirdi.






MİLLİ TAKIM KAMPINDA TRANSFER HEYECANI

Konuşulan iddialara göre takımın kaptanları ve abileri Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, Fenerbahçe başkanlık seçimine dahil olurken Hakan Safi'yle pazarlık yapmaktan geri kalmadılar. Sadece oyuncular değil Montella'nın bile aklının bir yerinde Fenerbahçe'nin başına geçmek vardı.

-Vincenzo Montella: Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edildi.

-Hakan Çalhanoğlu: Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile transfer görüşmeleri yaptı.

-Merih Demiral: Bir yandan YouTube programları ile diğer yandan da Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile yaptığı transfer görüşmeleriyle meşgul oldu.






-Zeki Çelik: İtalyan basını Fenerbahçe ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti.

-İsmail Yüksek: Kante ve Guendouzi'nin varlığında yeni gelecek teknik direktörün Fenerbahçe'de kendisine forma vermezse ne yapacağını düşünüyor.

-Arda Güler: Mourinho geldi. Kendisine forma verecek mi? Real Madrid kendisini 100 milyon euro'ya Arsenal'a satacak mı?






-Barış Alper Yılmaz: Saçlarını sarı Mohawk yaparken hedefi geçen sezon başında Suudlardan alamadığı devasa sözleşmeyi Avrupa'dan kapmatka.

-Kerem Aktürkoğlu: Maaşını ödediği Hakan Safi, Fenerbahçe'de seçimi kaybetti. Aziz Yıldırım'ın kızı da zaten zamanında "Kerem'i almayın" demişti.

-Kenan Yıldız: Juventus, Real Madrid'e 100 milyon euro'ya bile satmadı.

-Mert Müldür: Fenerbahçe taraftarı kendisini istemiyor. Yeni teknik adam isteyecek mi?

-Salih Özcan: Bonservisi elinde takım arıyor. Kimse kendisine teklif yapmıyor.

-Deniz Gül: Porto'da artık 3'üncü alternatif, Fenerbahçe ile Galatasaray için transferi konuşuluyor.

-Mert Günok: Fenerbahçe'de ikinci kaleci, Fenerbahçelilere göre Tarık'ın bile gerisinde. Milli takımda olmasına kendisi bile şaşkın.






-Altay Bayındır: Manchester United satmak istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kaleci arıyor. Kimsenin umrunda bile değil

-Çağlar Söyüncü: Futbol onu bıraktı ama o futbolu bırakmamaya niyetli. Niye bıraksın da Fenerbahçe'de çok iyi kazanıyor.

-Samet Akaydın: Sözleşmesi bitti. Boşta. Sürekli Galatasaraylıların yanında. Belki bir şey çıkar umudu var.

-Kaan Ayhan: Galatasaray'da bile oynamıyor. Gitsin isteniyor. Suudlar bile para vermiyor.






-İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe beğenmediği için Kasımpaşa'ya verdi... Sergen Yalçın ve Trabzonspor devre arasında ilgilenmedi bile.

-Oğuz Aydın: Fenerbahçe'de kulübenin koruyucusu. Beşiktaş ve Trabzonspor'a transferi konuşuluyor.

-Can Uzun: 50 milyon Euro mu, 60 milyon euro mu? Galatasaray'ın ne kadar teklif edeceği çok daha fazla gündemi meşgul ediyor.

Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!

Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı

15.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Buna göre Jose Mourinho'nun listesindeki 55 milyon Euro'luk Nathaniel Brown yerine, yanlışlıkla İngiliz adaşının transfer edildiği ve Portekizli hocanın Devin Özek'e "Bu kim?" diyerek şok geçirdiği iddia edildi.







Fenerbahçe'de geçen sezon büyük umutlarla yapılan Archie Brown transferinin perde arkasında "isim benzerliği" yüzünden tarihi bir skandal yaşandığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan devi AC Milan'ın elinden kaptığını iddia ederek kadrosuna kattığı İngiliz sol bek Archie Brown, facia bir sezon geçirdi.






BROWN'LAR KARIŞINCA OLAN OLDU

Sahadaki etkisiz performansıyla beklentilerin uzağında kalan sol bek, sarı-lacivertli yönetimi yeniden sol bek arayışlarına itti. Genç oyuncuya bırakın AC Milan'ı, İngiltere Championship'ten bile talip çıkmaması kulübü kara kara düşündürüyor. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Fenerbahçe'nin asıl hedefinin başka bir "Brown" olduğu belirtildi.







ASIL İSİM NATHANIEL'Dİ

Teknik direktör Jose Mourinho'nun geçen sezon yönetime sunduğu transfer listesinin ilk sırasında, şu sıralar Bayern'in transfer etmek için Frankfurt'a 55 milyon Euro ödemeye hazır olduğu Nathaniel Brown yer alıyordu.

Ancak transfer operasyonunda yaşanan karışıklık sonucu, listeye Nathaniel yerine Gent forması giyen Archie Brown eklendi. Apar topar transfer bitirildi.







MOURINHO "BU KİM?" DİYE PATLADI

Transferin tamamlanmasının ardından önüne Archie Brown'ın belgeleri gelen Jose Mourinho'nun büyük bir şok yaşadığı da dedikodular arasında. Portekizli teknik adamın, sportif direktör yardımcısı Devin Özek'e şaşkınlıkla "Bu kim?" diye sorduğu ve isim benzerliği kurbanı olunduğunu anlayınca küplere bindiği iddia edildi.







ARCHIE BROWN FİYASKOSU

Listesindeki elit sol bek yerine bambaşka bir oyuncuyla karşılaşan Mourinho'nun bu durumdan dolayı çok öfkelendiği konuşuluyor.

Yaşanan bu transfer fiyaskosunun ardından sol bek bölgesini tamamen sil baştan kurma kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Archie Brown'u maliyetine bakılmaksızın elden çıkarmanın yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için nokta atışı bir takviye yapmak istiyor.

Montella radikal kararlar alıyor

Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor

15.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Montella radikal kararlar alıyor
Montella radikal kararlar alıyor
Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor.

Paraguay karşısında mutlak galibiyet hedefleyen İtalyan teknik adam, hem oyun formatını değiştiriyor hem de ilk 11'de neşter vurmaya hazırlanıyor.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle turnuvaya şanssız bir başlangıç yapan A Milli Takımımız, gelecek cumartesi oynayacağı Paraguay maçına "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkıyor.

Gruptan çıkma iddialarını sürdürmek için 3 puandan başka alternatifi olmayan Ay-Yıldızlılar'da, teknik direktör Vincenzo Montella'nın oyun formatında ve ilk 11'de ciddi revizyonlara gitmesi bekleniyor.







ORKUN KÖKÇÜ KULÜBEYE GİDECEK

Montella, Avustralya karşısına kağıt üzerinde 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı. Kalede Uğurcan; savunmada Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi; merkezde İsmail ve Hakan; hücum hattında ise Arda, Orkun, Barış Alper ve en uçta Kerem Yılmaz tercih edildi. Ancak bu formasyon, fizikli ve katı savunma yapan Avustralya karşısında üretim kısırlığına yol açtı. Kerem2in en uçta stoperler arasında yıpranması, kanatların etkinliğini azalttı. Hakan ve İsmail ikilisi, Orkun'un da 10 numara pozisyonunda derine gelmesiyle zaman zaman yaratıcılık alanlarını daralttı.







KENAN YILDIZ BU KEZ 11'DE OLACAK

Paraguay'ın sert, arkada boşluk bırakmayan ve geçiş oyununu iyi oynayan Güney Amerika tarzına karşı İtalyan teknik adamın "Saf Santrforlu" ya da "Mobil 4-3-3" formatına dönmesi muhtemel. Avustralya maçının ikinci yarısının başında (46') Barış Alper'in yerine oyuna giren ve takıma hareketlilik getiren Kenan Yıldız'ın Paraguay maçına ilk 11'de başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.







GERÇEK SANTRFOR DENİZ GÜL SAHAYA

Kerem ya da Barış Alper'den birinin kulübeye çekilerek Kenan'ın sol kanatta ana silah olması bekleniyor. Ayrıca ceza sahası içi etkinliğini artırmak adına, son dakikalarda süre alan genç santrfor Deniz Gül'ün ilk 11 ya da erken bir hamle oyuncusu olarak Montella'nın planlarında daha fazla yer alacağı tahmin ediliyor.







YUNUS AKGÜN SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Avustralya maçında 62 dakika sahada kalan Orkun Kökçü'nün yerine giren Yunus Akgün ve o maçta süre bulamayan İrfan Can Kahveci, Paraguay maçının kilit isimleri olabilir. Montella, Arda Güler'i merkeze çekip, sağ kanadı İrfan Can veya Yunus'un yaratıcılığına emanet ederek daha akışkan bir hücum hattı kurgulayabilir.







MERİH VE ZEKİ'YE KULÜBE YOLU GÖRÜNDÜ

Zeki Çelik'in yerine 81'de oyuna giren Mert Müldür, Paraguay'ın kanat akınlarını durdurmak ve hücuma daha fazla genişlik kazandırmak adına sağ bekte formaya daha yakın görünüyor. Savunma göbeğinde ise Merih - Abdülkerim ikilisinin uyumu sürse de, sertlik dozajını artırmak için ozan Kabak veya Samet Akaydın hamleleri de Montella'nın masasındaki diğer alternatifler.







İLK ANDA PARAGUAY MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Uğurcan Çakır
Mert Müldür, Ozan Kabak (Samet Akaydın), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu
İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler (Merkezde)
Yunus Akgün (Barış Alper Yılmaz), Deniz Gül, Kenan Yıldız

Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?

İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek

15.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek.

İşte 30 şuttan gol çıkaramayan millilerin mutlak galibiyet için hücumda ve savunmada değiştirmesi gereken radikal taktikler.







A Milli Takımımız, Dünya Kupası açılışında Avustralya'ya 2-0 yenilerek can sıkan bir başlangıç yaptı. Grubun diğer maçında ABD'nin 4-1 yendiği Paraguay'la milliler ikinci maçında Cumartesi günü "tamam mı, devam mı" karşılaşmasına çıkacak. Paraguay da bizim gibi sıfır puanda ve bu maçın telafisi yok.






Avustralya maçının istatistikler, futbolun topa sahip olmaktan ibaret olmadığını gösterdi:

Topla Oynama: %72 (Türkiye) - %28 (Avustralya)
Toplam Şut: 30 (Türkiye) - 9 (Avustralya)
İsabetli Şut: 8 (Türkiye) - 4 (Avustralya)
Başarılı Pas: 635 (Türkiye) - 202 (Avustralya)

Paraguay karşısında havlu atmamak için sahadaki bu 3 kronik sorunu acilen çözmemiz gerekiyor:







1: BOŞA ŞUT ATMATA PAYDOS

30 şut çektik ama net gol beklentimiz (xG) sadece 1.33'te kaldı. Şutların 16'sı ceza sahası dışından, hazırlıksız denemelerdi. Rakip ceza sahasına 86 kez girmemize rağmen sadece 2 büyük şans üretebildik. Paraguay karşısında kaleyi gören şut çekmek yerine, pasla ceza sahası içine sızmalıyız.







2: YÜZDE 8 ORTA İSABETİ OLMAZ

Maç boyu havadan 26 orta kestik, sadece 2 tanesi yerini buldu. Avustralya'nın kalıplı stoperlerine karşı sürekli havadan oynamak intihardı. ABD'den 4 gol yiyen kırılgan Paraguay savunmasını yıkmak için kanatlardan havadan değil, yerden ve geriye doğru (cut-back) pasları denemeliyiz.







3: UĞURCAN KONSANTRE OLMALI

Avustralya sadece %28 topla oynamayla, kaptığı toplarla bizi cezalandırdı. Kalecimiz kalesine gelen şutlarda zorlandı (Gol engelleme oranı: -0.95). Paraguay maçı bir ölüm kalım maçı olacağı için kontrolü elden bırakmadan, arkada eksik yakalanmadan oynamak zorundayız.

Beşiktaş'ta Torelli dönemi!

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor

15.06.2026 10:45:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor.

Klasik antrenman metotlarını rafa kaldıran İtalyan çalıştırıcının, takımı askeri disiplin ve yoğun topla çalışma felsefesiyle yeni sezona hazırlayacağı "Torelli" planının tüm detayları netleşti.







Beşiktaşlı oyuncular yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano yönetiminde sezon öncesi hazırlık kampına girmek için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

İtalyan basınına bakacak olursa siyah-beyazlı oyuncuları yeni dönemde taktiksel disiplinin ve yoğunluğun üst seviyede olacağı modern bir hazırlık döneminin beklediğini rahatlıkla ön görebiliriz.







ŞOK PRES VE HIZLI PAS

İtalyan basınını incelediğimizde Italiano'nun Beşiktaş'taki sezon öncesi kampı için antrenman felsefesinde klasik, topsuz atletik koşular yerine her şey topla gerçekleştirilecek diyebiliriz.

Kampın ana ezberini ise dar alanda şok pres ve hızlı pas trafiğine dayalı gelişmiş "Torelli" (Rondo) oyunları oluşturacak.







YATAY MAÇLAR SIK OLACAK

Hocanın hedefi kaybedilen topun birkaç saniye içinde reaksiyonla geri kazanılması. Taktiksel esnekliği artırmak için sahanın enlemesine oynatılan "yatay maçlar" ve kaleciyi gizli bir oyun kurucu olarak konumlandıran geriden oyun kurma pratikleri de kampın temel taşları arasında yer alacak.







ORTAK AKŞAM YEMEKLERİ

Antrenmanları kenardan izlemek yerine bizzat sahanın içinde, yüksek sesli komutlar ve yoğun bir enerjiyle yöneten İtalyan teknik adam, saha dışındaki grup dinamiklerine de büyük önem verecek. Takımdaki uyum sürecini hızlandırmak adına kamp dönemlerinde ortak akşam yemeklerini zorunlu kılacak...  Deneyimli hoca, kolektif bilinci saha dışından başlayarak inşa etmeyi deneyecek.







FİZİKSEL SINIR ZORLANACAK

Italiano'nun geçmiş yıllarda geçirdiği kampları İtalyan medyası üzerinden incelediğimizde, Beşiktaşlı oyuncuları yaz zihinsel ve fiziksel sınırların zorlanacağı, yüksek tempolu bir yeni sezon hazırlığının beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek kalmayacak.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.