logo
18 AĞUSTOS 2026

Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın


 
Buenos Aires'in kentleşmesinin içine gömülmüş bir şehir olan Escobar'da, Arjantinli taraftarlar geçtiğimiz Pazar gecesi bir İngiliz bayrağı çıkarıp ateşe verdi. Bayrak yanarken, etraftakiler korna çaldı, davullara vurdu ve "zıplamayan İngilizdir" diye bağırdı. Elbette herkes havaya sıçradı. İstersen sıçrama! Orası Escobar...

15.07.2026 16:35:00 / Güncelleme: 15.07.2026 16:39:52
HASAN GÜNDOĞDU
 
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın

Atlanta'da İngiltere ile Arjantin arasında bu gece saat 22.00'da başlayacak yarı final maçı, futbol tarihindeki en büyük rekabetlerden biri. Uluslararası derbi adeta... 1986'da Maradona'nın İngiltere'ye karşı attığı "Tanrı'nın Eli" golüyle doğan bu rekabet, spor tarihindeki en yoğun rekabetlerden biri aynı zamanda...

İntikam yeminleri

İngiliz taraftarlar o yenilginin intikamını almak ve Arjantinliler ise takımlarının Lionel Messi'nin muhtemelen son Dünya Kupası maçını kazanmasını sağlamak için can atıyor. Arjantin için ise bu, 44 yıl önce Falkland Savaşı'ndaki acı yenilgiyle körüklenen bir rekabet.

İskoçlar Arjantin tarafında!

İngiltere Dünya Kupası yarı finaline ulaşır ulaşmaz, İskoç taraftarlar Arjantin'e sonsuz bağlılık yemini etmeye başladı. Oysa İskoçya, Birleşik Krallık'ın bir parçası. Bu Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden üç Avrupa ekibinden biri... Diğer ikisi Türkiye ve Çekya... Şimdiden ülkenin bayrağının beyaz ve gök mavisi renkleri Glasgow'dan Perth'e kadar sokaklarda görülmeye başlandı.
Sınırın kuzeyindeki İngiliz düşmanı İskoç ruhlar, Arjantin'in Liverpool'da oynayan kilit orta saha oyuncusunun soyadının Mac Allister olduğunu fark eder etmez, neredeyse manevi bir akrabalık kuruyor!

Falkland Savaşı da etkilememiş

1982'deki Falkland Savaşı sırasında İskoç Muhafızları İkinci Taburu'ndan sekiz asker, Tumbledown Dağı Muharebesi'nde gece çatışmalarında öldürüldü. Peki, 44 yıl sonra İskoç taraftarları neden atalarının savaştığı ülkeyi destekliyor?
İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer, tüm İskoçları bir kez olsun dayanışma göstermeye çağırıyor ancak bu boş bir çağrı!

Olimpik Lyon, Fenerbahçe maçını tarihi fırsat olarak görüyor!


 
Olimpik Lyon Teknik Direktörü Paulo Fonseca, 18 Ağustos'ta Chobani Stadı'nda Fenerbahçe'ye karşı çıkacakları maç için, "Bizim açımızdan yarınki maç büyük bir fırsat. Şampiyonlar Ligi'ne girme ihtimali büyük bir fırsat. Eğer zafer elde edebilirsek bu kulübümüz için tarihsel bir başarı olacak" dedi. 
 

18.08.2026 01:55:00
AA
 
Olimpik Lyon, Fenerbahçe maçını tarihi fırsat olarak görüyor!
Olimpik Lyon, Fenerbahçe maçını tarihi fırsat olarak görüyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bugün (18 Ağustos) Fenerbahçe'ye konuk olacak Olimpik Lyon'da teknik direktör Paulo Fonseca, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı büyük bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.
Müsabakanın oynanacağı Chobani Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Fonseca, hazır olduklarını ve oyuncularına güvendiğini belirtti.

Çok çalışmışlar!

Bu noktaya gelmek için çok çalıştıklarını aktaran Fonseca, "Bizim açımızdan maç büyük bir fırsat. Şampiyonlar Ligi'ne girme ihtimali büyük bir fırsat. Eğer zafer elde edebilirsek bu kulübümüz için tarihsel bir başarı olacak. Evet 2000'lerin başında Şampiyonlar Ligi'ne çıkan Lyon değiliz, artık farklı bir takımız. Son dönemde zorluk ve sıkıntı yaşadık, doğru ve bunu ifade etmek önemli. Kulüpte halihazırda emek veren tüm ekip takımımızı yüksek düzeye çıkarmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Fakat 2000'lerdeki o takımdan farklı bir takımız. Önümüzdeki 2 maçı büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Tabi zor geçecek ama sonuna kadar mücadele etmeye hazırız" diye konuştu.

Savunma öncelikli değil

Savunma yapmaya gelmediklerini anlatan Fonseca, şöyle devam etti: "Rövanş Lyon'da olacak. O maçın önemli olması için burada iyi skor almamız lazım. Yarın Lyon olarak iyi bir sonuçla dönmek durumundayız. O yüzden ilk maç benim gözümde çok önemli. Biz aynı performansı sergilemek için buraya geliyoruz. Savunma yapmaya gelmedik, kendi oyunumuzu oynayacağız. Büyük bir takıma karşı mücadele vereceğimizi biliyoruz. Fenerbahçe'nin sahasında zorlu olacak ama cesaretimiz var. Elimizden geleni yapıp oyunumuzu sergileyeceğiz. İyi savunma yapmak durumundayız şüphesiz ama asla 90 dakika savunma yapmaya gelmedik."

Fenerbahçe'nin çok kuvvetli bir ekip olduğunu aktaran Fonseca, sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe gerçekten kuvvetli bir takım. Bireysel vasıfların çok önemli olduğu bir takım. Ofansif boyuttan bahsederken Fenerbahçe çok tehlikeli bir ekip. Sıkı bir savunma yapmamız gerekiyor ancak o şekilde iyi skor elde edebiliriz. Fakat Fenerbahçe her zaman kuvvetliydi, geçmişleri kuvvetliydi. Şu an vasıflı ofansif oyuncuları var. Önemli oyuncularımız geri döndü. Zaman içinde daha fazla opsiyon geliştirir hale geleceğiz ama bana kalırsa iyi bir noktadayız. Hazırız, oyuncuların motivasyonu çok yüksek. Bunun bizim için önemli bir fırsat olduğunun farkındayız. Pozitif bir baskıdan bahsedebiliriz. Sonuç elde etmek istediğimiz için burada olmak şu anda bizim açımızdan çok değerli. Çok sayıda takım burada bizim yerimizde olmak isterdi. Bu baskı, istediğimiz bir baskı. Eğer aynı soruyu İsmail Kartal'a da sorsanız o da sanırım aynı şeyi söyleyecektir. Burada olmak kendisi için de fırsattır. 2 ekibin yatırımlarına bakarsak Fenerbahçe'nin üzerindeki baskı biraz daha fazla olabilir. "

6 yıldır hasretiz'

Senegalli savunma oyuncusu Moussa Niakhate, Olimpik Lyon'un uzun süredir Şampiyonlar Ligi'nden uzak kaldığını ve taraftarları bu konuda mutlu etmek istediklerini dile getirdi.
Takıma yeni katılan oyuncular olduğunu aktaran Niakhate, "Fenerbahçe son derece kuvvetli bir ekip. Sadece hücumda değil savunmada da son derece kuvvetli. Devasa bir ekip, elimizdeki tüm enstrümanlarla cevap vermeye çalışacağız. Savunma hattı olarak konsantre şekilde mücadele edeceğiz. Olabildiğince Fenerbahçe ataklarını boşa çıkarmaya çalışacağız. Son derece kaliteli oyuncuları var. Onları durdurmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Lyon'un Avrupa'da eski günlerine dönmek istediğini aktaran Niakhate, şöyle devam etti:
"Lyon 2000'lerin başından itibaren Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir parkur sergilemiş durumda. Son 6 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne çıkamadık ve yeni kadromuzla beraber 90 dakika boyunca orada kuvvetli bir performans çıkaracağımızı düşünüyorum. Bireysel olarak tüm oyuncular orada oynamak ister. Lyon zorluklar yaşadı son dönemlerde. 180 dakikamız kaldı Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için. Lyon halkını, tüm taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin kanatlarda çok iyi oyuncuları var. Sadece kanatları güçlü olsa işimiz daha kolay olurdu. Fenerbahçe'nin tüm kademelerde değerli oyuncuları var. İstikrarlı olmaya çalışacağız, dikkatli olacağız. Kolektif olarak oynamaya çalışacağız. Kompleks şekilde savunmada mücadele vereceğiz. İyi bir sonuç elde etmek için ciddi bir savunma işi çıkarmak zorundayız."

Fred'in gönderilmesi hata mıydı?


 
Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Fred, Atletico Mineiro'nun yolunu tutmuştu. Alınan bilgilere göre; bu ayrılık biraz gecikseydi sambacı Gençlerbirliği deplasmanında 11'deydi.
 

18.08.2026 01:19:00
Haber Merkezi
 
Fred'in gönderilmesi hata mıydı?
Fred'in gönderilmesi hata mıydı?

Brezilya ekibi Atletico Mineiro, 2 milyon Euro karşılığında Fred'i kadrosuna kattı. Bonuslarla birlikte bonservis bedeli 2.5 milyon Euro'ya kadar çıkabiliyor. 33 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 31 Aralık 2029'a kadar mukavele yapıldı. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunuyor. Fenerbahçe bu ayrılık sonrası Süper Lig'e Gençlerbirliği deplasmanıyla başladı. Sarı-Lacivertliler sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Galatasaray ve Trabzonspor'un takıldığı haftada Kanarya ayağına gelen fırsatı tepti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kadro seçimi ise fazlasıyla sorgulandı.

Gençlerbirliği'ne karşı ilk 11'de olma ihtimali yüksekti

Alınan bilgilere göre; Gençlerbirliği karşılaşmasının daha önce yapılan planlarında Fred ilk 11'de yer alıyordu. Tecrübeli futbolcunun transferi biraz daha gecikseydi, Sarı-Lacivertli formayı son kez başkentte giyecekti. Ancak sambacı bu mücadele oynanırken çok uzaklardaydı...

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkacak

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Fransız ekibi Olympique Lyon ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, bu müsabakayla beraber Fransız takımlarına karşı 24., Lyon'a karşı 6. randevusuna çıkacak

17.08.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında 18 Ağustos 2026 Salı günü (yarın) saat 22.00'de evinde Olympique Lyon'u ağırlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Fransız ekibi Olympique Lyon ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, bu müsabakayla beraber Fransız takımlarına karşı 24., Lyon'a karşı 6. randevusuna çıkacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında yarın saat 22.00'de evinde Fransa takımı Olympique Lyon ile karşılaşacak. Daha önceki eleme turlarında Polonya ekibi Gornik Zabrze ve Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı eleyen sarı-lacivertliler, Lyon önünde ilk maçta avantajlı skor almayı hedefliyor. İki ekip arasındaki rövanş müsabakası 26 Ağustos Çarşamba günü Fransa'da oynanacak.

Avrupa kupalarında 305. maç

Sarı-lacivertli ekip, bu müsabakayla birlikte Avrupa kupalarında 305. maçına çıkacak. Kanarya, geride kalan 304 maçta 121 galibiyet, 66 beraberlik ve 117 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 414 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 424 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 47. randevu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe bugüne kadar 46 kez eleme maçlarında boy gösterdi. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmaların 18'ini kazanırken 14'er kez beraberlik ve mağlubiyet aldı. Kanarya bu müsabakalarda 67 gol atarken, 52 tane de gol yedi.

Fransız takımlarıyla 24. randevu

Sarı-lacivertliler bugüne kadar Fransız takımıyla resmi maçlarda 23 kez karşılaştı. Söz konusu karşılaşmalarda Kanarya'nın rakipleri Nice, Lyon, Lille, Bordeaux, Marsilya, Rennes ve Cannes oldu. Sarı-lacivertliler Nice ile 6, Lyon ile 5, Lille ile 4 kez karşı karşıya geldi. Bordeaux, Marsilya, Rennes ve Cannes ile de 2'şer kez rakip oldu. Fenerbahçe bu müsabakalarda 5 galibiyet elde ederken 7 beraberlik 11 mağlubiyet aldı.

Olympiue Lyon ile 6. kez karşılaşacak

Fenerbahçe ile Olympique Lyon, tarihlerinde daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu karşılaşmaların 4'ünü Lyon kazanırken bir maç da berabere tamamlandı. Sarı-lacivertliler 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda karşılaştığı Fransız ekibine 1-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup oldu. İki ekip daha sonra 2004-2005 sezonunda da aynı gruba düştü. Kanarya, D Grubu'nda oynanan iki karşılaşmayı da 3-1 ve 4-2'lik skorlarla kaybetti.
İki takımın son karşılaşması ise 2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında gerçekleşti. 23 Ocak 2025'te Kadıköy'de oynanan müsabaka golsüz beraberlikle tamamlandı.

Lyon, Türk takımlarına karşı 15. kez rakip olacak

Fransız ekibi, Türk takımlarına karşı bugüne kadar 14 defa rakip oldu. Söz konusu mücadeleler Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Intertoto Kupası maçlarıydı. Bu maçlarda Lyon; Fenerbahçe ile 5, Beşiktaş ile 3 kez karşılaştı. 2'şer defa da İstanbulspor, Trabzonspor ve Denizlispor ile oynadı. Fransız ekibi, bu müsabakalardan 6 galibiyet çıkarırken 3 beraberlik aldı ve 5 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.


Erzurumspor, Diyarbakır’dan eli boş döndü

Amed Sportif Faaliyetler, konuk ettiği Erzurumspor FK'yi 3-0 mağlup etti.

17.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor, Diyarbakır’dan eli boş döndü
Erzurumspor, Diyarbakır’dan eli boş döndü
Amed Sportif Faaliyetler, konuk ettiği Erzurumspor FK'yi 3-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Amed Sportif Faaliyetler, konuk ettiği Erzurumspor FK'yi 3-0 mağlup etti.

İlk Yarı

3. dakikada Erzurumspor FK'nin bulduğu gol, VAR uyarısıyla iptal edildi. Orhan Ovacıklı'nın kendi sahasından gönderdiği uzun topla buluşan Fernando, ceza sahası içerisinde çektiği şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu inceleyen hakem Halil Umut Meler, Fernando'nun topu eliyle kontrol ettiğini belirleyerek golü iptal etti.

21. dakikada Dia Saba'nın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluşurken, gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

40. dakikada soldan kazanılan serbest vuruşta Dia Saba, penaltı noktasına doğru ortaladı. Savunmanın uzaklaştırdığı topa Krasniqi gelişine vururken, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İkinci Yarı

46. dakikada Amed Sportif Faaliyetler'in sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Diagne'nin sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

53. dakikada Amed Sportif Faaliyetler 1-0 öne geçti. Dellova'nın uzun pasında ceza sahasında topla buluşan Dia Saba'nın rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

62. dakikada ev sahibi takım skoru 2-0 yaptı. Ceza sahasında Sor buluştuğu topu, ceza yayı içinde bulunan Dia Saba'ya çıkardı. Bu futbolcu, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlak ağlara göndererek kendisini ve takımının ikinci golünü attı.

70. dakikada Amed Sportif Faaliyetler bir gol daha buldu. Krasniqi'nin pasıyla ceza sahasına giren Balley, rakibinden sıyrılarak topu penaltı noktasında boş pozisyonda bulunan Gökhan Gül'e aktardı. Gökhan Gül'ün şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-0

Karşılaşma Amed Sportif Faaliyetler'in 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Başakşehir konuk ettiği Kocaelispor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Başakşehir, konuk ettiği Kocaelispor'u 2-0 yendi.

17.08.2026 00:05:00
Haber Merkezi
 
Başakşehir konuk ettiği Kocaelispor'u mağlup etti
Başakşehir konuk ettiği Kocaelispor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Başakşehir, konuk ettiği Kocaelispor'u 2-0 yendi.

İlk Yarı

14. dakikada Başakşehir 1-0 öne geçti. Fayzullayev'in savunma arkasına ara pasına hareketlenen ve ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Operi, düzgün bir vuruşula meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

27. dakikada Başakşehir'in golü VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda oluşan karambolde altıpasta son olarak topa kafayla vuran Emin Bayram, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonda rakip oyuncuya faul yapıldığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

35. dakikada Kaluzinski'nin ceza sahası dışından uzak direğe yerden sert şutunda, kaleci Serhat Öztaşdelen parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

İlk yarıyı Başakşehir 1-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı



53. dakikada Shomurodov'un ceza yayı üzerinden yerden şutunda, kaleci topu iki hamlede kontrol etti.

57. dakikada Rivas'ın ortasına Haidara'nın gelişine volesinde kaleci gole izin vermedi.

72. dakikada Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Sağdan Kemen'in arka direğe ortasında Skov Olsen meşin yuvarlağı altıpas içinde bulunan Shomurodov'a indirdi. Özbek oyuncunun kayarak yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0

Karşılaşma, Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Eyüpspor'u 1-0 yendi.

17.08.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!
Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Eyüpspor'u 1-0 yendi.

İlk Yarı

10. dakikada Olaitan'ın ayağından açtığı topu ceza yayının gerisinde önünde bulan Orkun Kökçü'nün yerden uzak köşeye şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

25. dakikada Beşiktaş öne geçti. Olaitan'ın savunma arkasına havadan gönderdiği pası ceza sahası içinde kontrol eden Cerny, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu: 1-0



33. dakikada soldan Rıdvan Yılmaz'ın kullandığı kornerde siyah-beyazlı oyuncuların ve Eyüpspor savunmasının ıskaladığı topa arka direkte kafa vuruşunu yapan Cerny'nin şutunda kaleci Moldovan, iyi bir refleksle meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.

36. dakikada sol kanattan içe kateden Pintor'un takım arkadaşıyla yaptığı duvar pasının ardından yayın içinde yaptığı vuruşta top kaleci Nübel'de kaldı.

Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı



51. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Cerny'nin sol ayağıyla kullandığı frikikte meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.

55. dakikada Olaitan'ın ara pasıyla ceza sahasına sağ çaprazdan giren Taylan Bulut'un yerden şutunda top yan filelerde kaldı.

68. dakikada Eyüpspor 10 kişi kaldı. Eyüpspor ceza yayının gerisinde top kapma mücadelesinde Oh'un ayak bileğine müdahalede bulunan eflatun-sarılı futbolcu Costa, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

70. dakikada Orkun Kökçü'nün kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

Beşiktaş, maçı 1-0 kazandı.


Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Fenerbahçe müsabakasının ardından, "Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu" dedi

16.08.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
 
Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'
Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Fenerbahçe müsabakasının ardından, "Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Maçtan önce bizim adımıza özellikle çok zor bir maç olacağı muhakkaktı. Topun çok daha fazla Fenerbahçe'de olacağı da muhakkaktı. Daha çok savunmada kalacağımız da muhakkaktı. Fenerbahçe kenar beklerini çizgiye bastırıp ön kanat oyuncularını içeriye sokarak tamamen oyunu rakip sahaya gitme odaklı oynadı. Bu oyuncu kalitesinden de kaynaklanıyor. Açıkçası oyunumuz daha iyiydi. Enerjik oynamamız gerekiyordu ki öyle oynadılar. Özellikle defans oyuncuları çok iyi mücadele ettiler.

Kontradan da çok fazla atak fırsatı değerlendirmemiz gerekiyordu. Tam da düşündüğümüz gibi oldu. Maçı kazandık motivasyon, mücadele her tarafta da kuvvete attırır. Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu. Oyunu tamamen kapanması için mücadele çok fazla olmasa da kontrol etmek istiyorduk. Herkese karşı böyle oynayamayız. Makas o kadar açıldı ki Fenerbahçe, Galatasaray gibi rakiplere açıkçası böyle oynayabilirsiniz ama kendimize denk takımlara karşı farklı formatla oynamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Zorunluluğu tercihe çevirdik"

Fenerbahçe ile oynarken önde baskı yapma şansları olmadığını kaydeden Diyadin, "Benim de bir tercihim oldu. Zorunluluğu tercihe çevirdik. Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri, bana göre" diye konuştu.

İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi

16.08.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'
İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Buraya kazanmak, 3 puanı almak için gelmiştik.

Maça da iyi başladık. Golü de bulduk. Daha sonra kendi hatamızdan yediğimiz golle rakibin iştahı kabardı. Çok iyi kapanarak, bekleyerek, geçiş oyunu oynayan bir takımdı. Tekrar kaybettiğimiz bir topla, hızlı hücumla, sadece ceza sahasında bir oyuncu vardı.

Kenardan gelen hızlı ortayla gol oldu. 2-1 geriye düştük. Bizim de maç sonuna kadar çok büyük pozisyonlarımız var. Lehimize verilmeyen 2 tane penaltımız var. İçeride bunlara çok iyi baktık. Hakemler bunları görmedi. Kulüp tarafımız herhalde bununla ilgili bir açıklama yapacaktır. Bu akşam taraftarlarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tarık'ın bu gollere yapacağı bir şey yok"

Kaleci seçimi ve rotasyonla ilgili soruyu yanıtlayan İsmail Kartal, "Geçen seneden Ederson'un cezası devam ettiği için kadroya alamadık. Mert Günok'un da sakatlığı vardı, onu da risk etmedik. Tarık da bizim iyi bir kalecimiz. Tarık'ın da bu gollere yapacağı bir şey yok. Görünen ortada. En az 7-8 tane pozisyonumuz var. 2 tane direkten dönen topumuz var. Verilmeyen 2 tane penaltımız var" açıklamasında bulundu.

Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

16.08.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sezona puan kaybıyla başladıkları için üzgün olduklarını söyledi. Önlerindeki maçların daha zor geçeceğini vurgulayan Tekke, "Önümüzdeki hemen hemen dört maç bundan çok daha zor olacak. Eksiklerimiz, yakalandığımız durumlar zaten maç öncesindeki durumumuzu belli ediyor. İlk yarıda maçı bitirmemiz gerekiyordu. İkinci yarıda yaptığımız büyük bir hata sonucunda rakip beraberliği yakaladı. Maçı bitirecek pozisyonlar yakaladık ama bugün nasip olmadı. Geleceğimize dair, özellikle bu beş maç çok önemli. Bugün iyi başlamadık ama oyun olarak ilk yarıda planladıklarımızın üstündeydik" ifadelerini kullandı.

"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor"

Kasımpaşa'nın kazandığı penaltı pozisyonuna değinen deneyimli çalıştırıcı, yapılan hatanın kabul edilebilir olmadığını belirterek, "Yapmamamız gerekiyor. Sadece bir oyuncuya yıkmak mümkün değil ama top en son bizdeyken, taca doğru giderken bu durum aşırı istekten, bir an önce top kazanma arzusundan kaynaklanıyor. Zamanlama ve müdahale şekli dolayısıyla cezalandırılıyorsunuz. Bireysel olarak oyuncunun da dikkat etmesi lazım. Çünkü tekrar gol bulup oyuna girmek kolay olmuyor. Bugün pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor. Bu konuda dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor bu tip maçlardan puan kaybetmemeli"

Yeni transferlerden Ruslan Malinovskyi'nin 6 numara pozisyonunda görev yapmasıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Tekke, "Ruslan öncelikle 6 numarada düşündüğümüz bir oyuncu değildi. Alternatif olarak kullanabileceğimiz bir isimdi ancak Tim'in sakatlık ve ameliyatlı bir süreç geçirmesi sonucunda hafta boyunca 6 numarada Ruslan ile çalıştık. Dolayısıyla bugün de onunla başladık. Beş maçın çoğunda belki böyle başlayacağız. Oulai'nin yokluğunu değil, mevcut kadromuzun neler yapabileceğini düşünmemiz lazım. Bugün aslında top bizdeyken, özellikle ilk yarıda istediğimiz hemen hemen her şey oldu. Trabzonspor takımı 1-0 öne geçtikten sonra, öncesinde ve sonrasında oyun kontrolünü eline alıp bunu skora yansıtmalı. Bu arada basit hatalar yapılmamalı. Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

"2 santrfor beklentimiz var"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Fatih Tekke, "Kullanabileceğimiz kontenjandan dolayı 2 santrfor isteğimiz ve beklentimiz var. Ayrıca top rakipteyken iyi oynayabilecek, sert durabilecek ve top kazanabilecek bir 6 numara takviyesi de olabilir" açıklamasını yaptı.

"Avrupa'da oyunun iki yönünü de oynamak zorundasınız"

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda perşembe günü oynayacakları Ferencvaros mücadelesine de değinen Tekke, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Avrupa maçları asla ligdeki gibi olmayacak. Rakibimizin maçlarını izleme fırsatım oldu. Orta sahadaki üç oyuncusu, kenar oyuncuları ve stoperleriyle kaliteli, uzun süredir birlikte oynayan bir takım görüntüsündeler. Orada hata yaparsanız cezalandırılırsınız. Avrupa maçlarındaki en temel şey; sadece oyunun tek tarafını iyi oynayarak tur atlayamazsınız. Savunmayı çok iyi, sert ve agresif yapmalısınız. Top sizdeyken de çok doğru oynamak zorundasınız. Buna hazırlanacağız ancak eksiklerimiz var. Oynayacağımız her Avrupa maçında oyunun iki yönünü sonuna kadar iyi oynamak zorundayız, aksi takdirde cezalandırılırsınız."

Kasımpaşa -Trabzonspor maçında patlatılan havai fişek evi yaktı

Beyoğlu Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Kasımpaşa-Trabzonspor maçında patlatılan havai fişek, stadın yanındaki bir eve isabet ederek yangına sebep oldu. Evin boş olması faciayı önledi

16.08.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kasımpaşa -Trabzonspor maçında patlatılan havai fişek evi yaktı
Kasımpaşa -Trabzonspor maçında patlatılan havai fişek evi yaktı
Beyoğlu Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Kasımpaşa-Trabzonspor maçında patlatılan havai fişek, stadın yanındaki bir eve isabet ederek yangına sebep oldu. Evin boş olması faciayı önledi.

Olay, saat 21.00 sıralarında Beyoğlu Evliya Çelebi Mahallesi Tepebaşı Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı binanın 4. katındaki evde meydana geldi. İddiaya göre, Kasımpaşa-Trabzonspor arasında oynana maçta taraftarlar havai fişek patlattı.

Patlatılan havai fişek stadın yanında bulunan binanın 4. katındaki eve isabet etti. Çok geçmeden evi alevler sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin kısa süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri bina çevresinde inceleme yaptı. Yangın esnasında evin boş olması faciayı önledi. Ölen ve yaralanan olmazken, yangın ile ilgili inceleme başlatıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.