logo
15 HAZİRAN 2026

Aslan derbi hasretini bitirecek

Galataaray, Süper Lig'in 6. haftasında yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek. Teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları Ümit Davala ile Hasan Şaş, cezaları nedeniyle derbi mücadelesinde tribünde yer alacak

27.09.2019 00:00:00
Aslan derbi hasretini bitirecek
Aslan derbi hasretini bitirecek
Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi maçta yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek.

İki takım arasındaki derbi mücadelesi Türk Telekom Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. beIN Sports'dan naklen yayınlanacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Ligdeki ilk 5 maçta ikişer galibiyet ve beraberlikle bir yenilgi alan ve 8 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 7. sırada bulunuyor.

Belhanda forma bekliyor

Galatasaray'ın Kasımpaşa ile yaptığı maçta aldığı darbeyle çenesi kırılan Younes Belhanda, teknik heyetten forma bekleyecek. Topla yapılan çalışmalarda maske takan Belhanda'nın bu şekilde oynamasında bir sakınca olmadığı açıklanmıştı.

Terim ve iki yardımcısı derbide de yok

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde de tribünde yer alabilecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'in 3. haftasındaki Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 4 maç ceza alan ve cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında takımın başında yer alamamıştı. Fenerbahçe maçında da tribünde bulunacak Terim, cezasını derbi maçıyla tamamlayacak.

Terim'in yanı sıra İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında rakip taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle PFDK tarafından 3 maç ceza alan yardımcı antrenör Ümit Davala'nın cezası da Fenerbahçe derbisiyle sonlanacak. Geçen sezonun 33. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında 8 maç men cezası alan yardımcı antrenör Hasan Şaş da yarınki mücadelede tribünde yer alacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçta geçen haftalarda olduğu gibi yardımcı antrenör Levent Şahin, takımın başında bulunacak.

12 oyuncu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak

Galatasaray'da 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon transfer ettiği Adem Büyük, Emre Mor, Florin Andone, Jimmy Durmaz, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Radamel Falcao, Ryan Babel ve Steven Nzonzi, sarı-lacivertli rakiplerine karşı ilk kez oynamanın heyecanını yaşayacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Şener Özbayraklı ise görev alması halinde eski takımına karşı ilk kez oynayacak. Geçen sezon devre arasında transfer edilen fakat cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Cristian Luyindama ile Marcao da ilk derbide oynamak için forma bekleyecek.

Emre Akbaba'nın sakatlığı sürüyor

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Emre Akbaba, derbi mücadelesinde forma giyemeyecek. Koşulara başlayan Emre, geçen sezonki Çaykur Rizespor maçında sakatlanmıştı.

Ömer Bayram sınırda

Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu Ömer Bayram, derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında sarı kart gören Ömer, Fenerbahçe mücadelesinde de aynı durumla karşılaşırsa 7. haftadaki Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçına Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo (Ömer Bayram), Seri, Nzonzi, Feghouli, Belhanda (Lemina), Babel, Falcao muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

Galatasaray, derbide iç saha performansına güveniyor

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray, zorlu derbide iç saha performansına güveniyor.

Sarı-kırmızılı ekip, derbi maç öncesi evinde oynadığı 38 karşılaşmada rakiplerine boyun eğmeyerek Süper Lig'de sahasındaki en uzun süreli yenilmezlik serisine imza attı. Süper Lig'de evindeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de 3-1'lik skorla Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra taraftarı önünde çıktığı 38 müsabakanın 32'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, bu 38 maçta toplam 102 puan topladı. Kasımpaşa yenilgisinin ardından 2016-2017'deki son 2 iç saha maçını galibiyetle tamamlayan Galatasaray, şampiyon olduğu 2017-2018'de evindeki 17 karşılaşmada 16 galibiyet ve 1 beraberlikle 49 puan elde etti. Türk Telekom Stadı'nda geçen sezon çıktığı 17 maçta 13 galibiyet ve 4 beraberlikle 43 puana ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 2019-2020'nin ilk iki iç saha mücadelesinde birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan çıkardı.

Gol atmakta zorlanmıyor

Galatasaray, 38 maçlık yenilmezlik serisinde gol bulmakta zorlanmadı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu dönemde 99 kez fileleri havalandırarak 2,6 gol ortalaması yakaladı. Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenip hem yenilmezlik serisini 39 maça taşımaya hem de bu dönemdeki gol sayısını 100 veya üzerine çıkarmaya çalışacak. Galatasaray, yenilmezlik serisindeki savunmasıyla da dikkati çekiyor. Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından kalesinde 23 gol gören sarı-kırmızılı ekibin bu kategorideki oranı ise 0,6 oldu.



IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Montella'nın yerine Okan Buruk mu?

Galatasaray'da sözleşmesinin bitmesine 15 gün kalan Okan Buruk'un hala resmi imzayı atmaması kulisleri hareketli tutmaya neden oluyor. İtalya ve Suudi Arabistan iddialarının ardından gündeme bomba gibi düşen o "A Milli Takım" senaryosu Kemerburgaz'da taşları yerinden oynattı.

15.06.2026 14:22:00
Haber Merkezi
Montella'nın yerine Okan Buruk mu?
Montella'nın yerine Okan Buruk mu?
Galatasaray'da üst üste gelen başarıların ardından gözler teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesine çevrildi. Başarılı çalıştırıcının mukavelesinin resmi olarak bitmesine sadece 15 gün kaldı. Camia içinde kimse bir ayrılık ihtimaline inanmıyor. Başkan Dursun Özbek de "Okan hocanın kazanma karakteri beni çok etkiliyor. Kendisinden son derece memnunuz, benimle geldi benimle gider" diyerek yola devam edileceğinin mesajını net olarak verdi.






MENAJERLER ETRAFTA DOLANIYOR

Ancak başkanlık katından gelen bu güçlü açıklamalara rağmen resmi imzaların bir türlü atılmaması, menajerleri ve transfer piyasasını harekete geçirdi. Kemerburgaz çevresinde spekülasyonlar artarken, sözleşme belirsizliğini fırsat bilen menajerlerin sürekli Buruk'un etrafında dolandığı biliniyor. Kulislere düşen ilk iddialar arasında tecrübeli hocaya Suudi Arabistan ve İtalya'dan ciddi teklifler olduğu, ayrıca mevcut maaşından duyduğu memnuniyetsizliğin de süreci uzattığı konuşuluyor.






MONTELLA'NIN YERİNE GEÇECEK

Gündeme bomba gibi düşen son iddia ise Okan Buruk'un adını A Milli Takım ile yan yana getirdi. Spor kulislerinde dolaşan senaryoya göre, 2026 Dünya Kupası'nın ardından ay-yıldızlı ekibin başındaki Vincenzo Montella ile yolların ayrılması durumunda, milli takım için düşünülen bir numaralı adayın Buruk olduğu ileri sürüldü.






15 GÜN SONRA SERBEST KALACAK

Sözleşme süresinin 15 güne kadar gerilemesi ve menajerlerin bu yoğun ilgisi nedeniyle Galatasaray yönetiminin elini çabuk tutması bekleniyor. Sarı-kırmızılı kurmaylar, hem bu iddiaların önünü kesmek hem de yeni sezon planlamasına sorunsuz başlamak adına önümüzdeki günlerde başarılı teknik adamla masaya oturarak resmi imzayı attırmayı hedefliyor

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.

Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya mağlubiyetiyle başlayan A Milli Takım'da şokun perdesi aralanıyor. İddialara göre ay-yıldızlıların kampında futboldan çok transfer pazarlıkları, hoca iddiaları ve milyon euro'luk gelecek kaygıları konuşuldu

15.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi. Mağlubiyet ise akıllara turnuva döneminde milli takım oyuncularının aklının Avustralya, ABD ya da Paraguay'dan çok transferde olduğu haberlerini akıllara getirdi.






MİLLİ TAKIM KAMPINDA TRANSFER HEYECANI

Konuşulan iddialara göre takımın kaptanları ve abileri Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, Fenerbahçe başkanlık seçimine dahil olurken Hakan Safi'yle pazarlık yapmaktan geri kalmadılar. Sadece oyuncular değil Montella'nın bile aklının bir yerinde Fenerbahçe'nin başına geçmek vardı.

-Vincenzo Montella: Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edildi.

-Hakan Çalhanoğlu: Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile transfer görüşmeleri yaptı.

-Merih Demiral: Bir yandan YouTube programları ile diğer yandan da Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile yaptığı transfer görüşmeleriyle meşgul oldu.






-Zeki Çelik: İtalyan basını Fenerbahçe ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti.

-İsmail Yüksek: Kante ve Guendouzi'nin varlığında yeni gelecek teknik direktörün Fenerbahçe'de kendisine forma vermezse ne yapacağını düşünüyor.

-Arda Güler: Mourinho geldi. Kendisine forma verecek mi? Real Madrid kendisini 100 milyon euro'ya Arsenal'a satacak mı?






-Barış Alper Yılmaz: Saçlarını sarı Mohawk yaparken hedefi geçen sezon başında Suudlardan alamadığı devasa sözleşmeyi Avrupa'dan kapmatka.

-Kerem Aktürkoğlu: Maaşını ödediği Hakan Safi, Fenerbahçe'de seçimi kaybetti. Aziz Yıldırım'ın kızı da zaten zamanında "Kerem'i almayın" demişti.

-Kenan Yıldız: Juventus, Real Madrid'e 100 milyon euro'ya bile satmadı.

-Mert Müldür: Fenerbahçe taraftarı kendisini istemiyor. Yeni teknik adam isteyecek mi?

-Salih Özcan: Bonservisi elinde takım arıyor. Kimse kendisine teklif yapmıyor.

-Deniz Gül: Porto'da artık 3'üncü alternatif, Fenerbahçe ile Galatasaray için transferi konuşuluyor.

-Mert Günok: Fenerbahçe'de ikinci kaleci, Fenerbahçelilere göre Tarık'ın bile gerisinde. Milli takımda olmasına kendisi bile şaşkın.






-Altay Bayındır: Manchester United satmak istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kaleci arıyor. Kimsenin umrunda bile değil

-Çağlar Söyüncü: Futbol onu bıraktı ama o futbolu bırakmamaya niyetli. Niye bıraksın da Fenerbahçe'de çok iyi kazanıyor.

-Samet Akaydın: Sözleşmesi bitti. Boşta. Sürekli Galatasaraylıların yanında. Belki bir şey çıkar umudu var.

-Kaan Ayhan: Galatasaray'da bile oynamıyor. Gitsin isteniyor. Suudlar bile para vermiyor.






-İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe beğenmediği için Kasımpaşa'ya verdi... Sergen Yalçın ve Trabzonspor devre arasında ilgilenmedi bile.

-Oğuz Aydın: Fenerbahçe'de kulübenin koruyucusu. Beşiktaş ve Trabzonspor'a transferi konuşuluyor.

-Can Uzun: 50 milyon Euro mu, 60 milyon euro mu? Galatasaray'ın ne kadar teklif edeceği çok daha fazla gündemi meşgul ediyor.

Beşiktaş'ta Torelli dönemi!

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor

15.06.2026 10:45:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor.

Klasik antrenman metotlarını rafa kaldıran İtalyan çalıştırıcının, takımı askeri disiplin ve yoğun topla çalışma felsefesiyle yeni sezona hazırlayacağı "Torelli" planının tüm detayları netleşti.







Beşiktaşlı oyuncular yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano yönetiminde sezon öncesi hazırlık kampına girmek için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

İtalyan basınına bakacak olursa siyah-beyazlı oyuncuları yeni dönemde taktiksel disiplinin ve yoğunluğun üst seviyede olacağı modern bir hazırlık döneminin beklediğini rahatlıkla ön görebiliriz.







ŞOK PRES VE HIZLI PAS

İtalyan basınını incelediğimizde Italiano'nun Beşiktaş'taki sezon öncesi kampı için antrenman felsefesinde klasik, topsuz atletik koşular yerine her şey topla gerçekleştirilecek diyebiliriz.

Kampın ana ezberini ise dar alanda şok pres ve hızlı pas trafiğine dayalı gelişmiş "Torelli" (Rondo) oyunları oluşturacak.







YATAY MAÇLAR SIK OLACAK

Hocanın hedefi kaybedilen topun birkaç saniye içinde reaksiyonla geri kazanılması. Taktiksel esnekliği artırmak için sahanın enlemesine oynatılan "yatay maçlar" ve kaleciyi gizli bir oyun kurucu olarak konumlandıran geriden oyun kurma pratikleri de kampın temel taşları arasında yer alacak.







ORTAK AKŞAM YEMEKLERİ

Antrenmanları kenardan izlemek yerine bizzat sahanın içinde, yüksek sesli komutlar ve yoğun bir enerjiyle yöneten İtalyan teknik adam, saha dışındaki grup dinamiklerine de büyük önem verecek. Takımdaki uyum sürecini hızlandırmak adına kamp dönemlerinde ortak akşam yemeklerini zorunlu kılacak...  Deneyimli hoca, kolektif bilinci saha dışından başlayarak inşa etmeyi deneyecek.







FİZİKSEL SINIR ZORLANACAK

Italiano'nun geçmiş yıllarda geçirdiği kampları İtalyan medyası üzerinden incelediğimizde, Beşiktaşlı oyuncuları yaz zihinsel ve fiziksel sınırların zorlanacağı, yüksek tempolu bir yeni sezon hazırlığının beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek kalmayacak.

NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon

NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı

14.06.2026 17:52:00
İhlas Haber Ajansı
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2025-2026 sezonunun şampiyonu belli oldu. Final serisi 5. maçında San Antonio Spurs ile New York Knicks karşı karşıya geldi. Frost Bank Center'da oynanan karşılaşmadan 94-90 galip çıkan Knicks, 53 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı. New York Knicks'te Jalen Brunson 45 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile galibiyette büyük rol oynarken Mikal Bridges 14 ve Josh Hart 13 sayıyla galibiyete katkıda bulunan isimler oldu.

San Antonio Spurs'ta ise Dylan Harper'ın 25 sayı, 5 ribaunt ve Victor Wembanyama'nın 19 sayı, 14 ribauntluk performansları mağlubiyete engel olamadı.

Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon



New York Knicks, NBA'de 1970 ve 1973'ün ardından üçüncü şampiyonluğunu elde etti. 53 yıl sonra şampiyonluğa uzanan Knicks, bu sezon NBA Kupası'nı da kazanarak, lig tarihinde duble yapan ilk takım oldu.

Jalen Brunson, finallerin MVP'si seçildi

Şampiyon takımda Jalen Brunson 32.6 sayı, 4.6 asist, 4.2 ribaunt ortalamaları ile 2026 NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Brunson, Michael Jordan, Giannis Antetokounmpo ve Bob Pettit'in ardından NBA Finalleri'nde bir seriyi bitiren maçta en az 45 sayı kaydeden dört oyuncudan biri oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.