Asma yaprağı: Türk mutfağının vazgeçilmezi
Asma yaprağı, Türk mutfağında sıkça kullanılan bir malzemedir. Hem zeytinyağlı hem de etli yaprak sarması olarak tüketilir
22.05.2024 12:51:00 / Güncelleme: 22.05.2024 12:54:40
Ahmet Haydar Tarhanlı
Ahmet Haydar Tarhanlı





Asma yaprağının, kalorisi oldukça düşük, besleyici değeri ise yüksektir. İçerdiği vitaminler ve minerallerle sağlığınıza katkıda bulunur.
Asma yaprağı, varis problemleriyle mücadelede yardımcı olabilir. 7-8 adet asma yaprağını ince ince kıyıp 1 litre suyun içine ekleyin ve kaynatın. Suyunu süzüp günde 3 bardak içebilirsiniz. Bu kür, ayakta fazla duran kişiler, hamileler ve sigara içenler için faydalıdır.
Asma yaprağını kuru, pişmiş veya salamura ederek saklayabilirsiniz. Derin dondurucuya koymak da bir seçenektir.
İşte 5 farklı yaprak saklama yöntemi:
Kurutma: Asma yapraklarını kurutarak saklayabilirsiniz.
Pişirme: Yaprakları pişirip ardından saklayabilirsiniz.
Salamura: Salamura yapraklarını uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Dondurma: Derin dondurucuda saklamak için yaprakları buzdolabı poşetlerine koyun.
Yağda Saklama: Asma yaprağını zeytinyağı içinde saklayabilirsiniz.
Asma yaprağı, varis problemleriyle mücadelede yardımcı olabilir. 7-8 adet asma yaprağını ince ince kıyıp 1 litre suyun içine ekleyin ve kaynatın. Suyunu süzüp günde 3 bardak içebilirsiniz. Bu kür, ayakta fazla duran kişiler, hamileler ve sigara içenler için faydalıdır.
Asma yaprağını kuru, pişmiş veya salamura ederek saklayabilirsiniz. Derin dondurucuya koymak da bir seçenektir.
İşte 5 farklı yaprak saklama yöntemi:
Kurutma: Asma yapraklarını kurutarak saklayabilirsiniz.
Pişirme: Yaprakları pişirip ardından saklayabilirsiniz.
Salamura: Salamura yapraklarını uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Dondurma: Derin dondurucuda saklamak için yaprakları buzdolabı poşetlerine koyun.
Yağda Saklama: Asma yaprağını zeytinyağı içinde saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.