logo
29 MART 2024

Atatürk düşmanlığının bir yönü

20.07.2012 00:00:00
Hemen söyleyelim: Bugün emperyalist Batı tarafından körüklenen ve yaygınlaştırılmak istenen Atatürk düşmanlığının arkasında, Türk'ü Türk'e tasfiye ettirme projesi vardır.
Emperyalist Batı, Birinci Dünya Savaşı ve hemen akabinde 1918 Mondros Mütarekesi'yle birlikte Türk milletini Anadolu'dan atmak veya tamamen yok etmek için bütün gücüyle üzerimize çullandı. Ancak büyük Türk hakanı Atatürk'ün öncülük etmesi, Allah'ın yardımı ve Türk milletinin mukadderatına sahip çıkıp ölüm kalım savaşı vermesi sonucu, Haçlılar emellerine ulaşamadılar. O destansı büyük Millî Mücadelemiz sonucunda da Atatürk, tam bağımsız ve bağlantısız millî bir Türk devleti kurdu.  Emperyalist Batıyı en çok kudurtan da bu topraklarda bağımsız millî bir Türk devletinin kurulmuş olmasıydı. Emperyalist Batı, savaşla elde edemediği sonuca propaganda yoluyla, fitne fesat yayarak, Türk'ü Türklüğe ve Atatürk'e düşman yaparak ulaşmaya çalışıyor. Bütün politikalarını Türk milletini kamplara ayırarak, Türk millet birliğini etnik kökenlerine ayrıştırıp bölerek, milletimizi birbirine düşürüp güçten düşürme, millî kimliğimizi yok ederek bizi kimliksiz, kozmopolit bir kalabalığa dönüştürme ve böylece kolayca köleleştirme üzerine kurmuşlar.
 Özellikle Müslümanlık hassasiyeti yüksek ve dindar diyebileceğimiz Türk milletinin bazı kesimlerini değişik yollardan kandırarak Atatürk düşmanı yapmaya çalıştılar. Emperyalist Batı, ya bizzat kurdurduğu ya da değişik yollardan desteklediği bir takım İslamcı görünümlü oluşumlara Atatürk'ün dinsiz olduğu, Deccal olduğu, Süfyan olduğu yolunda propagandalar yaptırttılar. Maalesef bugün de bu kandırılmış kitleler, Müslümanlık adına bütün siyasetlerini Atatürk düşmanlığı üzerinde yoğunlaştırdılar.  Atatürk düşmanlığının temelinde ayrıca kendisini Türk kabul etmeyen ve hissetmeyenlerin Türk düşmanlığı yatmaktadır. Özellikle Atatürk sonrası süreçte, Kürt ırkçılığı ve etnik bölücülük yapan, ülkemizde ikinci bir millet yaratmaya çalışan bir takım siyaset esnafı, Müslüman Türk'ü Atatürk'e düşman; ama öbür taraftan Avrupa'ya, Amerika'ya, İsrail'e, Ermenistan'a dost hâline getirmeye çalıştı. Bir kısım saf Müslüman Türk ahali, kendisine kültürünü, dinini, dilini özgürce yaşayabileceği bir vatan hediye etmiş olan Atatürk'üne ve Türklüğüne düşman yapılmış; ama öbür taraftan kendisini yok etme emelinden vazgeçmemiş olan Haçlı ruhlu Hristiyan Avrupa Birliği'ne ve Amerika'ya tapar hâle getirilmiştir.  Diğer yandan Atatürkçü görünen, gerçekte ise Atatürk'ü kullanmaya çalışan bazı dinsizler, zaman zaman Atatürk'ü din düşmanı; hatta Müslüman düşmanı göstererek Atatürk üzerinden Müslüman düşmanlığı yapmışlardır. Böylece bir taraftan emperyalist Batı politikacıları ve onların yerli işbirlikçisi olan kesimler, bir taraftan PKK yörüngesindeki Kürt ırkçıları, bir taraftan dinsizler, Atatürk'ün din düşmanı olduğu yolunda olmadık iftiralar atarak bir kısım saf Müslüman Türk ahaliyi Atatürk düşmanı yapmışlardır.  
Buradan hareketle yine bu bazı dindarlara Türklüğünü unutturmak istemişler, "Türküm deme, ırkçı olursun!" diye kandırmışlar, ama öbür taraftan mesela Kürtçülüğü bir hak olarak savunur hâle getirmişlerdir. Bu mankurtlaşmış arkadaşlara bir metin aktaracağım. Aşağıda verdiğim metin, Mehmet Serhan Tayşi'nin hatıraları arasında yer almaktadır. Bunu da Mehmet Serhan Tayşi, Atatürk'ün özel koruma polisi olan babasından dinlemiştir. Bu hatıra, Atatürk'ün din düşmanı olmadığını; tam tersine İslam'a önem verdiğini göstermektedir. Metin şöyle:  "Sende Temel Yok ki Bina Olsun!
Atatürk, bir yaz günü Polonezköy'e gitmek istemiş. İstanbul içinde, özellikle Boğaz'daki köylerde, zaman zaman gidip dinlendiği oluyormuş. Tabii bunlar sazlı-sözlü, içkili-mezeli dinlenmelermiş. Dostlarla beraber gidilen, eğlencelerin sabaha kadar sürdüğü...
Babam ve birkaç polis arkadaşı, bir gece önceden gitmişler. Araziyi kontrol etmişler, gerekli tedbirleri almışlar, jandarmayı alarma geçirmişler, sahra telefonu döşetmişler. Atatürk'ün ziyareti için gereken bütün hazırlıkları tamamlamışlar. Atatürk ne zaman bir yere gidecek olsa, babamlar önceden gidip bu vazifeleri yaparlarmış. Atatürk'ün ziyareti boyunca da, elleri göğüs ceplerindeki silahların tetiğinde olurmuş. Atatürk, motorla gelmiş Polonezköy'e. Gece boyunca eğlenilmiş, türküler, şarkılar, masalarda rakılar... Onlar eğlenirken, babam ve bir-iki polis arkadaşı açıkta beklemişler. Eğlence sabaha karşı bitmiş. İstirahatten sonra Atatürk çevresindekilere şöyle demiş: "Buraya kadar gelmişken, şu bizim Karaferyalıları da ziyaret edelim." Hemen yakınlarda Selanik göçmenlerinin bir köyü varmış. Karaferya, Selânik'in komşusu bir kasaba imiş. Atatürk onlar için "hemşerilerim" diyormuş. Köye haber salmışlar, sonra da hep beraber köye gitmişler. Zaten, Atatürk'ün itiyadını (alışkanlığını) bilen köylüler, hazırlıklarını çoktan yapmışlar. Atatürk, yanında Adliye Vekili (Adalet Bakanı) Mahmut Esat Bozkurt ve daha birçok kişiyle beraber köyü ziyaret etmiş. Babamın anlattığına göre, Atatürk ile Adliye Vekili Bozkurt gayet 'laubali' konuşurlarmış. Konuşurken arada ona döner, "Değil mi Mahmut?" dermiş mesela.
Köylüler toplanmış. İzzet-i ikram yapılmış misafirlere. Atatürk, muhtarı, imamı ve öğretmeni karşısına almış. Özellikle Üçüyle hasbihale başlamış. Önce imama dönmüş, "Bir aşır (Kur'an'dan bir cüz veya 10 ayetlik bir parça) oku bakalım" demiş. İmam diz çökmüş, okumuş. Atatürk kıraati (okuyuşu) beğenmemiş olacak ki, "Hocam, sen nereye kadar okudun?" diye sormuş. İmam da "Binaya (bir Arapça dilbilgisi kitabı) kadar efendim" demiş. Bunun üzerine Atatürk şöyle demiş: "Ne binası hoca? Sende temel yok ki, bina olsun!" Daha sonra da imamın bütün kıraat yanlışlarını teker teker düzeltmiş. Kendisi bir Osmanlı paşası olduğu için, İslâmî birikimi gayet iyi. Sonra da imama "Bir dahaki gelişimde bu hatalar düzelecek ona göre, tekrar imtihan edeceğim!" demiş Atatürk."  
Sonuç şu: Atatürk, inançlı bir Müslüman Türk beyiydi. İslamî pratikleri yüzde yüz oranında yerine getirememiş olabilir. İçki içmiş olabilir. Hangimizin günahları yok ki? İnanç ve inancın gereklerini yerine getirip getirmemek, kişinin kendi bileceği iştir. Atatürk, her şeyden önce Müslüman Türk milletinin Müslümanlık ve Türklük değerlerini korumak uğruna hayatını ortaya koyan bir mücadeleye girişmiştir. Türk vatanını ve maddi, manevi bütün değerlerini gavura peşkeş çekmemek için "ya istiklal ya ölüm" deyip kendisini ateşe atmıştır. Atatürk, vatanımızı, devletimizi ve milletimizi Avrupa Birliği ya da Amerika'ya sömürge yapmamak için ortaya atılmış bir Türk fedaisi idi. Atatürk'ün millî mücadelesi, vatanına, devletine, varlığına ortak olmak; hatta Türk'ü yok etmek isteyen ikinci, üçüncü bir millet yaratılmasına izin vermemekti. Bunu, Batının emir eri hâline gelmiş olan Türk düşmanları iyi bilir ve anlar. Artık bundan böyle dinine sahip çıkarken, milliyetine, Türklüğüne de sahip çıkması gereken Müslüman Türk de anlasın. 
 
Prof. Dr. Nurullah Çetin / diğer yazıları
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.