Bakan Yerlikaya FETÖ'den ihraç edilen polis sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bakanlık bünyesinden 45 bin 229 personel ihraç edildiğini açıkladı. Bunların 33 bin 534'ü Emniyet görevlisi.
AA





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Biz, devletimizin hafızasını ve reflekslerini diri tutuyoruz. Hiçbir terör yapısının kamu düzenini tehdit etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. Bakan Yerlikaya, o tarihi 15 Temmuz gecesinde, milletin cesareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletin dirayetinin hainlerin yıllara sari kumpaslarını başlarına yıktığına vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Bu tehdide karşı devletimiz en güçlü refleksi göstermiştir. İçişleri Bakanlığı olarak milletimize sadakatin, devlete bağlılığın ve hukuka saygının dışında hiçbir yapıya müsamaha göstermedik. Bu kapsamda mülki idare amiri 569, Emniyet Genel Müdürlüğünden 33 bin 534, Jandarma Genel Komutanlığından 8 bin 456, Sahil Güvenlik Komutanlığından 640, İller İdaresinden 1358 ve Personel Genel Müdürlüğü genel idare hizmetleri sınıfı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, AFAD, Göç İdaresi kurumlarından 672 olmak üzere toplam 45 bin 229 personel ihraç edildi."
"9 yıl geçmiş olabilir ama bizim için 15 Temmuz hala dündür" değerlendirmesinde bulunan Yerlikaya, FETÖ'nün güncel yapılanmalarına karşı kararlı mücadelelerinin aralıksız sürdüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya, kendileri için bu mücadelenin, geçmişin hesabını sormak kadar, geleceklerini de korumak olduğunu vurgulayarak, "Bugüne kadar 390 bin 322 şahıs gözaltına alınmış, 113 bin 844 şahıs tutuklanmış, 118 bin 822 şahıs hakkında adli kontrol uygulanmış, 153 bin 382 şahıs ise serbest bırakılmıştır. FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain yapının peşini bırakmadık. Bu kabine döneminde de FETÖ'ye yönelik, 10 bin 968 operasyon düzenledik. Bu operasyonlar sonucu 17 bin 890 şahıs gözaltına alındı. Bu şahısların 3 bin 245'i tutuklandı, 3 bin 861'i hakkında adli kontrol kararı verildi" bilgilerini paylaştı.
















































































