Bakan'dan 'çok hızlı yaşlanıyoruz' itirafı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Maalesef, çok hızlı yaşlanıyoruz. Avrupa’nın yaklaşık 100-125 yıllık periyotta tamamladığı yaşlanma evresini, biz 20-25 yıl gibi bir sürede tamamlıyoruz. Bu anlamda Türkiye açısından alarm zilleri aslında çalmaya epeydir başladı" dedi.
20.06.2022 13:31:00





Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı değerlendirmede, Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinin genel bir yaşlanma problemi olduğuna işaret ederek, yaşlılık konusunun karşılarına iki parametreyi ortaya çıkardığını belirtti. Yanık, "Bir; nüfusun azalmasıyla doğal bir yaşlı nüfusun öne çıkması. İki; sağlık hizmetlerinin gelişmesiyle beraber ömrün uzaması. Zaten kendiliğinden uzayan bir ömür var. Dolayısıyla aktif yaşlanmayı sağlamalıyız ki bu uzayan ömür hem yaşlılarımızın kendilerine hem de yaşadıkları topluma bir artı değer olarak yansısın" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yaşlılık durumu konusunda Yanık, bu hususta önlem alınması gerektiğinin altını çizerek, "Maalesef, çok hızlı yaşlanıyoruz. Avrupa'nın yaklaşık 100-125 yıllık periyotta tamamladığı yaşlanma evresini, biz 20-25 yıl gibi bir sürede tamamlıyoruz. Bu anlamda Türkiye açısından alarm zilleri aslında çalmaya epeydir başladı" değerlendirmesinde bulundu. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.