Haftada en az bir kez balık yiyen erkeklerde prostat kanseri riskinin azaldığı saptandı. İsveç'te 6272 erkek üzerinde 30 yıl süren araştırmalarda, balıkta bulunan omega 3 yağ asidinin, prostat kanseri riskini azalttığı belirlendi. Araştırmalarda, balık tüketmeyen insanlarda prostat kanseri riskinin 23 kat daha fazla olduğu gözlendi. Omega 3 yağ asidinin, daha çok somon, ringa ve uskumru gibi soğuk su balıklarında bulunduğu belirtildi. Çoklu doymamış yağ olan Omega 3 (linolenik) ceviz, balık ve bütün yeşil yapraklı bitkilerde bulunuyor. İnsanlar için temel yağlardan birisi. Vücut bu yağı üretemediği için beslenme sırasında alınması gerekiyor. İdeali, normal beslenmemizde haftada 2 veya 3 kez balık yemek, zeytinyağı, bol bol ceviz ve incir tüketmek.Yine mutlaka Omega 3 açısından zenginleştirilmiş yumurta ile beslenmek, margarin kullanılacaksa yumuşak olanları tercih etmek gerekiyor. Uzmanlar Omega 3 yağ asidinin doğrudan hücre zarlarına giderek metabolizmayı etkileyen iletişimi kurduklarını belirtiyor. Vücut için bir başka öneme sahip olan Omega 6 ve Omega 3 yağlarının dengeli alınmasının ise vücuda faydaları şöyle sıralanıyor: "Yaşlanmayı geciktirir, cildi daha güzelleştirir. Saça parlaklık sağlar. Kırışıklıkları azaltır. Yine eğer anne hamilelikte ve emzirme sırasında yeterli miktarda Omega 3 alırsa, bebeğin beyni, görsel yetenekleri gelişir. Öğrenme süreci daha hızlı olur. Yine haftada en az 3 kez balık yediğimiz zaman akıl ve zihin sağlığı daha iyi olur. Şizofreni, depresyon gibi hastalıklar daha az görülür."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.