Bankalara borçlu sayısı 40 milyonu geçti
CHP’nin haftalık ekonomi raporuna göre kredi faizleri zirve oranlara ulaşsa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da hız kesmedi.
31.03.2024 01:09:00
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ





CHP'nin haftalık ekonomi raporuna göre kredi faizleri zirve oranlara ulaşsa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da hız kesmedi. Borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu aştı. Söz konusu haftada bireysel kredi borçları 1 trilyon 642 milyar lira, kredi kartı borçları ise 1 trilyon 330 milyar lira oldu.
CHP'nin raporuna göre bankaların, icra takibine aldığı alacakları 54.6 milyar liraya çıktı. Batık tüketici kredilerinde yılbaşından bu yana 9.3 milyar liralık artış gözlendi. Varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunduğu belirtilen raporda vatandaşların faiz ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık borcu bulunduğu belirtildi. Öte yandan 31 Mart seçimlerinden sonra kredi kartına taksit uygulamasının tümüyle kaldırılması ihtimal dahilinde.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.