logo
25 EYLÜL 2026

Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi

Okan Buruk’un bek pozisyonuna çekmek istediği Barış Alper Yılmaz, teknik özelliklerini ve pas kalitesini geliştirirse modern bir sağ beke dönüşebilir

25.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Ferdi Kadıoğlu'nun en büyük farkı dar alandaki teknik becerisi ve pas trafiğini yönetebilmesi. Galatasaray'ın Milli yıldızı Barış Alper Yılmaz ise Ferdi gibi oyun kurucu bek olmaktan ziyade; atletizmi, gücü ve kulvarı komple kullanma yeteneğiyle daha çok klasik atletik ya da kanat bek profiline uygun. Bek pozisyonuna geçtiğinde pas ve orta isabetini geliştirir, top kayıplarını azaltırsa Barış Alper modern futbolun aradığı yüksek atletizmli ve fiziksel olarak dominant bir sağ bek olabilir.






Barış Alper Yılmaz'dan bir Ferdi Kadıoğlu çıkar mı?.. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un son olarak Rafael Leão'yu aldırması ve diğer kanatta da Leroy Sané'yi kullanması Barış Alper'i bir seçim yapma eşiğine getirdi.






BARIŞ ALPER YILMAZ'IN İŞLERİ RAST GİTMEDİ

Geçen sezon Neom'un teklifi reddedildiği için en büyük vurgunu yapmayı kaçıran Barış Alper'in hayali Dünya Kupası'nda patlamaktı. Ancak o da olmadı; turnuvanın en kötüleri arasına girdi.






OKAN BURUK'UN YENİ PLANI

Okan Buruk bir süredir Barış Alper'e 2023-24 sezonunu hatırlatıyor. Kendisini bek (özellikle sağ bek) olarak kullanmak istediğini iletiyor. Eğer kabul ederse sürpriz bir sonuç çıkabilir.






O sezon maç başına 6.4 kazanılan ikili mücadele (%50) ve 1.8 hava topu (%54) bir kanat oyuncusu için oldukça yüksek değerler. Bu fiziksel yıpratıcılık, bek pozisyonundaki ikili mücadelelerde rakiplere ciddi üstünlük kurmasını sağlar.






Maç başına 1.6 top çalma ve 3.9 topu geri kazanma sayıları, bir kanat oyuncusuna göre savunma reaksiyonunun ve pres gücünün yüksek olduğunu gösteriyor. Maç başına 1.8 başarılı top sürme (%56) ile arka alandan topu hücuma taşıma yeteneğine sahip.






6 asist ve 10 yaratılan büyük şans, beke evrildiğinde bindirmelerle rakip ceza sahasına yapacağı topsuz koşularda efektif olacağını gösteriyor.

Gedson Fernandes için Trabzonspor gerçeği

Spartak Moskova'da mutlu olan Gedson Fernandes'in, kış transfer döneminde Trabzonspor'a transfer olacağı iddiaları menajeri tarafından kesin bir dille yalanlandı

25.09.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Gedson Fernandes için Trabzonspor gerçeği
Gedson Fernandes için Trabzonspor gerçeği
Süper Lig'de adı sık sık transfer iddialarıyla anılan Gedson Fernandes hakkında Rus basınından flaş bir iddia ve yanıt geldi. Trabzonspor'a ekibe transfer olacağı iddia edilen Portekizli yıldız için menajerlik şirketinden resmi açıklama yapıldı.






Sosyal medya reyting yapan isimleri tekrar tekrar ısıtıp gündeme getirmeyi seviyor... Bu isimlerden birisi de Gedson Fernandes. Kâh Fenerbahçe, kâh Galatasaray, kâh Beşiktaş, son dönemde ise Trabzonspor. Ancak altı pek de dolu değil gibi.






GEDSON FERNANDES İÇİN RESMİ AÇIKLAMA

Rus basınının önde gelen yayın organlarından Sport24, Portekizli orta sahanın menajerlik şirketi Gestifute ile iletişime geçerek bordo-mavili kulüple çıkan iddiaları sordu. Menajerlik şirketi temsilcileri, çıkan haberleri kesin bir dille yalanlayarak transfer kapısını tamamen kapattı:






"Gedson'un bu kış Trabzonspor'a transfer olma ihtimali bulunmuyor. Kendisi Spartak Moskova'da forma giymeye devam etmek istiyor ve mevcut kulübünde son derece mutlu."






TRABZONSPOR'UN TEKLİFİ OLDU MU?

Sport24'ün haberinde Trabzonspor'un oyuncu için resmi bir girişimde bulunup bulunmadığına dair net bir ayrıntıya yer verilmedi. Ancak oyuncu ve menajer tarafının verdiği bu net mesaj sonrası, bordo-mavili yönetimin orta saha takviyesi için listedeki diğer alternatif isimlerle temaslarını sürdürmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım devreye girdi: Azizsilin Ederson'u kendisine getirdi

Geçen sezon daha çekingen, hataya meyilli ve %70'in altında kurtarış yüzdesiyle oynayan Ederson, ünlü 'Azizsilin' etkisiyle bu sezon kalesinde adeta devleşti. Fenerbahçe'nin Brezilyalı file bekçisi; ceza sahasına hâkim, ayağıyla oyuna yön veren ve hatasız oynayan tam bir "maç kazandıran kaleci" kimliğine bürünmüş durumda

25.09.2026 11:54:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım devreye girdi: Azizsilin Ederson'u kendisine getirdi
Aziz Yıldırım devreye girdi: Azizsilin Ederson'u kendisine getirdi
Ederson ve Asensio geçen sezonun bitiminde takımdan ayrılma kararı almıştı... Günün sonunda Başkan Aziz Yıldırım hem Ederson'la hem de Asensio ile konuştu, ikna etti. İkisi de takımda kaldı. Kalmalarının en önemli nedenleri arasında ikisinin de Fenerbahçe'de kazandıkları rakamları başka herhangi bir takımda bulamayacak olmaları yer alıyor.






EDERSON ISINDI

Ederson beklentilerin üzerine çıktı. Geçen sezon tribünlere el kol hareketleri yapan Brezilyalı kaleci, bu sezon maç kurtaran kaleciye evrildi. Daha fazla konsantre, daha fazla takımın içinde. Eşinin artık eskisi kadar sesi yüksek çıkmıyor, Ederson da çocuklarını maçtan sonra sahaya indirmeye başladı.

-Geçen sezon %69,6 olan kurtarış başarısı, bu sezon %80,0 seviyesine çıktı. Maç başına yaptığı kurtarış sayısı 2,3'ten 3,2'ye yükseldi. Maç başına yenilen gol 1,0'den 0,8'e geriledi.






-Geçen sezon ceza sahası dışından 3 gol yerken, bu sezon kalesine ceza sahası dışından çekilen 10 şutun tamamını çıkardı.

-Geçen sezon 24 maçta 1 şuta neden olan hata ve 2 gole neden olan hata yapmışken; bu sezon çıktığı 5 maçta henüz hiç bireysel hata yapmadı. Bu da bahsedilen yüksek konsantrasyon ve saha içi sakinliğini doğrudan doğruluyor.






-Maç başına topla buluşma sayısı 33,8'den 44,0'e çıktı. Takım geriden oyun kurarken ona çok daha fazla güveniyor.

-Maç başına isabetli pas sayısı 19,4'ten 24,6'ya yükseldi. Hem kendi yarı sahasındaki isabetli pasları arttı hem de rakip yarı sahaya attığı isabetli pas yüzdesi City dönemlerine döndü.






-Maç başına başarılı kaleden çıkış sayısı 0,3'ten 1,4'e fırlamış durumda ve bunu %100 başarı oranıyla sürdürüyor.

Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı

Fenerbahçe’nin geçen sezon büyük umutlarla aldığı Abdou Aziz Fall, bu sezon U19 liginde sadece 30 dakika oynayabildi. Bu sezon daha büyük umutlarla alınan Amara Diouf ise o kadar bile forma bulamadı. Zaten son 2 yıl 111 gündür sakat olan ve 15,5 yaşından beri sahalarda görülmeyen Diouf'la ilgili yine sakatlık iddiaları var

25.09.2026 11:44:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe son iki sezondur "Afrika'nın cevheri" diyerek 17-18 yaşındaki çocuklara imza attırıyor… Bu çocukların imza süreçleri adeta gün gün sosyal medyaya düşüyor. Günün sonunda kimse bu çocukların isimlerini bile hatırlamıyor. Bunlardan birisi Abdou Aziz Fall.






ABDOU AZİZ FALL NEREDE?

Bu sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi kadrosunda yok. U19 liginde sadece 2-1 kaybedilen Gaziantep maçının son 30 dakikasında forma giydi. Geçen sezon da U19 liginde 12 maçta 469 dakika oynadı. Gol ya da asisti yok ama 3 sarı kartı var. 2030'a kadar da sözleşmesi var.






AMARA DIOUF DA AYNI

Bu sezon da 2008'li Amara Diouf alındı. Büyük badireler sonucunda transferi bitti. Fall gibi ne lig ne de Şampiyonlar Ligi kadrosında yok. Ancak U19 liginde de henüz forma giymedi. Resmi bir açıklama yok ama yine sakat olduğu iddia ediliyor. Zaten 2024-25 sezonunda 371 gün, 2025-26 sezonunda ise 470 gün sakatlık yüzünden sahalardan uzak kaldı. 841 gün, 2 yıl 111 gün eder.






FENERBAHÇE'NİN ANLAMSIZ TRANSFERLERİ

Diouf 18 yaş 3 aylık, yani 6 bin 683 günlük. 841 günlük sakatlık, Diouf'un toplam hayatının %12,6'sına karşılık geliyor. Aslında neredeyse 15,5 yaşından beri Diouf'u sahada gören yok. Zaten Fenerbahçe son dönemde Fayed, Emre Demir, Burak Kapacak, Mimovic, Tresor Doh ve Jin-ho gibi hemen hemen kimsenin çubuklu forma ile görmediği oyuncuları transfer etti. Neden transfer etti, onu da kimse bilmiyor.






ELJIF ELMAS RÜYASI

10 tane oyuncuya 200–500 bin euro bandında yatırım yapıp bunlardan sadece 1 tanesi (örneğin Eljif Elmas) 15–20 milyon euroya satılabilirse, diğer 9 oyuncunun tüm maliyeti çıkar ve kulüp kâra geçer. Ancak Amara Diouf gibi sakatlık geçmişi ağır olan veya Abdou Aziz Fall gibi alt yaş gruplarında dahi fark yaratamayan isimlerde bu risk analizinin yüzeysel yapıldığı sorgulanmalı.

Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı bombanın pimini çekti, futbolun ortasına attı

25.09.2026 10:57:00
Haber Merkezi
 
Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün
Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı bombanın pimini çekti, futbolun ortasına attı. Yayıncı kuruluştaki pozisyonları VAR'a gönderen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Derbide Vlahovic'i gösterdikleri pozisyonda "Rakip oyuncunun görüntüleri yok mu?" diye sorduğunda, "O sırada yönetmen başka bir şey çekiyormuş" yanıtını aldıklarını açıkladı. Fotospor savcıların ne yapabileceğini sorgularken, karanlıkta kalan soruları da gündeme getirdi.






Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın A Spor'a yaptığı açıklamalar arasında en dikkat çekici olanlardan biri de VAR görüntüleriyle ilgiliydi. Başkan Adalı'nın reji tercihleri ve yayıncı kuruluş hakkındaki zehir zemberek sözleri camiada geniş yankı uyandırdı. Derbide yaşanan teknik ve idari muğlaklıklar adalet tartışmalarını alevlendirirken, başkanın adli makamlara yaptığı suç duyurusu gözleri savcılığa çevirdi. Kamuoyu, "Beşiktaş masa başında engellenmeye mi çalışılıyor?" sorusunun cevabını aramaya başladı.






HUKUKİ SÜREÇ İŞE YARAR MI?

Yargı organlarının 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında atabileceği bazı kritik adımlar var.

-Şikâyet edilen reji çalışanları, maçın yönetmeni ve yayıncı kuruluş yetkilileri ifadeye çağrılabilir.

-Şaibe iddialarını araştırmak adına TFF ve yayıncı kuruluştan maç gününe ait tüm ham kamera görüntüleri, reji içi ses kayıtları ve VAR odası iletişim konuşmaları talep edilebilir.

-Yayın teknolojisi ve reji yönetimi uzmanlarından oluşan bir bilirkişi heyeti atanarak görüntülerin kasıtlı olarak mı gizlendiği yoksa teknik bir ihmal mi olduğu tespit edilebilir.

-Reji veya VAR seçimlerinin maç sonucuna doğrudan etki etmek amacıyla yapıldığına dair somut delil bulunursa olay "sporda adil rekabeti etkileme" veya "görevi kötüye kullanma" suçları kapsamında derinleştirilebilir.







6 KRİTİK SORU

Yayın yönetmeninin tartışmalı pozisyon sonrası yaptığı "O sırada başka bir şeyi çekiyorduk" savunması ikna edici bulunmadı. Yayıncılık ve VAR dinamikleri göz önüne alındığında yanıt bekleyen 6 kritik soru öne çıkıyor:

-Bir derbi maçında stadyumda en az 20 ila 30 arasında HD/4K kamera bulunur. Canlı yayına başka bir görüntü verilse dahi diğer tüm kameralar arka planda kesintisiz kayıt yapmaya devam etmez mi?







-Kritik pozisyonu görebilecek tek bir kamera mı vardı? Kale arkası, spider cam, pilot kamera veya ofsayt kameraları o anda neden devre dışı kaldı?

-Yayıncı kuruluş canlı yayında farklı bir açı gösterse bile VAR odasındaki hakemlere stadyumdaki tüm kameraların ham görüntüleri eş zamanlı olarak ulaşmıyor mu? Hakemler bu açıya neden erişemedi?







-Hangi açının ekrana getirileceğine ve hangilerinin VAR'a iletileceğine kim, hangi kriterlerle karar veriyor? Süreçte yönlendirici bir müdahale var mı?

-Benzer pozisyonlarda rakip takımların görüntüleri saniyeler içinde ekrana taşınırken Beşiktaş söz konusu olduğunda neden "kamera başka yeri çekiyordu" savunması yapılıyor?







-Maç bittikten sonra ham kayıtlar incelendiğinde pozisyonun izine ulaşılabildi mi, yoksa görüntüler tamamen yok mu edildi?

Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya

Eski Asbaşkan Acun Ilıcalı sahibi olduğu Hull City'ye, kendisini Fenerbahçe'den uzaklaştırmak isteyen Başkan Aziz Yıldırım ise kendi takımına istiyor. Müthiş hızı, göz alıcı çalımları ve oyun görüşüyle Serie A'nın popüler yıldızı: Giorgi Kvernadze

24.09.2026 12:39:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya
Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya
Aziz Yıldırım ile Acun Ilıcalı son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor... Ancak bu kez ocak ayında Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı olarak Acun'un elinden Serie A'nın yeni gözbebeği olan Giorgi Kvernadze'yi almak için transfer savaşı verecek.






Acun'un hedefi; sahibi olduğu Hull City'ye, İsmail Kartal'ın yerine düşündüğü Gürcü yıldızı kazandırabilmek olacak... Yıldırım ise Kerem Aktürkoğlu'nun bir türlü verim veremediği ve transferin son günlerinde de uzun uğraşlar verilmesine rağmen sonuç alınamayan sol kanat sorununu çözmek istiyor.






Müthiş hızı, göz alıcı çalımları ve oyun görüşüyle dikkat çeken 2003 doğumlu genç kanat oyuncusu, İtalya'da "yeni yıldız" olarak adlandırılıyor. Ligde ve İtalya Kupası'nda şu ana kadar 5 gol ve 2 asistlik katkı sağlayan Kvernadze'ye Napoli de talip.






İddialara göre Fenerbahçe'nin bir gözlemcisi Kvernadze'yi Frosinone'nin Como ile oynadığı maçta canlı gözle izledi. Frosinone yönetimi oyuncuyu ocak ayında elden çıkarmaya sıcak bakmıyor... Sezon sonuna kadar kadroda tutmak istiyor ancak gelen tekliflerin cazibesi bu kararı değiştirebilir.

Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek

Fildişi Sahili basınının iddiası gerçekse Galatasaray, yarın akşam başkent Abidjan'da oynanacak Fildişi Sahili-Gana maçına Afrika başscout'ını gönderecek. Burada bu sezon Toulouse formasıyla beklentilerin üzerine çıkan Christ Tapé'yi izleyecek. 1.88'lik boyuyla hem hızlı hem de Okan Buruk'un hayalini kurduğu 3'lüye dönebilme imkanı veren, sol stoperde de oynayabilen 2006 doğumlu oyuncu için rapor hazırlanacak

24.09.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray'da yüksek sesle konuşulmayan ancak alttan alta rahatsız eden bir sol bek süreci devam ediyor... Ismail Jakobs iyi değil; Senegal Millî Takımı'ndan bile kesildi. Eren Elmalı da o boşluğu dolduramıyor. Üzerine Abdülkerim Bardakcı'nın aksaması ve yedeklesin diye alınan Bitshiabu'nun oynayacak kadar iyi olmadığının ortaya çıkması hayal kırıklığı yaratıyor.






Okan Buruk, ocak ayı için sol stoperde de oynayabilen bir sol bek istiyor. Ismail Jakobs'la yolların ayrılmasına ve Bitshiabu'nun kiralık sözleşmesinin dahi feshedilmesine varabilecek bu sürecin başlangıcı yarın Abidjan'da atılacak.

Fildişi Sahili basınının iddialarına bakılacak olursa Galatasaray'ın Afrika başscout'ı yarın akşam Gana ile oynanacak millî maçı tribünden takip edecek. Yine iddiaları ciddiye alacak olursak bu maçta Christ Tapé canlı izlenecek.






2006 doğumlu, 1.88'lik, sol bekte de oynayabilen Tapé bu sezon dikkat çekici bir performans gösteriyor. Toulouse formasıyla Fransa Ligue 1'de 5 maçta 444 dakika süre alıp 1 gol attı.

1.88 metre boyu, %56 hava topu kazanma oranı ve maç başına 3.6 tehlike engelleme istatistiği ile modern bir stoper atletizmine sahip. Okan Buruk'un beklerde aradığı "üçlü savunmaya dönebilme" ve "arka direkte boy avantajı sağlama" kriterlerini fazlasıyla karşılıyor.






Kendi yarı sahasında %90, rakip yarı sahada %83 pas isabetiyle oynaması ayağının düzgün olduğunu gösteriyor. Top kaybetme riski az ve pas tercihleri oldukça garanti.

33.6 km/s'lik hızıyla bek oynadığında çizgiye atılan topları karşılamak için yeterli maksimum hıza sahip. Depar ortalaması (14/maç) yüksek temposunu destekliyor.

Beşiktaş stoperini sonunda buldu

Beşiktaş, Genoa'nın 27 yaşındaki Meksikalı sol stoperi Johan Vásquez’i transfer listesine ekledi; başarılı savunmacıyı Frankfurt da yakından takip ediyor

24.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Yeni sezonda savunma hattını sağlama almak isteyen Beşiktaş, Genoa'nın Meksikalı kaptanı Johan Vásquez'i transfer listesine ekledi. Siyah-beyazlıların radarındaki 27 yaşındaki sol stoper için Avrupa devleri de pusuda.






Sezona fırtına gibi başlayan ancak defansındaki sorunları atlatamadığı görülen Beşiktaş, stoper hattına uzun süredir takviye yapma niyetindeydi.






İddialara bakılacak olursa siyah-beyazlı yönetim, Serie A ekiplerinden Genoa forması giyen ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Meksikalı Johan Vásquez ile ilgileniyor.






Teknik heyetin de onay verdiği 27 yaşındaki futbolcu, geriden oyun kurma kabiliyeti ve yüksek top kapma yüzdesiyle ön plana çıkıyor.






Claro Sports'un haberine göre; Beşiktaş dışında Frankfurt da Meksikalı stoperle ilgili. İki ekibin de önümüzdeki dönemde Genoa ile temasa geçerek transfer şartlarını olgunlaştırması bekleniyor.






Meksika Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda sergilediği performansla uluslararası alanda kalitesini kanıtlayan Vásquez, takımının İngiltere maçına kadar gol yemeden ilerlemesinde başrol oynamıştı. Güvenilir ve modern savunmacı yapısıyla fark yaratan tecrübeli stoper, Genoa'da da kaptanlık bandını takıyor.

Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?

Beşiktaş'ın Sırp yıldızı Vlahović'in en az 2 haftadan önce risk almasının sakatlığını en az 1-2 aylık bir krize sokacağı bilinmesine rağmen Sırp basını işi kaşıdı. Golcü oyuncunun Almanya ve Hollanda maçlarında oynamayı Beşiktaş kariyerini sekteye uğratmamak adına reddettiğini iddia ettiler.
 

24.09.2026 11:42:00
Haber Merkezi
 
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Amed maçında sağ arka adalesinde tespit edilen gerilme ve kas hassasiyeti nedeniyle Dušan Vlahović, Sırbistan Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı. Buna göre Sırp golcü Yunanistan (24 Eylül) ve Hollanda (27 Eylül) ile karşılaşacak; ardından deplasmanda Almanya (1 Ekim) ve Hollanda (4 Ekim) maçlarında da forma giyemeyecek.






İstanbul'a dönecek olan Vlahović'in tedavisine Beşiktaş'ın sağlık ekibi tarafından devam edilecek. Sırp basını ise Vlahović'in 10 gün sahalardan uzak kalacaksa neden Almanya ya da en kötü 2. Hollanda maçında oynamak için milli takım kampında kalmadığını sorguluyor. Vlahović'in Beşiktaş'taki kariyerini Sırbistan'daki kariyerinin önüne koyduğu savunuluyor.






Aslında Sırp basını da biliyor ki Amedspor maçında sağ alt adalesinde gerilme yaşayan Vlahović'in milli takım kararı kişisel bir "keyfi seçim" veya "risk almama" değil. Adale (kas) sakatlıklarında gerilme seviyesindeyken 10-14 gün dinlenilmediği takdirde kas yırtılması riski çok yüksektir.






Kulüpler büyük yatırım yaptıkları oyuncuları korumak adına sakatlık sürecinde milli takımlara gitmesini istemez; ancak yine de Vlahović'in durumu hem kulübün hem de milli takım sağlık kurulunun ortak onayından geçti.






Tam hazır olmadan Almanya ve Hollanda gibi yüksek tempolu maçlara çıkmak, sakatlığı en az 1-2 aya uzatabilirdi. Bu yüzden milli takımdan af istemesi, oyuncunun sezonun geri kalanında hem Beşiktaş'a hem de milli takıma sağlıklı hizmet edebilmesi için verilmiş en doğru ve mantıklı karardır.

Montella'da Zidane stresi

Zinedine Zidane'ın Fransa teknik direktörü olarak ilk maçına çıkacağı Türkiye-Fransa karşılaşması, dünya futbolunun odağında yer alıyor

24.09.2026 11:40:00 / Güncelleme: 24.09.2026 13:22:53
Haber Merkezi
 
Montella'da Zidane stresi
Montella'da Zidane stresi
Cuma akşamı saat 20:45'te Kocaeli'de oynanacak Türkiye-Fransa mücadelesi, hem A Millî Takımımızın gruptaki seyri hem de efsane Zinedine Zidane'ın Fransa Millî Takımı döneminin resmi başlangıcı açısından dünya futbolunun odağında yer alıyor; her ne kadar Türk futbolseverler olarak konuya Fransız kalsak da...






Cuma akşamı Fransa ile oynayacağımız Uluslar Ligi maçına Türkiye'de pek ilgi yok. Hatta sorsanız futbolla ilgilenen pek çok kişi bile Kocaeli'de oynanacak bu maçın neden oynanacağını, ne anlama geldiğini bilmez.

Ancak Fransa, hatta dünya futbolu için bu karşılaşma çok özel bir anlam taşıyor. Bu karşılaşma, millî takım teknik direktörü olarak göreve gelen Zinedine Zidane'ın ilk maçı olacak.






Fransa'da maçı canlı yayınlayacak olan TF1, Cuma akşamı 20:45'te başlayacak mücadele öncesinde yayın maratonuna saat 20:35'te start verecek. Karşılaşmayı deneyimli isim Grégoire Margotton ve efsane futbolcu Bixente Lizarazu yorumlarken, sahadaki tüm detayları Saber Desfarges aktaracak.






Maçın bitiş düdüğünün ardından TF1, doğrudan Zidane ve millî takımdaki ilk adımlarına odaklanan 20 dakikalık özel bir program yayınlayacak.






Zidane, Pazartesi günü Clairefontaine'de takımla ilk antrenmanına çıktı. "Zizou"nun ilk çalışma için efsane Michel Platini Sahası'na adım atması, Fransız futbol ruhunun yeniden canlanması olarak yorumlandı.






Zidane'a, Real Madrid'den bu yana sadık yardımcısı olan David Bettoni ve kaleci antrenörü olarak ekibe katılan efsane eldiven Fabien Barthez eşlik etti. Elliden fazla gazetecinin takip ettiği idmanda Zidane, hem taktiksel ciddiyeti hem de oyuncularla kurduğu sıcak diyaloglarla dikkat çekti.






Antrenman seansının son bölümünde bizzat sahaya inerek her iki ayağıyla da ortalar açan ve oyuncularına şut çalıştıran Zidane, yeteneklerinden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi.






Antrenman sonrası basın mensuplarına konuşan savunma oyuncusu Dayot Upamecano, yeni teknik direktörleri hakkında gülümseyerek şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz onun hâlâ gereken yeteneğe sahip olduğunu gördük... Yaptıklarını sahada tekrarlamak bizim için oldukça zor olacak!"

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.