logo
25 EYLÜL 2026

Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi

Okan Buruk’un bek pozisyonuna çekmek istediği Barış Alper Yılmaz, teknik özelliklerini ve pas kalitesini geliştirirse modern bir sağ beke dönüşebilir

25.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Ferdi Kadıoğlu'nun en büyük farkı dar alandaki teknik becerisi ve pas trafiğini yönetebilmesi. Galatasaray'ın Milli yıldızı Barış Alper Yılmaz ise Ferdi gibi oyun kurucu bek olmaktan ziyade; atletizmi, gücü ve kulvarı komple kullanma yeteneğiyle daha çok klasik atletik ya da kanat bek profiline uygun. Bek pozisyonuna geçtiğinde pas ve orta isabetini geliştirir, top kayıplarını azaltırsa Barış Alper modern futbolun aradığı yüksek atletizmli ve fiziksel olarak dominant bir sağ bek olabilir.






Barış Alper Yılmaz'dan bir Ferdi Kadıoğlu çıkar mı?.. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un son olarak Rafael Leão'yu aldırması ve diğer kanatta da Leroy Sané'yi kullanması Barış Alper'i bir seçim yapma eşiğine getirdi.






BARIŞ ALPER YILMAZ'IN İŞLERİ RAST GİTMEDİ

Geçen sezon Neom'un teklifi reddedildiği için en büyük vurgunu yapmayı kaçıran Barış Alper'in hayali Dünya Kupası'nda patlamaktı. Ancak o da olmadı; turnuvanın en kötüleri arasına girdi.






OKAN BURUK'UN YENİ PLANI

Okan Buruk bir süredir Barış Alper'e 2023-24 sezonunu hatırlatıyor. Kendisini bek (özellikle sağ bek) olarak kullanmak istediğini iletiyor. Eğer kabul ederse sürpriz bir sonuç çıkabilir.






O sezon maç başına 6.4 kazanılan ikili mücadele (%50) ve 1.8 hava topu (%54) bir kanat oyuncusu için oldukça yüksek değerler. Bu fiziksel yıpratıcılık, bek pozisyonundaki ikili mücadelelerde rakiplere ciddi üstünlük kurmasını sağlar.






Maç başına 1.6 top çalma ve 3.9 topu geri kazanma sayıları, bir kanat oyuncusuna göre savunma reaksiyonunun ve pres gücünün yüksek olduğunu gösteriyor. Maç başına 1.8 başarılı top sürme (%56) ile arka alandan topu hücuma taşıma yeteneğine sahip.






6 asist ve 10 yaratılan büyük şans, beke evrildiğinde bindirmelerle rakip ceza sahasına yapacağı topsuz koşularda efektif olacağını gösteriyor.

Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor

Galatasaray'dan yıllık 21 milyon euro kazanan Victor Osimhen, 15 milyon dolarlık özel jeti ve lüks Ferrari'siyle ülkesinde gündem oldu

25.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor
Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor
Galatasaray'dan yılda net 21 milyon euro kazanan Victor Osimhen'in Nijerya'ya gittiği özel uçağın fiyatı en az 15 milyon dolar... Daha da ötesinde, Nijeryalı yıldızın ülkesine varır varmaz bindiği özel Ferrari 296 GTB'nin Türkiye satış fiyatı ise 30-35 milyon TL aralığında.






Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen adeta parayla oynuyor... Millî takımda olmamasına rağmen 5 günlük kısa tatilinde özel jetine atladığı gibi Nijerya'nın yolunu tuttu. Boş da gitmedi; Beşiktaş'ın parlayan yıldızı Olaitan'ı da kendi özel uçağıyla götürdü.






OSIMHEN'İN PARASI NİJERYA'DA GÜNDEM

İndiğinde ise özel Ferrari'si ile başkent Lagos sokaklarında havasını attı. Galatasaray'dan 21 milyon euro kazanan Osimhen'in zenginliği ülkesinde gündem maddesi oldu.






ÖZEL JET İLE YOLCULUK

İstanbul ile Lagos arasındaki mesafe yaklaşık 4 bin 600 km olup uçuş süresi jet modeline bağlı olarak 5,5-6 saat civarında sürüyor. Bu mesafeyi doğrudan katetmek için en az Super Midsize Jet (Challenger 350, Praetor 600 vb.) veya Heavy Jet (Gulfstream, Falcon vb.) sınıfı bir uçak kullanılması gerekiyor.






Bu tarz kıtalararası uçabilen özel jetlerin sıfır veya ikinci el piyasa satış fiyatları, modeline göre 15 milyon ile 40 milyon dolar seviyelerinde değişiyor.






JETTEN İNDİ FERRARİ'YE BİNDİ

Osimhen'in Lagos'a indikten sonra bindiği hibrit spor otomobil ise Ferrari 296 GTB. Standart opsiyonlarla fabrika çıkış / MSRP başlangıç fiyatı yaklaşık 340 bin ila 360 bin dolar civarında.






Aynı aracın Türkiye'deki yüksek ÖTV ve KDV oranları nedeniyle anahtar teslim satış fiyatı ise ortalama 30-35 milyon TL bandında yer alıyor.

İsmail Kartal 'gir' dedi, Asensio maça girmedi!

Herkes İsmail Kartal'a yükleniyor... 7-0 olmuş bir maçta sakatlıktan çıkan Asensio'yu neden sahaya atmadığını sorguluyor. Ancak gelen bilgilere göre Fenerbahçe'nin hocası İspanyol yıldızı sahaya atmak istedi. Matador ise zaten maç koptuğu için diğer arkadaşlarından rol çalmamak adına oyuna girmeyi reddetti. Ayrıca antrenman eksiği olduğu için birkaç dakikalığına bile olsa sahaya girip riske girmek istemedi

25.09.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal 'gir' dedi, Asensio maça girmedi!
İsmail Kartal 'gir' dedi, Asensio maça girmedi!
Asensio geçen sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini Sadettin Saran yönetimine iletmişti… Saran yönetimi de İspanyol futbolcunun yüksek maaşı nedeniyle ayrılmak istemesine onay vermişti. Ancak daha sonra Aziz Yıldırım geldi. Ederson'da olduğu gibi Asensio'nun ayrılmasına da izin vermedi. Tabii ayrılığı etkileyen en önemli nedenler arasında Matador'u isteyen Sociedad ya da Betis gibi takımların maaşını ödeyecek geniş bütçelerinin olmamasıydı.






ASENSIO BELİRSİZLİĞİ

Asensio 22 Ağustos'tan beri sakat… Hatta sosyal medyaya yayılan "ameliyat olması gerekiyor" dedikodusu yüzünden kulüp yalanlama geçti. Matador da açıklama yapmak zorunda kaldı. Diz yan bağlarında bir sıkıntı yok... Sakatlığı sadece uyluk gerilmesi olarak basına servis edildi.

İSMAİL KARTAL OYUNA SÜRMEK İSTEDİ

Asensio'nun kas liflerinde kısmi yırtık vardı. Tam iyileşme, doku tamiri ve fizik tedavi genellikle 3 hafta sürer. Bu yüzden Eyüpspor maçında oynaması planlandı. Ancak iddia o ki teknik direktör İsmail Kartal sahaya sürmek istedi, Asensio ise kendisini riske etmedi. Çünkü uyluk kası sakatlıkları nüksetmeye son derece meyilli; oyuncu tam iyileşmeden %100 yük bindirirse sakatlığın kronikleşebileceği korkusu gündeme geldi. Ayrıca zaten skoru 7-0'a getirmiş arkadaşlarından rol çalmak istemedi.






TEK SEBEP MAÇ KONDİSYONU

Asensio'nun yaklaşık 1 ay takımdan uzak kalması, sağlık heyetinin süreci riske atmadan "tam iyileşme" protokolü uygulamasından kaynaklanıyor. Asensio sakatlıktan tamamen kurtulmuş olsa da Eyüpspor maçından sadece 1-2 gün önce takımla tam antrenmanlara başladı. Kas iyileşmiş olsa bile "maç kondisyonu" henüz hazır değildi.

KOPAN MAÇTA GİRMENİN ANLAMI YOK

Skor 5-0, 6-0 veya 7-0 gibi marjinal bir noktaya geldiğinde maça hamle yapmak anlamsızlaşır. Skor zaten garanti olduğu için teknik heyet, antrenman eksiği olan yıldız bir oyuncuyu birkaç dakikalığına bile olsa sahaya sürüp riske etmek istemedi.






SON ÇARE OLABİLİR

Futbolda bir oyuncunun maç kadrosunda (kulübede) yer alması her zaman "90 dakika veya 30 dakika oynamaya %100 hazır" olduğu anlamına gelmez.

Uzun süreli sakatlıktan dönen kilit oyuncular, soyunma odası havasını solumak, takımla maç rutinini tekrar yaşamak ve psikolojik olarak sahaya dönüş hissini tatmak için maça çıkmayacak olsalar bile kadroya dâhil edilirler. Kadroda bulunması, yalnızca maçın çok sıkışması veya ekstra bir hücum ihtiyacı doğması hâlinde "son 5-10 dakika acil koz" olarak kullanılması içindi.






EYÜPSPOR HİÇ ZORLAMADI

Eğer maç skor olarak kilitlenseydi, teknik ekip Asensio'nun bireysel yeteneklerine ve şut tehdidine ihtiyaç duyacağı için fiziksel eksikliğine rağmen son 10-15 dakikada risk alıp onu sahaya sürebilirdi. Maç skoru erken çözüldüğü için bu riski almaya hiçbir gerek kalmadı.

Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı

Fenerbahçe’nin geçen sezon büyük umutlarla aldığı Abdou Aziz Fall, bu sezon U19 liginde sadece 30 dakika oynayabildi. Bu sezon daha büyük umutlarla alınan Amara Diouf ise o kadar bile forma bulamadı. Zaten son 2 yıl 111 gündür sakat olan ve 15,5 yaşından beri sahalarda görülmeyen Diouf'la ilgili yine sakatlık iddiaları var

25.09.2026 11:44:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe son iki sezondur "Afrika'nın cevheri" diyerek 17-18 yaşındaki çocuklara imza attırıyor… Bu çocukların imza süreçleri adeta gün gün sosyal medyaya düşüyor. Günün sonunda kimse bu çocukların isimlerini bile hatırlamıyor. Bunlardan birisi Abdou Aziz Fall.






ABDOU AZİZ FALL NEREDE?

Bu sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi kadrosunda yok. U19 liginde sadece 2-1 kaybedilen Gaziantep maçının son 30 dakikasında forma giydi. Geçen sezon da U19 liginde 12 maçta 469 dakika oynadı. Gol ya da asisti yok ama 3 sarı kartı var. 2030'a kadar da sözleşmesi var.






AMARA DIOUF DA AYNI

Bu sezon da 2008'li Amara Diouf alındı. Büyük badireler sonucunda transferi bitti. Fall gibi ne lig ne de Şampiyonlar Ligi kadrosında yok. Ancak U19 liginde de henüz forma giymedi. Resmi bir açıklama yok ama yine sakat olduğu iddia ediliyor. Zaten 2024-25 sezonunda 371 gün, 2025-26 sezonunda ise 470 gün sakatlık yüzünden sahalardan uzak kaldı. 841 gün, 2 yıl 111 gün eder.






FENERBAHÇE'NİN ANLAMSIZ TRANSFERLERİ

Diouf 18 yaş 3 aylık, yani 6 bin 683 günlük. 841 günlük sakatlık, Diouf'un toplam hayatının %12,6'sına karşılık geliyor. Aslında neredeyse 15,5 yaşından beri Diouf'u sahada gören yok. Zaten Fenerbahçe son dönemde Fayed, Emre Demir, Burak Kapacak, Mimovic, Tresor Doh ve Jin-ho gibi hemen hemen kimsenin çubuklu forma ile görmediği oyuncuları transfer etti. Neden transfer etti, onu da kimse bilmiyor.






ELJIF ELMAS RÜYASI

10 tane oyuncuya 200–500 bin euro bandında yatırım yapıp bunlardan sadece 1 tanesi (örneğin Eljif Elmas) 15–20 milyon euroya satılabilirse, diğer 9 oyuncunun tüm maliyeti çıkar ve kulüp kâra geçer. Ancak Amara Diouf gibi sakatlık geçmişi ağır olan veya Abdou Aziz Fall gibi alt yaş gruplarında dahi fark yaratamayan isimlerde bu risk analizinin yüzeysel yapıldığı sorgulanmalı.

Muriqi veya Lukaku Fenerbahçe'yi şampiyon yapar mı?

Muriqi veya Lukaku, geniş alan bulan ya da skoru bulmuş maçlarda (Eyüpspor maçı gibi) Fenerbahçe formasıyla harika işler çıkarabilir

25.09.2026 11:03:00
Haber Merkezi
 
Muriqi veya Lukaku Fenerbahçe'yi şampiyon yapar mı?
Muriqi veya Lukaku Fenerbahçe'yi şampiyon yapar mı?
Muriqi veya Lukaku, geniş alan bulan ya da skoru bulmuş maçlarda (Eyüpspor maçı gibi) Fenerbahçe formasıyla harika işler çıkarabilir. Ancak kapanan, sert ve fiziksel direnci yüksek takımlara karşı şampiyonluğu getirecek anahtar; daha hareketli, dar alanda çabuk şut çıkarabilen ve bitiricilik yüzdesi yüksek dinamik bir santrfor profili.






Vedat Muriqi, Eyüpspor'a 4 gol attı... Gol krallığı listesinde bir anda öne fırladı. Peki ilk 6 haftanın istatistiklerine bakınca Fenerbahçe, Muriqi-Lukaku ikilisi ile şampiyon olur diyebilir miyiz? İstatistiklere bakarsak bunun cevabı "evet" değil.






MURIQI VE LUKAKU'NUN SIKINTISI YÜKSEK TOPLAR

İstatistiklerdeki en çarpıcı zaaflardan biri, takımın hava topu mücadelelerinde %41,7 gibi oldukça düşük bir başarı oranında kalması ve 16 golün yalnızca 1'inin kafa golü olması. Kâğıt üzerinde Muriqi ve Lukaku "pivot" profilinde görünse de akan oyundaki ortalarda (%28,7 isabet) ve duran toplarda rakiplere hava üstünlüğü kurmakta zorlanan bir yapı var.







FENERBAHÇE KOŞMUYOR

Fenerbahçe maç başına 18,3 şut atıp 4,5 büyük şans üretmesine rağmen, ceza sahası içinden %16,9 gol dönüşümü yakalıyor ve maç başı 2,7 büyük şans kaçırıyor. Muriqi de Lukaku da ceza sahası çevresinde sırtı dönük oynamayı ve stoperlerle boğuşmayı seven isimler. Ancak takımın maç başı katettiği mesafe 100,9 km ile oldukça düşük bir seviyede. İki statik profille oynamak; topsuz alan koşularını ve geçiş hücumlarındaki dinamizmi kısıtlıyor.







KANARYA'NIN İHTİYACI BELLİ

Şampiyonluk yarışında kapanan Anadolu savunmalarını açmak ve derbi seviyesindeki dar alanlarda fark yaratmak için Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan ideal santrfor profili bambaşka:

-Defans arkasına ve ceza sahasına koşular yapabilen, sadece topu ayağına bekleyen değil, rakiplerin stoper hattını çekip kanatlara ve 10 numaraya alan açan, hareketli, çoğu zaman ikinci forvet gibi de oynayabilen bir santrfor.







-Maç başına kaçırılan 2,7 büyük şansı en aza indirecek, az pozisyonda maksimum verim sağlayacak birinci sınıf bir "ön direk ve altıpas içi" bitiricisi.

-Takımın 100,9 km'lik düşük koşu ortalamasını yukarı çekecek, rakip stoperlerin rahat top çıkarmasını engelleyecek bir ön alan presçisi.







-Boydan ziyade doğru zamanlama ve sıçrama yeteneğiyle kenar ortalarında (maç başı 19 orta yapıldığı düşünülürse) kafa golü tehdidi oluşturabilen bir golcü.

Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı bombanın pimini çekti, futbolun ortasına attı

25.09.2026 10:57:00
Haber Merkezi
 
Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün
Adalı savcılığa verdi şimdi Katarlılar düşünsün
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı bombanın pimini çekti, futbolun ortasına attı. Yayıncı kuruluştaki pozisyonları VAR'a gönderen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Derbide Vlahovic'i gösterdikleri pozisyonda "Rakip oyuncunun görüntüleri yok mu?" diye sorduğunda, "O sırada yönetmen başka bir şey çekiyormuş" yanıtını aldıklarını açıkladı. Fotospor savcıların ne yapabileceğini sorgularken, karanlıkta kalan soruları da gündeme getirdi.






Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın A Spor'a yaptığı açıklamalar arasında en dikkat çekici olanlardan biri de VAR görüntüleriyle ilgiliydi. Başkan Adalı'nın reji tercihleri ve yayıncı kuruluş hakkındaki zehir zemberek sözleri camiada geniş yankı uyandırdı. Derbide yaşanan teknik ve idari muğlaklıklar adalet tartışmalarını alevlendirirken, başkanın adli makamlara yaptığı suç duyurusu gözleri savcılığa çevirdi. Kamuoyu, "Beşiktaş masa başında engellenmeye mi çalışılıyor?" sorusunun cevabını aramaya başladı.






HUKUKİ SÜREÇ İŞE YARAR MI?

Yargı organlarının 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında atabileceği bazı kritik adımlar var.

-Şikâyet edilen reji çalışanları, maçın yönetmeni ve yayıncı kuruluş yetkilileri ifadeye çağrılabilir.

-Şaibe iddialarını araştırmak adına TFF ve yayıncı kuruluştan maç gününe ait tüm ham kamera görüntüleri, reji içi ses kayıtları ve VAR odası iletişim konuşmaları talep edilebilir.

-Yayın teknolojisi ve reji yönetimi uzmanlarından oluşan bir bilirkişi heyeti atanarak görüntülerin kasıtlı olarak mı gizlendiği yoksa teknik bir ihmal mi olduğu tespit edilebilir.

-Reji veya VAR seçimlerinin maç sonucuna doğrudan etki etmek amacıyla yapıldığına dair somut delil bulunursa olay "sporda adil rekabeti etkileme" veya "görevi kötüye kullanma" suçları kapsamında derinleştirilebilir.







6 KRİTİK SORU

Yayın yönetmeninin tartışmalı pozisyon sonrası yaptığı "O sırada başka bir şeyi çekiyorduk" savunması ikna edici bulunmadı. Yayıncılık ve VAR dinamikleri göz önüne alındığında yanıt bekleyen 6 kritik soru öne çıkıyor:

-Bir derbi maçında stadyumda en az 20 ila 30 arasında HD/4K kamera bulunur. Canlı yayına başka bir görüntü verilse dahi diğer tüm kameralar arka planda kesintisiz kayıt yapmaya devam etmez mi?







-Kritik pozisyonu görebilecek tek bir kamera mı vardı? Kale arkası, spider cam, pilot kamera veya ofsayt kameraları o anda neden devre dışı kaldı?

-Yayıncı kuruluş canlı yayında farklı bir açı gösterse bile VAR odasındaki hakemlere stadyumdaki tüm kameraların ham görüntüleri eş zamanlı olarak ulaşmıyor mu? Hakemler bu açıya neden erişemedi?







-Hangi açının ekrana getirileceğine ve hangilerinin VAR'a iletileceğine kim, hangi kriterlerle karar veriyor? Süreçte yönlendirici bir müdahale var mı?

-Benzer pozisyonlarda rakip takımların görüntüleri saniyeler içinde ekrana taşınırken Beşiktaş söz konusu olduğunda neden "kamera başka yeri çekiyordu" savunması yapılıyor?







-Maç bittikten sonra ham kayıtlar incelendiğinde pozisyonun izine ulaşılabildi mi, yoksa görüntüler tamamen yok mu edildi?

Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?

Beşiktaş'ın transferin son günü Nicolas Raskin'i istediği haberleri yapıldı

25.09.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?
Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?
Beşiktaş rotasyonunda Orkun Kökçü, Ndidi, Miretti ve Salih Özcan gibi kaliteli ayaklar olsa da transfer edilmek istenen Nicolas Raskin; bu oyuncuların hepsinden farklı olarak koşu mesafesi yüksek olan, ceza sahası içine skor koşusu atan, ikili mücadele kazanan ve 34.8 km/h hızıyla geçiş savunmasını tek başına toparlayabilen modern bir "6/8 numara hibriti" sunacaktı.






Beşiktaş'ın transferin son günü Nicolas Raskin'i istediği haberleri yapıldı... Altı da boş değildi. Hatta Belçikalı oyuncu için Başkan Serdal Adalı A Spor'da yaptığı açıklamada, "Raskin'i üç transfer dönemidir kadromuza katmak istedik ancak her seferinde son anda bir sorun çıktı. Son görüşmelerin olduğu gün de maçı vardı ve oynatıldı. Transferin yetişip yetişmeyeceğini düşündük ama olmadı." dedi. Akıllara ise Raskin'in neden Beşiktaş orta sahası için bu kadar önemli olduğu sorusu düştü.






BEŞİKTAŞ NEDEN BU KADAR ISRAR ETTİ?

Beşiktaş'ın 6 maçlık verilerinde dikkat çeken ilk nokta, maç başına kat edilen 97.4 km mesafe. Modern futbol standartlarında bu koşu mesafesi oldukça düşük... Orta sahanın fiziksel direnç eksikliği dikkat çekiyor.







RASKIN ALINSAYDI NE OLURDU?

Raskin; 34.8 km/h maksimum hıza ulaşabilen, yüksek tempolu ve dinamik bir 8 ila 6 numara. Maç başına 2.5 top çalma, 4.5 top geri kazanma ve 6.4 ikili mücadele kazanma (%55 başarı) oranlarıyla hem merkezi parselleyen hem de takımı ileri taşıyan geçiş aksiyonlarında yüksek enerji sağlayan bir profil.







NDIDI VE SALİH ÖZCAN'LA BU KADAR

Beşiktaş'ın mevcut orta saha kurgusunda Ndidi ve Salih Özcan bulunsa da maç başına 122.5 top kaybı yapılması ve kalesinde 1.2 gol görmesi, savunma önündeki süpürücü rolünün yeterince verimli işlemediğini gösteriyor.

Raskin, maç başına 4.5 top geri kazanım ve 1.9 tehlike engelleme ile oynuyor. Hem zeminde (%55) hem de havada (%53) ikili mücadelelerin çoğunu kazanan yapısı, Beşiktaş'ın rakip yarı sahada kaybettiği topları anında geri kazanmasına ciddi katkı verecekti.







ORKUN'UN YÜKÜNÜ ALACAKTI

Beşiktaş merkez orta sahasında Orkun Kökçü ve Fabio Miretti gibi teknik ve pasör isimler yer alsa da merkezden ceza sahasına koşu yapıp skor üreten "box-to-box" oyuncu ihtiyacı hissediliyor. Raskin, 33 maçta 6 gol ve 7 asist yaparak toplam 13 doğrudan skor katkısı vermiş. 5.71 xG beklentisinden 6 gol, 5.05 xA beklentisinden 7 asist çıkararak pozisyonları yüksek verimle sonuçlandırmış.







6 golün 3'ünü kafa vuruşuyla kaydetmiş olması (178 cm boyuna rağmen) ceza sahası koşularındaki zamanlamasının ve hislerinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Beşiktaş, %62.7 topa sahip olma oranıyla oyunu domine etmek isteyen bir yapıda. Ancak pas temposunun düşmemesi için geriden topu alan oyuncunun baskı altında hata yapmaması gerekiyor.

Raskin, maç başına 73.8 topla buluşma ve %86 pas isabeti ile oynuyor. Kendi yarı sahasında %91, rakip yarı sahada ise %82 pas isabetine sahip.

Maç başına 1.4 kilit pas vermesi ve 12 büyük şans yaratması, onu sadece top kapan bir kesici değil, oyunu dikine öne ören bir oyun kurucu yapıyor.

Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak

Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı var... Çünkü görünen o ki Bitshiabu'dan çok da bir şey olmayacak... Ancak Ocak ayında stoper bekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar karşılarında bir zamanlar kurtulmak için adaklar adadıkları Carlos Cuesta'yı görürlerse bu, Dursun Özbek yönetimi için hiç de hayırlı olmaz

24.09.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Bu sezon Galatasaray hiçbir şeyden çekmedi yabancı kuralından çekmediği kadar... Okan Buruk her seferinde Türkiye'deki yabancı kuralını eleştirdi. En çok da +4 kuralına tepki gösterdi.






Ancak Galatasaray'ı bu kez de Brezilya'da 2027 Ocak ayından itibaren devreye girecek yabancı kuralı vuracak... Sarı-kırmızılıların Aralık ayında 5,75 milyon Euro'yu kasasına koyup kurtulacağını düşündüğü Carlos Cuesta'da da yabancı kuralı işleri Arap saçına çevirdi.






Brezilya Serie A ve Serie B kulüpleri arasında Pazartesi günü yapılan toplantıda, yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak azaltarak 2030 yılına kadar maç başına en fazla 5 oyuncuya düşürme kararı alındı.

Vasco da Gama da ilk 11'in düzenli stoperi konumundaki Cuesta'nın kalıcı transferini askıya aldı ve aynı bölgeye Gabriel Pereira takviyesini gerçekleştirdi.






Vasco da Gama'nın opsiyonu kullanmaması halinde Carlos Cuesta, Aralık ayında kiralık sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Galatasaray'a geri dönecek. Bu da Dursun Özbek yönetimine hiç de akıllarda olmayan yeni bir sorun daha getirecek.

Beşiktaş stoperini sonunda buldu

Beşiktaş, Genoa'nın 27 yaşındaki Meksikalı sol stoperi Johan Vásquez’i transfer listesine ekledi; başarılı savunmacıyı Frankfurt da yakından takip ediyor

24.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Yeni sezonda savunma hattını sağlama almak isteyen Beşiktaş, Genoa'nın Meksikalı kaptanı Johan Vásquez'i transfer listesine ekledi. Siyah-beyazlıların radarındaki 27 yaşındaki sol stoper için Avrupa devleri de pusuda.






Sezona fırtına gibi başlayan ancak defansındaki sorunları atlatamadığı görülen Beşiktaş, stoper hattına uzun süredir takviye yapma niyetindeydi.






İddialara bakılacak olursa siyah-beyazlı yönetim, Serie A ekiplerinden Genoa forması giyen ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Meksikalı Johan Vásquez ile ilgileniyor.






Teknik heyetin de onay verdiği 27 yaşındaki futbolcu, geriden oyun kurma kabiliyeti ve yüksek top kapma yüzdesiyle ön plana çıkıyor.






Claro Sports'un haberine göre; Beşiktaş dışında Frankfurt da Meksikalı stoperle ilgili. İki ekibin de önümüzdeki dönemde Genoa ile temasa geçerek transfer şartlarını olgunlaştırması bekleniyor.






Meksika Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda sergilediği performansla uluslararası alanda kalitesini kanıtlayan Vásquez, takımının İngiltere maçına kadar gol yemeden ilerlemesinde başrol oynamıştı. Güvenilir ve modern savunmacı yapısıyla fark yaratan tecrübeli stoper, Genoa'da da kaptanlık bandını takıyor.

Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi

Okan Buruk istemiyor. Zaten elinde İlkay Gündoğan enkazı var

24.09.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi
Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi
Okan Buruk istemiyor. Zaten elinde İlkay Gündoğan enkazı var. Hakan Safi anlaşmasına rağmen Aziz Yıldırım yönetimi hiç hamle yapmadı.

Zaten Fenerbahçe tarafı rengini belli etti. Orkun Kökçü var, Beşiktaş'a zaten olmaz. Hakan Çalhanoğlu için belki Trabzonspor olur.

Ancak Başkan Doğan'ın da pek ilgisi yok gibi. Tüm bu şartlar alt alta yazılınca Çalhanoğlu, Inter ile sözleşme yenileyecek iddialarının altı boş değil gibi.







Hakan Safi "anlaştım" dedi. Inter "yok artık" dedi. Mason Greenwood'u alan Aziz Yıldırım oralı bile olmadı. rengini belli etti. Galatasaray hiç hamle bile yapmadı. Dünya Kupası skandallarından sonra kimse milli takım kaptanına yanaşmadı. Gelinen süreçte Çalhanoğlu'nun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Inter her ne kadar acele etmese de takımın beynini kolay kolay bırakma niyetinde değil.






Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de bir ilgisi var. Ancak Okan Buruk Hakan'ı istemiyor. Milli takım kaptanına karşı. Bir de elinde İlkay Gündoğan fiyaskosu varken Hakan'ı ekstra bir risk olarak görüyor. Fenerbahçe'nin ise kafası karışık. Adam Galatasaraylı. Bu yüzden Safi "anlaştım" demesine rağmen Yıldırım yönetimi hiç hamle yapmadı. Beşiktaş zaten topa girmiyor, Orkun Kökçü yüzünden. Belki Trabzonspor... Ama görünen o ki Hakan, Inter'de kalacak.






Teknik direktör Cristian Chivu, göreve geldiği günden bu yana Türk yıldızın takımdaki rolüne önem veriyor. Sahadaki durumları erkenden okuma yeteneği ve oyuna kattığı denge ile Inter'in vazgeçilmezi olan Hakan için yönetime "Ne pahasına olursa olsun kalmalı" raporu verdiği İtalya'da konuşuluyor.






Corriere dello Sport'un haberine göre; Hakan Çalhanoğlu ile Inter yönetimi arasında yeni sözleşme görüşmeleri hız kazandı. Türkiye'den çıkan transfer söylentilerinin karşılık bulmaması ve her iki tarafın da birlikte devam etmek istemesi üzerine masaya oturuldu. 






Inter Sportif Direktörü Dario Baccin'in öncelikli gündem maddesi olan Hakan Çalhanoğlu'nun imzasının ardından, Dimarco ve Carlos Augusto gibi isimlerle de sözleşme uzatma görüşmelerine devam edilecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.