logo
02 HAZİRAN 2025

Barzani dost mu, düşman mı?

12.12.2015 00:00:00
 Cevap çok acil verilmeli. Barzani, Ankara'ya geldi, K. Irak'a geri gitti. Peki, Barzani kimdir? Nedir? Ne iş yapar?
90'lı yıllardı! Özal hükümetleri, Saddam'ın, "sini bi yakalasam?" dediği Barzani ve Talabani'ye "kırmızı pasaport" vermişti. Yani dünyanın her yerine Türkiye'nin garantörlüğü altında rahatça gidebiliyorlardı. 
Bunlar kimdi? Irak Devletinin bölünmesi ve K. Irak'ta sözde bir Kürt devleti kurulması (hedef B. İsrail) için çalışan, Müslüman Kürtleri ayaklandırma, Türkmenleri katletme, bölgeden atma gayretinde olan kişilerdi. ABD ve İsrail'in sadık militanlarıydı.
Artı Barzani ailesinin kim olduğu, Osmanlı dönemindeki fonksiyonları tarihi belgelerle ortada? Artı Mesut Barzani'nin belgeli bir İsrail (Yahudi) ajanı olduğu da belgeli. 
Varlıklarını K. Irak'ta sürdürüyorlar. K. Irak'ı üst edinen ve hedefi ülkemizi bölmek olan bir başka örgütte PKK. Asılları Kürt ve İslam olmadıkları halde hedefleri "Kürdistan" olan bu iki anlayışın birbirlerinden ayrı-gayrı olduklarını kim savunabilir!  
İşte bu kişilere, Özal hükümetleri kırmızı pasaport vermişti. Kuveyt işgali, 36. Paralel derken, K. Irak bu anlayışlar için güvenli bölge haline getirilmiş ve paralel olarak ülkemizdeki terör eylemleri de zirve yapmaya başlamıştı.
Çiller hükümetleri askeri anlamda PKK'ya karşı başarılı operasyonlar yaparken sosyal alanda gerekli adımlar atılmadığı için netice alınamamıştı. Devam eden yıllarda terör örgütü inine çekilirken, Barzani liderliğindeki Peşmergeler, ABD, İsrail desteğiyle askeri ve siyasi anlamda büyümüş, yapılanmalarını tamamlamışlardı. 
1 Mart 2003 süreci ve akabinde AKP hükümetlerinin desteğiyle Irak, ABD tarafından yerle bir edilmiş ama K. Irak'a hiçbir şey olmamıştı. Barzani gayri resmi olarak bağımsızlığını ilan ederken, bu bölgede yapılanan PKK'da inlerinden çıkmış ve ülkemizdeki terör eylemleri organize bir şekilde artış göstermeye başlamıştı.
Dönemin başbakanı Sayın Erdoğan ve kurmayları, terör olayları karşısında PKK'ya sözlü tepkiler verirken bir başka tepki verdikleri odak daha vardı; Barzani.
Sayın Erdoğan, Barzani'yi, PKK'ya yataklık yapmakla suçlayıp şöyle diyordu; "Barzani, bizim muhatabımız olamaz. Şu an kendisi terör örgütüne yataklık yapan durumundadır." (29 Ekim 2007)
Bir zamanların etkin isimlerinden Bülent Arınç ise "Barzani'nin her sözü, Türkiye'nin egemenlik haklarına da bir tecavüzdür." (14 Nisan 2007) diyordu.
Sonra nerden ve nasıl bir rüzgar ettirildiyse Musul, Kerkük ve Süleymaniye'de Türkmenleri katleden, göçe zorlayan, arşivleri yok eden Barzani'ye tepkiler dinmeye, gündemden düşmeye başladı.
Ama K. Irak gündemdeydi. Türk iş adamları K. Irak'ta inşaat ve petrol sektörlerinde büyük yatırımlara başladı. Hükümette övünmeye. Kimdi bu iş adamları ve neden K.Irak? soruları ise gündem edilmedi. 
Ama IŞİD, petrol ve Erdoğan ailesinin gündeme geldiği bugünlerde o iş adamlarında bazılarını da öğrenmiş olduk. Yeni Enerji Bakanımız (damat) Albayrak'ın dayısının oğlu. 
Bu ikili bir dönem beraberde çalışmış ve Irak devleti, 8 Mayıs 2014'de Powertrans'ın (bu ikilinin şirketi)  kaçak petrol sevkiyatı nedeniyle, Paris'teki Uluslararası Ticaret Odası'na şikayet etmiş. (detaylar Soner Yalçın'ın (Sözcü) 8 Aralık'taki yazısında)
Barzani'nin yakınlaşması sadece ekonomik alanda değildi. Siyasi alanda da AKP hükümetine ve Sayın Erdoğan'a öylesine yakınlaşmıştı ki, Başbakan Davutoğlu, Barzani'ye "abim" diye hitap ediyordu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Barzani'yi, Diyarbakır'da adeta devlet başkanı gibi karşılamış, bu iltifat karşısında afallayan Barzani şöyle demişti; "Bir gün Diyarbakır'da Kürt bayraklarıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Tarihi günler yaşadık. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum" (2014)
İlginçtir (!) İsrail ajanı, PKK yatakçısı, Türkmen katili olarak bilinen Barzani ve militanlarını biz eğittik, topraklarımızdan Suriye devletine karşı savaşsınlar, diye gönderdik. Sonra bizi yönetenler, "terör örgütlerine karşı mücadele veriyoruz. Terör örgütlerinin iyisi, kötüsü olmaz," diye fetvalar vermeye başladılar.
Şimdi! İsrail ajanı olduğu kesin, PKK'ya her türlü yardım ve yataklık ettiği kesin, dört parçalı Kürdistan hevesini her ortamda tekrar eden Barzani yine Ankara'da. Ne işi var? Barzani dost mu? Düşman mı? Terör örgütü başı mı? Yoksa bir devlet başkanı mı?
Kim bu Barzani? Dost mu? Düşman mı? 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Sinop'ta acil serviste patlama
1 hemşire yaralandı
Rusya heyeti görüşmeler için İstanbul'a geldi
Görüşme Çırağan'da planlanıyor
İsrail, suçunu örtbas etmeye çalışıyor
Saldırıdan 15 saat sonra sahte video
Suudi Arabistan'dan sert 'Hac' önlemleri
75 bin kişi geri gönderildi
Süper Lig'de 2024-2025 sezonu sona erdi
İşte Avrupa kupalarına katılacak takımlar
Vahşeti genişletme talimatı
'Tüm araçları kullanın'
İstanbul'un enflasyonu açıklandı
Enflasyon Mayıs ayında yüzde 46,57 oldu
Bingöl'de deprem
4,4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu
Antalya'da 174 turistik tesis mühürlenecek
Ruhsatları askıya alınmıştı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Uzmanı rakamı açıkladı
İşte suç ve yeni cezaları
10. Yargı Paketi komisyondan geçti
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu
Paris sokakları savaş alanına döndü
İsrail-ABD güdümlü yardımlar ölüm tuzağına dönüştü
En az 30 Müslüman öldü, 115 Müslüman yaralandı
Suriye yönetimine mali destek
Memur maaşlarını o iki devlet ödeyecek
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü
Taksim demir ağlarla örüldü
Sinop'ta acil serviste patlama
1 hemşire yaralandı
Rusya heyeti görüşmeler için İstanbul'a geldi
Görüşme Çırağan'da planlanıyor
İsrail, suçunu örtbas etmeye çalışıyor
Saldırıdan 15 saat sonra sahte video
Suudi Arabistan'dan sert 'Hac' önlemleri
75 bin kişi geri gönderildi
Süper Lig'de 2024-2025 sezonu sona erdi
İşte Avrupa kupalarına katılacak takımlar
Vahşeti genişletme talimatı
'Tüm araçları kullanın'
İstanbul'un enflasyonu açıklandı
Enflasyon Mayıs ayında yüzde 46,57 oldu
Bingöl'de deprem
4,4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu
Antalya'da 174 turistik tesis mühürlenecek
Ruhsatları askıya alınmıştı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Uzmanı rakamı açıkladı
İşte suç ve yeni cezaları
10. Yargı Paketi komisyondan geçti
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu
Paris sokakları savaş alanına döndü
İsrail-ABD güdümlü yardımlar ölüm tuzağına dönüştü
En az 30 Müslüman öldü, 115 Müslüman yaralandı
Suriye yönetimine mali destek
Memur maaşlarını o iki devlet ödeyecek
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü
Taksim demir ağlarla örüldü
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.