logo
16 TEMMUZ 2026

Beşiktaş'ın defansı SOS verdi

13.08.2001 00:00:00
 
Beşiktaş'ta savunma geçen sezon olduğu gibi, yeni sezonda da "SOS" veriyor. Geçen sezon ligde yaptığı 34 maçın 27'sinde kalesinde gol gören siyah-beyazlılar, yeni sezona da Trabzonspor karşısında 2 gol yiyerek başladı. Tarihinin en çok golünü kalesinde gördüğü geçen sezon, toplam 48 gol yiyen "Kara Kartallar", yeni sezona da kötü bir başlangıç yaparak, gol yeme geleneğini sürdürdü. Ligde en son geçen sezonun 31. haftasında 2-0 kazandığı İstanbulspor maçında, kalesini rakibe kapayan Beşiktaş, son 4 resmi maçta da gol yedi. Geçen sezon ligin 32. haftasında Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, 33. haftada Siirt Jet-Pa Spor'u 5-1 yenmiş, son haftada da Denizlispor ile 2-2 berabere kalmıştı. Beşiktaş, 2001-2002 sezonun ilk maçında da Trabzonspor'dan 2 gol yerken, son 4 lig maçında da kalesinde gol görmüş oldu.

Messi yıldızlaştı, Arjantin kazandı


 
FIFA 2026 Dünya Kupası yarı final maçında İngiltere ile Arjantin takımları, ABD'nin Atlanta kentindeki Atlanta Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Arjantin, finalde İspanya'nın rakibi oldu. 

16.07.2026 00:08:00 / Güncelleme: 16.07.2026 00:49:34
HASAN GÜNDOĞDU
 
Messi yıldızlaştı, Arjantin kazandı
Messi yıldızlaştı, Arjantin kazandı

 
FIFA 2026 Dünya Kupası yarı final maçında İngiltere ile Arjantin takımları, ABD'nin Atlanta kentindeki Atlanta Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmada ilk golü İngiltere attı. 55. dakikada Morgan Rogers'in pasını önümüzdeki sezon La Liga'da Barcelona'da top koşturacak olan Anthony Gordon şık bir vuruşla gole çevirdi. 
 
Denge bozuldu
 
Ancak golden sonra İngiliz futbolcular resmen ceza sahalarında yattı. "Arkaya yaslanma" olarak da bilinen bu taktik anlayış aslında Arjantin için fırsat demekti. Arjantin Messi ile sağlı sollu gelmeye başladı. 
85. dakikada Enzo Fernandez, Messi'nin pasını şık bir vuruşla gole çevirdi. Böylece Arjantin skoru 1-1'e taşıdı. 
 
Golden sonra da Arjantin durmadı. Messi, 90+2'de adrese adeta 'drone' ile teslim bir pas attı. Inter'in yıldızı, Hakan Çalhanoğlu'nun takım arkadaşı Lautaro Martinez'e de sadece kafa vurmak kaldı. Bu golle Arjantin, İspanya'nın finalde rakibi oldu. 

Arjantin, geri dönüşlerin takımı

Arjantin, 90 hatta 120 dakika oyundan düşmeyen bir takım... Rakipte enerji biter, Arjantin'de bitmez! Nitekim son 16 karşılaşmasında Mısır, 79. dakikaya 2-0 önde girmişti. O ana kadar doğru dürüst bir futbol oynayamayan Arjantin, bir anda canavarlaştı ve maçı peş peşe attığı gollerle 3-2 kazandı. Arjantin, son 32 turunda da Yeşil Burun Adaları'nı uzatmalarda 3-2 yenebilmişti. Çeyrek finalde de İsviçre'yi yine uzatmalarda 3-1 yenmişlerdi. 
 
Messi'nin 3. finali
 
Messi, ilk finalini 2014'te Brezilya'da Almanya'ya karşı oynamıştı. Maçı uzatmalarda Almanya, 1-0 kazanmıştı. Katar 2022'de ise Fransa karşısında uzatmalar sonrasında 3-3 biten finali penaltılarla Arjantin kazanmıştı. Bakalım Messi, Pazar gecesi 2. dünya kupasını hava kaldırabilecek mi?

İspanya mı, Arjantin mi?

İki takım da teknik ve estetik futbol oynuyor. İspanya'nın yıldızı Lamine Yamal, Arjantin'inki ise Messi... Messi, her açıdan Yamal'dan daha kaliteli ve deneyiimli bir futbolcu. Attığı goller ve paslar, maçın gidişatı külliyen değiştiriyor. Zaten FIFA 2026 Dünya Kupası'nda oynadığı 7 maçta 8 golü, 4 asisti var. Yamal'in ise 7 maçta 1 golü var, asisti yok... Ancak yarı finalde Fransa'ya karşı takımının penaltısını o kazandırmıştı.
 
FIFA 2026 Dünya Kupası'nda İspanya'nın en başarılı oyuncusu Mikel Oyarzabal... 5 golü, 1 asisti var! Onu 2 golle Merino izliyor. İspanya'da çok sayıda kaliteli ftbolcu var. Pedri, Porro, Ferran Torres, Cucurella, kaleci Simon... Takım oyunu oynuyorlar. Arjantin de takım oyunu oynuyor. İyi bir maç olacak... Arjantin kupaya sadece bir santimetre daha yakın... 


 

Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın


 
Buenos Aires'in kentleşmesinin içine gömülmüş bir şehir olan Escobar'da, Arjantinli taraftarlar geçtiğimiz Pazar gecesi bir İngiliz bayrağı çıkarıp ateşe verdi. Bayrak yanarken, etraftakiler korna çaldı, davullara vurdu ve "zıplamayan İngilizdir" diye bağırdı. Elbette herkes havaya sıçradı. İstersen sıçrama! Orası Escobar...

15.07.2026 16:35:00 / Güncelleme: 15.07.2026 16:39:52
HASAN GÜNDOĞDU
 
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın

Atlanta'da İngiltere ile Arjantin arasında bu gece saat 22.00'da başlayacak yarı final maçı, futbol tarihindeki en büyük rekabetlerden biri. Uluslararası derbi adeta... 1986'da Maradona'nın İngiltere'ye karşı attığı "Tanrı'nın Eli" golüyle doğan bu rekabet, spor tarihindeki en yoğun rekabetlerden biri aynı zamanda...

İntikam yeminleri

İngiliz taraftarlar o yenilginin intikamını almak ve Arjantinliler ise takımlarının Lionel Messi'nin muhtemelen son Dünya Kupası maçını kazanmasını sağlamak için can atıyor. Arjantin için ise bu, 44 yıl önce Falkland Savaşı'ndaki acı yenilgiyle körüklenen bir rekabet.

İskoçlar Arjantin tarafında!

İngiltere Dünya Kupası yarı finaline ulaşır ulaşmaz, İskoç taraftarlar Arjantin'e sonsuz bağlılık yemini etmeye başladı. Oysa İskoçya, Birleşik Krallık'ın bir parçası. Bu Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden üç Avrupa ekibinden biri... Diğer ikisi Türkiye ve Çekya... Şimdiden ülkenin bayrağının beyaz ve gök mavisi renkleri Glasgow'dan Perth'e kadar sokaklarda görülmeye başlandı.
Sınırın kuzeyindeki İngiliz düşmanı İskoç ruhlar, Arjantin'in Liverpool'da oynayan kilit orta saha oyuncusunun soyadının Mac Allister olduğunu fark eder etmez, neredeyse manevi bir akrabalık kuruyor!

Falkland Savaşı da etkilememiş

1982'deki Falkland Savaşı sırasında İskoç Muhafızları İkinci Taburu'ndan sekiz asker, Tumbledown Dağı Muharebesi'nde gece çatışmalarında öldürüldü. Peki, 44 yıl sonra İskoç taraftarları neden atalarının savaştığı ülkeyi destekliyor?
İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer, tüm İskoçları bir kez olsun dayanışma göstermeye çağırıyor ancak bu boş bir çağrı!

Fenerbahçe, Greenwood'a 39.000.000 Euro verdi

Fenerbahçe, İngiliz futbolcu Mason Greenwood ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

15.07.2026 11:12:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Greenwood'a 39.000.000 Euro verdi
Fenerbahçe, Greenwood'a 39.000.000 Euro verdi
Fenerbahçe, İngiliz futbolcu Mason Greenwood ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mason Will John Greenwood'un transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Olympique de Marseille ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Oyuncunun kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

4 yıllık sözleşme imzalandı



Sarı-lacivertliler, transferin detayına ilişkin resmi internet sitesinden şu ifadelere yer verdi:

"Kulübümüz, İngiliz oyuncu Mason Greenwood'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varmıştır. 24 yaşındaki oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Olympique de Marseille kulübüne toplam transfer bedeli olan 39.000.000 Avro 3 sene içerisinde 3 eşit taksitle ödenecektir. Ayrıca FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedeli kulübümüz tarafından ödenecektir. Mason Greenwood'a 'Ailemize hoş geldin' diyor; Fenerbahçemiz ile sarı-lacivert nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül ile 1'er yıllık sözleşme imzaladı.

15.07.2026 10:57:00
İhlas Haber Ajansı
 
Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı
Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı
Trendyol 1. Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül ile 1'er yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren 1. Lig ekiplerinden Iğdır FK, transfer çalışmalarına da devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip, son olarak Bodrum FK forması giyen Dino Hotic ile Samsunspor'da oynayan Soner Gönül'ü kadrosuna kattı.



Soner Gönül'ün transferine ilişkin açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Samsunspor forması giyen Soner Gönül ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Soner'e ailemize hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında nice başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dino Hotic transferiyle ilgili yapılan açıklamada ise, "Kulübümüz, son olarak Bodrum FK forması giyen Dino Hotic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Dino'ya ailemize hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında nice başarılar diliyoruz" denildi.

Fransa saf dışı


 
FIFA 2026 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile İspanya takımları, ABD'nin Dallas kentindeki Dallas Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan İspanya, ilk finalist oldu. 

15.07.2026 00:15:00 / Güncelleme: 15.07.2026 01:25:53
HASAN GÜNDOĞDU
 
 Fransa saf dışı
 Fransa saf dışı

 
Gruplarda oynadığı 3 karşılaşmayı net skorlarla kazanan, son 32'de İsveç'i 3-0 ile geçen, son 16'da Paraguay karşısında 1-0 galip gelen, çeyrek finalde de Fas engelini 2-0 ile aşan Fransa, FIFA 2026 Dünya Kupası yarı final maçında İspanya'ya 2-0 kaybetti. İspanya'nın gollerini 22. dakikada penaltıdan Oyarzabal, 58. dakikada ise Pedro Porro kaydetti. 
 
Fransa iyi başladı ancak...
 
Maça 2022 Dünya Kupası'nın finalisti, 2026'nin favorisi Fransa iyi başladı. İlk 20 dakikada Fransa, rakip sahada etkili olan taraftı. Ancak 22. dakikada ceza sahası içinde Fransız oyuncu Digne'nin Lamine Yamal'ı tekmeyle durdurması sonucunda İspanya beklenmedik bir penaltı kazandı. Atışı Oyarzabal gole çevirdi. Golden sonra İspanya oyunu dengeledi. 
 
İkinci yarıya da İspanya iyi başladı. 58. dakikada ise Pedro Porro ile golü de buldu. Fransa, bu golden sonra da etkili olmaya çalıştı ancak İspanya'da özellikle Cucurella'nın yerinde müdahalelerini aşamadı. 
 
İspanya, FIFA 2026 Dünya Kupası'nda şu ana kadar oynadığı 7 maçta sadece 1 gol yedi. O da çeyrek finalde Belçika'dan... Dolayısıyla İspanya, yenilmesi de, gol atılması da zor bir takım...  Nitekim çıktığı son 36 karşılaşmadan 27 galibiyet, 9 beraberlikle ayrılan İspanya, tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini 37 maça çıkardı. İspanya, en son 22 Mart 2024'te Londra'da oynanan hazırlık maçında Kolombiya'ya 1-0 mağlup olmuştu.
 
Fransa, bu kez finalde değil
 
Turnuvada üst üste 3. kez yarı final oynayan Fransa, bu kez final biletini alamadı.
Fransa, 2018 Rusya'da şampiyonluğa ulaşmış, 2022 Katar'da ise finalde Arjantin'e karşı penaltılarla kaybetmişti.
İki takım arasındaki son iki resmi maçta sahadan galibiyetle ayrılan İspanya, rakibi karşısında üst üste 3. galibiyetini elde etti. Fransa'yı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde 2-1 yenen ve turnuvada şampiyon olan İspanya, geçen yıl Uluslar Ligi'nde de yine aynı aşamada sahadan 5-4 galip ayrılmıştı. İspanya, finalde Portekiz'e kaybetmişti. 
Bu turnuvada çıktığı 6 maçta 8 gol atarak altın ayakkabı yarışında Lionel Messi ile zirveyi paylaşan Fransız yıldız Kylian Mbappe, İspanya karşısında gol sevinci yaşayamadı.
 
Deschamps tarihe geçti
 
Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Dünya Kupası tarihinde en fazla maça çıkan teknik direktör unvanının sahibi oldu. 57 yaşındaki teknik adam, İspanya karşısında turnuvadaki 26. maçına çıktı. Listenin başında 1966-1978 arasında 25 maçta görev yapan Alman teknik adam Helmut Schön vardı.
Turnuva sonrasında görevinden ayrılacağı açıklanan Deschamps, Fransa Milli Takımı'nın başındaki son maçına çıktı.

 
MAÇIN KARNESİ
 
Hakemler: Ivan Barton, David Moran, Henri Pupiro (El Salvador)
 
Fransa: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba (Dk. 30 Lacroix), Digne (Dk. 72 Theo Hernandez), Tchouameni, Rabiot (Dk. 46 Kone), Dembele, Olise (Dk. 73 Cherki), Barcola (Dk. 57 Doue), Mbappe
 
İspanya: Simon, Porro (Dk. 84 Llorente), Cubarsi, Laporte, Cucurella, Rodri, Ruiz (Dk. 78 Pedri), Yamal, Olmo (Dk. 78 Merino), Baena (Dk. 84 Nico Williams), Oyarzabal (Dk. 74 Torres)
 
Goller: Dk. 22 Oyarzabal (penaltı), Dk. 58 Porro (İspanya)
 
Sarı kartlar: Dk. 10 Rabiot, Dk. 86 Mbappe (Fransa), Dk. 31 Cucurella (İspanya)

Nihat Kahveci gözaltına alındı

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından "kasten yaralama" iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Kahveci ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Eşinin ise şikayetçi olmadığı öğrenildi   

14.07.2026 14:30:00
İHA
 
Nihat Kahveci gözaltına alındı
Nihat Kahveci gözaltına alındı
Olay, dün Sarıyer Uskumruköy Mahallesi'ndeki bir restoranda meydana geldi.

İddiaya göre ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Nihat Kahveci'nin eşi Fulya Sever Kahveci ile görüştü. Fulya Sever Kahveci'nin, eşiyle aralarında çıkan tartışmada tokat atıldığı ve kendisine şişe fırlatıldığını beyan ettiği, ancak ifade vermek istemediği, şikayetçi olma konusunda kararsız olduğunu, doktor raporu almayı ve emniyete gitmeyi kabul etmediği öğrenildi.

Nihat Kahveci hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, eşinin ise şikayetçi olmadığı öğrenildi. Gözaltına alınan Kahveci, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti


2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Norveç ile İngiltere, ABD'nin Miami şehrindeki Miami (Hard Rock) Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmayı İngiltere, uzatmalarda attığı golle 2-1 kazandı. 

12.07.2026 02:50:00 / Güncelleme: 12.07.2026 03:14:15
HASAN GÜNDOĞDU
 
Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti
Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti

Norveç, Fas ile birlikte FIFA 2026 Dünya Kupası'nın çeyrek finale çıkan en dikkat çeken ekiplerinden biriydi. Fas, Kanada'yı 3-0, Norveç ise 5 kez Dünya Kupasını kazanan Brezilya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale uzanmıştı.
Fas rüyası, Katar 2022'de olduğu gibi yine Fransa'ya takıldı. Bundan 4 yıl önce Fas'ı yarı finalde 2-0 yenen Fransa, bu kez çeyrek finalde rakibine aynı tarifeyi uyguladı. Fransa, grup maçlarında Ousmane Dembele'nin hat-trick yaptığı maçta Norveç'i de 4-1 ile geçmişti. Ancak Norveç, gruplardan ikinci takım olarak çıkmış, son 32'de Fildişi Sahili'ni 2-1, son 16'da ise Brezilya'yı yine aynı skorla saf dışı bırakmıştı. Bu kez rakip, 1966'dan bu yana Dünya Kupası ile yanıp tutuşan İngiltere'ydi. 
 

 
İlk gol Norveç'ten
 
Maçın 36. dakikasında Norveç, Andreas Schjelderup'un ayağından şık bir golle öne geçti. Bu gole 45+2'de Meksika maçının yıldızı Jude Bellingham karşılık verdi. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Bellingham uzatmalarda 93. dakikada bir kez daha sahne aldı ve skoru 2-1'e taşıdı. Böylece İngiltere yarı finale uzandı. Norveç efsanesi de sona erdi.
İki takımın birer golü faul nedeniyle VAR'dan döndü ve iptal edildi.

Norveç'in FIFA 2026 Dünya Kupası'nda önceki maçlarda 7 gol atan yıldızı Erling Haaland bu maç etkisiz bir futbol sergiledi. Nitekim uzatma dakikalarında da oyundan alındı. 
 
Norveç, Ro yani kürek çekme sahneleriyle Dünya Kupası'nda statlara damga vurdu. Heia Norge (Haydi Norveç) şarkısı kafalara kazındı. Paraguay, Yeşil Burun Adaları ve Fas ile birlikte bu kupanın yıldız takımlarından biri olarak saygın bir edindi. 

 
MAÇIN KARNESİ
 
 
Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)
 
Norveç: Nyland, Ryerson (Dk. 60 Aursnes), Ajer, Heggem (Dk. 91 Ostigard), Moller Wolfe (Dk. 90 Pedersen), Berge, Odegaard, Berg, Schjelderup (Dk. 68 Nusa), Haaland (Dk. 106 Larsen), Sörloth (Dk. 68 Bobb)
 
İngiltere: Pickford, Konsa (Dk. 89 Rodgers), Stones, Guehi, O'Reilly (Dk. 86 Spence), Anderson, Rice (Dk. 46 Eze), Madueke (Dk. 46 Saka), Bellingham (Dk. 111 Burn), Gordon (Dk. 71 James), Kane
 
Goller: Dk. 36 Schjelderup (Norveç), Dk. 45+2 ve Dk. 93 Bellingham (İngiltere)
 
Sarı kart: Dk. 117 Ajer (Norveç)

Ebubekir Gür, Avrupa ikincisi

U20 Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda Ebubekir Gür, gümüş madalya kazandı

12.07.2026 00:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ebubekir Gür, Avrupa ikincisi
Ebubekir Gür, Avrupa ikincisi
U20 Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda Ebubekir Gür, gümüş madalya kazandı.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası'na Ermeni Sasha Petrosyan karşısında 14-10 öndeyken aldığı tuş galibiyetiyle başlayan Ebubekir Gür, çeyrek finalde Macar Karoly Barath'ı 7-4 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Gürcü Giorgi Tsuriashvili'yi 11-0 teknik üstünlükle geçen milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U20 Dünya Şampiyonu Rus sporcu Magomed Saliakh Ozdamirov ile karşılaşan Ebubekir Gür, mücadeleden mağlup ayrılarak, Avrupa ikincisi oldu.

Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!


 
 
Galatasaray, orta sahadaki savunma zaafını Premier Lig'in genç dinamosuyla çözmek üzere! Sarı-kırmızılılar, Chelsea'nin 22 yaşındaki Fransız yıldızı Lesley Ugochukwu transferinde mutlu sona ulaştı. 

11.07.2026 14:02:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!
Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!

Galatasaray, orta sahasına dinamizm, güç ve hız katacak dünya çapındaki bir ismi kadrosuna katmak üzere. Sarı-kırmızılılar, Championship'e düşen Burnley'nin genç yıldızı Lesley Ugochukwu'nun transferini bitirdi, bitirecek. 1.90'lık dev fiziğiyle dikkat çeken 22 yaşındaki Fransız orta saha, taraftarı heyecanlandıran tarzıyla "Yeni Makelele" olarak anılıyor.

Gol ve asist sayısı az!

Genç yıldız, Premier Lig'de küme düşen Burnley formasıyla geçen sezon adeta tek başına savaştı. Çıktığı 35 maçta defansif kimliğine rağmen 3 gol ve 1 asistlik skor katkısı verdi. Özellikle ceza sahası içindeki hava hakimiyeti ve duran toplardaki kafa golleriyle hücumda da gizli bir silaha dönüşebildiğini kanıtladı.
Ugochukwu, modern bir 6 numaranın aradığı tüm elit fiziksel özelliklere sahip. Maç başına kat ettiği 10.6 kilometrelik koşu mesafesiyle orta sahayı adeta parselliyor. 34.9 km/h maksimum hızı ve 14.7'lik depar sayısı, onu sadece güçlü değil, aynı zamanda geçiş savunmasında yakalanamaz bir dinamik yapıyor.

Savunmada işe yarar

Top dağıtımında da son derece soğukkanlı olan Fransız oyuncu, Burnley'de yüzde 83 genel pas isabetiyle oynadı. Kendi yarı sahasında %89, rakip yarı sahada ise yüzde 79 isabet yakalayarak pres altında dahi hata yapmadığını gösterdi. Maç başına yaptığı 2.9 top geri kazanma ve 1.5 top çalma istatistiği, Galatasaray'ın orta sahasındaki savunma zaafını tamamen kapatacak cinsten.

Köklerine bağlı, çocukluğunda idolü Claude Makelele'nin videolarıyla büyüyen Ugochukwu, oyun içi disipliniyle biliniyor. Genç yaşından kaynaklanan agresyon yönetimini de geliştirdiğinde, Galatasaray sadece bir defansif orta saha değil, yakın gelecekte dev bir bonservis kazandıracak dünya çapında bir elit bir projeyi kadrosuna katmış oldu.

Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ı 2-0 yenen Fransa, turnuvada yarı finale yükselen ilk takım oldu.

10.07.2026 10:28:00 / Güncelleme: 10.07.2026 10:32:05
Haber Merkezi
 
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Fransa, Fas'ı 2-0'lık skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada son şampiyonluk adaylarından Fransa, turnuvanın sürpriz ekibi Fas karşısında hata yapmadı.

Maç boyunca üstün bir oyun sergileyen Horozlar, buldukları gollerle turnuvada son 4 takım arasına kalmayı başaran ilk ekip olma hakkını kazandı.

Fas ise sergilediği başarılı savunma grafiğine rağmen Fransa hücum hatlarını durduramayarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.