Bina altına fırın yasak
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, büyükşehirlerde bina altına fırın açılamayacağını ifade ederek, "Bu düzenlemede fırınların müstakil olması öngörülüyor, bu da ekmek üretiminin daha hijyenik ve geniş ortamlarda yapılmasına katkı sağlayacak" de
07.09.2013 00:00:00
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan ve fırınların bina altlarında yer almasını yasaklayan düzenlemeye ilişkin, "Bu düzenlemede fırınların müstakil olması öngörülüyor, bu da ekmek üretiminin daha hijyenik ve geniş ortamlarda yapılmasına katkı sağlayacak" dedi. Balcı, bakanlık tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliği değerlendirdi. Eski yönetmelikte kafa karışıklığı yaşandığına işaret eden Balcı, "Yeni düzenlemeyle bu ortadan kaldırıldı. Artık büyükşehirlerde ve nufüsü 100 binin üzerinde olan yerleşim yerlerindeki bina altlarında fırın açılamayacak. İsrafın önüne geçebilmek adına nüfusa göre fırın uygulaması için önemli bir adım oldu. Mekanların fiziksel şartları da iyileştirilecek bu şekilde" diye konuştu.
"Binaların güvenliği açısından çok önemli bir düzenleme" diyen Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Fırınlar, sıcaklıktan dolayı binaları kurutuyor. Bunun yanı sıra kara fırınlar bulunduğu binaya 70 ton ağırlık yüklüyor. Böyle olunca bina ağırlığın olduğu tarafa doğru eğiliyor. Bundan ötürü de bina çökmeleri de yaşandı. Bırakın depremi, ısıdan dolayı bina kendinden çöküyor."
"Binaların güvenliği açısından çok önemli bir düzenleme" diyen Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Fırınlar, sıcaklıktan dolayı binaları kurutuyor. Bunun yanı sıra kara fırınlar bulunduğu binaya 70 ton ağırlık yüklüyor. Böyle olunca bina ağırlığın olduğu tarafa doğru eğiliyor. Bundan ötürü de bina çökmeleri de yaşandı. Bırakın depremi, ısıdan dolayı bina kendinden çöküyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.