logo
26 TEMMUZ 2026

Bir sezon böyle geçti

29.05.2001 00:00:00
 
Ligde 5 yıl aradan sonra Galatasaray'ın saltanatına son vererek 14. şampiyonluğunu alan ve Galatasaray'ı yakalayan Fenerbahçe'nin gerisinde, son 4 sezonun şampiyonu Galatasaray 73, geçen yıl da 3.lüğü elde eden Gaziantepspor 68 puanla yer alırken, Beşiktaş, 64 puanla 4. ve Trabzonspor da 58 puanla 5.likle yetindiler.

Ligde sezon sonunda 24 puanlı Siirt Jet-Pa Spor, 21 puanlı Erzurumspor ve 16 puanlı Adanaspor, son 3 sırayı alarak İkinci Lig (A) kategorisine düştüler.

Maç başına 3.32 gol

34 hafta boyunca yapılan toplam 306 karşılaşmada 1017 gol atılırken, maç başına düşen gol ortalaması 3.32, hafta başına gol ortalaması ise 29.91 oldu. 39 golle 31. haftasında bu sezonun en yüksek gol ortalamasına ulaşılan ligde, bu sezonun en farklı skorlu galibiyetlerini, 2. haftada G.Saray, Erzurumspor'u 7-0, 21. haftada Bursa, Erzurum'u 6-0 ve 29. haftada Trabzon, deplasmanda Adana'yı 7-1 yenerek elde ettiler.

8 gollü maçlar

17. haftada 4-4 beraberlikle biten Adanaspor-Kocaelispor, 23. haftada 5-3 sarı-kırmızılı ekibin lehine biten İstanbul-G.Saray, 29. haftada Trabzonspor'un Adanaspor'u deplasmanda 7-1 yendiği maç ile 33.haftada 3-5'lik skorla biten Adanaspor-Samsunspor karşılaşmaları, 8 golle en fazla golün atıldığı müsabaka oldu.

İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler


 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım 2026 Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda avantajlı kayıt dönemi için son günlere girildi. 

25.07.2026 13:50:00
MURAT ÇORBACI
 
İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler
İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım 2026 Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıt dönemi için son günlere girildi. Dünyanın kıtalararası tek maratonu unvanına sahip Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu, 1 Kasım Pazar günü 48'inci kez Asya'yla Avrupa'yı birleştirecek.

World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategorisindeki Avrupa'nın 4, dünyanın 25 maratonundan biri olan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıt dönemi 31 Temmuz'da sona eriyor. Avantajlı dönem fırsatını kaçırmak istemeyen koşucular, 31 Temmuz Cuma günü saat 23.59'a kadar 42K ve 15.5K kategorileri için 1200 TL'ye kayıt yaptırabilecek. 1 Ağustos-13 Ekim arasındaki son kayıt döneminde ise ücret 1400 TL olacak.

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamında düzenlenecek 6.5K'lık Kurumsal Koşu kayıtları ise 4 Ağustos Salı günü başlayacak ve kayıt ücreti 1850 TL olacak. Kurumsal Koşu'ya katılan koşucular, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli sivil toplum kuruluşları için iyilik peşinde koşacak ve bağış toplayabilecek.

Yine 6.5K'lık Halk Koşusu için ise kayıt döneminin başlangıcı daha sonra duyurulacak.  Geçen yıl tüm kategorilerde toplam 39 bin kişinin katıldığı ve 42K parkurunda 4 bin 568 kişinin finişe ulaşarak bitiren sayısında Türkiye rekorunun kırıldığı İstanbul Maratonu'na kaydolmak ve detaylı bilgi almak isteyenler "maraton.istanbul" adresini ziyaret edebilir.

Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak


 
Yirmi yılı aşkın bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne dönmeye hazırlanan Real Betis, Beşiktaş’ın Güney Koreli golcüsü Hyeon-gyu Oh için 15 milyon euro'luk dev bir teklifle kapıyı çaldı. İspanyol devinin bütçesi ile siyah-bayazlı yönetimin bonservis beklentisinin uyuşmasıyla transferde imzalar an meselesi haline geldi.

25.07.2026 13:41:00
Haber Merkezi
 
 Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak
 Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak

Gelecek sezon yirmi yılı aşkın uzun bir aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanan Real Betis, kadrosunu devler arenasına yakışır bir seviyeye çekmek için transfer çalışmalarını hızlandırdı. Karşı karşıya olduğu finansal ve sportif zorluklara rağmen kadro kalitesini artırmayı hedefleyen İspanyol ekibi, hücum hattındaki eksikliği gidermek adına rotasını Süper Lig'e çevirdi. Forvet hattına doğrudan katkı yapacak kaliteli bir golcü arayışında olan yeşil-beyazlılar, aradığı ismi İstanbul'da buldu. İspanya'dan gelen son bilgilere göre Real Betis, Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyeon-gyu Oh'u transfer etmek için resmen harekete geçerek siyah-bayazlı kulübün kapısını çaldı.

Beklentiler örtüşüyor

Devler Ligi hedefi doğrultusunda kesenin ağzını açan Endülüs temsilcisinin, 9 numara pozisyonu için yaklaşık 15 milyon Euro'luk ciddi bir bütçe ayırdığı öğrenildi. İspanyol devinin bu teklifine karşılık Beşiktaş yönetiminin de oyuncu için benzer bir bonservis bedeli talep ettiği ve tarafların rakamsal beklentilerinin büyük oranda örtüştüğü ifade ediliyor.

Finansal rahatlama getirecek

Rakamların aynı seviyede buluşmasıyla birlikte iki kulüp arasındaki pazarlıkların kısa sürede olumlu sonuçlanması bekleniyor. Bu kritik transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş, hem hücum hattındaki oyuncusunu değerinde bir rakama satmış olacak hem de kasasına koyacağı 15 milyon Euro'luk dev gelirle finansal anlamda rahat bir nefes alacak.

UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0

24.07.2026 09:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0
UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0
UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Danimarka temsilcisi Midtjylland'ı 1-0 mağlup etti.

İlk yarı



3. dakikada Orkun'un sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Oh ön direkte kafayla topu içeri çevirdi. Salih'in kale alanı solundan vuruşunda meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta gitti.

15. dakikada Friday Ubi Etim, orta sahada Djalo'ya yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

22. dakikada Oh ile girdiği duvar pası sonrası ceza sahası girişinde topla buluşan Olaitan'ın uygun pozisyonda vuruşunda meşin yuvarlak soldan auta gitti.

26. dakikada Cerny'nin pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Orkun'un plase vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 1-0

29. dakikada İlhan Fakılı'nın sol taraftan ortasında Murillo'nun kale alanı önünden gelişine vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Orkun'un tamamlamaya çalıştığı meşin yuvarlak sağdan dışarı çıktı.

İkinci yarı



55. dakikada Orkun'un pasında Oh'un penaltı noktası önünden dönerek yaptığı sert vuruşta kaleci Olafsson gole izin vermedi.

70. dakikada Orkun Kökçü'nün pasında topla buluşan Cerny'nin ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla uzak direk dibinden auta gitti.

80. dakikada Bravo'nun pasına iyi hareketlenen Billing'in karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel gole izin vermedi.

81. dakikada Semih Kılıçsoy'un ceza yayı sağından vuruşunda kaleci Olafsson'dan seken topu tamamlamak isteyen Orkun'un vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.


Cim-bomdan Bertuğ hamlesi


 
Galatasaray hücum hattına yerli bir santrfor da eklemek istiyor. Bu konuda en önemli aday; Başakşehir forması giyen Bertuğ Yıldırım... Sarı-Kırmızılılar'ın yapacağı ilk resmi teklif de büyük oranda belli...

21.07.2026 16:23:00
Haber Merkezi
 
Cim-bomdan Bertuğ hamlesi
Cim-bomdan Bertuğ hamlesi

Başakşehir geride bıraktığımız sezonun başında Rennes Kulübü'ne 2.2 milyon Euro ödeyerek Bertuğ Yıldırım'ı kadrosuna katmıştı. Fransız ekibi, sonraki satıştan yüzde 15 pay alacak. 24 yaşındaki futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.91 boyundaki oyuncu genelde rotasyonda kullanıldı. Buna rağmen rakamları iyiydi...
Bertuğ geçen sezon Süper Lig'de 19 maçta şans buldu. Sahada sadece 554 dakika kalmasına rağmen 7 gol ve 2 asist üretti. Galatasaray, Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında kadroya genç bir yabancı santrfor katacak. Fakat teknik heyetin isteğiyle, 1 de yerli golcü alınması planlanıyor.

Fiyat farkı var

Sarı-Kırmızılılar'ın, Başakşehir'e yapacağı ilk teklif de büyük oranda belli. 5 milyon Euro ve Kazımcan Karataş'ın bonservisi... Başakşehir'in kafasındaki rakamın ise 15 milyon Euro olduğu konuşuluyordu. Galatasaray hiçbir koşulda bu seviyeye çıkmayacak. 15 milyonda ısrarcı olunursa, dosya kapatılacak.

2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda zafere ulaşan İspanya, erkekler ve kadınlar dünya şampiyonluklarını aynı anda elinde bulunduran ilk ülke oldu. İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente, FIFA Dünya Kupası'nı kazanan en yaşlı teknik direktör ünvanını elde ederken, Lionel Messi ise FIFA Dünya Kupası'nda en çok maça çıkma rekorunu 34 maça çıkardı

21.07.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
 
2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda zafere ulaşan takım İspanya oldu. New Jersey'de oynanan finalde uzatma sürelerinde Arjantin'i 1-0 mağlup eden İspanyollar, 2010'un ardından ikinci kez bu turnuvada mutlu sona ulaştı.

Bu turnuva birçok alanda ilklere ve rekorlara da sahne oldu.

Toplam 308 gol atıldı

Turnuva, 48 ülkeden bin 39 oyuncunun katılımı ve oynanan 104 maçla sona erdi. Bu mücadelelerde toplam 308 gol atıldı ve maç başına ortalama 2.96 gol kaydedildi. 6 haftalık müsabaka boyunca taraftarlar, dikkat çekici bireysel ve takım başarılarına tanık oldular. FIFA Küresel Futbol Geliştirme Başkanı Arsene Wenger, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "2026 FIFA Dünya Kupası, sadece büyüklüğüyle değil, aynı zamanda oyunun fiziksel yoğunluğu, artan küresel rekabet dengesi ve turnuva boyunca dünyanın en büyük yıldızlarından bazılarının sergilediği üst düzey performanslarla da hatırlanacak" dedi.

İspanya hem kadınlar hem erkeklerde şampiyon olan ilk ülke

Daha önce 2023'te FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan İspanya, FIFA'nın en önemli erkekler ve kadınlar dünya şampiyonluklarını aynı anda elinde bulunduran ilk ülke oldu. Erkek futbol takımının teknik direktörü Luis de la Fuente de 65 yaş ve 28 gün ile FIFA Dünya Kupası'nı kazanan en yaşlı teknik direktör olarak tarihe geçti ve daha önce Vicente del Bosque'nin elinde bulunan rekoru kırdı.

Unai Simon rekor kırdı

İspanya kalecisi Unai Simon da 7 maçta kalesini gole kapatarak dikkat çekici bir performansa imza attı. 'Altın Eldiven' ödülünü kazanan Simon, bu performansıyla bir rekor da kırdı. Başarılı file bekçisi, bir Dünya Kupası'nda bir kalecinin elde ettiği en fazla sayıda (7) kalesini gole kapatma rekorunu ele geçirdi.

29 yaşındaki kaleci, 2026 Dünya Kupası'nda oynadığı toplam 8 karşılaşmada ise sadece Belçika'dan 1 gol yedi.

İspanya'nın genç jenerasyonu öne çıktı

İspanya'nın 19 yaşındaki futbolcuları Lamine Yamal ve Pau Cubarsi, FIFA Dünya Kupası finalinde forma giyen dördüncü ve beşinci genç oyuncu oldular. Bu alanda ilk üç sırada yer alan isimler ise 1958'de Brezilya adına 17 yaşındaki Pele, 1982'de İtalya adına 18 yaşındaki Giuseppe Bergomi ve 2018'de Fransa adına 19 yaşındaki Kylian Mbappe olarak öne çıktı.

Aynı zamanda turnuva boyunca sekizer kez forma giyen her iki İspanyol oyuncu da 20 yaşından önce en çok FIFA Dünya Kupası maçına çıkma rekorunu kırdılar.

Lionel Messi en çok maça çıkma rekorunu geliştirdi

Finalde İspanya'ya kaybetmesine rağmen Arjantin'in dünya yıldızı futbolcusu Lionel Messi rekorları geliştirmeye devam etti. Messi, FIFA Dünya Kupası'nda en çok maça çıkma rekorunu 34 maça çıkardı. Messi, 39 yaş ve 25 günlükken Dünya Kupası finalinde forma giyen en yaşlı ikinci oyuncu ve turnuva tarihinin sahadaki en yaşlı oyuncusu oldu. Ayrıca Messi'nin takım arkadaşı Nicolas Otamendi de final maçında forma giyen en yaşlı oyunculardan biri olarak rekorlar kitabına girdi.

Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı

Portekiz ekibi Benfica, Kolombiyalı santrfor Jhon Duran'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

21.07.2026 08:18:00
İhlas Haber Ajansı
 
Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı
Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı
Portekiz ekibi Benfica, Kolombiyalı santrfor Jhon Duran'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, 22 yaşındaki futbolcunun Suudi Arabistan temsilcisi Al-Nassr'dan kiralık olarak transfer edildiği bildirildi. Benfica'nın bu transferdeki toplam maliyetinin 6,1 milyon Euro olduğu ve sezon sonunda 30 milyon Euro'luk bir satın alma opsiyonunu da içerdiği aktarıldı.

Kariyerinde Envigado, Chicago Fire, Aston Villa ve Al-Nassr formaları giyen Duran, geçen sezonun ilk devresinde kiralık olarak Fenerbahçe'de oynadı.

Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı

20.07.2026 21:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idman, ısınma hareketleriyle başladı. Koordinasyon ve çabukluk çalışmasıyla devam eden antrenmanda daha sonra 3 grup halinde 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı.



Hafif ağrıları bulunan Yiğit Efe Demir tedbir amaçlı bireysel çalışmalarını sürdürdü. Salonda bireysel kuvvet çalışması uygulayan Vedat Muriqi, daha sonra sahaya çıkarak takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Gornik Zabrze maçının taktiği üzerinde duruldu.

Fenerbahçe - Gornik Zabrze maçı ne zaman, saat kaçta?



21 Temmuz 2026 Salı

Saat: 21.00

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Maçın Hakem: Manfredas Lukjancukas (Litvanya)

Kadıköy'de oynanacak bu kritik karşılaşma, tv100 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak

Lamine Yamal duayla kapattı


 İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. 

20.07.2026 01:55:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Lamine Yamal duayla kapattı
Lamine Yamal duayla kapattı

FIFA 2026 Dünya Kupası final maçında İspanya ile Arjantin takımları, ABD'nin New Jersey eyaletindeki New York New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadyumu) karşılaştı. Arjantin'i uzatmalarda 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu.

İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. Dünya Kupası finalinin yıldızı Yamal, 17 yaşında da Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu

Beşiktaş’ın transfer listesindeki dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah, Suudi Arabistan iddialarına inat kaleci Mostafa Shobeir'in düğününde dans ederek coştu!

19.07.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu
Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu
Beşiktaş'ın transfer listesindeki dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah, Suudi Arabistan iddialarına inat kaleci Mostafa Shobeir'in düğününde dans ederek coştu!

Siyah-beyazlı taraftarların Tüpraş Stadyumu önünde pankartlarla beklediği, menajeri Ramy Abbas'ın ise "Geleceği yakında belli olacak" dediği Mısırlı kralın, Bodrum'daki 10 milyon dolarlık villası ve 2030 Dünya Kupası hedefiyle Türkiye rotası her geçen gün daha da güçleniyor.

Mısır milli takımının kaptanı Mohamed Salah'ın adı, Beşiktaş'ın transfer gündemine bomba gibi düştü. Eski Liverpool yıldızının Türkiye seçeneğine sıcak baktığı iddiaları manşetleri süslerken, menajeri Ramy Abbas X üzerinden açıklama yaptı.

Abbas, Salah'ın gelecek sezon nerede oynayacağının yakında netleşeceğini belirterek, "Sırf ortalığı karıştırmak için Mohamed'in oynamak istemediği kulüplerle pazarlık yapmayız" ifadesini kullandı.

2030'DA DA OYNAMAK İSTİYOR



Mısır basını, Beşiktaş'ın Salah'a güçlü bir sportif proje sunmaya hazırlandığını yazdı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise transfer için sosyal medyada büyük baskı kurarken, Tüpraş Stadyumu önünde "Ya Allah Bismillah Muhammed Salah" yazılı pankart açtı.

Mısır basını da dünyaca ünlü yıldızın, formunu koruyup 2030 Dünya Kupası'nda oynayabilmek adına Suudi Arabistan yerine Beşiktaş'ı tercih edebileceği belirtiliyor.

BODRDUM'DA DEV YATIRIM YAPTI



Salah'ın Türkiye bağı ise yeni değil; yıldız oyuncu Bodrum Küçükbük'teki lüks Mare projesinden 10 milyon dolarlık bir villa satın aldı. İngiltere'deki iş ortağı Ahmed Karakol'un davetiyle Bodrum'a giden ve bölgeye hayran kalan Salah, gizlenmeye çalışsa da bir balık restoranında ödediği 60 bin TL'lik hesapla deşifre olmuştu. Lüks villada özel plaj, Türk hamamı, spa ve sinema salonu gibi birçok konfor bulunuyor.

SHOBEIR'İN DÜĞÜNÜNDE COŞTU

Milli takım hedeflerine kilitlenen Salah, teknik direktör Hossam Hassan önderliğinde Firavunlar'ın kazandığı ivmeyi ve Haitham Hassan gibi isimlerin performansını övdü.

Suudi Arabistan kulüpleriyle görüştüğü iddiaları ortaya atılan Salah, geçen cuma akşamı Kuzey Sahili'nde sürpriz bir hamle yaptı. Al-Ahly ve milli takımın kalecisi Mostafa Shobeir'in düğününe katılan ve burada dans ederek eğlenen Salah, transfer iddialarına sahadan uzak, neşeli bir yanıt vermiş oldu.

Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere, Fransa'yı 6-4 mağlup ederek, turnuvayı üçüncü sırada bitirdi

19.07.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü
Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere, Fransa'yı 6-4 mağlup ederek, turnuvayı üçüncü sırada bitirdi.

2026 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere, Miami Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela'nın yönettiği mücadeleye İngilizler hızlı başladı. 3. dakikada Declan Rice ile 1-0 öne geçen İngiltere, 18. dakikada Konsa, 37 ve 45+1. dakikalarda Saka'nın golleriyle soyunma odasına 4-0 üstün girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise Fransa oldu. 48. dakikada Mbappe ile gol perdesini aralayan Horozlar, 54. dakikada Barcola'nın golüyle farkı 2'ye indirdi. 66. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mbappe, skoru 4-3'e getirdi. 85. dakikada Saka, penaltıdan attığı golle hat-trick yaparken, İngiltere 5-3 üstünlük sağladı. 90+6. dakikada Dembele'nin fileleri havalandırmasıyla Fransa umutlansa da 90+8. dakikada Bellingham son sözü söyledi ve İngiltere sahadan 6-4 galip ayrıldı. Bu sonuçla İngiltere, turnuvayı üçüncü sırada tamamlarken, Fransa ise dördüncü oldu.

Kylian Mbappe, Messi'yi geride bıraktı ve tarihe geçti



Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Kylian Mbappe, İngiltere maçında Dünya Kupası tarihine adını yazdırdı. İngiltere karşısında attığı 2 golle Dünya Kupası tarihinde 22 gole ulaşan Fransız oyuncu, 21 gollü Lionel Messi'yi geride bırakarak zirveye yerleşti. 27 yaşındaki oyuncu bu seneki turnuvada da 10 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında ilk sıraya yükseldi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.