Özellikle, elma, armut, söğüt, kavak ve çam gibi, yumuşak odunlu ağaçlarda asalak olarak yetişir. Mart-nisan aylarında, meyveleri olgunlaşmadan, yaprak ve ince saplar toplanır. Gölgede kurutulur ve ince kıyılarak kullanıma hazırlanır. Öncelikle kan dolaşımını dengeleyici olarak kullanılır. Genellikle, yalnızca yüksek kan basıncını dengeleyici olarak bilinir. Ama, alçak kan basıncını dengeleyici olarak da kullanılmalıdır. Pankreası çok olumlu etkileyebildiği için, şeker hastalığında rahatlıklar sağlayabilir. Hormon dengesini düzenleyici olarak ve epilepsiye, kronik kramplara, histerik rahatsızlıklara karşı kullanılabilir. Atardamar sertliği, kalp yetmezliği ve kalp ritim bozukluğunda denenmelidir. Terlemeler, kalp çarpıntıları, duygu coşkunlukları, korku halleri ve soluk alma zorlukları sona erer. Böylece, bu sıkıntılardan kaynaklanabilecek önemli hastalıkların da önü alınmış olur. Kronik eklem hastalıklarında ökseotunun denenmesi yararlı olabilir. Kötü karakterli tümörlerde, organizmanın savunma gücünü arttırarak, olumlu sonuçlar verebilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































