logo
14 EYLÜL 2025


Birileri Başbakan'a atının öldüğünü anlatmalı

28.07.2004 00:00:00
BTP MYK üyesi Koç, ekonomideki tüm tabloların batma sinyalleri verdiğine dikkat çekerek, AKP kurmaylarının bu sinyalleri duymazlıktan gelmemeleri ve durumun vahametini Başbakan'a açık seçik anlatmaları gerektiğini söyledi

Bağımsız Türkiye Partisi MYK üyesi Mehmet Emin Koç, ekonomideki kronik darlığa ve tıkanıklığa rağmen, AKP kurmaylarının, kimi bürokratlar ve medyacılarla işbirliği içinde ısrarla tabloyu pembe gösterme çabalarının, çok ciddi bir krize davetiye çıkardığına dikkat çekti.

"Kara tren yayları üzerinde hükümetin hızlı tren şovunun faturasını nasıl masum vatandaşlarımız çekiyorsa, IMF'nin köhne rayları üstünde AKP'nin pembe ekonomi şovu yapmasını faturasını çok daha ağır biçimde bütün milletimiz ödeyecektir" diyen BTP MYK üyesi Koç "Ekonominin bu vahim tablolarını görmek istemeyen Başbakan'a birileri çıkıp bunu anlatmalı. Aksi halde, çok kısa zamanda rayından çıkacağı bilimsel gerçeklerle ortada olan bu ekonomik gidişatın ceremesini topyekün millet olarak çekeriz" dedi.

Atının öldüğünü

Başbakan'a söylesinler...

Başbakan'ın halini geçmiş devirlerde sevdiği atını kaybeden bir hükümdara benzeten Koç, "Bir zamanlar bir hükümdar varmış. Atını çok severmiş. Vezirlerine ve sarayın seyislerine özel baktırır, tımar ettirirmiş. 'Ata bir şey olursa kelleniz gider, haberiniz ola...' diye de uyarırmış sık sık. Atın etrafında tüm saray erkanı pervane olurmuş; lakin at, birgün hastalanır, tedaviler çare olmaz, ölür. Kelle korkusuyla, hükümdara bunu haber vermeye kimse cesaret edemezmiş.

Nihayet bir bilge adam huzura çıkarak 'Hükümdarım, atınız artık yemiyor, içmiyor, kuyruklarını sallamıyor, bacaklarını yukarı dikmiş, o güzelim kara kara gözlerinin kapaklarını kapatmış, dili dışarı fırlamış, nabız sayımı sıfır...' diyerek, atın ölümünü tasvir ediyor. Hükümdar 'Desene be adam, at ölmüş...' diyerek köpürmüş. Bilge adam "Vallahi ben öyle bir şey söylemedim sultanım, siz buyurdunuz..." demiş.

Şimdi Başbakan'a da yakınlarından, kurmaylarından birileri çıkıp ekonominin battığını, atın öldüğünü söylemeli, anlatmalı. Yoksa bunun önümüzdeki faturasını çok daha ağır olur. Her ne kadar Başbakan ekonominin tımarını IMF'ye teslim ettiyse de, kurmaylarından biri ekonominin öldüğünü kendilerine anlatmalı" şeklinde konuştu.

Ekonomi uzanıp yatıyor

Ekonominin aynen hükümdarın ölmüş atı gibi uzanıp yattığını belirten BTP MYK üyesi Koç, "Bütçenin cari işlemler açığı ilk 6 ayda 12 milyar doları aştı, fasoncu ihracatçıların kabarık faturalarına rağmen dış ticaret açığı 24 milyar doları geçti. Reel işsizlik oranı, genel ortalamada yüzde 22'ye, genç nüfus arasında yüzde 47'lere fırladı. Cebinde metelik kalmayan geniş tüketici kesiminde talep daralması hakim. Vatandaş perişan, işçi perişan, memur perişan, köylü perişan, çiftçi perişan, esnaf ve sanayici perişan; en munis memur olan imamlar bile Türk tarihinde ilk defa bu iktidar döneminde sokaklara döküldüler. Tarım, imalat ve sanayi üretimi can çekişiyor. Yani, ekonomi atının her tarafı kaskatı kesildi, can yok, hareket yok. Canın olmadığı yerde enflasyon düşer; ölü atın nabız sayımı sıfırlandığı gibi... Başbakan, bu tabloları görmezlikten ve duymazlıktan gelebilir, ekonomiden hiç de anlamayabilir, bu doğaldır; lakin yakınları bu tabloları Başbakan'a anlatıp, IMF'nin kucağında ekonominin artık öldüğünü haber vermeli" dedi.

Tek çare Milli Ekonomi Modeli

Ekonominin bu tablosuna rağmen Milli bir sahlanışla durumun kısa zamanda düzeltilebileceğine dikkat çeken BTP MYK üyesi Koç, "Bağımsız Türkiye Partisi, Milli Ekonomi Modeli ile işte bu şahlanışın somut ve reel projelerini ortaya koymuştur. Sosyal Devlet Modeli ile işçinin, memurun, çiftçinin, köylünün, esnafın, dar gelirlinin cebine para konarak tüketimin ve dolayısıyla üretimin aynı anda tahrik edilmesi gereğini ortaya koymuştur, projelendirmiştir. Türkiye, öncelikle bu tüketici kesimini güçlendirecek modeli devreye koymalıdır. Zira alım gücünün sıfırlandığı bir piyasada üretim olmaz, imalat olmaz; olsa bile, stagflasyona sebebiyet vermekten başka bir işe yaramaz, stoklar artar, zararına satışlar artar. Bu ise iflasın kendisidir. Türkiye bu iflası yaşamaktadır. Dolayısıyla BTP'nin Milli Ekonomi Modeli'nden başka çıkış yolu yoktur" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İmamoğlu'na şimdi de hakaret davası
Hapis ve siyasi yasak isteniyor
Rubio ve Netanyahu Batı Şeria'nın ilhakını görüşecek
Rubio bugün İsrail'e gidiyor
Kartal uçmaya başladı
Galibiyet golü uzatmalarda geldi
Kritik 3 puan
Galatasaray zorlanarak kazandı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş:
"Bütünleşik muhalefet bugün gösterilmeli"
Grev hakkı yine hükümete takıldı
Erdoğan 'milli güvenlik' gerekçesiyle grev kararını askıya aldı
30 Temmuz'da da büyük deprem olmuştu
Kamçatka bu kez 7.4'lük depremle sarsıldı
Başkan Hasan Mutlu göz altına alındı
Bu kez operasyon Bayrampaşa Belediyesi'ne
Üstelik bunu söyleyen bir Yahudi gazeteci
Dünya İsrail'den nefret ediyor
Özgür Özel'den '15 Eylül' açıklaması
'Kayyum da gelse, 21'inde parti genel başkanını seçecek'
Siyonistlere her şeyi veriyorlar!
Gazze'deki soykırımın baş destekçisi ABD
İstanbul'da toplu ulaşıma zam
En kısa okul servis ücreti 2 bin 605 liradan 3 bin 376 liraya çıktı
12 Dev Adam Finalde
Finalde rakip Almanya
İmamoğlu ilk kez hakim karşısında
Diploma davası başladı
Samsun'da dehşet!
Öğrenci servisine silahlı saldırı: 1'i öğrenci 2 yaralı
İmamoğlu'na şimdi de hakaret davası
Hapis ve siyasi yasak isteniyor
Rubio ve Netanyahu Batı Şeria'nın ilhakını görüşecek
Rubio bugün İsrail'e gidiyor
Kartal uçmaya başladı
Galibiyet golü uzatmalarda geldi
Kritik 3 puan
Galatasaray zorlanarak kazandı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş:
"Bütünleşik muhalefet bugün gösterilmeli"
Grev hakkı yine hükümete takıldı
Erdoğan 'milli güvenlik' gerekçesiyle grev kararını askıya aldı
30 Temmuz'da da büyük deprem olmuştu
Kamçatka bu kez 7.4'lük depremle sarsıldı
Başkan Hasan Mutlu göz altına alındı
Bu kez operasyon Bayrampaşa Belediyesi'ne
Üstelik bunu söyleyen bir Yahudi gazeteci
Dünya İsrail'den nefret ediyor
Özgür Özel'den '15 Eylül' açıklaması
'Kayyum da gelse, 21'inde parti genel başkanını seçecek'
Siyonistlere her şeyi veriyorlar!
Gazze'deki soykırımın baş destekçisi ABD
İstanbul'da toplu ulaşıma zam
En kısa okul servis ücreti 2 bin 605 liradan 3 bin 376 liraya çıktı
12 Dev Adam Finalde
Finalde rakip Almanya
İmamoğlu ilk kez hakim karşısında
Diploma davası başladı
Samsun'da dehşet!
Öğrenci servisine silahlı saldırı: 1'i öğrenci 2 yaralı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.