logo
28 KASIM 2025


Bodrum Çökertme kebabı dünya listesine girdi

Bodrum'un coğrafi işaretli lezzeti Çökertme kebabı, dünyanın saygın gastronomi kaynaklarından biri tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemeği" listesinde 7'nci sıraya girerek büyük bir başarıya imza attı

28.11.2025 14:35:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum Çökertme kebabı dünya listesine girdi
Bodrum Çökertme kebabı dünya listesine girdi
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 7'nci sırada yer alan Çökertme kebabı için mutluluklarını dile getirerek, "Çökertme kebabının hikayesini anlatabilir ve dünyada 7'nci sırada yer aldığını vurgulayabiliriz. Bu bizim için gerçekten çok gurur verici bir başarı. Ayrıca kısa süre önce Çökertme kebabının coğrafi işaret tescilini de aldık. Bu, hem gurur verici hem de ne kadar haklı olduğumuzu gösteren somut bir kanıt. Gastronomi dünyasında saygın bir derginin araştırmasında, Çökertme kebabı dünyanın en lezzetli 7'nci yemeği olarak seçildi. Gururluyuz ve mutluyuz.

Bundan sonraki hedefimiz, Bodrum'daki restoran ve otellerimizin Çökertme kebabını aslına uygun şekilde hazırlayıp sunmasıdır. İşletmelerin bizden onay alması gerekecek. Başvuru süreci çok basit ve ücretsizdir. İlçe Tarım, biz ve üniversiteden bir arkadaşımız, yemeği birlikte değerlendirecek ve uygun bulunması hâlinde onay vereceğiz. Ardından işletmeye, 'Bu iş yerinde Çökertme kebabı yapılmaktadır' belgesini sunacağız. Tüm restoran ve otel sahiplerinden bu belgeyi almalarını rica ediyoruz" dedi.

Şef Emrah Sarıca ise, "Çökertme kebabı bizim kültürel ve yöresel yemeğimiz. Turistler tarafından çok beğeniliyor ve seviliyor" diyerek yemeğin Bodrum turizmine katkısını vurguladı. Sarıca, kebabın Muğla-Bodrum Çökertme yöresine ait olduğunu belirterek, turistlerin favori yemekleri arasında ilk sırada yer aldığını kaydetti.

İncecik dilimlenen etin, çıtır patates ve sarımsaklı yoğurtla birleştiği özel sunumuyla öne çıkan Çökertme kebabı, yaz sezonunda restoranların en çok tercih edilen tabakları arasında bulunuyor. Şef Sarıca, yemeğin hazırlanışındaki püf noktalarını şöyle anlattı:

"Etin hızlı pişirilmesi ve ince doğranması, patateslerin buzlu suda bekletilerek nişastasından arındırılması gerekiyor. Patatesler bol sıvı yağda kızartılıyor, ardından domates sosu ve yoğurt hazırlanıyor. Servis sırasında önce patates, sonra et ve domates sosu tabakta buluşuyor. Bodrum mutfağının dünyaya açılan kapısı olarak görülen Çökertme kebabı, yöresel geçmişi ve damakta bıraktığı lezzetle turistlerin 'number one' tercihi olmaya devam ediyor. İlçedeki neredeyse tüm otel ve restoran menülerinde yer alan bu yemek, Bodrum'un gastronomi turizmindeki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.

Turizmin lokomotifi Bodrum, sadece denizi ve doğasıyla değil, damakta iz bırakan lezzetleriyle de uluslararası arenada adından söz ettirmeyi sürdürüyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Çok vahim hatalar yapıldı'
Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
BTP'de kongre hazırlığı
9. Olağan Kongre 7 Aralık'ta
CHP'de yine kurultay var
39. Olağan Kurultay başladı
Esenyurt’ta korku dolu anlar
Otele el bombası atıldı
Gökdelendeki yangın faciasında bilanço ağırlaşıyor
Can kaybı 83'e yükseldi, kayıp sayısı 300
TÜİK işsizlik oranını açıkladı
Ekim ayında yüzde 8,5 oldu
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Nifak ve haset
İlk 8 yolunda kayıp
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
Papa'nın tartışmalı gezisi başladı
Erdoğan Beştepe'de karşıladı
Bazı emekli askerlere orduevi yasağı!
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Dış ticaret açığı büyüyor
Ekim ayında yüzde 27,6 arttı
Uzaklaştırma kararı kurtaramadı
Mersin'de koca vahşeti
Eskişehir merkezli 4 ilde DEAŞ operasyonu
16 tutuklama
Beyaz Saray yakınlarında iki ulusal muhafız vuruldu
Trump: Terör saldırısı
İsrail ordusu Kuneytra'daki ihlallerini sürdürüyor
Bölgeye aynı gün ikinci kez girdi
'Çok vahim hatalar yapıldı'
Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
BTP'de kongre hazırlığı
9. Olağan Kongre 7 Aralık'ta
CHP'de yine kurultay var
39. Olağan Kurultay başladı
Esenyurt’ta korku dolu anlar
Otele el bombası atıldı
Gökdelendeki yangın faciasında bilanço ağırlaşıyor
Can kaybı 83'e yükseldi, kayıp sayısı 300
TÜİK işsizlik oranını açıkladı
Ekim ayında yüzde 8,5 oldu
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Nifak ve haset
İlk 8 yolunda kayıp
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
Papa'nın tartışmalı gezisi başladı
Erdoğan Beştepe'de karşıladı
Bazı emekli askerlere orduevi yasağı!
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Dış ticaret açığı büyüyor
Ekim ayında yüzde 27,6 arttı
Uzaklaştırma kararı kurtaramadı
Mersin'de koca vahşeti
Eskişehir merkezli 4 ilde DEAŞ operasyonu
16 tutuklama
Beyaz Saray yakınlarında iki ulusal muhafız vuruldu
Trump: Terör saldırısı
İsrail ordusu Kuneytra'daki ihlallerini sürdürüyor
Bölgeye aynı gün ikinci kez girdi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.