Boeing CEO'su sonunda gitti
Geçen yıl ve bu yıl Endonezya ve Etiyopya'da 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan Boeing 737 Max tipi yolcu uçağı kazalarının ardından eleştirilerin hedefinde olan Boeing’in Üst Yöneticisi (CEO) Dennis Muilenburg görevinden ayrıldı





SELİM AYANOĞLU/DETAY HABER
ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in Üst Yöneticisi (CEO) Dennis Muilenburg, görevinden ayrıldı. Boeing şirketinden yapılan açıklamada, Muilenburg'un görevinden 'derhal istifa ettiği' duyuruldu.
Muilenburg'un boşalan koltuğuna geçici olarak Boeing Mali İşler Sorumlusu Grek Smith'in vekalet edeceği belirtilen açıklamada, 13 Ocak 2020'den itibaren mevcut Yönetim Kurulu Başkanı David L. Calhoun'un CEO'luk görevini sürdüreceği kaydedildi. Açıklamada, "Yönetim Kurulu, düzenleyici kurumlar, müşteriler ve diğer tüm paydaşlarla ilişkileri onarmaya çalışırken, şirkete olan güveni yeniden sağlamak için liderlikte bir değişiklik yapılması gerektiğine karar vermiştir" denildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen ve 13 Ocak'ta görevi devralacak Calhoun da Boeing ve 737 MAX'in geleceğine inandığını vurgulayarak, "Bu büyük şirketi ve havacılığın geleceğini yaratmak için uğraşan 150 bin özverili çalışanı yönetmekten onur duyarım" ifadelerini paylaştı.
Muilenburg, Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan iki Boeing 737 Max kazasını hafife almak ve sıradan kazalar gibi değerlendirmekle suçlanıyor.
Muilenburg'a yapılan bir başka suçlama ise eski Boenig CEO'sunun her iki kazada hayatını yitiren 346 kişinin ailesiyle empati kurmaktan kaçınması teşkil ediyor.
Boeing çöküşü yaşıyor
Geçen yıl Endonezya ve Etiyopya'da 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaların ardından tarihinin en büyük krizini yaşayan Boeing'in CEO'su Muilenburg, şirketin küresel çöküşünü önleyememekten dolayı büyük eleştiri almıştı.
Şirketten geçen hafta yapılan açıklamada da ABD dahil birçok ülkede uçuş yasağı bulunan uçakların, düzenleyici kuruluşlardan yeniden onay alana kadar, Ocak 2020'den itibaren Washington eyaletindeki Renton fabrikasında üretimine geçici olarak ara verileceği duyurulmuştu.
Boeing 737 Max 8 tipi uçak 29 Ekim 2018'de Endonezya'da, 10 Mart 2019'da Etiyopya'da düşmüştü. İki kazada toplam 346 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti.
Her iki kazada da 737 Max 8 tipi uçaklarda, hücum açısı sensörleri arasındaki veri uyuşmazlığının Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi (MCAS) adı verilen kontrol sistemini otomatik devreye sokmasını etkilediği belirtilmişti.













































































