Bornova'da vahşet
Bornova'da 9 köpek ve 2 kedi yavrusu zehirlenerek öldürüldü. Köpek ve kedilere bir yıldır sahip çıkan çevredeki vatandaşlar, karşılaştıkları manzaraya tepki gösterdi.
14.02.2020 00:34:00





İzmir'in Bornova ilçesinde zehirli et ve sosis verilerek 9 köpek ve 2 kedi yavrusu canice öldürüldü. Hayvanları her gün elleriyle besleyen mahalle sakinleri, gördükleri manzara karşısında şok geçirerek duruma tepki gösterdi. Olay Koşukavak Mahallesi'nde bulunan bir arsada meydana geldi. Sabah saatlerinde hayvanları beslemek için arsaya giden mahalle sakinleri, besleme yaptıkları yerde yavru sokak hayvanlarının leşleri ile karşılaştı. 9 köpek ve 2 kediyi cansız şekilde yerde gören mahalle sakinleri belediye yetkililerine ve polise haber verdi.
Çok sayıda et ve sosis bulundu
Telef olan yavru hayvanların yanlarında ve yakınlarında et ve sosis artıkları bulundu. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek telef olan hayvanların ardından mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Olay yerine gelen Bornova Belediyesi Zabıta ekipleri, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ile polis ekipleri, bölgedeki zehirli olduğu düşünülen et ve kemikleri başka hayvanların yememesi için önlem aldı. Olayın meydana geldiği arsada inceleme yapan polis ekipleri, zehirlenme olayı ile ilgili tutanak tuttu. Hayvan leşleri daha sonra Bornova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından gömülmek üzere götürüldü. Etleri yemedikleri için hayatta kalan bazı yavru hayvanlar, belediye ekiplerinin kurtarma çalışması sonrası alınarak barınağa götürüldü.
Bu hayvanlar size ne yaptı?
Beslediği hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine açıklama yapan mahalle sakinlerinden Bilgin Öztürk, "Bu hayvanlara zaten biz bakıyoruz. Sağdan soldan arkadaşlar yemek veriyor. Sabah geldiğimizde bu yavruların hepsi ölmüştü. Şu hayvanlardan ne istiyorsunuz? Bu hayvanlar size ne yaptı? Bir şey mi yaptı? Sizi ısırdı mı? Çoluğumuz çocuğumuz geliyor buraya, hayvanat bahçesi gibi bakıyorlar buraya. Cenab-ı Allah diyor ki, 'benim bu hayvanlarım dilsiz kullarım' diyor. Onları öbür tarafta dinleyeceğim diyor. Onlara ne yaptığını soracağım diyor. Sevmiyorsan hayvanları başka yerden dolaş. Hayvanı seven de var sevmeyen de var. Benim de bir tane köpeğim var. Getiriyorum gezdiriyorum burada. Onu da mı sokağa çıkarmayacağız? Şu hayvanlardan ne istersiniz? 2 tane kedi ölmüş, 9 tane de köpek… Yani günah bu" diyerek isyan etti. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.