Bu kırmızı et araştırmasını engellemeye çalıştılar!
Yeni yapılan bir çalışma, kırmızı et tüketimi ve sağlık problemleri arasındaki ilişkinin çok zayıf olduğunu ortaya koydu
14.11.2020 18:35:00





Yeni yapılan bir çalışma, kırmızı et tüketimi ve sağlık problemleri arasındaki ilişkinin çok zayıf olduğunu ortaya koydu. Çok sayıda kuruluş ise bu sonuçlara itiraz etti, çalışmanın analiz sistemini eleştirdi. Araştırmadan elde edilen sonuçlar Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlandı. Sonuçlar, yakın dönemde yapılan ve daha az kırmızı et tüketilmesini öneren birçok araştırma ile çelişiyor. Uzmanlar ise yeni yapılan araştırmaya temkinli bakıyor. Kanada'da bulunan Dalhousie Üniversitesi epidemiyoloji uzmanı Bradley Johnson'ın başını çektiği, 7 ülkeden 14 araştırmacı ve 3 topluluk üyesinden oluşan ekip; tüm nedenlere bağlı ölümleri inceleyen, toplamda 4 milyon katılımcıyı kapsayan 61 çalışmayı bir araya getirdi. Ekip aynı zamanda eti kanser, kalp hastalığı ve ölümle ilişkilendiren çok sayıda araştırmayı inceledi. Çalışma toplamda 3 yıl sürdü. Sonuç olarak ekip, işlenmiş ve işlenmemiş kırmızı et ile sağlık sorunları arasındaki bağlantının "oldukça zayıf" olduğu sonucuna vardı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.