logo
24 HAZİRAN 2026

Bugün köşemi genç bir kaleme bırakıyorum

30.04.2017 00:00:00
Bu genç kalem Hatay Dörtyol'dan Fatıma Zehra adlı kızımız. Fatıma Zehra, Peygamberimizin (s.a.a) miladi olarak ölüm yıldönümü olan 20 Nisan tarihinde yazdığı ve bana gönderdiği makalesinde Peygamberimizin, bugün insanlığın ve özellikle Müslümanların aç olduğu üç özelliğine vurgu yapıyor. Bakalım Fatıma Zehra ne diyor? 
"Güven, doğruluk, emanet? İyi insan olmak için gerekli olan bazı özelliklerden birkaç tanesi. İyi, güzel bir insan, bir Müslüman olabilmek için en başta olması gereken özellik güven duygusunun kazanılmasıdır.
Müslümanlara güven duygusunu kazandıran en önemli insan ise Peygamber Efendimizdir. Güvenilirlik, Peygamber Efendimizin en belirgin özelliğidir. O, gençliğinden beri mükemmel bir şekilde insanların güvenini kazanmış, onları asla ihanete uğratmamıştır. Bu yüzden kendisine isim bile verilmiştir. "Muhammed'ül-emin'' Güvenilir Muhammed. 
İnsanlar bir şey emanet edeceğinde hiç düşünmeden Peygamberimize gelirlerdi. Çünkü emanet ettiği malına hiçbir zararın gelmeyeceğini biliyorlardı. Peygamber Efendimiz hiçbir şekilde din, dil, mezhep, fakir, zengin, akraba, dost ayrımı yapmadığı için verilen kararlarda herkesin güvenini kazandığından adil olacağını herkes bilirdi.
Güven, Peygamber Efendimiz için çok önemliydi. Güven konusunda asla taviz vermezdi. Hatta o kadar çok önemsiyordu ki, güvenilirliliği İslam'ın ve imanın bir gereği olarak görür, "Emaneti gözetmeyenin imanı yoktur'' deyip, güvenilirliliğin önemini böylelikle vurgulardı.
Peygamberimiz bir gün Mekkelilerin hepsini Safa tepesinin yanına çağırdı ve onlara İslam'ı anlatmak için tepeye çıkıp şöyle dedi;
"Ey insanlar! Şu dağın arkasında size saldırmak üzere hazırlanmış bir ordu var desem, bana inanır mısınız?  Oradakilerin hepsi "Evet inanırız. Çünkü Senden hiçbir zaman yalan söz duymadık" dediler. Oradakilerin bu sözü söylemesi ise Peygamberimize olan güvenin bir kanıtıdır.
Bizler fani dünyanın insanlarıyız. Yanlış yapmak fıtratımızdadır. Ama bu yanlışları en aza indirmek bizim elimizdedir. İnsanların güven duygusunu kazanarak ahlaklı güzel bir Müslüman olduğumuzda hem bu dünya hem de öbür dünya için yararını anlatmaya kelimeler yetmez. Unutmayalım! Müslüman, Müslüman'ı aldatmaz." (Fatıma Zehra Ceylan)
Allah razı olsun Fatıma. Rabbim seni maddi ve manevi ilimlerle donatsın. Oku, araştır, düşün ve yaz. Bu gazetede her zaman yer bulabilirsin.  Rabbim, seni ve bizleri Hz. Peygamberin şefaatine nail eylesin.
Fatıma kızımız öyle bir noktaya ve öyle bir mükemmel şahsı örnek göstererek dikkat çekmiş ki, bugün İslam Dünyasının ve Müslümanların sorunu nedir, diye sorsalar cevap, 'güven, emanet, doğruluk vasıf ve duygularının kaybolmasıdır' derim.
Emanet ehline selam olsun?
 
Akın Aydın / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.