logo
01 MAYIS 2026

Carlos: 4 yıl daha buradayım

07.06.2008 00:00:00
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulüpte mutlu olduğunu ve 39 yaşına kadar futbol oynamak istediğini söyledi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, 2007-2008 sezonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Şampiyon olamamak beni açıkçası çok üzdü. Türkiye Kupası'nı da elimizden çaldılar'' dedi.

 

Brezilya'nın Araras kentindeki malikanesinde FBTV ve Fenerbahçe Dergisi'ni konuk eden Roberto Carlos, geçen sezonu değerlendirip yeni sezon ve kendi geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı.

 

Fenerbahçe'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Roberto Carlos, geçen sezonun değerlendirmesiyle ilgili olarak, ''Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye karşı oynadığımız maçlarda biraz daha şansımız olabilseydi hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok önemli yerlere gelebilirdik. Türkiye  liginde bu kadar güzel maçlar çıkarıp, Galatasaray maçında gösterdiğimiz performanstan dolayı şampiyon olamamak beni açıkçası çok üzdü. Türkiye Kupası'nı da elimizden çaldılar. Fakat önümüze bakıyoruz. Planlamaların çok iyi yapılması gerekiyor. Hedeflerimize emin adımlarla yürümemiz  gerekiyor'' diye konuştu.

 

Brezilyalı futbolcu, geçen sezonun analizini yaptığında, Fenerbahçe'nin üç ayrı kulvarda mücadele etmeye alışkın olmadığını gördüğünü ifade ederek, ''Bu nedenle oynayabilseydim daha olumlu bir gidişat olabilirdi, fakat sonuçları tabii hiçbir zaman bilemeyiz'' dedi.

 

Sakatlığının tamamen geçtiğini bildiren Brezilyalı yıldız, kendisini çok iyi hissettiğini ifade ederek, ''Kendimi artık tamamen sezon başı çalışmalarına adamış durumdayım. Bir tane stres kırığı vardı. O da artık tamamen iyileşti'' şeklinde konuştu.

 

''KUPAYI KALDIRMAYA AZ KALDI''

Roberto Carlos, daha önce 3 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi Kupası'nı Fenerbahçe forması altında kaldırabilme inancı sorulduğunda iddialı bir yanıt vererek, ''Çalışmamız doğrultusunda bu kupayı kaldırmaya az kaldı, göreceksiniz'' dedi.

 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha iddialı ve güçlü bir takım kurmak için elinden geleni yaptığını anlatan Roberto Carlos, ''Kesinlikle inanıyorum. Bu sezona bakarsak zaten o zafere çok az  kalmıştı. Şimdi geçmişi unutacağız ve ileriye bakacağız. Başkanımız bize daha iddialı ve güçlü bir takım kurmak için elinden geleni yapıyor. Bizim çalışmamız doğrultusunda bu kupayı kaldırmaya az kaldı, göreceksiniz'' diye konuştu.

 

"TÜM MUTLULUKLARI YAŞATACA?IZ''

Brezilyalı futbolcu, Başkan Yıldırım ve taraftarlara seslendiği konuşmasının bir bölümünde, gelecek sezon mücadele edecekleri 3 kulvarda da başarı sözü vererek şunları kaydetti: ''Başkanımıza bana şu ana kadar verdiği destek ve duyduğu güven için her şeyden farklı bir şekilde teşekkür etmek istiyorum. Sezon sonunda ona daha fazla mutluluk vermek isterdik, ancak maalesef olmadı. Başkanımızın bu şampiyonluğu ne kadar çok istediğini biliyorduk. Fakat gerek başkanımıza gerekse taraftarımıza buradan seslenmek istiyorum ki; takım olarak 3 kulvardaki tüm mutlulukları onlara yaşatacağız. Hedefimiz bu olmak zorunda. Takım arkadaşlarımla hep birlikte çalışarak şampiyonluğu  önümüzdeki sezon tekrar yaşatacağız. Taraftarımız da bize zaten gereken desteği her zaman olduğu gibi verecektir'' diye konuştu.

 

''EMRE İYİ BİR TRANSFER''

Fenenerbahçe'nin Emre Belözoğlu transferini de değerlendiren Roberto Carlos, ''Çok yerinde ve iyi bir transfer'' dedi.

 

Emre'nin çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Newcastle United ve milli takımda çok sayıda maçını izledim. Performansı mükemmel seviyede. Çok yerinde ve iyi bir transfer. Takıma olan katkısıyla hedeflerimize ulaşmamız da çok büyük payı olacaktır'' diye konuştu.

 

''39 YAŞIMA KADAR OYNAMAK İSTİYORUM''

Futbol yaşantısını 4 yıl daha sürdürüp 39 yaşında bırakmak istediğini bildiren Roberto Carlos, futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'de farklı görevler üstlenmek istediğini kaydetti.

 

''Fenerbahçe adının geçtiği her yerde olmak istiyorum'' diyen Brezilyalı yıldız, ''39 yaşıma kadar oynamak istiyorum. Önümde bir 4 sene daha var. Bu 4 senenin ardından başkanımızla oturup konuşacağım ve benden ne istediğini kendisine soracağım. Fenerbahçe'nin yöneticisi olarak mı, elçisi olarak mı yoksa teknik direktörü olarak mı görev yapacağımı başkanımızla konuşacağım. Ben Fenerbahçe'yi öylesine seçmedim. Buraya her türlü başarıyı getirmeye kalpten inandığım için burayı seçtim. Fenerbahçe adının geçtiği her yerde olmak istiyorum'' dedi.

 

Yaşam felsefesinin mutluluk üzerine kurulu olduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, ''Yaptığım her şeyi mutlu bir şekilde yapıyorum. Herhangi bir sıkıntıya düştüğüm zaman iyimser bir biçimde düşünmeye çalışıyorum. Ailem de bu konuda bana her zaman destek oluyor'' dedi.

 

''YAŞANTIM İSTANBUL'DA DEVAM EDECEK''

Tedavisini sürdürmek için sezon sonunu beklemeden ülkesine giden Roberto Carlos, İstanbul'daki yaşantısını özlediğini ifade etti.

 

Carlos, İstanbul'da geçirdiği ilk yılın ardından düşüncelerini ''Çoğu şeye hızlı bir şekilde alıştım. Evimin, gittiğim mekanların ve arkadaşlıklarımın özlemini çekiyorum. İstanbul'u şehir olarak da çok  özledim. Bir an önce dönmek istiyorum. İstanbul'dayken de geride bıraktığım çocuklarımı ve ailemi özlüyorum. Ancak futbolu bıraktığım zaman kesinlikle yaşantım İstanbul'da devam edecek. Evlilik de  planlarımın arasında var'' şeklinde dile getirdi.

Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira

Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi

01.05.2026 10:52:00
AA
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor'un net borcu 5.027 milyar lira
Trabzonspor Kulübünün, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu bildirildi.



Kulübün internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin, 1 Haziran 2025-28 Şubat 2026 tarihli mali tablolarının bugün Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:



"Söz konusu mali tablolarımız incelendiğinde, kısa ve uzun vadeli borçlar toplamından 2,2 milyar lira tutarındaki dönen varlıklar, enflasyon muhasebesi kaynaklı herhangi bir nakit çıkışı gerektirmeyecek olan 2,4 milyar lira ve yine ilişkili taraf işlemlerimiz netlendiğinde, şirketimizin 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla net borcunun 5.027 milyar lira olduğu görülecektir."

İran, Dünya Kupası'na katılacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

01.05.2026 10:48:00 / Güncelleme: 01.05.2026 11:18:53
AA
İran, Dünya Kupası'na katılacak
İran, Dünya Kupası'na katılacak
FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

Infantino, Kanada'nın Vancouver kentindeki 76. FIFA Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "İran, 2026 Dünya Kupası'na katılacak ve maçlarını ABD'de oynayacak" ifadesini kullandı.



ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nın G Grubu'nda yer alan İran; Belçika, Mısır ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek.

Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti

01.05.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Nottingham Forest, sahasında Aston Villa'yı konuk etti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona ererken, 71. dakikada Chris Wood'un penaltıdan attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.



İlerleyen bölümlerde iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca Pereira'nın öğrencileri sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Gecenin diğer maçında ise Portekiz ekibi Sporting Braga, Almanya temsilcisi Freiburg'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 8. dakikada Ege Tıknaz ve 90+2. dakikada Mario Dorgeles atarken, Freiburg'un golünü ise 16. dakikada Vincenzo Grifo kaydetti. UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları 7 Mayıs'ta oynanacak.

Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen’in başı, İtalya’da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte

29.04.2026 18:52:00
Haber Merkezi
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in başı, İtalya'da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte.

Otomotiv devi Mercedes-Benz, ödenmemiş borçlar ve geri teslim edilmeyen bir araç sebebiyle Nijeryalı futbolcuyu polise şikayet etti.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı golcü oyuncu Victor Osimhen hakkında İtalya'dan çarpıcı bir iddia geldi. İtalyan basınında geniş yankı bulan haberlere göre; Mercedes-Benz'in finans kolu, futbolcunun Napoli'de forma giydiği dönemde kiraladığı lüks araçla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

90 Bin Euro borç ve kayıp araç iddiası



Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Osimhen, 2023 yılında bir Mercedes GLE modeli için kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak ünlü futbolcunun aylık taksitleri ödemediği ve toplam borcun 90 bin Euro seviyesine ulaştığı öne sürülüyor.

Daha da dikkat çeken iddia ise, sözleşme süresi dolmasına rağmen Osimhen'in aracı şirkete teslim etmemesi oldu. Mercedes yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen ne ödemelerin yapıldığını ne de aracın iade edildiğini belirterek İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'ye başvurdu.

"Zimmete para geçirme" suçlaması

Milano'daki Crescenzago karakolunda kayda geçen tutanaklarda, olayın "zimmete para geçirme" ve sözleşmeye aykırılık kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. İtalyan yargısının, Galatasaray formasıyla Türkiye'de bulunan oyuncu hakkında nasıl bir prosedür izleyeceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili Osimhen'in menajerlik ekibinden veya Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Finalin yeri ve tarihi belli oldu

TFF, daha önce 24 Mayıs olarak planlanan finalin tarihini öne aldı. Akdeniz’in modern stadı, kupanın finaline ev sahipliği yapacak

29.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-26 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin yerini ve tarihini duyurdu. Final müsabakası, 22 Mayıs 2026 Cuma günü saat 20.45'te Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

TFF'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Ziraat Türkiye Kupası'nın final müsabakası Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacaktır. Bununla birlikte daha önce 24 Mayıs Pazar günü oynanacağı duyurulan final müsabakasının tarihi 22 Mayıs Cuma günü olarak değiştirilmiştir. Müsabakanın başlangıç saati ise 20.45 olarak belirlenmiştir."

Daha önce 24 Mayıs olarak planlanan final, UEFA Avrupa Ligi Finali'nin Beşiktaş Park'taki etkisi ile öne alındı. Antalya Stadı, modern altyapısı, yüksek kapasitesi ve geçmiş kupa final organizasyonlarındaki tecrübesiyle tercih edildi.

Yarı Final eşleşmeleri

Finale giden yolda yarı final maçları 12-13-14 Mayıs 2026 tarihlerinde tek maç eleme usulüyle oynanacak. Güncel yarı final eşleşmeleri şöyle: 

- Gençlerbirliği - Trabzonspor 

- Konyaspor - Beşiktaş

Finalin Antalya'da oynanması, Akdeniz Bölgesi'ndeki futbolseverler için büyük bir fırsat yaratırken, iki finalist takımın taraftarlarına da eşit tribün tahsisi bekleniyor. Bilet satışları ve organizasyon detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bu karar, sezonun zirve maçına heyecan kattı. Finalde kupa şampiyonu, 2026 Süper Kupa'da yer alma ve UEFA Avrupa Ligi play-off hakkı kazanacak.

Tedesco, futbolcularla vedalaştı

Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı

29.04.2026 15:31:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde ayrılık kararını açıkladığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, takıma veda etti.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sezon başında futbol takımımızın teknik direktörlük görevine getirilen, geçtiğimiz günlerde ise kulübümüzle yolları ayrılan Teknik Direktör Domenico Tedesco, bugün Fenerbahçe Can Bartu Tesislerimize gelerek futbolcularımızla vedalaştı. Duygularını paylaşan teknik adam, ardından oyuncularımıza başarı dileklerini iletti. Domenico Tedesco ve ekibine kulübümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" denildi.

Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

29.04.2026 15:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.



Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Zeki Murat Göle yönetiminde yapılan idman, salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Sahada gerçekleştirilen ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin ardından ise iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmaları yapıldı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla da sona erdi.

Oulai'nin hayalleri büyük

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Christ Oulai, "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek" dedi

29.04.2026 15:20:00
AA
Oulai'nin hayalleri büyük
Oulai'nin hayalleri büyük
Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Christ Oulai, "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek." dedi.

Oulai, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer alan röportajda, futbola ülkesinde başladığını belirterek, "Yapabileceğim en iyi işin çok sevdiğim futbol olduğuna o yaşlarda inanmıştım ve o yüzden kararlıydım. Birçok anlamda zorluk yaşıyorduk ama mücadele etmekten hiç vazgeçmedim, hep umut doluydum. Hayalim üst düzey bir profesyonel futbolcu olmaktı ve bu yolda ilerlemek için çok çalışıyorum. Hala genç bir oyuncuyum, en iyisini başarmak için zamanım var." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a transfer sürecini de anlatan 20 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Trabzonspor projesi, benim için değerli bir projeydi çünkü benim gibi birçok genç oyuncuya sahiptiler. Gençlere güveniyorlardı. Direkt olarak bu fikir hoşuma gitti. Teklifi öğrendiğimde ve bu projedeki kararlılıklarını gördüğümde, imza atmam zor olmadı. Buraya geldikten sonra ne kadar doğru bir tercih yaptığımı daha iyi anladım, mutluyum."

"Milli takımda olmak çok büyük gurur"



Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörü Emerse Fa'nın kendisi için "Başkalarından önce olayları gören teknik bir orta saha oyuncusu." açıklamasına ilişkin Oulai, şu değerlendirmede bulundu:

"Milli takımda olmak çok büyük bir gurur. Üzerine milli takım hocasının da böylesine övgüleri beni çok motive etti, gurur duydum. Çok mutluyum çünkü o gerçekten iyi bir teknik direktör, aramızda baba-oğul, abi-kardeş gibi bir ilişki var. Böyle düşünmesi beni çok mutlu ediyor. Milli takımda oynamak büyük bir gururdu çünkü 2 yıl önce sadece bir taraftardım, mahallemde evimdeydim. Sonra kendimi Afrika Uluslar Kupası'nda oynarken buldum. Ardından maçın oyuncusu seçildim. Bu ödülü aldığımda gerçekten büyük bir gurur yaşadım. Onu doğrudan aileme, anneme ve bana inanan herkese adadım."

Oulai, taraftar desteğinin kendisini çok motive ettiğini aktararak, "Taraftar desteği çok etkili oluyor çünkü onları statta görme fikri bile beni motive ediyor. Çok mutluyum çünkü bize güç veriyorlar, tezahürat ediyorlar ve bunu seviyorum. Arkamızdaki o itici enerjiyi gerçekten çok seviyorum." şeklinde görüş belirtti.

"Şut alanında kendimi geliştirmek isterim"

Ligde temasın ve ikili mücadelelerin yoğun olmasının kendisini zorlamadığını anlatan genç oyuncu, şöyle devam etti:

"Hayır, aslında zor değil çünkü fiziksel teması seviyorum. Agresifliği gerçekten seviyorum. Bu lig bana uygun. İyi gidiyor, bunun üstesinden geliyorum. Kendimi şut alanında geliştirmek isterim. Çünkü böylece daha fazla gol atarım. Evet, vuruşlarımı daha da geliştirmek istiyorum ve bunun için çalışıyorum. Ben mücadele eden, korkusuz, teknik bir oyuncuyum. Temaslı oynamayı severim. Sahada zaman zaman biraz da şakacıyımdır."

Oulai, hedeflerine yönelik ise "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek." ifadesini kullandı.

Futbolda işler ters gittiğinde, mağlup olduklarında önce eve gittiğini anlatan Oulai, "Yemek yerim ve yemek yerken babamı ararım, o beni teselli eder. Sonra da her şey geçer gider. Hemen bir sonraki maça odaklanırım. Ben ağlayan biri değilim." şeklinde görüş belirtti.

"Matematikçi olmak isterdim"

Futbolcu olmasaydı matematikçi olmak istediğini aktaran Oulai, şunları kaydetti:

"Matematik hayatın her alanında yanımızdadır, problem çözmeden planlamalara, her türlü konuda doğru kararlar vermemizi sağlayan bilimdir ve ben bu bilimi çok seviyorum. Evet, bu ilgim sahada da bana yardımcı oluyor, sık sık hesap yapıyorum. Mesafeyi ayarlamaya, topu nasıl aldığımı ve nasıl vereceğimi hesaplamaya çalışıyorum. Tüm bunlarda matematik yardımcı oluyor. Olayın özü aslında şu, gençler okula gidin, eğitim çok önemli, faydası inanılmaz çok."

Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak

FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

29.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

2026 FIFA Dünya Kupası'na ev sahiplerinden olan Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılacak 76. FIFA Kongresi öncesinde FIFA Konseyi toplandı. Toplantıda Dünya Kupası'nda uygulanacak bazı kart kuralları onaylanırken, katılımcı ülkelere verilecek para ödülünün de artırılmasına karar verildi.



Toplantıda turnuvaya katılacak 48 ülkenin tamamına dağıtılacak kaynakları yüzde 15 artırıldı. Buna göre FIFA'nın, ülkelere vereceği toplam para 871 milyon Dolar oldu. Ayrıca her takıma sağlanan hazırlık ödeneği 1,5 milyon Dolar'dan, 2,5 milyon Dolar'a çıkarılırken, eleme turları için verilecek ücret de 9 milyon Dolar'dan, 10 milyon Dolar'a yükseltildi. FIFA ayrıca ülkelere verilecek ek ödeneğin de 16 milyon Dolar olmasına karar verdi.

Toplantıda FIFA Dünya Kupası'nda uygulanacak kart kuralarıyla ilgili değişiklikleri de yapıldı. Sarı kartların grup aşamasından sonra ve elemelerden sonra iptal edileceğini öngören bir değişikliği onayladı.

Ayrıca IFAB toplantısında alınan futbolcuların hakem kararına protesto amacıyla sahadan ayrılması ve rakipleriyle konuşurken, ağızlarını kapatmasıyla ilgili iki kural değişikliğinin Dünya Kupası'nda uygulanmasına karar verdi. Futbolcular bu iki olayı gerçekleştirmesi durumunda kırmızı kart görecek.

Öte yandan Afgan Kadın Mülteci Futbol Takımı'nın da FIFA organizasyonlarında yarışmasına karar verildi.

Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak

28.04.2026 10:35:00
AA
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak.

Süper Lig'de 31. haftaya 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 71 puan toplayarak liderlik koltuğunda giren sarı-kırmızılı takım, 4 puan gerisindeki Fenerbahçe'yi konuk etti. Galatasaray, RAMS Park'ta yapılan ve şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren derbiyi Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira'nın golleriyle 3-0 kazandı.

Galatasaray, derbi galibiyetiyle puanını 74'e yükselterek sarı-lacivertlilerle puan farkını 7'ye çıkardı. Galatasaray, ayrıca 6 puan gerisindeki Trabzonspor ile farkı ise maç fazlasıyla 9'a taşıdı.

Karadeniz temsilcisi, 31. haftada deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olunca Galatasaray ile arasındaki fark 9 olarak kaldı.

Ligde üst üste 4, toplamda ise 26. şampiyonluğuna ilerleyen sarı-kırmızılı ekip, 31. haftadaki sonuçların ardından büyük bir avantajı ele geçirdi. Süper Lig'in 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü Samsunspor'a konuk olacak "Cimbom" deplasmandan 3 puanla dönmesi durumunda bitime 2 maç kala rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.