Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen şunları söyledi: "Ceviz, kilogram başına yaklaşık 7 bin kalori enerji verir. Bu da, 3 kilogram ekmeğin, 4 kilogram bifteğin, 10 kilogram tavuk etinin ya da 14 kilogram patatesin sağladığı enerjiye eşittir. Günlük 3 bin kalorilik bir enerjiye gereksinim duyan normal bir insan 400 gram ceviz içi ile günlük kalori ihtiyacının tamamını karşılayabilir. Bu nedenle ceviz tüketimi soğuk geçen kış aylarında vücudun soğuklara karşı direncini artırmasında oldukça önem taşır."
Vitamin hapı gibi
Şen, kolesterol oranını yükseltmeden enerji ihtiyacını karşılamak ve damar sertliğini önlemek için çocukluktan başlayarak yaşa, kiloya ve yapılan işe göre her gün belirli miktarda ceviz yenmesi gerektiğini ifade ederek, "Cevizin bileşiminde bulunan protein yağ ve karbonhidratların dışında birçok vitamin ve minerallerin büyük oranlarda bulunması bu meyveyi birçok vitamin hapından daha üstün kılar" dedi. Cevizin içerdiği karbonhidrat, protein, mineral ve vitamin ile çokönemli bir besin kaynağı olmasına karşın üretimine gereken önemin verilmediğini vurgulayan Şen, bu bitkinin yetişmesi için projeler üretilmesi ve gereken desteğin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Vitamin hapı gibi
Şen, kolesterol oranını yükseltmeden enerji ihtiyacını karşılamak ve damar sertliğini önlemek için çocukluktan başlayarak yaşa, kiloya ve yapılan işe göre her gün belirli miktarda ceviz yenmesi gerektiğini ifade ederek, "Cevizin bileşiminde bulunan protein yağ ve karbonhidratların dışında birçok vitamin ve minerallerin büyük oranlarda bulunması bu meyveyi birçok vitamin hapından daha üstün kılar" dedi. Cevizin içerdiği karbonhidrat, protein, mineral ve vitamin ile çokönemli bir besin kaynağı olmasına karşın üretimine gereken önemin verilmediğini vurgulayan Şen, bu bitkinin yetişmesi için projeler üretilmesi ve gereken desteğin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.