logo
15 NİSAN 2026


Cimbom kilidi açamadı

03.01.2021 00:00:00
6-0'lık Hatayspor mağlubiyeti Ersun Yanal'a ağır bir ders olmuş olacak ki tecrübeli teknik adam sahaya 4-6-0 taktiğiyle çıktı. 

İlk yarı Antalyaspor tabiri caizse kale önüne otobüsü çekti, tek bir atak dahi yapmadı. Amaç maçı gol yemeden tamamlamaktı.

Buna karşın Galatasaray kaybettiği topları neredeyse 1 saniyenin altında geri kazanmasına ve yüzde 70 topa sahip olmasına rağmen net pozisyonlar üretemedi.

Topa sahip olmak iyi oynamak anlamına gelmiyor.

Tottenham menajeri Mourinho, 2-0 kazandıkları Manchester City maçının ardından "Rakibiniz yüzde 70 topla oynadı" yorumuna "İsterlerse topu eve götürsünler, 3 puanı ben aldım" şeklinde derslik bir yanıt verdi.

İşin özü aslında bu.

Bu tip katı savunmaları aşmanın iki yolu var.

Ya ikiye birlerle pozisyona gireceksiniz, ya da kanattan şişirme orta yerine yerden pas vereceksiniz.

Galatasaray ikiye biri sadece bir 39. dakikada yaptı ve tehlikeli oldu.

Kanattan yerden pası da 77. dakikada Arda verdi ve Oğulcan'ın şutunu Boffin çıkardı.

Sarı-kırmızılılar için maçın özeti bu kadardı.

Galatasaray Taylan ve Feghouli'yi fazlasıyla aradı. Çünkü her iki isim de bir pas ile iş çözebilecek ayaklara sahip.

Galatasaray adına sahanın en iyi Marcao'ydu. Antalyaspor hücumcularına bir kez dahi kontratak şansı vermedi.

Bir parantez de Falcao'ya açmak istiyorum. 45'te oyuna girdi, 75'te durduk yere sakatlandı. Profesyonellik iyidir, ağrı hissedince oynamamak anlaşılabilir.

Ancak bu kadarı fazla, takım ne zaman ihtiyaç duysa Falcao yok. Bence dün akşamdan sonra Fatih hocanın transferde önceliği orta saha yerine forvet olacaktır.

Zira takımın 2 forveti Falcao da Diagne de güven vermiyor.

Oğulcan da tüm iyi niyetine rağmen büyük takım forveti değil. Az cümle; asıl forvetiniz Oğulcan ise şampiyon olma şansınız yok.

Tıpkı geçen sezon en iyi oyuncunuz Ömer Bayram iken şampiyon olamadığınız gibi.



 
Ömer Ali Akburak / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.