Malzemeler
? 250 gr. tereyağ? 1 çay bardağı sıvıyağ? 2 yumurta (sarısı içine )? 2 yemek kaşığı sirke? 3 yemek kaşığı toz şeker? 2 tatlı kaşığı mahlep? Aldığı kadar un? Tuz? Susam? 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞIOda sıcaklığında yumuşamış yağın içine tüm malzemeleri karıştıralım. Yalnız yumurtanın sarısını hamur malzemesi için akını da dışı için kullanalım. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra istenirse küçük küçük simit şeklinde, istenirse iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fazla kızartmadan pişirelim. Afiyet olsun...
? 250 gr. tereyağ? 1 çay bardağı sıvıyağ? 2 yumurta (sarısı içine )? 2 yemek kaşığı sirke? 3 yemek kaşığı toz şeker? 2 tatlı kaşığı mahlep? Aldığı kadar un? Tuz? Susam? 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞIOda sıcaklığında yumuşamış yağın içine tüm malzemeleri karıştıralım. Yalnız yumurtanın sarısını hamur malzemesi için akını da dışı için kullanalım. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra istenirse küçük küçük simit şeklinde, istenirse iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fazla kızartmadan pişirelim. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.