logo
27 HAZİRAN 2026

Derbide Fenerbahçe kazandı

Ezeli rakiplerin potadaki buluşmasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 12 sayı farkla yendi 

22.10.2023 22:52:00 / Güncelleme: 22.10.2023 23:18:51
Anadolu Ajansı
 
Derbide Fenerbahçe kazandı
Derbide Fenerbahçe kazandı

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Emin Moğulkoç, Mehmet Karabilecen, Çağlar Özkan

Galatasaray Ekmas: Walden 5, Buğrahan Tuncer 14, Göksenin Köksal 6, Martin 4, Sadık Emir Kabaca 16, Halilovic 2, Yeboah 2, Radebaugh 6, İsmet Akpınar 5, Muhaymin Mustafa 2

Fenerbahçe Beko: Calathes 9, Guduric 11, Biberovic 6, Hayes-Davis 8, Motley 11, Sertaç Şanlı 9, Madar 15, Melih Mahmutoğlu 5, Şehmus Hazer

1. Periyot: 18-22

Devre: 35-38

3. Periyot: 50-56

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe Beko, deplasmanda Galatasaray Ekmas'ı 74-62 yendi.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla ligde 3. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Ekmas ise 2. kez mağlup oldu. Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Galatasaray Ekmas, Sadık Emir Kabaca ve Buğrahan Tuncer ile skor bulurken, Fenerbahçe Beko rakibine Motley, Guduric ve Sertaç Şanlı ile karşılık vererek ilk periyodu 22-18 önde bitirdi.

İki takımın da savunma güvenliği ön planda tuttuğu ikinci periyotta Galatasaray Ekmas, Sadık Emir Kabaca ve Göksenin Köksal ile etkili olurken, Fenerbahçe Beko da Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı ile sayı üretti ve devre arasına sarı-lacivertliler 38-35 önde girdi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Galatasaray Ekmas, Buğrahan Tuncer'in kaydettiği basketlerle 24. dakikada 44-43 öne geçti. Daha sonra yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen ve çok top kaybı yapan sarı-kırmızılı takım karşısında organize hücumlarla sayı bulan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği de 56-50 üstün kapattı.

Sert savunmasıyla son periyodun ilk bölümünde Galatasaray Ekmas'a sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Beko, Madar ve Biberovic'in basketleriyle 34. dakikada farkı 13 sayıya (50-63) çıkardı. Kalan sürede de etkili mücadelesini sürdüren sarı-lacivertli takım, müsabakadan 74-62 galip ayrıldı.

Zvezdan Mitrovic görev yapamadı
Galatasaray Ekmas'ın başantrenörü Zvezdan Mitrovic, rahatsızlığı nedeniyle takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Karadağlı başantrenöre vertigo teşhisi konulduğu bildirildi. Galatasaray Ekmas, derbi maça yardımcı antrenör Nikola Birac yönetiminde çıktı.

Taraftarlardan Filistin'e destek
Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla Filistin'e destek verdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" tezahüratları yaptı. Bu arada tribünlerde üzerinde "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır", "İnsanlık vicdanını Kudüs'te yitirdi" yazılarının bulunduğu pankartlar açıldı. AA

İşte son Can Uzun teklifi: Bonuslarla 40+sonraki satıştan pay

Galatasaray'ın 10 numara transferindeki favori adayı uzun süredir Can Uzun... Milli futbolcu için Eintracht Frankfurt Kulübü'ne son teklif iletildi. Alman ekibinden yanıt bekleniyor

27.06.2026 17:30:00
Haber Merkezi
 
İşte son Can Uzun teklifi: Bonuslarla 40+sonraki satıştan pay
İşte son Can Uzun teklifi: Bonuslarla 40+sonraki satıştan pay
Galatasaray Yönetimi'nin şu anda üzerinde en çok durduğu oyuncu; Can Uzun... 20 yaşındaki 10 numara hem kalitesi hem de yerli kontenjanında bulunması sebebiyle çok isteniyor. Fakat, Eintracht Frankfurt'un 55-60 milyon euro civarında bir bonservis beklentisi vardı...

TEMASLAR SIKLAŞMIŞTI

Paraguay yenilgisinin ardından Milli Takım'ın Dünya Kupası defteri kapanmıştı. O 90 dakikanın ardından Can konusundaki temaslar sıklaştı. Galatasaray'ın, Frankfurt'a yaptığı son teklif de ortaya çıktı:

1- Bonuslarla 40 milyonu bulan bonservis bedeli

2- Sonraki satıştan %30 pay

TEKLİF DEĞERLENDİRİLİYOR

Şu anda Eintracht Frankfurt Kulübü, teklifi değerlendiriyor. Kısa süre içinde yanıt vermeleri bekleniyor. Bu arada İtalyan ekipleri Napoli ve Milan'ın da Can'a ilgisi mevcut... Onlar henüz resmi bir girişimde bulunmadı. Eğer masaya ciddi bir para koyarlarsa, ortalık karışabilir.

Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor

Forvet hattını güçlendirmek isteyen Alanyaspor, Tunus ekibi CS Sfaxien'de forma giyen Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. Transferle ilgili resmi açıklamaların kısa süre içinde gelmesi bekleniyor

27.06.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor kimsenin beklemediği bir transfere imza attı. Akdeniz temsilcisi, Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. CS Sfaxien Kulübü'yle de el sıkışıldığı öğrenildi. Resmi açıklamaların kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 21 yaşındaki Tunuslu forvet, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkacak.

FAZLASIYLA KARŞILIYOR

Omar Ben Ali, geride bıraktığımız sezonda CS Sfaxien ile 27 resmi maça çıktı. Sahada 2.235 dakika kaldı. 11 gol ve 2 asist üretti. Alanyaspor'un bu transferde ne kadar ödeyeceği, resmi açıklamaların ardından belli olacak. 21 yaşındaki futbolcu, "genç" yabancı kriterini fazlasıyla karşılıyor.

HAVADAN ÇOK ETKİLİ

Omar Ben Ali'nin göstereceği performans merakla bekleniyor. Eğer Süper Lig'de iyi işler yaparsa, Alanyaspor yakın gelecekte ondan ciddi paralar kazanabilir. 1.97 boyundaki futbolcu, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. Ligimizde bu tarz santrforlar etkili oluyor.

Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, ABD galibiyetinin ardından takımın üzerinde baskı oluşturulduğunu söyledi. Ancak kendisi de dahil sahaya çıkan herkes profesyoneldi. Ve buna göre davranılması gerekiyordu

27.06.2026 17:00:00
Haber Merkezi
 
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Avustralya ve Paraguay yenilgilerinin ardından Dünya Kupası bizim için bitmişti. Prestij maçına dönen ABD sınavında galibiyet alındı. Ancak bu 3 puanın hiçbir işe yaramayacağı da ortadaydı. Teknik Direktör Montella, "Eleştiriler yapıldı ve takımın üstünde farklı baskı oluşturuldu. Daha farklı olabilirdi her şey" ifadelerini kullandı.

YETKİN SEVİYEYE ULAŞMIŞ!

Yani baskı sebebiyle gerçek performanslarını sergileyemediklerini belirtti. Bu seviyede baskıyı kaldıramamak çok ciddi bir sorun. Çünkü Montella da dahil kadrodaki herkes profesyonel... Profesyonel kelimesi ise şöyle tanımlanıyor: Bir işi kazanç sağlama amacıyla meslek olarak yapan veya bir sanat, spor ya da uzmanlık dalında özel eğitim alarak çok yetkin bir seviyeye ulaşmış kişi...

BU İŞİN PARÇASI

Tanımlamadaki "Yetkin seviyeye ulaşmış kişi" bölümü, aslında birçok şeyi gözler önüne seriyor. Bu seviyedeki oyuncuların ve teknik heyetin, baskıyla başa çıkması şart... Eğer eleştirilerden etkilenilecekse, önümüzdeki organizasyonlarda da büyük problemler yaşayabiliriz.

Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?

Galatasaray, Çaykur Rizespor'un sağ beki Taha Şahin için teklif yapabilir. Sarı-Kırmızılı ekip, 25 yaşındaki futbolcuyu "yerli havuzunu güçlendirme" sebebiyle düşünüyor. Ayrıca Taha tam bir joker...

27.06.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?
Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?
Galatasaray, ezeli rakiplerine oranla ilk 11'de oynattığı Türk oyuncularla dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılılar yerli havuzunu daha da güçlendirmeyi planlıyor. Listeye eklenen son ismin; Çaykur Rizespor forması giyen Taha Şahin olduğu öğrenildi. İlerleyen süreçte resmi teklif yapılabilir.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

25 yaşındaki futbolcunun Karadeniz ekibiyle 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Taha'nın asıl yeri sağ bek... Ancak zorunlu hallerde sol bekte ve orta sahanın sağında görev yapabiliyor. Yani tam bir joker... Ayrıca birçok bölgenin Türk bir oyuncuyla yedeklenmesi, uzun sezonda önemli avantaj...

OPSİYON KULLANILMADI

Taha'nın tahmini piyasa değeri 3 milyon euro... Hatırlanacağı üzere; Cim-Bom, Bayern Münih'ten kiraladığı eski oyuncusu Sacha Boey'in satın alma opsiyonunu kullanmamıştı. Singo'nun sakatlık durumu da göz korkutuyor. Şu anda sağ bekteki en sağlam alternatif sadece Roland Sallai!

İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kaldı. İran, 'Üçüncü Sıradaki Takımlar' klasmanında 6. sırada yer alıyor. İran'ın durumu ABD saatiyle J, K ve L gruplarında  bugün oynanacak maçlar sonucu şekillenecek.

27.06.2026 10:06:00
HABER MERKEZİ/AA
 
İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek
İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Böylece Yeni Zelanda'yı 5-1 yenen Belçika, 5 puanla grubu lider tamamladı. Mısır da aynı puanla ikinci oldu.

Mısır iyi başladı

Seattle Stadyumu'nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Mısır, 5. dakikada öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Trezeguet, ceza sahasına ortaladı. Salah'ın şutunda kaleci Beiravand gole izin vermezken dönen top Saber'in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert şutunda top filelere gitti: 1-0.

Geriye düşen İran, beraberlik için bastırdı. 9. dakikada ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda Mohebi, Monem'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem, penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına Taremi geçti. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Shobeir, gole izin vermedi.

İran, aradığı golü 14. dakikada buldu. Orta alanda topla buluşan Mohammedi, ceza yayı önüne gelip sert vurdu. Kaleci Shobeir'in çıkardığı şutu takip eden Rezaeian, yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 1-1.

İlk 45 dakika 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda etkili oynayan taraf İran oldu. 90. dakikada soldan kazanılan korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Taremi kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.
90+3 dakikada İran golü buldu. İzzetullahi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Shobeir'in uzaklaştıramadığı topu Taremi tamamlamak istedi. Savunmadan seken topu Khalilzadeh, çaprazdan filelere gönderdi ancak VAR uyarısı sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.
Müsabaka, 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Mısır, grubu 5 puanla 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi. İran ise 3 maçta aldığı 3 puanla grubu 3. sırada tamamladı. İran'ın üst tura yükselip yükselmeyeceği, diğer gruplardaki takımların puan ve averajlarına göre belli olacak.

Fransa, namağlup gruptan lider çıktı

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı

27.06.2026 07:55:00 / Güncelleme: 27.06.2026 07:57:39
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı.

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa ile Norveç, Boston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadeleyi Fransa, 4-1 kazandı.



Fransa'nın gollerini 7 ve 20 ve 32. dakikalarda hat-trick yapan Dembele ile 90+4. dakikada Doue attı. Norveç'in tek golünü ise 21. dakikada Thelo Aasgaard kaydetti.

Bu sonuçla, Didier Deschamps'ın öğrencileri 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu namağlup lider tamamladı. Norveç ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grubun diğer maçında ise Senegal, Irak'ı 5-0 mağlup ederek ilk puanını aldı ve adını 3. sıraya yazdırdı.

Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi

Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı

27.06.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Kulübün Döşemealtı ilçesinde bulunan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün, Antalyaspor'un layık olduğu Süper Lig'e dönmesi için Korkmaz ile anlaştıklarını belirterek, "Ona güveniyoruz. İnşallah bu yıl Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

"Amacımız Süper Lig'e çıkmak"



Kırmızı-beyazlı takımın başına getirilen Teknik direktör Bülent Korkmaz da, "Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gönül isterdi ki Süper Lig'de teknik direktör olarak buraya gelmek. Geçmişte yapılan hataların sonucu Antalyaspor ligden düştü. Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zor bir süreç. Her başarıda o zor süreçler oluyor" ifadelerini kullandı.

"Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum"

Gençlere önem veren bir teknik direktör olduğunu belirten Korkmaz, "Genç yetenekli, oyuncuları potansiyeli oyuncuları, kadroda oynatmak istiyoruz. Rekabet ortamını oluşturmak istiyorum. Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum. Benim için özel bir kulüp. Burada birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdık. Her yönden 1. Lig'de olması üzücü" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Korkmaz, kendisini 1 yıllığına Antalyaspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Chibuike Nwaiwu için Fulham'ın 20 milyon euroluk teklifi geri çevrilmişti. Premier Lig ekibi, yeni bir artışla Bordo-Mavililer'in kapısını çalmaya hazırlanıyor

26.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor kış döneminde WAC Kulübü'ne 5.5 milyon euro ödeyerek Chibuike Nwaiwu'yu kadrosuna katmıştı. 22 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.93 boyundaki savunmacı, Nijerya Milli Takımı'nın da parçası olmayı başardı...

ISRARLARI BİTMEDİ

Böylece birçok takımın ilgisini çekti. Onlardan biri de Fulham'dı... Premier Lig temsilcisinin ilk teklifi 20 milyon euroydu... Bordo-Mavililer bunu geri çevirdi. Ancak İngiliz ekibinin ısrarı bitmedi. Fulham'ın kısa süre içinde 25 milyon euroluk teklifle tekrar Trabzonspor'un kapısını çalacağı öğrenildi.

NEREDEYSE 5 KATI

25 milyon euroluk yeni önerinin kabul edilmesi bekleniyor. İşler resmiyete dökülürse, Fırtına genç futbolcuyu neredeyse aldığı rakamın 5 katına satmış olacak... 1.93 boyundaki oyuncu, kış döneminde geldiği Trabzonspor'da 16 lig maçına çıktı. Sahada 1.310 dakika kaldı. 3 gol ve 1 asist üretti. Türkiye'de fazla kalmayacak gibi gözüküyor.

Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga

Galatasaray yaz döneminde kadrosuna sol ayaklı bir stoper katmak istiyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un hayali Renato Veiga... Ancak açık konuşmak gerekirse bu hamle hiç de kolay değil

26.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga
Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga
Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki tek sol ayaklı stoper; Abdülkerim Bardakcı... Sarı-Kırmızılılar çok uzun bir süredir bu bölgeyi güçlendirmeye çalışıyor. 2026 yazında da durum değişmedi. Listede alternatifler var... Ancak Teknik Direktör Okan Buruk'un en büyük hayalinin Renato Veiga olduğu öğrenildi.

24.5 MİLYONA ALINDI

Villarreal, 2025 yazında Chelsea'ye 24.5 milyon euro ödeyerek 22 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katmıştı. 1.88 boyundaki stoperle 30 Haziran 2032'ye kadar mukavele yapıldı. Renato Veiga, La Liga'da 32 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.478 dakika kaldı. Villarreal, sezonu 3. bitirdi. Bu başarıda Portekizli yıldızın katkısı da büyüktü.

HER YERDEN AVANTAJLI AMA...

22 yaşındaki futbolcu, TFF'nin "genç" yabancı kriterini karşılıyor. Portekiz Milli Takımı'nın parçası... Sol ayaklı stoper konusunda dünyanın en iyilerinden biri... Ancak bu transferin gerçekleşmesi çok zor... Öncelikle Villarreal'in satış listesinde değil... Olası transferde ise İspanyol ekibi astronomik bir bonservis bedeli talep edecek...

Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David

Galatasaray'ın santrfor alternatifleri arasında Promise David'in de bulunduğu öğrenildi. Union SG forması giyen Kanadalı forvet aslında Sarı-Kırmızılı ekibe yabancı bir isim değil...

26.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David
Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David
Galatasaray, Mauro Icardi'nin ardından kadrosuna yabancı bir santrfor katacak. Çok geniş bir liste oluşturuldu. Alternatifler arasında Promise David'in de bulunduğu öğrenildi. 24 yaşındaki forvet, Şampiyonlar Ligi'nde Union SG'nin 1-0 kazandığı Galatasaray maçında tek golü kaydetmişti.

DAHA FAZLASINI BEKLİYORLAR

Yani Sarı-Kırmızılı taraftarlar onu tanıyor... Kanada Milli Takımı'nın da önemli parçalarından biri olan 1.95 boyundaki yıldızın Union SG ile 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Tahmini piyasa değeri 17 milyon euro civarında... Fakat Belçika ekibinin kafasındaki rakamın çok daha fazla olduğu belirtildi.

İLK SIRALARDA DEĞİL

Promise David, Galatasaray'ın öncelikli golcü hedefleri arasında değil. Fakat geniş listede yer alıyor. Sarı-Kırmızılılar, alternatiflerin durumuna göre ağırlığını ona verebilir. Cim-Bom, transferlerde acele etmeyecek. Çünkü önlerinde zaman var. Rakiplerine oranla da sezonu daha geç açacaklar (Avrupa maçları)...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.