logo
02 MAYIS 2024

Dini bütünlüğümüz milli bütünlüğümüzdür

İstanbul'da düzenlenen Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu'ndaki kapanış konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş, "Milletimiz ne zaman ayıkacak? Ben doğruları anlatıyorum kimse bana inanmıyor, yalanı konuşanların arkasından gidiyorlar" dedi.
10.10.2016 00:00:00
YENİ MESAJ/İSTANBUL

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından İstanbul'da Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu düzenlendi. Tüm Türkiye'den yaklaşık 10 bin kişinin takip ettiği Yenibosna'da gerçekleştirilen sempozyum 5 oturum halinde gerçekleştirildi.
10 saat boyunca coşkunun hiç eksik olmadığı sempozyumun kapanış konuşmasını Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Konuşmasına Hakkâri Şemdinli'deki terör saldırısı ile başlayan Prof. Dr. Haydar Baş, "Hakkâri Şemdinli'de de 10 askerimiz ve 5 vatandaşımız olmak üzere 15 vatandaşımız şehit oldu. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Muharrem ayı vurgusu
Sempozyumdaki konuşmasında Muharrem ayına da değinen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş şunları söyledi: "Muharrem ayı içerisindeyiz, Salı günü (bugün) Muharrem'in onuncu günü. İbadetin en makbul olduğu zamandır. Artık istiğfar, salat-ü selam, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve Ehl-i Beyti'nin ervahı için Fatihalar okumak, dualar etmek ve namaz kılmak gibi ibadetleri yaparsanız çok ama çok fazileti ve sevabı vardır. Muharremin onuncu günü İmam Hüseyin Efendimiz şehadet şerbetini içmiş ve darul bekaya rıhlet etmiştir. Allah şefaatlerinden ayırmasın."
İnançların kavgası yaşanıyor
Konuşmasında, "Dünyada devletler iktisadi olarak, kültürel olarak, ideolojik olarak ve dini olarak mutlaka her devir ve dönemde bir kavganın içindedirler" diyen BTP Genel Başkanı, "İnsanlık bu kavgalardan asla ayrı değildir. Bir zaman gelir ekonomi ön plana çıkar onun için kavga eder, bir zaman gelir inancı öne çıkar onun için kavga eder. Bütün bunların temelinde yatan inançlardır yani savaşlar inançlardan kaynaklanır" ifadelerini kullandı.
İngilizlerin hesabı bitmez
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasının önemli bir bölümünü ise batılıların İslam dünyasında oynadığı sinsi oyunlara ayırdı. İngiliz Sömürgeler Bakanlığı'nın Osmanlı İmparatorluğu'nu çökertme faaliyetlerine dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Baş, "Batı özellikle de İngiltere devletimizin, Osmanlı'nın üzerinde ciddi hesapları olan bir devlettir. O bakımdan İngiltere sadece bizim için bir bakanlık ihdas ettiler. Bu bakanlığın adı Sömürgeler Bakanlığıdır. Şimdi size ben bu sömürgeler bakanlığının bizim topluluklara uyguladıkları taktikleri anlatacağım; bakalım bunlardan hayata geçen var mı yok mu?" şeklinde konuştu.
BTP lideri konuşmasında İngiliz Sömürgeler Bakanlığı'nın Osmanlı üzerinde uyguladığı projeleri de şu şekilde sıraladı:
İşte madde madde İngilizlerin Müslümanları İslam'dan uzaklaştırma projesi:
1- Sünni ve Şii düşmanlığı türetip Müslümanları savaştırmak.
2- Müslümanları cahil bırakmak her türlü eğitim ve öğretim merkezli kurumların önünü kesmek.
3- Tembelliği teşvik etmek, çalışkanlığa mani olmak üzere bir düşünce geliştirmek.
4- 'Sultan, Allah'ın yeryüzündeki gölgesidir' gibi hadislerden yararlanarak zorba, zalim ve kendini düşünen hükümdarların hâkimiyetini ispat etmek.
5- İçki, kumar, fesat ve fuhuş yaymak ve domuz eti yemeyi teşvik etmek. Bu size bir şey hatırlattı mı? Şeriatı getireceğiz diyenlerin yaptıklarını hatırlatmadı mı? (Salondakiler; 'Evet'.)
6- Din âlimleri ile halk arasındaki karşılıklı saygı ve sevgi ilişkilerin bozmak.
7- Din âlimlerine iftira etmek, din âlimleri arasına İngiliz Sömürgeler Bakanlığı memurlarını din âlimi kisvesiyle sokmak. Bugün var mı bunlardan? (Salondakiler; 'Var'.)
8- Müslümanları, "Peygamberin dinden maksadı yalnız İslam dini değildir" düşüncesine inandırmak. Bugün bu var mı? (Salondakiler; 'Var'.)
9- Kilise yapılması için zemin oluşturmak ve bunları açmak.
10- Müslümanları ibadetlerinden alı koymak. Özellikle de Allah'ın kullarının ibadetine ihtiyacı yoktur düşüncesini yaymak. Evet, Allah'ın kimsenin ibadetine ihtiyacı yok ama senin Allah'a kul olmaya ihtiyacın var. Kul olduğun için ibadet ediyorsun.
11-Ailelere nüfuz ederek baba evlat ilişkileri sömürü kültürünün etkisinde kalacak şekilde düzenlenerek çocukları ve gençleri büyüklerin nasihatlerini dinlememe noktasına getirmek.
12 - Müslüman kadınların tesettürden vazgeçmeleri için olağanüstü bir çaba sarf etmek.
13- Müslümanların mübarek ve mukaddes yerlerini ziyaret etmeklerini engellemek. Mesela türbeleri ziyaret etmenin bidat olduğunu ortaya koymak.
14- İmam Hüseyin'e matem tutulan medrese veya merkezleri ortadan kaldırmak.
15- Evlenme işleri mümkün olduğunca zorlaştırılmalı.
16- İslam öğretilerinin evrensel olduğu kesinlikle reddedilmeli.
17- İslam ülkelerinin bazı arazi ve tesislerini gayrimüslimlere tahsis etmelerini teşvik etmeliyiz. Bugün yabancılara toprak satıyorlar, ev satıyorlar. Demek ki bu yeni değil. 18. yüzyılda İngiliz Sömürge Bakanlığı'nın aldığı kararmış. Efendim ne var bunda toprağı, evi, binayı alıp götürüyorlar mı diyorlar. Demek ki bu bir Haçlı projesidir.
18- Güçlü Osmanlı ve İran yönetimlerini parçalayarak küçük yerel yönetimler icat etmek."
ABD planlarını mezhep savaşı üzerine kurdu
Konuşmasının bu bölümünde "yukarıdaki saydıklarımdan hangisi Türkiye'de hayata geçmedi" diye soran Prof. Dr. Haydar Baş, "Hepsi hayata geçti değil mi? Peki milletimiz ne zaman ayıkacak? Ben doğruları anlatıyorum kimse bana inanmıyor, yalanı konuşanların arkasından gidiyorlar. Böyle de sürünüp duruyor" şeklinde konuştu.
Geçmişte İngilizlerin yürüttüğü mezhep çatışması planını bugün ABD'nin devraldığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Şii ve Sünni Müslümanlar arasında birbirlerine karşı tefrika ve nifak ortamı oluşturmak istiyorlar. Demek ki Sünniler ile Şiiler arasında kavgayı körükleyenler batılılar" dedi ve şu çok kritik uyarıyı yaptı: "Türkiye Suriye'ye girdi. Soruyorum, niçin girdik? Cevap verebilir misiniz? ABD şu anda Ortadoğu'da projelerini mezhep kavgalarının üzerine yoğunlaştırıyor. O zaman göreceğiz her gün kaç tane cenaze evlerimizin kapısına gelecek. Ben Sayın Cumhurbaşkanıma rica ediyorum, geriye dönsün. Kurtuluş rıhlettedir."
Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar
Haçlı dünyasının Türkleri Anadolu'dan çıkarmak için geliştirdikleri Şark Projesinin bugün de devam ettiğini ifade eden BTP Genel Başkanı Baş,  "dün Osmanlı'yı yok edenler şimdi de Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar" uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Baş şöyle devam etti: "Şimdi de Anadolu'yu parça parça etmek istiyorlar. Buna müsaade edecek misiniz arkadaşlar? (Salondakiler; 'Hayır') Şark projesiyle Anadolu'yu elimizden almak istiyorlar. Diyorlar ki, 'siz bu coğrafyanın insanı değilsiniz. Siz ta Orta Asya'dan geldiniz, burası size ait değil' buna izin verecek miyiz. (Salondakiler; 'hayır.')
"Ehl-i Beyt'i sevmek farzdır"
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Ehl-i Bey'te de özel bir vurgu yaptı. "Ben Sünniyim. Sünni dünyada Ehl-i Beyt hakkında benim kadar eser yazan yoktur" diyen BTP Genel Başkanı şunları söyledi: "Ayeti kerimeler çok açık ve net. Yüce Allah ancak ve ancak siz Ehl-i Beyt'ten her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister. Bu insanlar kim arkadaşlar? Madde bir, Hz. Fahri Alem Efendimiz Hz. Muhammed (sav), iki İmam Ali Efendimiz, üç Hz. Fatıma annemiz, dört Hz. Hasan ve beş Hz. Hüseyin Efendimiz. Allah bunlar için Kuran'da "tertemiz" diyor. Bir başka ayeti kerimede de "Deki ben bu Peygamberliğime karşılık sizden yakınlarıma yani Ehl-i Beytime sevgiden başka hiçbir ücret istemiyorum" buyuruyor. Bizim vazifemiz de Allah'ın Kuran'daki emriyle bu insanları sevmektir. Buna mecburuz. İmam Şafi hazretleri "bu ayeti kerimeye göre Ehl-i Beyt'i sevmek farzdır" buyuruyor. Peygamber Efendimiz de, "Ehl-i beyt'im Nuh'un gemisi gibidir. Ona binen kurtulur, binmeye helak olur" buyuruyor. Yine "Ali'den ayrılan benden ayrılmıştır. Benden ayrılan ise Allah'tan ayrılmıştır" buyuruyor.
Atatürk'e dinsiz diyenlere tarihi bir cevap
Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Atatürk konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atatürk'ün anne ve baba tarafından Ehl-i Beyt soyundan geldiğini ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş onun hakkında ortaya atılan "dinsiz" şeklindeki iftiralara dikkat çekici bir cevap verdi. Haydar Baş, "Mustafa Kemal Atatürk'e dinsiz diyorlar değil mi? O zaman size bir soru soruyorum; Mustafa Kemal Kur'an'da haram olan hangi hükme helal demiştir? Hocalar çıksın söylesinler, Mustafa Kemal hangi helal olan hükmü haram diye ilan etti? Var mı? Yok. Geliyoruz günümüze. Harama helal diyenler var mı, yok mu? Var. Müslüman'ın sofrasına domuz etini koyanlar var mı, yok mu? Var. Zinaya evet diyenler var mı yok mu? Var. Faizi Müslüman'ın cebine helaldir diyerek koyan var mı, yok mu? Var. Bunlar Müslüman, Atatürk kafir öyle mi! Hadi oradan be" dedi.
Tepkiler peş peşe geldi
1 Mayıs’ın kaybedeni Özgür Özel mi?
Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesi öncesi kritik hamle
Eski genel başkanlarla görüştü
‘Benim adıma yalan uyduranlar benden sonra da çoğalacaktır'
Konu: Uydurma hadisler
Yasaklı 1 Mayıs'ın bilançosu açıklandı
210 kişi gözaltına alındı
İYİ Parti'de toplu istifa
İl yönetimi düştü
Dervişoğlu koltuğu Akşener'den devraldı
Karşılıklı jestler yapıldı
Yerlikaya'dan polislere teşekkür mesajı
'Sizlerle iftihar ediyorum'
Cesedi tarla sahibi tarafından bulundu
Köpek sürüsü parçaladı!
Konunun bir numaralı muhatabı cevapladı
Taksim inadı neden?
Barikatı aşmak isteyen gruplara müdahale edildi
Saraçhane'de polis müdahalesi
İstanbul'un enflasyonu nisanda yüzde 78.81'e yükseldi
Aylık artış yüzde 4.89
Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale edildi
Birçok kişi gözaltına alındı
'Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecek'
Özel'e de Taksim izni çıkmadı
Hak-İş'ten Taksim'de açıklama
Filistin bayraklı çelenk bırakıldı
Tepkiler peş peşe geldi
1 Mayıs’ın kaybedeni Özgür Özel mi?
Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesi öncesi kritik hamle
Eski genel başkanlarla görüştü
‘Benim adıma yalan uyduranlar benden sonra da çoğalacaktır'
Konu: Uydurma hadisler
Yasaklı 1 Mayıs'ın bilançosu açıklandı
210 kişi gözaltına alındı
İYİ Parti'de toplu istifa
İl yönetimi düştü
Dervişoğlu koltuğu Akşener'den devraldı
Karşılıklı jestler yapıldı
Yerlikaya'dan polislere teşekkür mesajı
'Sizlerle iftihar ediyorum'
Cesedi tarla sahibi tarafından bulundu
Köpek sürüsü parçaladı!
Konunun bir numaralı muhatabı cevapladı
Taksim inadı neden?
Barikatı aşmak isteyen gruplara müdahale edildi
Saraçhane'de polis müdahalesi
İstanbul'un enflasyonu nisanda yüzde 78.81'e yükseldi
Aylık artış yüzde 4.89
Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale edildi
Birçok kişi gözaltına alındı
'Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecek'
Özel'e de Taksim izni çıkmadı
Hak-İş'ten Taksim'de açıklama
Filistin bayraklı çelenk bırakıldı

Pençe-Kilit bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş şehit düştü.
01.05.2024 21:12:00
Anadolu Ajansı
Pençe-Kilit bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu
Pençe-Kilit bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın şehit olduğunu bildirdi.
 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." 

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince 20 kaçak göçmen kurtarıldı.
01.05.2024 16:08:00
İhlas Haber Ajansı
Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı
Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı
Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında açak göçmenler olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Kaçak göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Botu 'TCSG-905' tarafından lastik bot içerisindeki 5'i çocuk 20 kaçak göçmen kurtarıldı.

Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu yaşandı

Dünyanın birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bursa'da da coşku ile kutlandı.
01.05.2024 16:06:00
İhlas Haber Ajansı
Bursa'da 1 Mayıs coşkusu yaşandı
Bursa'da 1 Mayıs coşkusu yaşandı
Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü iki farklı noktada kutlandı.

Sabah saatlerinde Türk - İş, Türkiye genelinde 1 Mayıs'ı Bursa'da kutlama kararı aldı. Bu etkinlik Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda binlerce sendikalının yürüyüşü ile tamamlandı. Bir diğer kutlama ise, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yerde yapıldı. Eski stadyum önünde toplanan binlerce işçi, öğrenci, sendikalı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasi partiler Darmstad Caddesi'nden Kent Meydanı'na sloganlarla ve pankartlarla yürüyüşe geçti. 1 Mayıs'ın kutlanacağı alanda polis geniş güvenlik önlemleri alarak, pankart ve dövizleri tek tek kontrol etti. Kanunlara aykırı olan pankartlar alana alınmadı. Alanda işçiler halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Sloganlarla ise hükümete taleplerini dile getirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 1 Mayıs'ta alanlardaydı. İşçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bozbey, '1 Mayıs emeğin en yüce değer olduğunu savunanların bayramı. Tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. Bugün de özellikle işçilerimizin, emekçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi, insanca yaşam haline gelebilmesi son derece önemlidir. Onun için bu bayramın önemi çok büyük. Her gün onların bayramı olması lazım. Üreten, emeğini esirgemeyen bu insanların mutlaka yaşam şartlarının yükseltilmesi, açlık sınırının üstünde bir gelire sahip olması ve ailesi ile birlikte huzurlu yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuzdur. İnanıyorum ki, bugünde alanlarda bunu haykıracaklardır. Bu anlamda tekrar bayramlarını kutluyorum' diye konuştu.

Bursa'da kutlanan 1 Mayıs'a Bursa milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.

Şehit Mustafa Şen son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Asb. Çvş. Mustafa Şen'in (23) cenazesi memleketi Antalya'da defnedildi. Anne Ayşe Şen, 'Kıyamadım, doyamadım bebeğim' diyerek gözyaşı dökerken, Baba İsmail Şen de şehidin tabutuna sarılıp ağladı.
01.05.2024 15:43:00 / Güncelleme: 01.05.2024 15:46:59
İhlas Haber Ajansı
Şehit Mustafa Şen son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Mustafa Şen son yolculuğuna uğurlandı
Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi Güleşli köyü sınırlarında bulunan petrol sahasında dün devriye görevi yapan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli tim, kobra tipi araçla seyir halindeyken, sürücü Uzman Erbaş N.C.'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada araçta bulunan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) ve Uzman Erbaş Ensar Enes Ertaş şehit oldu. Sürücü N.C. ile Asb. Çvş. K.Ç. yaralandı.

Şehit Şen'in acı haberi Antalya'nın Manavgat ilçesi Çakış Mahallesi'ndeki ailesine verildi. 2 katlı evde yaşayan ve çiftçilik yapan baba İsmail Şen ile ev hanımı anne Ayşe Şen acı haberin ardından gözyaşına boğuldu.



Jandarma Asb. Çvş. Mustafa Şen'in cenazesi bugün öğle saatlerinde Antalya Havalimanı'ndan ailesinin Manavgat'ın Çakış Mahallesi'ndeki evine getirildi ve burada helallik alındı. Evin önündeki alanda yapılan cenaze törenine ise Antalya Valisi Hulusi Şahin, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Tören alanına askerlerin desteğiyle gelen Şen ailesinden anne Ayşe Şen, 'Kıyamadım, doyamadım bebeğim' diyerek gözyaşı döktü. Gözyaşları içinde ki Anne Ayşe Şen'i, elinden tutan kadın astsubaylar teselli etti.

Şehit Şen'in evinin önündeki alanda yapılan cenaze namazını İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya kıldırdı. Cenaze namazının ardından Türk bayraklı tabuta sarılan baba İsmail Şen, tabutu öperek ağladı. Askerlerin omzunda araca taşınan Şen'in cenazesi Yeni Mahalle Mezarlığı'na götürüldü. Törene katılan yakınları ve çok sayıda vatandaş, 1.5-2 kilometre uzaktaki mezarlığa yürüyerek, cenazenin taşındığı araca eşlik etti. Şehit Astsubay Mustafa Şen'in cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.



Vali Hulusi Şahin Şehit Babası İsmail Şen'e "Oğlumuz Mustafa, vatanımızın, milletimizin, Türkiye Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın ve tevhidin sembolü. Bu kutsal bayrağımızın dalgalanması için canını feda etti. Bu kutsal bayrağı ben de öperek size emanet ediyorum. Başımız sağolsun" diyerek Türk Bayrağı takdim edip şehit ailesine başsağlığı diledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.