logo
16 HAZİRAN 2026

Doğan: Bileğimizin hakkıyla kazandık

26.04.2004 00:00:00
Doğan, 2-0 galibiyetleriyle sona eren Diyarbakırspor maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce maçın çok zor geçeceğini söylediğini belirterek,''İlk yarıda bulduğumuz pozisyonların birini değerlendirdik. Maçın sonuna doğru bulduğumuz golle de maçtan galibiyetle ayrıldık. Böyle bir ortamda kazanmak çok önemliydi" dedi. Oyuncularının üzerinde herhangi bir gerilimin olmadığını ifade eden Doğan, "Sadece bir kişi sahaya atladı. O anda da inanılmaz bir şeyler oldu. Oyuncuların alınterine bu tür polemiklerle kimse zarar vermesin. Bileğinin hakkıyla maçlarını alıyorlar ve onları alkışlamak lazım" diye konuştu. Diyarbakırspor'un da dirençli bir mücadele gösterdiğini kaydeden Doğan, 3-4 oyuncularının sakatlandığını ve önlerindeki maçları düşünmeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Son şmpiyon sahneye çıkıyor


 
2026 Dünya Kupası heyecanı Türkiye saatiyle 17 Haziran'da 5 maçla devam edecek. Son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelirken L Grubu'nda İngiltere ile Hırvatistan, Dallas Stadı'nda TSİ 23.00'de karşı karşıya gelecek.

16.06.2026 09:37:00
Haber Merkezi
Son şmpiyon sahneye çıkıyor
Son şmpiyon sahneye çıkıyor


2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı I, J, K ve L Grubu'nda 17 Haziran'da oynanacak 5 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelecek.

L Grubu'nda ise İngiltere-Hırvatistan karşılaşması oynanacak.

Turnuvada Türkiye saatiyle 17 Haziran'da oynanacak maçların programı şöyle:

I Grubu:

01.00 Irak - Norveç (Boston Stadı)

J Grubu:

04.00 Arjantin - Cezayir (Kansas City Stadı)

07.00 Avusturya - Ürdün (San Francisco Bay Area Stadı)

K Grubu:

20.00 Portekiz - Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Houston Stadı)

L Grubu:

23.00 İngiltere - Hırvatistan (Dallas Stadı)

İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı


 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

16.06.2026 06:08:00 / Güncelleme: 16.06.2026 06:29:38
Haber Merkezi
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı

FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

Maçın ilk golü 7. dakikada Yeni Zelanda'dan geldi. Elijah Just, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole 32. dakikada Ramin Rızaiyan karşılık verdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

 

İkinci yarıda Just, 54. dakikada Yeni Zelanda'yı bir kez daha öne geçirdi. 64. dakikada ise Muhammed Muhibbi skoru eşitledi: 2-2

Maçtan dakikalar
 
Los Angeles Stadı'nda oynanan müsabakayı 70 bin 108 kişi takip etti. Karşılaşmaya İran etkili başlasa da Yeni Zelanda ilk pozisyonda golü buldu. 7. dakikada Singh'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Wood, kale sahası önüne hareketlenen Just'a pasını aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
 
İran 22. dakikada gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta orta sahada kaptığı topla ilerleyen Taremi, ceza yayı üzerine gelip sert vurdu, yan direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.
 
32. dakikada İran beraberliği yakaladı. Yusefi'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Moganlu'nun dönerek vuruşunda savunmaya çarpan top Rızaiyan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-1. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.
 
İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Yeni Zelanda, rakip kalede etkili olduğu 54. dakikada golü buldu. Orta alanda topla buluşan Just, Wood ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2.
 
64. dakikada İran bir kez daha beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Rezaiyan, ceza sahası içine hareketlenen Muhibbi'ye ortaladı. Savunmanın arasından yükselen bu futbolcunun kafa vuruşunda top, yan direğe de çarpıp ağları havalandırdı: 2-2.

 
Stat: Los Angeles
 
Hakemler: Cesar Arturo Ramos, Alberto Morin, Marco Mendiola (Meksika)
 
İran: Beyranvend, Halilzade, Muhammadi, Yusefi (Dk. 46 Gayedi), Nimeti, Rızaiyan, İzzetullahi, Muhibbi, Kuddüs (Dk. 65 Hacisafi), Muganlu (Dk. 53 Alipur), Taremi (Dk. 80 Hüseyinzade)
 
Yeni Zelanda: Crocombe, Payne (Dk. 78 Elliot), Boxall, Cacace (Dk. 68 Old), Surman, Bell, Stamenic (Dk. 90+2 Bindon), Singh (Dk. 90+2 Randall), Just, McCowatt (Dk. 68 Thomas), Wood
 
 

Suudi Arabistan puanla başladı


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda oynanan maçta Suudi Arabistan ile Uruguay, 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın eski kalecisi Muslera, 5. kez Dünya Kupası'nda oynadı. 

16.06.2026 05:37:00 / Güncelleme: 16.06.2026 05:47:35
HABER MERKEZİ/AA
 Suudi Arabistan puanla başladı
 Suudi Arabistan puanla başladı

Karşılaşmaya daha baskılı başlayan Uruguay, ilk dakikalarda rakip ceza alanında topla buluşsa da tehlikeli olamadı. Rakibinin erken baskını dengeleyen Suudi Arabistan, topu her kazandığında dikine paslarla ileri çıkmaya çalışırken, Uruguay'ın savunma dörtlüsü ve önlerinde konumlanan Ugarte, buna izin vermedi.

Suudi Arabistan'ın çıkmakta zorlandığı 30. dakikada ceza sahasına şişirilen topa Vinas kafayla vurdu ancak kaleci El Veysi, meşin yuvarlağı tokatlayarak kritik bir kurtarış yaptı.

38. dakikada Suudi Arabistan tehlikeli geldi ancak kaleci Muslera'yı geçemedi. Serbest atışı kullanan El Cuveyr'ın ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte kendini unutturan El Emri vurdu. Muslera, topu üstten kornere çeldi.

İlk tehlikesinin üzerinden çok geçmeden Uruguay kalesine yine bir duran topla gelen Suudi Arabistan'da, kaleci Muslera'nın kontrol edemediği meşin yuvarlağı El Emri ağlara göndererek 41. dakikada takımını öne geçirdi.
İlk yarı Suudi Arabistan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bielsa, ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı

Teknik direktör Marcelo Bielsa'nın Canabbio ve Sanabria hamlesiyle ikinci yarıya başlayan Uruguay, Canobbio ile Varela'nın uyumuyla sağ kanattan tehlikeli gelmeye başladı.
İkinci yarının ilk 15 dakikasında rakip kaleyi abluka altına alan Uruguay, 60. dakikada Ugarte'nin ceza alanı önünden sert şutunda gole çok yaklaştı ancak kaleci El Veysi'nin de müdahalesiyle direği geçemedi.
80. dakikada sol taraftan gelişen Uruguay atağında, Vinas'ın kafa vuruşunda kaleci El Veysi'den dönen topu Maxi Araujo, tamamladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.
26 yaşındaki Maxi Araujo, Diego Forlan'ın 2002'de Senegal'e attığı golden bu yana Uruguay formasıyla çıktığı ilk Dünya Kupası maçında gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.
Uruguay'ın kalan bölümde yoğun baskı kursa da gol bulamadığı karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.



Muslera 5. kez Dünya Kupası'nda

Galatasaray'ın kalesini uzun yıllar koruyan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşadı.
2010, 2014, 2018 ve 2022'de milli takım kadrosunda yer alan deneyimli file bekçisi, 2022 Katar'da gruptaki 3 maçta da forma şansı bulamamıştı.

Fırtına, ertelemeye neden olmadı

Stat yakınlarında çıkan fırtınanın maçın ertelenmesine neden olup olmayacağı FIFA tarafından yakından takip edildi.
Miami'de protokoller gereği stadın 8 mil yakınında şimşek çakması halinde maça 1 saat ara veriliyor ve seyircilere sığınacak bir yer bulmaları tavsiye ediliyor.
Karşılaşma boyunca stada en yakın şimşeğin 8.9 mil (14 kilometre) yakında çakması nedeniyle maçta herhangi bir erteleme yaşanmadı.


Suudi Arabistan: 1 - Uruguay: 1
Stat: Miami

Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (İtalya)

Suudi Arabistan: El Veysi, Abdulhamid (Dk. 90+2 Lacami), El Tambekti, El Emri, El-Harbi (Dk. 90+2 El Hamddan), Ebu Al-Şamat (Dk. 81 Al Buşal), Kanno, El Hayberi, Salim El Devsari, El Cuveyr (Dk. 63 Nasır El Davsari), El Brikan (Dk. 90+2 El Hecci)

Uruguay: Muslera, Varela, Caceres, Olivera, Vina (Dk. 46 Sanabria), Valverde, Ugarte (Dk. 72 De la Cruz), Bentancur, Maxi Araujo (Dk. 81 Rodriguez), Vinas (Dk. 90 Aguirre), Nunez (Dk. 46 Canobbio)

Goller: Dk. 41 El Emri (Suudi Arabistan), Dk. 80 Maxi Araujo (Uruguay)

Sarı kart: Dk. 44 El Emri (Suudi Arabistan)

Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı


 
 
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı.

16.06.2026 00:15:00
HABER MERKEZİ
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı. İBB Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nde düzenlenen organizasyonda profesyonel ve amatör kulüpler geleceğin yıldız adaylarını takip etti. 13 Haziran'daki yarı final müsabakalarının ardından 14 Haziran'da oynanan final maçlarında şampiyonlar belli oldu.

Yetenek avcıları da izledi

Profesyonel ve amatör kulüplerden gelen yetenek avcıları da tribündeki yerini alarak genç sporcuları mercek altına aldı. İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk, İBB Spor Tesisleri Şube Müdürü Mustafa Baştimur ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk'ün yerinde takip ettiği etkinlikte İBB'nin İstanbul'un Spor Okulları projesi kapsamında aldıkları eğitimlerde başarı göstererek Gelişim Grupları'na alındıktan sonra finallere kalmayı da başaran yaklaşık bin 100 sporcu, Tuzla'da şampiyonluk için ter döktü.

Farklı branşlarda yarıştılar

Atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, futbol, okçuluk, sutopu, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere toplam on branşta düzenlenen finaller, profesyonel kariyer hedefleyen çocuklar için ciddi bir vitrin oldu.

Geçmiş yıllarda bu finallerden keşfedilerek profesyonel ve amatör kulüplerin altyapısına kazandırılan binden fazla çocuğa, bu yıl yenileri eklendi. Çok sayıda profesyonel ve amatör kulüplerin altyapı sorumluları, geleceğin yıldızlarını keşfetmek için final heyecanına ortak oldu. Oyun ve dijital deneyim alanlarının yanı sıra çeşitli sahne gösterileriyle katılımcılara eğlenceli bir hafta sonu sunan Spor Okulları Gelişim Ligi Finalleri, branşlardaki final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarının takdim edilmesiyle sona erdi.

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya hezimetiyle başlayan A Milli Takım'da Montella'nın 26 kişilik tartışmalı kadrosu patladı! Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege ve Bundesliga'da fırtına koparan Atakan Karazor gibi hazır gurbetçileri harcayıp, kendi takımlarında kulübeye mahkum olan isimleri turnuvaya götüren İtalyan hocaya adalet terazisi ilk maçta faturayı kesti

15.06.2026 12:56:00
Haber Merkezi
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
A Milli Futbol Takımımız, büyük umutlarla başladığı Dünya Kupası ilk grup maçında Avustralya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Sahada varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar'da ağır hezimet, sadece sergilenen kötü futbolu değil, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın 26 kişilik nihai kadro seçimlerini yeniden tartışmaların merkezine oturttu.






ARAL İLE DEMİR EGE'NİN GÜNAHI NE?

Tarihi mağlubiyet gazetemizin günler öncesinden "Montella gurbetçi gençleri doğradı" manşeti yeniden akıllara geldi. Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Braga ile Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege Tıknaz ve Bundesliga'da Stuttgart formasıyla fırtınalar estiren Atakan Karazor gibi çok formda gurbetçilerin üzeri İtalyan hoca tarafından tek kalemde çizilmişti.






KAAN VE ÇAĞLAR'IN NE İŞİ VAR?

Gurbetçi yıldızları ve genç yetenekleri dışarıda bırakan Montella; kulübe mahkumlarını, gözden çıkarılanları ve formsuz isimleri ise ödüllendirdi. Fenerbahçe'de kulübeye hapsolan Oğuz Aydın, Kasımpaşa'ya gönderilen İrfan Can, Galatasaray'da süre alamayan Kaan Ayhan, Dortmund'un gözden çıkardığı Salih Özcan ve taraftarın tepkisini çeken Çağlar Söyüncü gibi isimler hazır gurbetçilerin yerine kadroya monte edildi.






ERSİN VE MUHAMMED'İN GÜNAHI NE?

Kronikleşen sol stoper krizine rağmen Ajax'lı Ahmetcan Kaplan ve Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek evde bırakılırken, kaleci tercihindeki adaletsizlik de dikkat çekti.

Beşiktaş'ın elden çıkardığı, Fenerbahçe'de yedeğe düşen Mert Günok kadroya dahil edilirken; kulüplerinde istikrar yakalayan birinci kaleciler Ersin Destanoğlu ve Muhammed Şengezer liste dışı kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.