Dövizde Şubat tedirginliği korkutuyor
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, ABD Merkez Bankası FED’in 2023 yılı ilk toplantısını Şubat ayında yapacağına dikkat çekerek, FED’in faiz kararı öncesinde piyasalarda Şubat ayında dövizde dalgalanma beklentilerinin artmasından endişe duyduklarını, bu durumun ihracatçıyı tedirgin ettiğini söyledi.
09.01.2023 13:20:00





Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, öngörülemeyen bir yılın ardından 2023'te kapsamlı reformların hayata geçirilmesiyle birlikte yatırım ve büyümede hız kazanılabileceğini söyledi. Başta enerji maliyetleri olmak üzere iş dünyasının zorluklarla mücadele ettiği bir yılı geride bıraktığının altını çizen Çevikel, "Son 1 yılda doğalgazda yüzde 347 ve elektrikte yüzde 458'in üzerindeki fiyat artışı üretim planlaması açısından iş dünyamızı bir hayli zorladı. Yılın son günlerinde EPDK'nın sanayide kullanılan elektrik tarifelerinde yaptığı yüzde 16 oranındaki indirimi bu açıdan olumlu buluyoruz" diye konuştu.
ABD Merkez Bankası FED'in 2023 yılı ilk toplantısını Şubat ayında yapacağına dikkat çeken Nilüfer Çevikel, FED'in faiz kararı öncesinde piyasalarda Şubat ayında dövizde dalgalanma beklentilerinin artmasından endişe duyduklarını, bu durumun ihracatçıyı tedirgin ettiğini söyledi. Dövizdeki aşırı dalgalanmaların hammadde temininden, ürünü fiyatlandırmaya kadar birçok sorunu beraberinde getirdiğini kaydeden Çevikel, ihracatçıların her zaman olduğu gibi istikrarlı bir kur artışından yana olduğunu bildirdi. MURAT ÇORBACI
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.