Düdüklü tencere kullanırken dikkat!
Düdüklü tencere, yemek pişirme süresini kısaltan pratik bir mutfak aracı olsa da, dikkatsiz kullanım ciddi tehlikelere yol açabilir
05.12.2024 16:02:00
Yenal Arman
Yenal Arman





Düdüklü tencere, yemek pişirme süresini kısaltan pratik bir mutfak aracı olsa da, dikkatsiz kullanım ciddi tehlikelere yol açabilir. Uzmanlar, düdüklü tencerenin kullanımında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Çocukların düdüklü tencereye yaklaşmasına kesinlikle izin verilmemeli. Tencereyi kullanmadan önce, uygun şekilde kapatıldığından emin olunmalı ve asla kuvvet kullanılarak açılmamalı. İç basınç düşmeden açılmamalı ve su ilave edilmeden kullanılmamalı. Bu, ciddi hasara yol açabilir.
Düdüklü tencerenin kapasitesinin 2/3'ünden fazla doldurulmaması önemlidir. Pirinç veya kurutulmuş sebzeler gibi pişerken genişleyen gıda maddeleri için ise kapasitenin yarısından fazlası doldurulmamalıdır.
Tencerenin konulduğu ocağın alev çapı, tencere tabanının çapından büyük olmamalıdır. Seramik, cam veya indüksiyon ocak kullanılıyorsa, tencere tabanı temiz ve kuru olmalıdır. Hasar görmüş, yırtılmış veya kirli contalar kesinlikle kullanılmamalıdır. Kapağı kapatmadan önce, buhar tahliyesini sağlayan ventil ve hareketli parçaların temiz ve çalışır vaziyette olduğundan emin olunmalıdır.
Düdüklü tencere asla susuz kullanılmamalıdır. En az 1 bardak su veya sıvı olmalıdır. Tencere normal pişirme basıncına ulaştığında, ocağın altı kısılarak tencerenin içindeki sıvının tamamen buharlaşmasına engel olunmalıdır. Tencereniz tamamen soğumadan ve içindeki basınç boşalmadan açılmamalı. Kapağı zorlanarak açılmamalıdır.
Düdüklü tencerenin sunduğu kolaylık ve hızın keyfini çıkarmak için, güvenlik önlemlerini asla göz ardı etmeyin.
Çocukların düdüklü tencereye yaklaşmasına kesinlikle izin verilmemeli. Tencereyi kullanmadan önce, uygun şekilde kapatıldığından emin olunmalı ve asla kuvvet kullanılarak açılmamalı. İç basınç düşmeden açılmamalı ve su ilave edilmeden kullanılmamalı. Bu, ciddi hasara yol açabilir.
Düdüklü tencerenin kapasitesinin 2/3'ünden fazla doldurulmaması önemlidir. Pirinç veya kurutulmuş sebzeler gibi pişerken genişleyen gıda maddeleri için ise kapasitenin yarısından fazlası doldurulmamalıdır.
Tencerenin konulduğu ocağın alev çapı, tencere tabanının çapından büyük olmamalıdır. Seramik, cam veya indüksiyon ocak kullanılıyorsa, tencere tabanı temiz ve kuru olmalıdır. Hasar görmüş, yırtılmış veya kirli contalar kesinlikle kullanılmamalıdır. Kapağı kapatmadan önce, buhar tahliyesini sağlayan ventil ve hareketli parçaların temiz ve çalışır vaziyette olduğundan emin olunmalıdır.
Düdüklü tencere asla susuz kullanılmamalıdır. En az 1 bardak su veya sıvı olmalıdır. Tencere normal pişirme basıncına ulaştığında, ocağın altı kısılarak tencerenin içindeki sıvının tamamen buharlaşmasına engel olunmalıdır. Tencereniz tamamen soğumadan ve içindeki basınç boşalmadan açılmamalı. Kapağı zorlanarak açılmamalıdır.
Düdüklü tencerenin sunduğu kolaylık ve hızın keyfini çıkarmak için, güvenlik önlemlerini asla göz ardı etmeyin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.