Dünyadaki döner üreticileri, pazarlamacıları ve uzmanları, ilk kez gerçekleştirilen Dünya Döner Kongresi'nde bir araya geliyor. Kongre, Ocak ayının son haftasında Antalya'da toplanacak.
Dünyanın en nitelikli ve rafine mutfaklarından birine sahip Türk milletinin dünyaya sunduğu lezzetlerin başında gelen, artık küresel ölçekte tanınan döner ilk kez düzenlenecek bir kongrede enikonu tartışılacak. Türkdöner Dergisi tarafından düzenlenen kongre 30 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Dünya Döner Kongresi'ni organize eden Türkdöner Dergisi'nin Genel yayın Yönetmeni İrfan Söyler, bu fikrin nasıl ortaya çıktığı konusunda, yıllardır yayıncı olarak döner sektörünün içinde bulunduğunu belirtti. Kongrede dünyanın dört bir köşesindeki döner üreticilerinin biraraya geleceğine işaret eden Söyler, şunları kaydetti: "Döner işine girmek isteyen yeni yatırımcılar sektörün duayenleri ile buluşacak. Sektördeki işadamları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını bulacak. Kongre münasebetiyle düzenlenecek seminerlerde önemli uzmanlar katılımcılara yenilikler konusunda bilgiler sunacak. Ayrıca mini fuar alanı oluşturulacak. Bunların yanı sıra bir de ödül töreni var."Kongreyi düzenleme amaçları konusunda İrfan Söyler, şunları söyledi: "Türkdöner dergisi olarak sektörün tek yayıncısı olmanın sorumluluğu içindeyiz. Dünyaya döner lezzetini sunanları buluşturma görevinin ağırlığının farkındayız. Dünya Döner Kongresi, dünya genelinde döner sektörüne hizmet veren profesyonellerin buluştuğu bir organizasyondur. Döner artık bir dünya lezzeti. Türkiye'nin hükümetiyle ve halkıyla dönere sahip çıkma zamanı geldi. Döner Türkiye'nin dünyaya sunduğu en büyük marka. Bunun için Türkiye başta olmak üzere dönerin sanayileştiği ülkelerde kamuoyu desteğine ihtiyaç var. Yaklaşık 150 döner üreticisi, 100 döner yan sanayi şirketi ve toptancısı, yeni yatırımcılar, uzman profesyoneller bu kongreye katılacaklar. Dönerin yaygın olduğu ülkeler hakkında detaylı sunumlar olacak. Dr. Rafiqul İslam, Dr. Basikow, Prof. Dr. Metin Yerebakan, Dr. Necdet Filiz başta olmak değerli uzmanlar kongrede sunum yapacaklar."
Dünyanın en nitelikli ve rafine mutfaklarından birine sahip Türk milletinin dünyaya sunduğu lezzetlerin başında gelen, artık küresel ölçekte tanınan döner ilk kez düzenlenecek bir kongrede enikonu tartışılacak. Türkdöner Dergisi tarafından düzenlenen kongre 30 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Dünya Döner Kongresi'ni organize eden Türkdöner Dergisi'nin Genel yayın Yönetmeni İrfan Söyler, bu fikrin nasıl ortaya çıktığı konusunda, yıllardır yayıncı olarak döner sektörünün içinde bulunduğunu belirtti. Kongrede dünyanın dört bir köşesindeki döner üreticilerinin biraraya geleceğine işaret eden Söyler, şunları kaydetti: "Döner işine girmek isteyen yeni yatırımcılar sektörün duayenleri ile buluşacak. Sektördeki işadamları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını bulacak. Kongre münasebetiyle düzenlenecek seminerlerde önemli uzmanlar katılımcılara yenilikler konusunda bilgiler sunacak. Ayrıca mini fuar alanı oluşturulacak. Bunların yanı sıra bir de ödül töreni var."Kongreyi düzenleme amaçları konusunda İrfan Söyler, şunları söyledi: "Türkdöner dergisi olarak sektörün tek yayıncısı olmanın sorumluluğu içindeyiz. Dünyaya döner lezzetini sunanları buluşturma görevinin ağırlığının farkındayız. Dünya Döner Kongresi, dünya genelinde döner sektörüne hizmet veren profesyonellerin buluştuğu bir organizasyondur. Döner artık bir dünya lezzeti. Türkiye'nin hükümetiyle ve halkıyla dönere sahip çıkma zamanı geldi. Döner Türkiye'nin dünyaya sunduğu en büyük marka. Bunun için Türkiye başta olmak üzere dönerin sanayileştiği ülkelerde kamuoyu desteğine ihtiyaç var. Yaklaşık 150 döner üreticisi, 100 döner yan sanayi şirketi ve toptancısı, yeni yatırımcılar, uzman profesyoneller bu kongreye katılacaklar. Dönerin yaygın olduğu ülkeler hakkında detaylı sunumlar olacak. Dr. Rafiqul İslam, Dr. Basikow, Prof. Dr. Metin Yerebakan, Dr. Necdet Filiz başta olmak değerli uzmanlar kongrede sunum yapacaklar."