Dünyadaki iki şirketten biri
Lüleburgaz, Gaziantep ve ABD'de üretim tesisleri bulunan Türk şirketi Mogul, mikrofilament teknolojisi ile üretim yapabilen dünyadaki iki şirketten biri olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji ile üretilen tekstil ürünleri tıbbi uygulamalardan otomotive değişik alanlarda kullanılabiliyor
Lüleburgaz, Gaziantep ve ABD'de de üretim tesisleri bulunan Mogul'un CEO'su Serkan Göğüş, üretime henüz bir yıl önce başlamalarına rağmen teknik tekstil markaları Madaline'a hazır giyim ve tekstil firmalarından çok yoğun bir ilgi olduğunu bildirdi. Lüleburgaz'da toplam 75 milyon dolarlık stratejik bir yatırımla endüstri 4.0 normlarında hibrid teknolojiyi kullanarak mikrofilament üretimine başladıklarını belirten Göğüş, şöyle devam etti: "Mogul olarak bugün mikrofilament teknoloji ile üretim yapabilen dünyadaki iki şirketten biriyiz.
Performans odaklı, yenilikçi ve patentli mikrofilament ürünümüzle sektörde çığır açtık. Madaline hazır giyimden ev tekstiline, medikalden otomotive kadar çok geniş bir yelpazede kullanılabilen bir ürün. Sektörde devrim yaratan ürünümüzü lansman toplantılarımızla firmalarımıza tanıttık.
Arzu Kaprol liderliğindeki Studio Kaprol'un tasarımlarından oluşan koleksiyonları firmalarımızın beğenisine sunduk. Gerek Madaline, gerekse bu ürün ile tasarlanan koleksiyonlarımız beklediğimizin de ötesinde bir ilgi gördü. Sektörün yıllardır hayalini süsleyen böyle bir ürünü geliştirmek Mogul'a nasip olduğu için çok mutluyuz."
Hedef 200 milyon dolar ihracat
Mogul'un 2017'yi 121 milyon dolar ciro ile kapattığını hatırlatan Serkan Göğüş, Madaline ile birlikte ciroda hızlı bir artış trendi yakaladıklarını söyledi. Göğüş, "Toplam 500 civarında bir istihdamımız var. Üretimimizin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Geçen yıl dört kıtada 56 ülkeye 65 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Lüleburgaz ve ABD'deki tesislerimizin tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte bu yıl ciromuzda asgari yüzde 25 artış bekliyoruz.
En kötümser senaryoya göre 4 yılın sonunda ciromuzu 200 milyon, ihracatımızı 120 milyon doların üzerine çıkaracağımızı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.














































































