logo
27 HAZİRAN 2026

Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama

Dursun Özbek: "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz"

16.05.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Galatasaray'ın RAMS Park'ta yaptığı şampiyonluk kutlamasının ardından Başkan Dursun Özbek gelenek olduğu üzere kupayı Galatasaraylılar Derneği'ne getirdi. Özbek, burada yaptığı açıklamada, "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz" dedi.

Galatasaray 26. şampiyonluğunu 15 Mayıs'ta RAMS Park'ta düzenlenen tören ile kutladı. Törenin ve kutlamanın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler şampiyonluk kupasını gelenek olarak Galatasaraylılar Derneği'nin Beşiktaş'ta bulunan binasına getirdi.

Özbek, burada yaptığı açıklamada, "26. şampiyonluğumuzu kutladık. Icardı ile görüşmemiz var, inşallah görüşeceğiz. Icardi bizim sevdiğimiz bir oyuncumuz, ikonumuz. Galatasaray'a çok şeyler kattı. Dolayısıyla kendisi ile görüşeceğiz" diye konuştu.

"Bekledik gelmediler"



Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden kimsenin stada gelmemesi ile ilgili, "Bilmiyorum gelmediler. Bekledik ama gelmediler" yorumunda bulunurken, Lucas Torreira ile ilgili, "Torreira bizim oyuncumuz niye gitsin" sözlerini sarf etti.

Hedef: 27. şampiyonluk



Galatasaray olarak hedeflerinin 27. şampiyonluk olduğunu söyleyen Başkan Özbek, "Hedefimiz 27. şampiyonluk. Hazırlıklarımıza zaten başladık. İnşallah bu sezonda ipi göğüsleyip önce stadımızda kutlayacağız sonra kupayı evimize, cemiyetimize getireceğiz. Bugün de bu yüzden buradayız. Cemiyet bizim her şeyimiz, Galatasaray'ın doğduğu yer. Buradaki kardeşlerimizle mutluluğumuzu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Geleneğin devam ettiğini söyleyen Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan da, "Kupanın cemiyete gelmesi bir gelenek. Başkanımız da bizi onurlandırdı, kupayı yine buraya getirdi. Çok mutluyuz. İnşallah seneye Avrupa'da daha başarılı olup Dursun abi başkanlığını taçlandıracak" diye konuştu.

Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor


 
Dünya Kupası'nda son 32'ye kalan takımlar arasında eleme turu 28 Haziran'da start alıyor. İlk maç Güney Afrika ile Kanada arasında Türkiye saatiyle 22.00'da oynanacak.
 

27.06.2026 11:12:00
MURAT ÇORBACI
 
Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor
Dünya Kupası'nda eleme maçları başlıyor

Dünya Kupası'nda ilk tur maçları yerel saatle bugün J, K ve L gruplarında (Türkiye saatiyle bugün ve yarın) oynanacak 6 maçla sona erecek. 29 Haziran'da ise eleme turu başlayacak. 9 grupta maçların tamamlanmasıyla son 32 eşleşmeleri de önemli ölçüde şekillendi. Şu ana kadar belli olan 9 eşleşme ve Türkiye saatiyle maç takvimi şöyle:

28 Haziran
22.00 Güney Afrika ile Kanada

29 Haziran
20.00 Brezilya-Japonya
23.30 Almanya - Paraguay

30 Haziran
04.00 Hollanda - Fas
20.00 Fildişi Sahili - Norveç

1 Temmuz
00.00 Fransa-İsveç

2 Temmuz
03.00 ABD-Bosna-Hersek

3 Temmuz
21.00 Avustralya-Mısır

4 Temmuz
01.00 Arjantin-Yeşil Burun Adaları

Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi

Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı

27.06.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Kulübün Döşemealtı ilçesinde bulunan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün, Antalyaspor'un layık olduğu Süper Lig'e dönmesi için Korkmaz ile anlaştıklarını belirterek, "Ona güveniyoruz. İnşallah bu yıl Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

"Amacımız Süper Lig'e çıkmak"



Kırmızı-beyazlı takımın başına getirilen Teknik direktör Bülent Korkmaz da, "Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gönül isterdi ki Süper Lig'de teknik direktör olarak buraya gelmek. Geçmişte yapılan hataların sonucu Antalyaspor ligden düştü. Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zor bir süreç. Her başarıda o zor süreçler oluyor" ifadelerini kullandı.

"Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum"

Gençlere önem veren bir teknik direktör olduğunu belirten Korkmaz, "Genç yetenekli, oyuncuları potansiyeli oyuncuları, kadroda oynatmak istiyoruz. Rekabet ortamını oluşturmak istiyorum. Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum. Benim için özel bir kulüp. Burada birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdık. Her yönden 1. Lig'de olması üzücü" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Korkmaz, kendisini 1 yıllığına Antalyaspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili

Bordo-mavili kulüp, 32 yaşındaki deneyimli sol kanat oyuncusunun transferini Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi

27.06.2026 00:22:00
Haber Merkezi
 
Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili
Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'deki yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirme hamleleri kapsamında sürpriz bir transfere imza atarak Gençlerbirliği forması giyen Metehan Mimaroğlu'nu kadrosuna kattı.

Bordo-mavili kulüp, 32 yaşındaki deneyimli sol kanat oyuncusunun transferini Türkiye Futbol Federasyonu'na resmen bildirdi. Yapılan anlaşmaya göre Trabzonspor, başarılı futbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.



Geçtiğimiz sezon 1. Lig ekibi Gençlerbirliği formasıyla oldukça istikrarlı bir grafik çizen Metehan Mimaroğlu, çıktığı 36 resmi müsabakada 7 gol ve 4 asist üreterek toplam 11 gole doğrudan katkı sağlamıştı.

Yerli havuzunu genişletmek isteyen Karadeniz ekibi, bu hamleyle kanat bölgesindeki rekabeti artırmayı hedefliyor.

Gelişmenin ardından oyuncunun lisans işlemlerinin tamamlanması ve transferin mali detaylarının kısa süre içinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirilmesi bekleniyor.

Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi

Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanıyor. Kartal'ın yedek kaleci konusunda Bilal Bayazıt'la ilgilenmeye başladığı konuşuluyor. Ancak Samsunspor bu işi gizlice bitirdi

26.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Beşiktaş'la sözleşmesini yenilemeyen Ersin Destanoğlu'nun ayrılması bekleniyor. Yönetim bu sebeple yerli bir yedek kaleci konusunda temaslarını sürdürüyor. Gündeme son olarak Kayserispor'la küme düşme üzüntüsü yaşayan Bilal Bayazıt'ın geldiği konuşuluyordu...

TARAFLAR EL SIKIŞTI

Bilal'in mukavelesi de tıpkı Ersin gibi 30 Haziran'da bitiyor. Yani boşa çıkacak. Ortada Beşiktaş iddiaları dolaşsa da Samsunspor'un bu transferi kısa süre önce bitirdiği iddia edildi. Buna göre; Karadeniz temsilcisi kişisel konularda 27 yaşındaki futbolcuyla el sıkıştı.

TEMMUZ BAŞINDA AÇIKLANACAK

Resmi açıklamanın 1 Temmuz'da yapılacağı ifade ediliyor. Beşiktaş, kesinlikle yabancı bir eldiven getirecek. Ancak 2 yabancı kontenjanı kalede kullanılmayacak. Bu sebeple de yerli alternatiflere bakılıyor. Kartal'ın mevcut kadrosunda Emre Bilgin ve Emir Yaşar gibi isimler bulunuyor.

Kimse istifa etmiyor: Fransa-İtalya-Belçika sonrası ne olacak?

Dünya Kupası'na 2 maçta veda etmemiz sonrasında kimse istifa etmedi. Teknik Direktör Montella ise daha da güçlendiğini belirtti! Uluslar Ligi'ndeki rakiplerimiz Fransa, İtalya ve Belçika... O maçlar sonrasında ortamın nasıl olacağı merak ediliyor!

26.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
 
Kimse istifa etmiyor: Fransa-İtalya-Belçika sonrası ne olacak?
Kimse istifa etmiyor: Fransa-İtalya-Belçika sonrası ne olacak?
ABD maçı öncesinde konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, "Futbolcular ve başkan beni destekliyor. Başkanımız takımı yok etmeye değil, geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Ben de geliştirmek için çalışmaya devam edeceğim. İstifa etmeyeceğim. Daha da güçlendim... Türkiye'yi üst üste turnuvalara götürdüm. Kalbimi ortaya koydum. İstifa etmemi bekleyen varsa, bunu kabullenmeli. Çünkü istifa etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

HERKES EVE DÖNECEK

Avustralya ve Paraguay yenilgileriyle birlikte Dünya Kupası'na matematiksel olarak veda ettik. ABD karşılaşmasının ardından herkes eve dönecek. Bugünkü tabloda kimse istifa etmedi... A Milli Takım'ın katılacağı sonraki turnuva, Uluslar Ligi olacak. Oradaki grubumuzda yer alan ülkeler şöyle:

Fransa
İtalya
Belçika

TELAŞLA BEKLENİYOR!

Turnuva; eylül sonu-ekim başında start alacak. Gruplardaki son iki karşılaşmalar, kasım ayı içinde yapılacak. Dünya Kupası'nın ardından Milli Takım'ın kredisi kalmadı! Fransa, İtalya ve Belçika gibi ülkeler karşısında kötü sonuçlar alınırsa, o gün yaşanacaklar merakla bekleniyor. Bu 3 ülke de, Avustralya ve Paraguay'la kıyaslanamayacak kadar güçlü...

Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü

Galatasaray, Club Brugge forması giyen Yunan kanat oyuncusu Christos Tzolis'i gündeminde tutuyor. 24 yaşındaki futbolcu, "şut pası" konusunda Avrupa'nın en iyisi... Listenin 3. sırasında ise Beşiktaş'tan Cerny var...

26.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü
Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü
Avrupa'nın en büyük 10 liginde en fazla şut pası veren kanat oyuncuları şöyle sıralanıyor (90 dakika başına ortalama):

Christos Tzolis- 3.16
Martin Baturina- 2.56
Vaclav Cerny- 2.44
Kang-in Lee- 2.38
Jarne Steuckers- 2.35
Anis Hadj Moussa- 2.33
Chris Führich- 2.29

ARSENAL İŞİ BİTİREBİLİR

Galatasaray, Club Brugge forması giyen Tzolis konusunda temaslarını sürdürüyor. Ancak bugün itibarıyla transfer konusunda en büyük favori Arsenal... Premier Lig'in son şampiyonu, Brugge ile pazarlıklarında büyük aşama kaydetti. Açık konuşmak gerekirse Sarı-Kırmızılılar'ın şansı düşük...

CERNY'NİN KARTAL'DAKİ DURUMU

Beşiktaş'taki geleceği tartışılan Vaclav Cerny'nin ise "şut pası" konusunda Avrupa'nın en iyi 3. kanat oyuncusu olması da dikkat çekti. 28 yaşındaki futbolcunun, daha önce kiralık oynadığı Glasgow Rangers'a dönebileceği konuşuluyor. Kartal'ın yeni hocası Italiano henüz konuyla ilgili son kararını vermedi.

Ekvador, Almanya'yı devirdi

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador, Almanya'yı 2-1 mağlup etti

26.06.2026 10:30:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ekvador, Almanya'yı devirdi
Ekvador, Almanya'yı devirdi
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador, Almanya'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Almanya 6 puanla grubu ilk sırada tamamlarken, Ekvador da 4 puanla üçüncü sırada kaldı.



2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador ile Almanya, Metlife Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. ABD'li hakem Tori Penso'nun yönettiği mücadeleyi Ekvador 2-1 kazandı. Ekvador'a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Nilson Angulo ve 77. dakikada Gonzalo Plata attı. Almanya'nın tek golünü ise 2. dakikada Galatasaraylı oyuncu Leroy Sane kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Fildişi Sahili, Curaçao'yu 2-0 yendi. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından Almanya 6 puanla gruptan lider olarak çıkarken, Fildişi Sahili de aynı puanla ikinci sırada yer aldı ve son 32 tur biletini aldı. Ekvador ise Dünya Kupası'ndaki ilk galibiyetini elde ederek 4 puana yükseldi ve en iyi üçüncü takımlar arasına adını yazdırmak için için büyük avantaj yakaladı.

Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı

2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından son 32 turuna yükselen takımlar belli oldu

26.06.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı
Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı
2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından son 32 turuna yükselen takımlar belli oldu. Hollanda, Tunus'u 3-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti ve grubu lider tamamladı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Japonya, İsveç ile 1-1 berabere kalarak 5 puanla grubu ikinci bitirdi ve adını üst tura yazdırdı.



2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nun son haftasında Tunus ile Hollanda, Kansas City Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye etkili başlayan Hollanda, 3. dakikada Ellyes Skhiri'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. 7. dakikada Brian Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla farkı ikiye çıkaran Hollanda, ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. Tunus, 54. dakikada Hazem Mastouri'nin golüyle farkı bire indirse de Hollanda, 62. dakikada Jan van Hecke'nin golüyle yeniden iki farklı üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 3-1 Hollanda'nın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından puanını 7'ye yükselten Hollanda, F Grubu'nu lider tamamlayarak son 32 turuna yükseldi ve Fas ile eşleşti. Tunus ise grup aşamasını puansız tamamlayarak turnuvaya veda etti.

Japonya, gruptan 2. olarak çıktı



F Grubu'nun diğer karşılaşmasında Japonya ile İsveç 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Japonya, 5 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak son 32 turuna yükseldi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Japonya, 56. dakikada Daizen Maeda'nın golüyle öne geçerken, İsveç 62. dakikada Anthony Elanga'nın kaydettiği golle skora denge getirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından puanını 5'e yükselten Japonya, F Grubu'nu ikinci sırada bitirerek son 32 turunda Brezilya ile eşleşti. İsveç ise 4 puanla grup aşamasını tamamlayarak en iyi üçüncüler arasından üst tura yükselme umutlarını sürdürdü.

Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ABD maçı sonrası, "Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz. Bu akşamki galibiyet bin tane zafere bedel bir maç oldu. İki maç üst ve yan direkten top dışarı çıktı. Futbol bu. Bazen adaletli olmaz ama kabullenmek zorunda kalırız" dedi. Sormak lazım: Acaba ABD puana ihtiyaç duysaydı, böyle mi oynardı?!

26.06.2026 08:51:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!
Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, "Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz" dedi.
Los Angeles Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Montella, "Bütün futbolcular milli takım bir parçası. Hepsi ilk 11 oynayacak seviyede. Her biri mükemmel bir biçimde takımda yer almayı hak ediyor. İlk 11 ile ilgili kararlarım, taktik seçimlerdi. Son hafta hepimiz için çok zor oldu. Kadroda zihinsel olarak çok enerji sarf eden çok futbolcumuz vardı. Bir dakika sonra gol yiyip ayağa kalkabilmek takım ruhunu ortaya koyan bir göstergeydi. Bu akşam çok mutluyum. Bütün futbolcular yeteneklerini gösterdi. Bu akam oynadıkları gibi bir futbol oynamak ve bu kadar çok ABD'li taraftarın karşısında oynamak... Bu kadar güçlü bir takım olamasalardı bunu beceremezlerdi. Türk haklı adına, oyuncularım ve başkan adına çok mutluyum. Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz. Biraz adaletsizlikler de oldu. Ben çok duygusallaştım maçın sonuna doğru. Bu akşamki galibiyet bin tane zafere bedel bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

İlk iki maçtaki taktiksel hatalardan hiç bahsetmedi

"Biz bütün maçların kazanmak niyetiyle oynuyoruz" sözlerini kullanan İtalyan teknik adam, şöyle konuştu: "İki maç üst ve yan direkten top dışarı çıktı. Futbol bu. Bazen adaletli olmaz ama kabullenmek zorunda kalırız. Sonuçların dışında kadronun nasıl oynadığını, takımın sahada verdiği çabayı da görebilirsiniz. Bu akşam bunu altını çizmek istiyorum. Gol atmak tabii ki şut sayısından daha önemlidir. Ama rakip takımın nasıl oynadığına dayalı olarak yine de gol atılabilir. Burada büyük düzeyde bir baskı var. Belki hiçbirimiz bunu tahmin edemeyebiliriz. Bu kadronun unsurlarından hiçbirini, diğeriyle kıyaslayamayız. Hepsinin üzerinde büyük bir baskı vardı. Ben doğru bağlamda olayları incelemeyi tercih ederim. Biz ilk iki maçta şanslı değildik. En azından iki maçtan birinde berabere kalmak bizim için işleri kolaylaştırabilirdi. Ama ben takımın bu akşam nasıl tepki vereceğini görmek istedim. Tabii ki elendiğimiz için hayal kırıklığı içindeyiz ama buna rağmen gurur duyabileceğimiz bir noktadayız. Bu maçta sergilenen futbol gururumuz açısından önemliydi."

Geç gelmek, kamp yeri açısından dezavantaj getirdi

Montella, kamp yeriyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Her zaman en ideal koşullar içinde olmadık. Anlık olarak adapte olmamız gerekiyordu. Ama kasımda belki elemelerden çıksaydık farklı olurdu. Ama biz mart sonunda bu turnuvaya girdiğimiz için farklı oldu. Kısa süre içerisinde bu organizasyonları yapmak mümkün gözükmüyordu. Ayrıca Avrupa da play-off'tan katılan takımların hiçbiri kamp yerini değiştiremedi" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef 2030!

Montella, dünya kupasından dersler çıkaracaklarını aktararak, "Bazı fırsatları daha iyi değerlendirebilirdik. Hiç kimseye suç atmak istemem. Bu bir tecrübe, dersler çıkaracağız. Bu konuda yapılabilecek bazı konuları gündeme getirdim ama belki biraz aceleci davranmasaydık daha iyi ilerleyebilirdik. Kale önünde bitiricilikte daha etkili olabilirdik. Ama bazen girmiyor, futbol bu. Hemen de eleştiri bombardımanı oldu ve takım üzerinde farklı bir baskı oluşturuldu. Bizim takım gerçekten büyük baskı altında kaldı. Bütün bunlara rağmen iyi bir tepki verdiler. Elimden geldiğince onların psikoloğu gibi davranmaya çalıştım. Bence bir psikoloji uzmanına ihtiyaç olmayacak. Çünkü takım becerilerini, karakterinin ne kadar yüksek olduğun gösterdi. Bundan sonra Dünya Kupası'na gelmek 24 sene sürmeyecek. Çok daha kısa sürede geleceğiz" şeklinde konuştu.

Stres olmayınca galibiyet zor olmadı


 
2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve şampiyonaya 3 puanla veda etti.

26.06.2026 08:28:00 / Güncelleme: 26.06.2026 08:36:30
HABER MERKEZİ/AA
 
Stres olmayınca galibiyet zor olmadı
Stres olmayınca galibiyet zor olmadı

2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında, grup liderliğini ilk iki maçını da kazanarak garantileyen ABD'yi 3-2 mağlup etti ve şampiyonaya 3 puanla veda etti. Karşılaşma boyunca iki taraf da açık futbol oynadı. Dolayısıyla ilk iki maçını da kaybederek grup sonunculuğunu garantileyen A Milli Takım, istediği boş alanları buldu. Oysa Avustralya ve Paraguay Millilerimiz önünde etten, kemikten duvarlar örmüştü. 

Los Angeles Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da ay-yıldızlı ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle sona eren mücadelede milli takımın gollerini Arda Güler, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan'dan geldi. Milli takıma galibiyet golünü Kaan 90+8. dakikada ağlara yolladı.
İlk iki maçını kaybeden ve üçüncü maçında ilk galibiyetini ve puanlarını alan Türkiye, şampiyonayı 3 puanla tamamladı. ABD ise 6 puanla grubu lider tamamladı. ABD, son 32 turunda Bosna Hersek ile eşleşti.

Dünya Kupası'ndaki ilk golümüz Arda'dan

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki ilk golü Arda Güler'den geldi.
Ay-yıldızlı ekibin 10. dakikada gelişen atağında Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Arda, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Arda, Emre Belözoğlu'nu geçti

Arda, ABD'ye attığı golle Türkiye'nin Dünya Kupası'nda gol atan en genç oyuncusu oldu. 21 yaş 120 günlükken Dünya Kupası'nda golünü atan Arda, 21 yaş 275 günlük iken 2002 Dünya Kupası'nda Kosta Rika filelerini havalandıran Emre Belözoğlu'nu geride bıraktı.


Milli takımın ikinci golü Orkun'dan

Milli takımımız ikinci golünü 31. dakikada Orkun Kökçü ile buldu.
Eren'in pasıyla altıpas önünde topla buluşan Orkun'un gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti.
Ay-yıldızlı ekibin galibiyet golünü 88. dakikada oyuna giren Kaan Ayhan, 90+8. dakikada ağlara yolladı. Karşılaşmayı 70 bin 492 taraftarın izlediği açıklandı.
MAÇIN EN AKILDA KALAN TARAFI İSE KALECİMİZ UĞURCAN'IN İKİ GÖLÜ DE YİNE KAPATTIĞI KÖŞEDEN YEMESİ OLDU. 

Maçın karnesi
 
Stat: Los Angeles
Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abbes Zerhouni (Cezayir)
 
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik (Dk. 84 Çağlar Söyüncü), Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü (Dk. 88 Kaan Ayhan), Oğuz Aydın (Dk. 90+2 Mert Müldür), Kenan Yıldız (Dk. 84 Can Uzun), Arda Güler, Barış Alper Yılmaz (Dk. 90+2 İrfan Can Kahveci)
 
ABD: Turner, Trusty, McKenzie, Scally (Dk. 77 Freeman), Robinson, Reyna (Dk. 77 Dest), McKennie (Dk. 86 Tillman), Berhalter, Aaronson (Dk. 77 Zendejas), Weah (Dk. 58 Pulisic), Pepi
 
Goller: Dk. 3 Trusty, Dk. 49 Belharter (ABD), Dk. 10 Arda Güler, Dk. 31 Orkun Kökçü, Dk. 90+8 Kaan Ayhan (Türkiye)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.