logo
05 EKİM 2025


EL KAİDE - EL AMERİKA

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine bir konferans veren başyazarımız Muharrem Bayraktar, El Kaide ile ABD’nin Arap Baharı’nda müttefik olduğunu ortaya koydu

24.05.2013 00:00:00
YENİ MESAJ / İSTANBUL
Gazetemizin başyazarı Muharrem Bayraktar, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine bir konferans verdi. Üniversite bünyesinde bulunan Ulusal Strateji ve Araştırma Merkezi (USAM) tarafından organize edilen konferansta konuşan Bayraktar, Ortadoğu'da meydana gelen son gelişmeleri değerlendirdi. İslamcı grupların bazılarının yabancı gizli servislerin eğitiminde ve hizmetinde olduğunu anlatan Bayraktar şöyle dedi: "Bugün Suriye'de savaşan örgütlerin başında El Kaide geliyor. El Kaide'nin kurucusu Usame Bin Ladin kim? Usame Bin Ladin, malumunuz El Kaide'nin lideri. Bu şahıs ve ailesi hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi vermek istiyorum.
Usame Bin Ladin'in ailesinin kurduğu Bin Ladin grubu, yüzde 40'ı finans devi ABN Amro'nun elinde olan Suudi Holland Bank'ın ana ortağı. Ayrıca Bin Ladin grubunun büyük hissedar olduğu Cidde elektirk dağıtım şirketinde ünlü Amerikan firması Genaral Elektriğin de hissesi var. Bin Ladin gurubu Amerika'da büyük rağbet gören Snople içeceklerinin Arabistan dağıtıcısı. Ve Ladin'in kardeşlerinden biri Motorolo'da yönetici. Körfez krizi sırasında Amerikan askerlerine tahsis edilen barakaların inşaat işlerini de Ladin grubu almış. Amerikan askerlerinin barakalarını Ladin inşa etmiştir. Ladin ailesinin Amerikan sermayesiyle bağlantısına küçük bir kesit aktardım."

ABD ve el Kaide müttefik
"12 Eylül saldırısını gerçekleştiren terör grubunda yer alan kişilerin Florida, Venice, Lantana, ve Daytone'da uçuş eğimine katılmışlar" diyen Muharrem Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü: "ABD'deki Alabama Hava Üssünde aylarca dil eğitimi gördüler. Bir diğeri, Teksas'ta bulunan Lacland Hava Üssünde çalışmış. Amerika'yı bu adamlar bombaladı, yüzlerce kişiyi öldürdü ve ardından da ABD bu İslamcı grupların başını ezmek için Afganistan'a saldırdı. Şimdi dikkatinizi çekeyim. Bu profilden şunu anlıyoruz: Görünürde El Kaide'nin Amerika için en tehlikeli İslamcı terör örgüt olması gerek. Ama pratikte öyle değil. Bugün Arap Baharı adı altında Ortadoğu'da şekillen ve Mısır'dan Libya'ya, Tunus'tan Cezayir'e, son olarak Suriye'ye yayılan isyancı hareketlere dışardan gelen silahlı desteğin başında El Kaide var. Suriye'de en aktif grup El Kaide. Dün ikiz kuleleri bombaladığı için Amerika'nın hışmına uğrayan, Afganistan'ın kan gölüne çevrilmesine sebep olan El Kaide, Amerikanın verdiği silahlarla ve destekle Esad'ı devirme cihadı içine girmiş durumda. Amerikan menfaatlerinin cihadı!"

Reyhanlı saldırısının şifreleri
Konuşmasında Reyhanlı saldırısına da değinen başyazarımız Muharrem Bayraktar şunları söyledi: "Reyhanlı saldırısından iki hafta önce ABD'nin eski Şam büyükelçisi Robert Ford, Halep'e önemli bir ziyarette bulunuyor. Burada muhalif liderlerle buluşuyor. El Kaide, Nusra Cephesi gibi silahlı isyancı grup liderlerinden bir talepte bulunuyor. Nedir o talep? Bunun için Mayıs'ın başında yapılan bir önemli görüşmeyi anlatmam lazım. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bir araya geliyorlar. Suriye konusunun silahlı değil siyasi yöntemle çözülmesi konusunda anlaşıyorlar. Mayıs'ın sonunda Cenevre'de hem Suriye yönetiminde hem muhaliflerden hem de konuya taraf ülkelerin temsilcilerinin katılacağı geniş bir toplantı düzenleme kararı alıyorlar. İşte ABD elçisi Ford bu yeni konsepti isyancılara anlatmak için Halep'e gitti. El Kaide liderleri ile görüştü. Onlara "biz Rusya ile anlaştık, artık yeni duruma göre hareket edin" mesajını gönderdi. Amerikan elçisi Amerikan'ın baş düşmanı bir şeriatçı örgütle gayet güzel oturup konuşuyor yeni talimatları iletiyor. Tabi yeni taleplere sıcak bakmıyor isyancılar. Ben Reyhanlı saldırısını biraz da buna bağlıyorum.


Prof. Dr. Haydar Baş'tan Duma'da önemli konuşma
Konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş'ın Duma'ya davet edilişini de değinen Bayraktar şöyle dedi: "Rusya geçtiğimiz Şubat ayında Rus Parlamentosu, Duma'ya bir Türk düşünce adamını, Prof Dr Haydar Baş'ı davet etti. Bu davet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa oluyor. Daveti resmi olarak Putin'in isteği üzerine Duma yaptı. Putin'in danışmanları, milletvekilleri, akademisyenler, gazeteciler 4 saat boyunca Haydar Baş'a ait Milli Ekonomi Modeli'ni dinlediler. Ve bu modelin Rusya'da daha geniş olarak uygulanmasının altyapısını konuştular. Daha geniş diyorum zira Milli Ekonomi Modeli'nin bazı bölümler Rusya'da uygulanıyor. Şunun için bu konuya girdim.
Bir: Medya maalesef bu konuyu gizledi. Neden gizledi? Böyle büyük bir olay gizlenir mi? Bu Türkiye'nin tanıtımı açısından da son derece önemli bir olay değil miydi? İki: Haydar Baş'ın bir kitabı var "Milli ve dini bütünlüğümüze yönelik tehditler" Bu kitapta Batının Osmanlı'dan bugüne Türk topraklarında din ve din adamları üzerindeki devşirme operasyonları çok güzel anlatılıyor. Bu kitabı mutlaka okuyun ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü üzerine oynanan oyunları dünden bugüne görme imkânı yakalayın." Programın sonunda USAM Başkanı Doç Dr. Sait Yılmaz, başyazarımıza plaket verdi. 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
BTP seferberlik başlattı
Geleceği Savunmak programları her yerde
ABD'de bir yargıç Trump'a 'dur' dedi
Ulusal Muhafız görevlendiremeyecek
7 ülkeden ortak açıklama
Plana ve Hamas'ın yanıtına destek
İran'dan dikkat çeken karar
İran riyalinden 4 sıfır atılacak
Gürcistan'da darbe girişimi
Başbakan Kobakhidze 'darbeyi önledik' dedi
Atatürk İstanbul'un 2. Fatihi
6 Ekim 1923'te İngiliz işgali sona erdi
8 suçlu Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Gürcistan'da halk, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girmeye kalkıştı
Eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili muhalifleri protestoya çağırmıştı
ABD’den ‘saldırıları durdurun’ çağrıları yapılırken
İsrail, gece boyu Gazze’yi bombalamayı sürdürdü
Galatasaray 10 kişi ile kazanmak için her şeyi yaptı
Beşiktaş 11 kişi ile kazanmak için hiç bir şey yapmadı
Sumud Filosu'ndaki aktivistler konuştu
'Bize bunu yapan Filistinlilere neler yapmaz ki'
Gazze'de soykırım sürüyor
İsrail, Trump'ı da kaale almadı
'Nazilerden beterler'
Siyonist Yahudiler, Greta Thunberg'e ağır işkence yaptı
36'sı Türk 137 aktivist İstanbul'da
Sumud Filosu'ndaydılar
BTP lideri Hüseyin Baş:
'Biz niye vergi ödüyoruz?'
BTP seferberlik başlattı
Geleceği Savunmak programları her yerde
ABD'de bir yargıç Trump'a 'dur' dedi
Ulusal Muhafız görevlendiremeyecek
7 ülkeden ortak açıklama
Plana ve Hamas'ın yanıtına destek
İran'dan dikkat çeken karar
İran riyalinden 4 sıfır atılacak
Gürcistan'da darbe girişimi
Başbakan Kobakhidze 'darbeyi önledik' dedi
Atatürk İstanbul'un 2. Fatihi
6 Ekim 1923'te İngiliz işgali sona erdi
8 suçlu Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Gürcistan'da halk, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girmeye kalkıştı
Eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili muhalifleri protestoya çağırmıştı
ABD’den ‘saldırıları durdurun’ çağrıları yapılırken
İsrail, gece boyu Gazze’yi bombalamayı sürdürdü
Galatasaray 10 kişi ile kazanmak için her şeyi yaptı
Beşiktaş 11 kişi ile kazanmak için hiç bir şey yapmadı
Sumud Filosu'ndaki aktivistler konuştu
'Bize bunu yapan Filistinlilere neler yapmaz ki'
Gazze'de soykırım sürüyor
İsrail, Trump'ı da kaale almadı
'Nazilerden beterler'
Siyonist Yahudiler, Greta Thunberg'e ağır işkence yaptı
36'sı Türk 137 aktivist İstanbul'da
Sumud Filosu'ndaydılar
BTP lideri Hüseyin Baş:
'Biz niye vergi ödüyoruz?'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.