En büyükler liginde lider yine Tüpraş
Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’na göre, Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, Türk Hava Yolları ve Petrol Ofisi oldu. Türkiye’nin ‘En Çok İhracat Yapan Şirketler’i ise Ford Otosan, Toyota Otomotiv ve Arçelik şeklinde sıralandı
18.12.2018 00:00:00





Capital dergisi tarafından Vodafone'un ana sponsorluğunda bu yıl 21'inci kez düzenlenen "Capital 500 - Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması"nın sonuçları, İstanbul'da düzenlenen törenle açıklandı. Araştırma kapsamında ciro, karlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere, 9 kategoride 23 ödül verildi. Araştırmada, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir zeminde büyümesine katkı sağlayan şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor.
Buna göre, sırasıyla Tüpraş, THY ve Petrol Ofisi "Türkiye'nin En Büyük Şirketleri" olurken, "Cirosunu En Fazla Artıran Şirketler" Kerevitaş, Odeon Turizm ve Gram Altın Pazarlama Sanayi olarak belirlendi. Araştırmada "En Çok Kar Eden Şirketler" Ereğli Demir Çelik, Tüpraş ve Enka İnşaat olurken, "İhracatını En Fazla Artıran Şirketler" kategorisinde Lila Group, Kerevitaş ve Namet Gıda ilk 3 sırayı paylaştı. Ford Otosan, Toyota Otomotiv ve Arçelik'in "En Çok İhracat Yapan Şirketler" olduğu araştırmaya göre, "Çalışan Sayısını En Fazla Artıran Şirketler" Lila Kağıt, Borusan Makine ve IATI Turizm olarak belirlendi. "En Fazla Çalışanı Olan Şirketler" kategorisinde BİM Birleşik Mağazalar, RC Rönesans İnşaat, LC Waikiki Mağazacılık ilk 3 sırayı aldı. Bu yılki araştırmada Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı "Onur Ödülü"ne layık görülürken, Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü'nü ise DenizBank aldı.
'Başarılarımız rakamlardan ibaret değil'
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, önemli ödüllerin sahiplerine ulaşmasına destek vermekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da ödüle layık görülmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, başarının sadece rakamlardan ibaret olmadığını, aynı zamanda marka bilinirliği ve güvenilirliğinin de önem taşıdığını vurguladı. KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca ise KoçDiigital ile Türkiye'de analitik ve nesnelerin interneti konusunda bir mükemmeliyet merkezi kurmak üzere yola çıktıklarını söyledi.
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.