Ev dışı yeme-içme yaygınlaşıyor
Çalışan kadın sayısının artması ve kentleşmenin yaygınlaşmasıyla ev dışında yeme içme kültürü gittikçe artış gösteriyor. Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, "Büyük şehirlerin dışında Anadolu'da da zaman zaman akşam yemekleri ve hafta sonu kahvaltıl
23.04.2015 00:00:00
Kentlerde yaşayan nüfus arttıkça ev dışı yemek kültürü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gittikçe yaygınlaşıyor. Sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, kafe-restoran sektörünün son yıllarda büyüme trendi içine girdiğine işaret ederek, artık büyük şehirlerin dışında Anadolu'da da dışarıda yemek yeme alışkanlığının yaygınlaştığını dile getirdi. Yılmazoğlu, "Özellikle hafta sonu ve tatil günleri kafelerimize gelen misafirler daha çok, besin değeri yüksek, lezzetli yöresel köy kahvaltılarımız için geliyor" dedi. Geçen yıldan bu yana kafe-restoranlarında kahvaltı talebinin yüzde 20 artış gösterdiğine işaret eden Yılmazoğlu, doların artmasının satın alma ve tüketim alışkanlıklarını, gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının da sektörü etkilediğini kaydetti. Yılmazoğlu, "Zam yapmamak için direniyoruz" dedi. Yurt genelinde 286, yurtdışında 14 şubeyle hizmet verdiklerini ifade eden Yılmazoğlu, 2015 yılında 331 şubeye ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti. Yılmazoğlu, "Avrupa'da Bulgaristan'dan sonra ikinci şube Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da açılacak" şeklinde konuştu. Azerbaycan'da 6. şubeyi açmaya hazırlandıklarını kaydeden Mehmet Yılmazoğlu, "Azerbaycan'da bizden önce kahvaltı kültürü yoktu. Şimdi başladı. Ortadoğu'da ise kahvaltı kültürü yaygın... Akşamleyin bile kahvaltı yapılıyor" dedi. EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.