Müteahhidin tarifi yok
Olayla ilgili yapı müteahhidinin suçlandığını ancak Türkiye'de yapı müteahhitlerinin tarifinin yapılmadığını söyleyen Naltekin, "Ticaret ya da sanayi odasına üye, cebinde parası olan herkesin'' Türkiye'de yapı müteahhidi olabileceğini söyledi.
Kalabalık bir ekiple binanın teknik projelerini incelediklerini ve teknik açıdan bir hataya rastlamadıklarını vurgulayan Naltekin, "Bazı imalat hataları var. Bir betondaki kalitenin bozukluğu, malzemelerin yanlış kullanılması gibi şeylere rastladık. Ancak bu nedenle çöktüğünü düşünmüyoruz'' dedi.
Sorumlu kim?
Naltekin, çöken binanın ruhsatına bakıldığında fenni mesulü olarak Vedat Kaya'nın, yapı müteahhidi olarak ise Sınırlı Sorumlu Sermet Yapı Kooperatifi'nin göründüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Yani bu binanın müteahhidi Sermet Yapı Kooperatifi'dir. Binanın müteahhidi burada oturanlar, göçük altında kalıp hayatını kaybedenlerdir. Herkes müteahhidin çaldığını ileri sürüyor. Bunun mantığı yok. Sermet Yapı Kooperatifi mi çalmış? Kendi oturdukları binanın malzemesini nasıl çalarlar. Kendi oturacağı yerin malzemesini kimse çalmaz. Kimdir o zaman bunun sorumluları? Kanun yapıcılardır.'' Türkiye'de bir an önce yapı müteahhidinin tarifinin yapılması gerektiğini vurgulayan Naltekin, "Herkes kendinde suç aramalıdır. Özellikle kanun koyucular kendinde suç aramalıdır. Bizim meslektaşlarımız bile mezun olduktan sonra böyle bina yapamasınlar. Önce staj görüp uzmanlık belgesi aldıktan sonra yapı işine girebilsinler'' diye konuştu.















































































