logo
10 TEMMUZ 2026

F.Bahçe'de Rapaiç krizi

08.07.2001 00:00:00
 
Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarına hala katılmayan Hırvat futbolcusu Rapaiç, sorun oldu. Her fırsatta İtalya'da oynamak istediğini söyleyen Rapaiç'e yönetimden ağır ceza gelmesi gündemde.

Gitmek istiyor

Geçen hafta içinde İstanbul'a gelmesi beklenen, ancak rötar yapan Hırvat futbolcu, dün de İstanbul'a dönmedi. Rapaiç'in gelişinin gelecek hafta içine kaldığı öğrenildi. Fenerbahçe yönetiminin yanı sıra, teknik direktör Denizli'nin de bu futbolcuya büyük bir ceza vereceği bildirildi. İtalya'da oynamak isteyen Rapaiç ise Aziz Yıldırım'a seslenerek, "Şampiyon olursak bana yardımcı olacaktı. İtalya'da oynamak istiyorum" dedi.

Hazırlıklar sürüyor

Öte yandan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Mustafa Denizli yönetiminde, gerçekleştirilen idmanda sarı-lacivertli futbolcular, bir buçuk saat boyunca kondisyon çalışması yaptı.

Antrenmana sağ adalesinde çekme olan Lazetiç ile hafif bir sakatlığı bulunan Ceyhun katılmadı.

Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı

Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.

10.07.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.



Çorum ekibinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum FK forması altında başarılı bir kariyer geçireceğine olan inancımızla, Marcos Felipe'ye hoş geldin diyor, yeni yolculuğunda üstün başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

09.07.2026 18:10:00 / Güncelleme: 09.07.2026 18:14:17
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fikstür çekimine TFF yönetim kurulu üyeleri, Süper Lig kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile temsilcileri katıldı. Bu sezon Süper Lig'de 18 takım mücadele edecek.

Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde başlayacak ve ligin ilk yarısı 18, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerindeki 16. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. İkinci yarı ise 15, 16, 17 ve 18 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak 17. hafta maçlarıyla start alacak ve sezon 23 Mayıs 2027 tarihinde tamamlanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda ilk hafta maç programı şöyle:



Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor

Kasımpaşa - Trabzonspor

Başakşehir - Kocaelispor

Amed Sportif Faaliyetler - Erzurumspor FK

Gençlerbirliği - Fenerbahçe

Konyaspor - Çaykur Rizerspor

Galatasaray - Çorum FK

Beşiktaş - Eyüpspor

Samsunspor - Göztepe

Süper Lig'de büyük maçların programı ise şu şekilde:

4. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

6. hafta: Trabzonspor - Galatasaray

8. hafta: Trabzonspor - Beşiktaş

9. hafta: Galatasaray - Fenerbahçe

13. hafta: Beşiktaş - Galatasaray

15. hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor

Alexander Nübel, resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Bayern Münih'in Alman kalecisi Alexander Nübel ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı

09.07.2026 00:35:00
İhlas Haber Ajansı
 
Alexander Nübel, resmen Beşiktaş'ta
Alexander Nübel, resmen Beşiktaş'ta
Beşiktaş, Bayern Münih'in Alman kalecisi Alexander Nübel ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Siyah-beyazlılardan transferle ilgili yapılan açıklamada, "Nihai transferi hususunda Bayern Münih ile anlaşmaya varılan profesyonel futbolcu Alexander Nübel ile 3 yıllık (2028-29 sezonu sonuna kadar) sözleşme imzalanmıştır. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Alexander Nübel'e şanlı formamızla başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" denildi.

Nübel, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Almanya temsilcisi Stuttgart'ta 49 maçta görev aldı.

Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, son olarak Baskonia Vitoria-Gasteiz forması giyen ABD'li guard Trent Forrest ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.

08.07.2026 19:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı
Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, son olarak Baskonia Vitoria-Gasteiz forması giyen ABD'li guard Trent Forrest ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon kadro planlamasını sürdürüyor. Kanarya, bu kapsamda kadrosunu Trent Forrest ile güçlendirdi. Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan açıklamada oyuncuyla ilgili bilgiler de verilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"2016-2020 yılları arasında Amerika Kolej Ligi'nde Florida State forması giyen Forrest, 2019-2020 sezonunda All-ACC en iyi ikinci takımına seçildi. 2020-2021 sezonu için Utah Jazz ile sözleşme imzalayan başarılı guard, 2022-2023 sezonunda Atlanta Hawks ve College Park SkyHawks formalarını giydi. 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya dönerek Baskonia Vitoria-Gasteiz ile anlaşan Amerikalı oyun kurucu, 2026 İspanya Kral Kupasını kazanan kadroda Final MVP'si olarak ön plana çıktı. Trent Forrest, geçtiğimiz sezon EuroLeague'de 10.9 sayı, 2.8 ribaund, 4.4 asist ve 14.5 verimlilik puanı ortalamalarıyla oynadı.

Bu anlaşmanın kulübümüze ve Trent Forrest'a hayırlı olmasını diliyor, 2026-2027 sezonundan itibaren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın başarısı için mücadele edecek oyuncumuza Çubuklu formamızla nice başarılar diliyoruz."

İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre, Kolombiya'yı penaltı atışlarında yenerek çeyrek finale yükseldi

08.07.2026 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi
İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre, Kolombiya'yı penaltı atışlarında yenerek çeyrek finale yükseldi.

2026 Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre ile Kolombiya, Vancouver şehrinde yer alan BC Place Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. El Salvadorlu hakem Ivan Barton'un düdük çaldığı müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin 2. yarısı da düşük tempoda oynanırken 90 dakikada gol sesi çıkmadı.



Maçın ilk uzatma devresinde iki takım da net pozisyonlar buldu. İkinci uzatma bölümünde de eşitlik bozulmazken seri penaltı atışlarına geçildi.

Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, penaltılarda 4-3'lük üstünlük sağlayarak adını çeyrek finale yazdırdı. Kolombiya ise turnuvaya veda etti.

İsviçre, çeyrek finalde Arjantin ile karşılaşacak.

Durakta bekleyen eşini silahla vurdu

Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı

07.07.2026 21:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda yaşandı. İddiaya göre, boşanma aşamasındaki E.D. (60) ile kocası A.D. (67), durakta karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışmada A.D. yanında bulundurduğu silahla karısına ateş açtı.

Yere yığılan kadını görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Şahıs ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Mısır fırtınası erken başladı ama!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda erken final niteliğindeki Son 16 Turu eşleşmesi, futbol tarihine geçecek bir heyecana sahne oldu

07.07.2026 21:40:00 / Güncelleme: 07.07.2026 21:40:42
Haber Merkezi
 
Mısır fırtınası erken başladı ama!
Mısır fırtınası erken başladı ama!
2026 FIFA Dünya Kupası'nda erken final niteliğindeki Son 16 Turu eşleşmesi, futbol tarihine geçecek bir heyecana sahne oldu.

Maçın 79. dakikasına kadar 2-0 yenik durumda olan ve kaptanı Lionel Messi ile bir penaltı vuruşundan yararlanamayan son Dünya Şampiyonu Arjantin, son 11 dakikada bulduğu gollerle Mısır'ı 3-2 devirmeyi başardı.

Mısır fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya oldukça disiplinli ve savunma güvenliğini ön planda tutarak başlayan Mısır, aradığı golü 15. dakikada buldu. Gelişen atakta sahneye çıkan Yasser Ibrahim, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Erken gelen golün şokunu atlatmaya çalışan Arjantin, 20. dakikada beraberlik şansı yakaladı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı ve bu kaçan fırsatla ilk yarı Mısır'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Ziko farkı ikiye çıkardı, sürpriz yakındı

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Arjantin karşısında kontra atak fırsatları kollayan Mısır, aradığı fırsatı 67. dakikada yakaladı. Mostafa Mohamed Ziko, şık bir vuruşla skoru 2-0'a getirerek stadyumdaki binlerce taraftarı adeta şoka uğrattı. Herkes son şampiyonun turnuvaya veda edeceğini düşünürken, sahneye yine "Kaptan" çıktı.

11 Dakikada Tarihi Geri Dönüş ve Messi'nin Rekorları



Maçın kırılma anı 79. dakikada yaşandı. Messi'nin yaptığı harika asisti iyi değerlendiren Cristian Romero, farkı bire indiren golü attı: 2-1.

Bu golden yalnızca 4 dakika sonra, 83. dakikada sahneye bizzat Lionel Messi çıktı. Kaçırdığı penaltıyı unutturan usta ayak, kaydettiği golle skora dengeyi getirdi: 2-2.

Bu golle birlikte rekorları altüst eden efsane oyuncu, Dünya Kupası tarihinde üst üste 6 eleme turu maçında gol atan ilk oyuncu ünvanını aldı.

Ayrıca bir Dünya Kupası müsabakasında hem gol atan hem asist yapan en yaşlı oyuncu olarak tarihe geçti.

Son Sözü Enzo Fernandez Söyledi

Mısır kalesini adeta ablukaya alan Tangocular, galibiyet golünü uzatma dakikalarında buldu. 90+3. dakikada ceza sahası içinde yükselen Enzo Fernandez, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Mısır ağlarına göndererek skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca bu muazzam düellonun kazananı Arjantin oldu.

Yeni Rakip Bekleniyor

Bu epik zaferle adını çeyrek finale yazdıran Arjantin, turnuvadaki yolculuğuna devam ederken; büyük bir direnç gösteren Mısır turnuvaya hüzünlü bir şekilde veda etti. Arjantin, yarı final bileti için İsviçre - Kolombiya mücadelesinin galibiyle karşı karşıya gelecek

Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya'ya 1-0 mağlup olarak elenen Portekiz'de yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, aktif futbol kariyerini noktalamayacağını belirtti.
 

07.07.2026 09:04:00 / Güncelleme: 07.07.2026 09:13:13
HABER MERKEZİ/AA
 
 Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu
 Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu

Resmi maçlarda dünya futbol tarihinin en çok gol atan oyuncusu Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, 1-0 kaybettikleri İspanya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Ronaldo, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin olduğunu, kendisinin vicdanının rahat olduğunu söyledi. Dallas Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ronaldo, kaybettikleri için çok üzgün olduğunu ifade etti.

Kimse elenmek istemez ancak...

Kimsenin kaybetmeyi sevmediğini dile getiren Ronaldo, "Dünkü gibi bir duygu yaşıyorum. Kimse bir turnuvadan elenmeyi sevmez. Ama bir futbolcunun hayatı bu, bazen kazanırsın, bazen kaybedersin. Vicdanım rahat, gönlüm ferah" ifadelerini kullandı.

Milli Takımı da bırakmayacağım

Portekiz Milli Takımı'ndaki kariyerini noktalayıp noktalamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Ronaldo, anlık kararlar almadığının altını çizerek "Düşünmek, ailemle konuşmak ve Portekiz'in elenmesini, kişisel durumumu analiz etmek için zamana ihtiyacım var. Ben teknik direktörün ayrılmasını bekliyorum, zaten bunu kendisi duyurdu" açıklamasını yaptı.

Futbola devam

Aktif futbol kariyerini noktalamayacağını vurgulayan Ronaldo, kendisini destekleyen Suudi Arabistanlı taraftarlara teşekkür ederek, "Yanımda olduklarını biliyorum. Hepsi büyük hayranlarım. Böyle devam etsinler çünkü Cristiano bugün kariyerini bırakmayacak" diye konuştu. Ronaldo, maçın ardından soyunma odasında takım arkadaşlarına herhangi bir şey söylemediğini sözlerine ekledi.

Resmi maçlarda 975 golü var

5 Şubat 1985 doğumlu olan Ronaldo'nun oynadığı 1300'den fazla resmi maçta 975 resmi golü bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde gol (140) ve asist (42) rekoru onda...

Belçika ABD'yi ezdi geçti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahiplerinden ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.
 

07.07.2026 08:47:00 / Güncelleme: 07.07.2026 08:57:50
HABER MERKEZİ/AA
 
 Belçika ABD'yi ezdi geçti
 Belçika ABD'yi ezdi geçti

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahibi ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Belçika çeyrek finalde İspanya'yla karşı karşıya gelecek. Mücadele 10 Temmuz'da Los Angeles'ta oynanacak.

FIFA'nın torpili işe yaramadı

Son 32 turunda oynanan Bosna Hersek maçında kırmızı kart gören ancak cezası FIFA tarafından ertelenen ABD'li futbolcu Folarin Balogun karşılaşmada forma giydi. Balogun için bizzat ABD Başkanı Trump devreye girmişti. Trump, kırmızı kartın yeniden değerlendirilmesi için FIFA Başkanı Infantino'yu aramıştı.

MAÇIN KARNESİ

Hakemler: Adham Makhadmeh, Mohammad Al Kalaf, Ahhmad Al Roalle (Ürdün)

ABD: Freese, Freeman, Richards, Ream, Robinson (Dk. 90+2 Arfsten), McKennie, Adams (Dk. 72 Pepi), Tillman, Dest (Dk. 46 Reyna), Pulisic (Dk. 59 Berhalter), Balogun (Dk. 90+2 Wright)

Belçika: Courtois, Castagne, Ngoy, Mechele, De Cuyper, Onana (Dk. 21 Vanaken), Raskin (Dk. 89 Witsel), Lukebakio (Dk. 67 Doku), Tielemans, Trossard (Dk. 89 Saelemaekers), Ketelaere (Dk. 67 Lukaku)

Goller: Dk. 9 ve Dk. 33 Ketelaere, Dk. 57 Vanaken, Dk. 90+3 Lukaku (Belçika), Dk. 31 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Sarı kartlar: Dk. 35 McKennie, Dk. 69 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Futbolda da ABD uşaklığı devam ediyor

ABD'li futbolcu Folarin Balogun'un, Bosna Hersek maçında kırmızı kart görmesine rağmen son 16 turunda oynanacak Belçika müsabakası öncesi cezasının ertelenmesi futbol dünyasının gündemine oturdu

06.07.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
 
Futbolda da ABD uşaklığı devam ediyor
Futbolda da ABD uşaklığı devam ediyor
ABD'li futbolcu Folarin Balogun'un, Bosna Hersek maçında kırmızı kart görmesine rağmen son 16 turunda oynanacak Belçika müsabakası öncesi cezasının ertelenmesi futbol dünyasının gündemine oturdu. ABD Başkanı Donald Trump, cezayı erteleyen FIFA'ya teşekkür ederken, Belçika Futbol Federasyonu ise tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Bosna Hersek arasında oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turu maçında kırmızı kart gören ABD'li futbolcu Folarin Balogun'un cezası FIFA tarafından ertelendi. Buna göre 25 yaşındaki futbolcu, son 16 turunda Belçika'ya karşı forma giyebilecek.

FIFA Disiplin Kurulu'ndan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "FIFA disiplin talimatının 27. maddesi uyarınca, maçtan men cezasının uygulanması 1 yıl ertelenmiştir. Folarin Balogun'un bu süre içinde benzer nitelikte ve ağırlıkta başka bir ihlalde bulunması halinde, erteleme iptal edilecek ve yeni ihlal için uygulanan ek yaptırımlarla ceza infaz edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Donald Trump'tan FIFA'ya teşekkür



ABD Başkanı Donald Trump da Balogun'un cezasının kaldırılmasına ilişkin FIFA'ya teşekkür açıklaması yaptı. Trump, FIFA'nın doğru olanı yaparak büyük bir adaletsizliği geri çevirdiğini söyledi.

Belçika Futbol Federasyonu'ndan tepki

Turnuvanın son 16 turunda ABD'nin rakibi olan Belçika'dan da cezanın ertelenmesine tepki geldi. Belçika Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Aynı talimatnamenin 66.4 maddesi, Dünya Kupası sırasında gösterilen tüm önceki kırmızı kartlarda olduğu gibi, bir kırmızı kartın takımın bir sonraki maçı için otomatik olarak men cezasıyla sonuçlanacağını açıkça öngörmektedir. Bir oyuncu veya takım görevlisi, doğrudan veya dolaylı bir kırmızı kart sonucunda oyundan ihraç edilirse, takımının bir sonraki maçından otomatik olarak men edilecektir. Buna ek olarak, daha fazla yaptırım da uygulanabilir" denildi.

Belçika Teknik Direktörü Rudi Garcia da yaşananları 1 Nisan şakası olarak değerlendirip Dünya Kupası tarihinde ilk kez böyle bir şey olmasına şaşkınlığını dile getirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.