logo
24 TEMMUZ 2026

Fenerbahçe'den, Barcelona’nın süper yıldızına operasyon

Fenerbahçe hücum hattında ezber bozmaya hazırlanıyor! Teknik heyetin raporu doğrultusunda düğmeye basan yönetim, Barcelona’nın süper yıldızı Raphinha için dev operasyonu başlattı

24.07.2026 10:44:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'den, Barcelona’nın süper yıldızına operasyon
Fenerbahçe'den, Barcelona’nın süper yıldızına operasyon
Fenerbahçe hücum hattında ezber bozmaya hazırlanıyor! Teknik heyetin raporu doğrultusunda düğmeye basan yönetim, Barcelona'nın süper yıldızı Raphinha için dev operasyonu başlattı.

Klasik bir pivot değil; patlayıcı hızı, pres gücü ve bağlantı kalitesiyle "Sahte 9" rolünü mükemmel oynayan Brezilyalı yıldız için temaslar sıklaştı. Enner Valencia dinamizminin çok daha yetenekli ve pasör versiyonu olan Raphinha transferinde sıcak saatler yaşanıyor.







Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda hücum hattına dünya çapında bir yıldız kazandırmak için gaza bastı.

Sarı-lacivertlilerin ana hedefi; çakılı duran klasik bir pivot santrfordan ziyade, sol kanat orijinli ancak merkezde de görev yapabilen çok yönlü bir forvet. Bu doğrultuda listenin ilk sırasına Barcelona'nın süper yıldızı Raphinha'yı alan yönetim, kulübü ve menajerlik şirketiyle ilk resmi temasları kurarak transfer şartlarını masaya yatırdı.







"SAHTE 9" NUMARANIN KİTABINI YAZDI

Patlayıcı hızı, eksiltici driplingleri ve mobil santrfor yetenekleriyle fark yaratan Brezilyalı yıldız, modern futbolun "sahte 9" ve ön alan baskı merkezine mükemmel uyum sağlıyor.

Doğuştan klasik bir ceza sahası forveti olmasa da topsuz alandaki iş ahlakı, yüksek temposu ve stoperlerin kör noktalarına yaptığı çapraz koşularla rakip savunmaları adeta darmadağın ediyor. Sürekli hareketliliğiyle stoperleri yerinden çıkararak arkadaşlarına geniş koridorlar açıyor.







ENNER VALENCIA'NIN TIPKISININ AYNISI

Oyun stili ve dinamizmiyle sarı-lacivertli taraftarların yakından tanıdığı Enner Valencia'yı anımsatan yıldız isim, profil olarak bu hırsın çok daha yetenekli ve pasör versiyonu konumunda.







Valencia gibi rakiplere nefes aldırmayan ilk savunma hattını oluşturan oyuncu; pas vizyonu, oyun kurma becerisi ve asist kalitesiyle farkını ortaya koyuyor. Dar alandaki yaratıcılığı sayesinde sadece bitirici değil, aynı zamanda arkadan gelen orta sahaları pozisyona sokan bir hücum lideri rolünü üstleniyor.






SÜREÇ OLARAK SICAK SAATLER YAŞANIYOR

Fiziksel temasa dayalı sırtı dönük oyundan ziyade çabukluğuna ve boş alanlara dayanan bu profil, özellikle hızlı geçiş hücumlarında öldürücü bir silaha dönüşüyor.

Derin blok kuran kapalı savunmalara karşı hava topu üstünlüğü sunmasa da akan oyunda savunmayı önde kurduracak pres gücü ve bağlantı kalitesi vaat ediyor. Süreçle ilgili sıcak saatler yaşanırken, yönetimin bu dev hamleyi bitirmek adına görüşmelerini sıklaştırdığı öğrenildi.

Kerem, Suudi Arabistan yolcusu

Fenerbahçe transferde durmuyor. Şu anda sol kanat için de çalışmalar var. Gözler Kerem Aktürkoğlu'na çevrildi. Milli futbolcunun Al-Ahli'ye satılabileceği konuşuluyor

24.07.2026 13:07:00
Haber Merkezi
 
Kerem, Suudi Arabistan yolcusu
Kerem, Suudi Arabistan yolcusu
Fenerbahçe geride bıraktığımız sezonun başında Benfica'ya 22.5 milyon euro ödeyerek Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna katmıştı (+2.5 milyonluk bonus maddeleri de var). Milli futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşme imzalandı. Ancak şu anda yaşanan gelişmelere bakıldığında, Kerem satılacak gibi gözüküyor.






11'DEKİ YERİNİ KAYBEDECEK

Yönetim transferde frene basmıyor. Sol kanat konusunda da yıldız isimlerin adları geçiyor. Eğer konuşulan yıldızlardan en az biri kadroya katılırsa Kerem ilk 11'deki yerini kaybedecek. Aynı zamanda Fenerbahçe'ye oyuncu satışlarından da kaynak gerekiyor...






MUTLU EDECEK TEKLİF

Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli, 27 yaşındaki futbolcunun durumunu yakından takip ediyor. Kısa süre içinde de resmi temasların başlayacağı öğrenildi. Eğer Fenerbahçe Yönetimi'ni mutlu edecek bir teklif gelirse yolların ayrılması bekleniyor. Kerem'den gelecek para da yine takviyelerde kullanılacak.






Salah'ta kritik viraj

Beşiktaş'ta yarın Salah'ın menajeriyle bir toplantı gerçekleştirilecek. Anlaşmaya varılırsa iş bitecek

24.07.2026 12:50:00 / Güncelleme: 24.07.2026 12:57:03
Haber Merkezi
 
Salah'ta kritik viraj
Salah'ta kritik viraj
Beşiktaş'ta yarın Salah'ın menajeriyle bir toplantı gerçekleştirilecek. Anlaşmaya varılırsa iş bitecek. Ayrıca sıkça konuşulan, "Salah menajeriyle yollarını ayırsın" gibi beklentiler de gerçeği yansıtmıyor.






Mohamed Salah, Liverpool Yönetimi'yle görüşerek bonservisini eline almıştı. Normal şartlarda kontratı 30 Haziran 2027 tarihine kadar sürüyordu. Boşa çıkan 34 yaşındaki dünya yıldızı, bir süredir Beşiktaş'la ileri derecede görüşmeler yapıyor. Mısırlı futbolcunun senelik alacağı net rakam 12 milyon euro ve bonuslar olacak.






7.5 MİLYONLUK BEKLENTİ

Salah bu konuda Kartal'a "Evet" dedi. Ancak oyuncunun menajeri Ramy Abbas'ın kendisi için beklediği 7.5 milyon euroluk komisyon bedeli, süreci geciktirdi. Siyah-Beyazlılar, yarın konuyla ilgili Abbas'la görüşecek. Komisyondaki rakamı düşürmeye çalışacaklar. Eğer bunu başarabilirlerse iş bitecek.






BU SEVİYEDEKİ YILDIZLAR

Kamuoyunda, "Salah menajeriyle yollarını ayırsın" gibi beklentiler oluştu. Aslında tarihte bunun örnekleri var. Ancak Salah seviyesindeki yıldızlar, menajerleriyle yakın ilişkiler içinde oluyorlar. Bu sebeple Mısırlı futbolcu, temsilcisiyle yola devam edecek. Durumu şöyle açıklamak mümkün: Artık yakın bir arkadaş haline gelen iş ortağınızla yeni bir kulüp için köprüleri atmak gibi... Özetle Beşiktaş, yıldız isme imza attırmak için temsilcisiyle orta yolu bulmak zorunda...

Brown ülkesine dönebilir

Fenerbahçe'nin mevcut sol bek rotasyonunda Archie Brown çok geriledi. Ülkesi İngiltere'den talipleri bulunan 24 yaşındaki futbolcunun satılması bekleniyor.
 

24.07.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 
Brown ülkesine dönebilir
Brown ülkesine dönebilir
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kafasındaki ilk 11'i oturtmaya çalışıyor. Bugünkü tabloda Kartal'ın 1. sol beki Oosterwolde... İkinci sırada Levent Mercan var. Archie Brown ise 3. seçenek durumuna düştü. Ayrıca Sarı-Lacivertliler'de ciddi bir yabancı fazlalığı var.






8 MİLYONA ALINMIŞTI

Fenerbahçe, İngiliz futbolcuyu geride bıraktığımız sezonun başında Gent Kulübü'nden almıştı. 8 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Brown ile 30 Haziran 2028'e kadar mukavele yapıldı (+1 yıllık çift taraflı uzatma opsiyonu da var). Gent'in sonraki satıştan %10'luk pay hakkı bulunuyor.






NOTTİNGHAM FOREST CİDDİ

Archie'nin adı Manchester United, Chelsea ve Nottingham Forest gibi takımlarla anılıyor. Özellikle Nottingham'ın son derece ciddi olduğu öğrenildi. Önümüzdeki 15 günlük süreç çok kritik olabilir. Yönetim resmi teklif bekliyor. Satış ihtimaline de çok sıcak bakılıyor.

Galatasaray Davinson'un boşluğunu doldurdu

Galatasaray’ın Avusturya kampında stoper krizi patlak verdi

24.07.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Davinson'un boşluğunu doldurdu
Galatasaray Davinson'un boşluğunu doldurdu
Dünya Kupası izni bitmesine rağmen Avusturya kampına katılmayan Davinson Sanchez, Galatasaray ile ipleri kopardı... ayrılık kararı veren Kolombiyalı yıldıza 1 Ağustos'a kadar süre tanındı. Sanchez'i 25-30 milyon euro bandında satmayı hedefleyen sarı-kırmızılı yönetim, teknik direktör Okan Buruk'un 1 numaralı hedefi Cristian Romero için gaza basarken, Tottenham'ın Arjantinli stoperinde nihai kararı İstanbul'a gelerek kenti inceleyecek olan eşi Karen Cavaller verecek.






Galatasaray'ın Avusturya kampında stoper krizi patlak verdi. Dünya Kupası izni sonrası Wil Singo, İsmail Jakobs ve Leroy Sane kampa katılırken, Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez takıma dönmedi.






Como, Inter ve Bournemouth'un radarında olan yıldız oyuncunun takımdan ayrılma isteği bazılarına göre bu şekilde kesinleşti. Yönetim, Sanchez'e kararını vermesi için 1 Ağustos'a kadar süre tanıdı.






5-10 MİLYON EURO'LUK OPERASYON

Davinson'ın vedasına hazırlanan sarı-kırmızılılar, teknik direktör Okan Buruk'un hedefleri arasında 1 numarada yer alan Cristian Romero için gaza bastı. Menajer George Gardi'nin yürüttüğü operasyonla Tottenham'da gözden düşen Arjantinli stoper ile ilk temaslar kuruldu. Yönetim, Davinson'u 25-30 milyon euro bandında satıp, Romero transferini 35-40 milyon euro seviyesinde tamamlayarak başarılı bir finansal hamleye imza atmayı hedefliyor.






KAREN'İN KARARI TRANSFERİ BELİRLEYECEK

Transferde belirleyici unsur ise Romero'nun ailesi olacak. Yıldız futbolcunun eşi Karen Cavaller, kısa süre içinde İstanbul'a gelerek kenti ve yaşam koşullarını inceleyecek. Transferin nihai kaderi, Cavaller'in şehri gezdikten sonra vereceği son karara göre şekillenecek.






INTER'DEN SONRA BARÇA'DA DEVREYE GİRDİ

Öte yandan Romero hamlesi kolay görünmüyor. Inter'in ardından Barcelona'nın da Arjantinli savunmacı için devreye girmesi rekabeti kızıştırdı. Bu ihtimali göz önünde bulunduran Galatasaray yönetimi, listesindeki Bremer ve Theate gibi alternatif isimlerle de görüşmelerini eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Eski yıldızlar Beşiktaş'ta oynamak için sıraya girdi


 
Süper Lig'e mesafeli durdukları ve "burnundan kıl aldırmadıkları" devir geride kaldı. Beşiktaş'ın küresel vizyonu ve transfer piyasasında yarattığı büyük çekim gücü sayesinde dünya starları siyah-beyazlı formayı giymek için sıraya girdi... Jadon Sancho, Casemiro, Sterling ve Coutinho gibi dev isimlerin menajerleri kapıyı aşındırırken yönetim mali denge gözeterek ince eleyip sık dokuyor.

22.07.2026 23:33:00 / Güncelleme: 23.07.2026 00:27:10
Haber Merkezi
 
Eski yıldızlar Beşiktaş'ta oynamak için sıraya girdi
Eski yıldızlar Beşiktaş'ta oynamak için sıraya girdi

Bir dönem Türk takımlarının peşinden koştuğu dünyaca ünlü yıldızlarda ibre tamamen tersine döndü. Geçmişte Süper Lig tekliflerine mesafe koyan, deyim yerindeyse "burnundan kıl aldırmayan" dünya starları, artık Türkiye'ye gelebilmek ve özellikle Beşiktaş forması giyebilmek için adeta sıraya girmiş durumda.







Kapıyı Salah hamlesi açtı

Siyah-beyazlıların transfer piyasasındaki vizyoner hamleleri ve özellikle Mohamed Salah gibi dünya çapındaki bir isimle anılması, Avrupa futbolunda büyük bir yankı uyandırdı. Beşiktaş'ın bu küresel ilgisi ve yarattığı çekim gücü üzerine, serbest statüde olan ya da takımlarından ayrılmayı planlayan pek çok yıldız harekete geçti. Aracı menajerler ve oyuncuların kendi temsilcileri, siyah-beyazlı yönetimin kapısını aşındırmaya başladı.






FOTO: Brezilya Milli Takım oyuncusu Casemiro

İlginç isimler

Zamanında Türkiye seçeneğine soğuk bakan isimler, şimdilerde "Beşiktaş'ta oynamak istiyoruz" diyerek kulübe haber gönderiyor. Siyah-beyazlılara önerilen listede Jadon Sancho, Fabinho, Yves Bissouma, Casemiro, Adama Traoré, Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho ve Raheem Sterling gibi dünya futboluna damga vurmuş dev isimler yer alıyor. 

Öte yandan Amerikan 1. Futbol Ligi (MLS) Ligi ekiplerinden Inter Miami, 22 Temmuz'da akşam saatlerinde Manchester United'da forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Casemiro'yu kadrosuna kattığını duyurdu.







Beşiktaş ince eleyip sık dokuyor

Yaşanan bu menajer akını ve teklif yağmuru karşısında Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ise oldukça temkinli bir duruş sergiliyor. Siyah-beyazlı kurmaylar, hem kulübün mali dengelerini sarsmayacak hem de takıma doğrudan katkı sağlayıp kadro kalitesini yukarı taşıyacak doğru profilleri seçmek için gelen tüm önerileri ince eleyip sık dokuyor.

Beşiktaş'a İtalyan golcü mü?

Beşiktaş'ın geniş forvet listesinde Atalanta'dan Gianluca Scamacca da yer alıyor. Ancak İtalyan oyuncu öncelikli değil. Diğer seçeneklerde sıkıntı yaşanırsa ibre ona dönebilir

22.07.2026 19:49:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a İtalyan golcü mü?
Beşiktaş'a İtalyan golcü mü?
Beşiktaş kesin olarak bir forvet takviyesi gerçekleştirecek. Kartal'ın listesindeki isimlerden birinin de Gianluca Scamacca olduğu öğrenildi. 27 yaşındaki İtalyan golcünün Atalanta ile 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Ve kulüpten ayrılmak istiyor.

28 MİLYONA ALINMIŞTI

Atalanta oyuncuyu 2023 yazında West Ham'dan almıştı. O dönemde 28 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 1.95 boyundaki santrfor, geride bıraktığımız sezonda Serie A'da 24 karşılaşmaya çıktı. Sahada sadece 1.319 dakika kalmasına rağmen 10 gol ve 1 asist üretti.






ROMA DA İLGİLENİYOR

Beşiktaş'ın önceliği Gianluca Scamacca değil... Ancak diğer seçeneklerde problem yaşanırsa, ibre İtalyan golcüye dönebilir. Bu arada Roma Kulübü de onunla ilgileniyor. Atalanta'nın yaklaşık 20 milyon euro seviyesinde bir bonservis beklentisi var. Scamacca uzun boyu sayesinde özellikle hava toplarında çok etkili bir oyuncu...

Fenerbahçe'ye gençlik aşısı

Fenerbahçe, orta alandaki muhtemel ayrılıklara karşı "gençlik" planını devreye soktu. Corinthians forması giyen Andre konusunda ciddi bir mesafe alındığı öğrenildi

22.07.2026 19:39:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye gençlik aşısı
Fenerbahçe'ye gençlik aşısı
Şu anda Fenerbahçe'nin mevcut orta sahasında kalabalık var. Ancak Fred'in Brezilya pazarından talipleri var. Bu arada Paris FC de Kante'yi takip ediyor. Yönetim olası ayrılıklara karşı önlemini aldı. Corinthians'ın 20 yaşındaki genç yeteneği Andre konusunda sıcak gelişmelerin yaşandığı öğrenildi.

TAM BİR JOKER

İki kulübün anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. 2006 doğumlu Brezilyalı futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 10+4'lük kontenjanındaki "genç" kriterini fazlasıyla karşılıyor.

1.83 boyundaki futbolcunun asıl yeri merkez orta saha... Fakat ön liberoda ve 10 numarada da görev yapabiliyor. Yani bu anlamda tam bir joker...






AYRILIK İHTİMALİ ARTTI

Corinthians ile 31 Aralık 2029 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Andre konusunda daha önce de çeşitli temaslar kurulmuştu. Bugün itibarıyla Fred ve Kante'nin ayrılık ihtimallerinin yükseldiği öğrenildi.

Sarı-Lacivertliler bu sebeple tekrar sambacıya döndü. Andre'nin tahmini piyasa değeri 16 milyon euro civarında... Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanabilir.

Locadan Talisca'ya!

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın Kadıköy'deki locası iptal edilmişti. Bu gelişmenin ardından Ilıcalı'nın Talisca transferine girmeyeceği konuşuluyor

22.07.2026 19:33:00
Haber Merkezi
 
Locadan Talisca'ya!
Locadan Talisca'ya!
Fenerbahçe, iyi bir teklif gelmesi halinde Talisca'yı satabilir. Oyuncunun Brezilya pazarından talipleri var. Ancak Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin de resmi teklif sunabileceği konuşuluyordu. Ta ki loca krizine kadar! Ilıcalı, sosyal medya hesabından ücretini ödediği locasının iptal edildiğini açıklamıştı.

ADALET DERSİ VERMEK

Böylece Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı arasındaki ilişkiler daha da gerildi. Acun Ilıcalı, "Bundan sonraki ilk hedefim; kanuni haklarımı kullanarak kin ve nefret dolu bu zihniyete bir adalet dersi vermek... Ve kulübümüzü hukuk çerçevesinde yönetmesini sağlamak olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.






TEKLİF YAPILMAYACAK

Loca krizi sonrasında Hull City'nin, Talisca için Fenerbahçe'ye hiçbir şekilde teklif sunmayacağı konuşuluyor. Hatta Aziz Yıldırım'ın başkanlığı devam ettiği sürece Acun Ilıcalı'nın Fenerbahçe Yönetimi'yle herhangi bir transfer konusunda iletişime geçmeyeceği de iddia edildi.

City'den İstanbul’a mı?

Phil Foden, Manchester City ile yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadı

22.07.2026 18:03:00
Haber Merkezi
 
City'den İstanbul’a mı?
City'den İstanbul’a mı?
Phil Foden, Manchester City ile yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadı. Oyuncunun adı Galatasaray, Milan ve Barcelona'yla anılıyor. Barça açısından en büyük sorun maaş...

Galatasaray yeni sezon öncesinde kadrosuna yıldız bir 10 numara eklemek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Listeye giren son isim Phil Foden oldu. 26 yaşındaki İngiliz yıldızın Manchester City'deki mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Kontratının son senesine girdi.







2027 YAZINDA BOŞA ÇIKABİLİR

Şu ana kadar taraflar arasında yapılan yeni sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamadı. City Yönetimi onu satarak para kazanmayı düşünüyor. Çünkü sözleşmesini uzatmadan takımda kalırsa, 2027 yazında boşa çıkacak. Şu anda Galatasaray, Milan ve Barcelona'nın 1.71 boyundaki yıldıza ilgisi var.







İŞTE 3 TALİBİN DURUMUN

Oyuncuyu isteyen 3 kulübün durumu şöyle:

Milan: İtalyan ekibi, oyuncu satışlarının ardından Foden için kaynak yaratmaya çalışıyor. Bunu başarabilirlerse, Manchester City'ye resmi teklif yapılacak.

Barcelona: La Liga temsilcisi, City'nin talep edeceği bonservis bedelini karşılayabilir. Ancak onları düşündüren konu, oyuncunun maaşı...







Foden, City'den 17.5 milyon euro civarında para alıyor. Avrupa'daki yüksek vergi dilimleri sebebiyle bu rakam inanılmaz boyutlara gelebiliyor. Ayrıca en az 4 senelik sözleşme yapılacağı da unutulmamalı...

Galatasaray: Cim-Bom, harcama limitlerinin büyük bölümünü 10 numara transferine ayırdı. Bu sebeple diğer takviyelerde satın alma opsiyonlu kiralama teklifleri yapılıyor.

Sarı-Kırmızılılar, Foden cephesini Türkiye'de forma giymeye ikna etmeye çalışıyor. Eğer İngiliz yıldız yeşil ışık yakarsa, bütün şartlar zorlanacak. Galatasaray maaş konusunda çeşitli sponsor hamleleri planlıyor. Ancak her şey Foden'ın Aslan'a "Evet" demesine bağlı...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.