logo
23 MAYIS 2026

FIBA'dan ültimatom!

18.12.2008 00:00:00
Türkiye, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, İspanyol basını, FIBA'nın, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasını organize etmekte garanti vermesi için Türkiye'yi uyardığını iddia etti.

 

AS'dan önemli iddiaTürkiye, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, şampiyonanın düzenleneceği salonların inşaatı ile ilgili sıkıntılar sürüyor. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, geçtiğimiz aylarda bu duruma dikkat çekerek, "Küçük de olsa organizasyonu kaybetme tehlikesi var" ifadelerini kullanmıştı. İşte böyle bir dönemde, İspanyol spor gazetesi AS, ortaya önemli iddialar attı.

İspanya için küçük şans2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın yapılacağı kentlerdeki altyapı hizmetleri ve yeni salonların inşası sürelerinin Türk yetkililer tarafından FIBA'ya kesin olarak verilmediğini yazan AS, şampiyonanın Türkiye'den alınması halinde 2014 yılındaki şampiyonaya aday olan İspanya için büyük bir şans  doğacağını savundu.

İstanbul'un sorunları her şeyi değiştirir 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı organize etmeye aday ülkeler arasında en büyük favori olarak gösterilen Çin'in, 2010'un Türkiye'den alınması halinde hemen 2010'u organize edecek ülke olacağı, 2014 için de İspanya'nın en güçlü tek aday olarak kalacağı savunuluyor. İspanya Basketbol Federasyonu (FEB) İletişim Direktörü Miguel Gallardo, yayımlanan demecinde, "2010 Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları için 2009 bahar mevsiminde yapılacak toplantının İstanbul'da olması gerekirken ilginç bir şekilde bu toplantı Cenevre'ye alındı. Türkiye'nin 2010 için sorunlarının olması 2014  için birçok şeyi değiştirebilir" iddiasında bulundu.

Mauro Icardi ile ipler koptu

Galatasaray’da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı

23.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Mauro Icardi ile ipler koptu
Mauro Icardi ile ipler koptu
Galatasaray'da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı.

Başkan Dursun Özbek'in sunduğu hiçbir teklifi kabul etmeyen menajer Elio Pino ile ipler tamamen koptu.







Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi ile yollar kopma noktasına geldi. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Arjantinli süper solak gelecek sezon parçalı formayı giymeyecek.






Başkan Dursun Özbek'in, takımda tutmak adına bizzat devreye girdiği Mauro Icardi cephesinden olumsuz haberler var. Edinilen bilgilere göre; Özbek yönetiminin sunduğu rakamlar da dahil olmak üzere hiçbir teklif, Icardi'nin menajeri Elio Pino'yu memnun etmeye yetmedi.

Pazarlıklarda orta yol bir türlü bulunamazken, taraflar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.







Gelecek sezon Galatasaray kadrosunda yer alması mucizelere bağlı olan Icardi'nin Türkiye'deki macerasını noktaladığı belirtiliyor.

Yıldız golcü, şu aşamada ne Galatasaray'ın yeni tekliflerine ne de Türkiye'den gelebilecek başka bir alternatife sıcak bakıyor. Tatil ve transfer sürecini geçirmek üzere doğrudan Arjantin'e uçmaya hazırlanan Icardi, yaz transfer döneminde masaya gelecek en yüksek profilli ve en iyi teklifi beklemeye koyulacak.

Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti

23.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti.

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, geleceği ve eski kulübü Nacional'e dönme ihtimali hakkında net mesajlar verdi. Uruguaylı yıldız, "Nacional'de ne zaman oynamayı düşünüyorsun?" sorusuna Türkiye kariyerine ve kulübüne olan bağlılığını vurgulayarak yanıt verdi.







- Şu anda Türkiye'de çok önemli bir dönem geçiriyorum. Bir sözleşmem var ve kulübüme her zaman saygı göstermek önemli.






Türkiye'deki kariyerine ve devam eden kontratına sadık olduğunu belirten başarılı oyuncu, taraftarların ve kulübün içini rahatlatırken, önceliğinin mevcut hedefler ve başarılar olduğunun altını çizdi.

Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif

Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti

23.05.2026 15:36:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti! Suudi ekibi, Portekizli teknik adamı takımda tutmak adına önümüzdeki günlerde maddi şartları iyileştirilmiş, revize edilmiş dev bir sözleşme teklifi sunmaya hazırlanıyor.






Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ilk sıralarda yer alan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. 






Suudi Aawsat'ın paylaştığı bilgilere göre, Al Nassr yönetimi tecrübeli teknik adamı bırakmak istemiyor.






Jorge Jesus'u takımın başında tutmakta kararlı olan Al Nassr yönetiminin, başarılı hocayı ikna etmek için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Portekizli teknik adama, maddi anlamda önemli ölçüde iyileştirilmiş ve revize edilmiş yeni bir sözleşme teklifi sunulacağı belirtildi.

Galatasaray'a işareti böyle çaktı

Eyüpspor forması giyen Mateusz Legowski, Galatasaray Stadı'na yakın bir yerde oturduğunu anlattı. Gollerden haberdar olmak için televizyona ihtiyaç duymadığını söyledi!

23.05.2026 15:19:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a işareti böyle çaktı
Galatasaray'a işareti böyle çaktı
Mateusz Legowski, bu sezon başında Salernitana'dan bedelsiz olarak Eyüpspor'a katılmıştı. Polonyalı orta sahayla 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavele yapıldı. 23 yaşındaki futbolcu, Eyüpspor'la birlikte Süper Lig'de kalmayı başarmıştı. Sezonun ardından ilginç açıklamalarda bulundu.






GECİKME OLMADAN!

Ülkesinin basınına konuşan Mateusz Legowski, "Galatasaray ligde veya Şampiyonlar Ligi'nde gol attığında bunu öğrenmek için televizyonu açmama gerek olmuyor. Biliyorsunuz, TV yayınında biraz gecikme var. Ama ben gecikme olmadan gol seslerini duyabiliyorum" ifadelerini kullandı.






DÜZ BİR HATTA 500 METRE

Polonyalı futbolcu, "Harika bir stadyuma sahipler. Oturduğum yer, düz bir hat üzerinde stada 500 metre mesafede... Maçlardan saatler önce zaten bölge hareketlenmeye başlıyor. Binlerce taraftar oraya geliyor. Bir sürü polis de bulunuyor. Gerçekten çılgın bir ortam" yorumunu yaptı.

Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber

Manchester City ile mukavelesi biten Bernardo Silva'nın adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Tecrübeli 10 numara konusunda sıcak bir gelişme yaşandı

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Nico Schira'nın haberine göre; Bernardo Silva, Atletico Madrid'e transfer olmak üzere... Manchester City ile mukavelesi biten Portekizli futbolcuya bonservis bedeli ödenmeyecek. 31 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapılacak. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak.






İŞİ BİTİRDİLER GİBİ

Portekizli yıldızın adı uzun süre Galatasaray'la anılmıştı. Bernardo Silva, yeni takımıyla ilgili kararını Dünya Kupası öncesinde vermek istediğini söylemişti. Bugün itibarıyla Atletico Madrid işi bitirmiş gibi gözüküyor. 1.73 boyundaki yıldız, Sarı-Kırmızılılar'dan senelik 15 milyon euro talep ediyordu.






TEK HEDEF DEĞİLDİ

Sarı-Kırmızılılar açısından tek hedef Bernardo Silva değildi. Cim-Bom, alternatiflere ağırlık verdi. Galatasaray kesin olarak 10 numara bölgesini güçlendirecek. Bütün takviyelerin bir an önce bitirilmesi planlanıyor. Aslan'ın kısa süre içinde farklı isimlerden sonuç alması bekleniyor.

Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi bilen bir hoca' sözleriyle işaret ettiği gizemli isim deşifre oldu! Geçtiğimiz sezon Ajax ile Hollanda'yı sallayan, bu sezon ise Porto'nun başında dünyaca ünlü Jose Mourinho’ya adeta fark atarak Portekiz'de şampiyonluğa uzanan Francesco Farioli.

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, sarı-lacivertli camianın merakla beklediği teknik direktör kriterini ilk kez açıkladı. Safi, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile çalışacağız. Jorge Jesus ile bir temasımız yok" diyerek gündemi sarsarken, perde arkasındaki o isim de deşifre oldu.







Hakan Safi'nin "Türkiye Ligi'ni bilen hoca" tarifinin ardından kulisler adeta yangın yerine döndü. Safi'nin listesindeki bir numaralı teknik adamın, geçmişte Süper Lig'de uzun yıllar görev yapan ve Türkiye'yi çok yakından tanıyan Francesco Farioli olduğu iddia edildi. Farioli'nin Porto ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor.







Türkiye kariyerinin ardından Avrupa'da devrim yaratan İtalyan teknik adam, başarı basamaklarını hızla tırmandı. Geçtiğimiz sezon Hollanda devi Ajax'ın başında şampiyonluğu son anda kaçırarak büyük ses getiren genç çalıştırıcı, bu sezon ise Portekiz'de tarih yazdı. Porto'nun başına geçen Farioli, ezeli rakiplerine ve Jose Mourinho'ya büyük fark atarak Portekiz'de şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.







Süper Lig'de Karagümrük (22 Mart 2021-16 Aralık 2021) ve Alanyaspor'da (31 Aralık 2021-27 Şubat 2023) oynattığı modern ve hücum odaklı futbolla hafızalara kazınan Farioli'nin, Hakan Safi'nin seçimi kazanması halinde sarı-lacivertli koltuğa oturmaya en yakın aday olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçe'den çifte operasyon


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin canlı yayındaki 'iki santrfor alacağız' sözlerinin ardından bombalar patladı. Sarı-lacivertlilerin yeni dönemdeki golcü adaylarının Darwin Nunez ve Serhou Guirassy olduğu iddia edildi.

23.05.2026 14:55:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'den çifte operasyon
 Fenerbahçe'den çifte operasyon

Fenerbahçe'de 23 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıtan başkan adayı Hakan Safi, katıldığı canlı yayında camiayı heyecanlandıracak çok net transfer vaatlerinde bulundu.
Göreve gelmesi halinde kurulacak kadronun kalibresini açıkça ortaya koyan Safi, transfer stratejisini ve bütçe planlamasını şu sözlerle özetledi: "Bugün benim talip olduğum oyuncular dünya yıldızı. Takımı Şampiyonlar Ligi seviyesindeki oyuncularla dolduracağız. Fenerbahçe'nin 3-4 bölgesine dünya yıldızı alacağız. İki santrfor, bir sol stoper ve bir kaleci transferi yapacağız."







Vaatler büyük, cep küçük mü?

Sarı-lacivertli camiada Hakan Safi ve kurmaylarının listesinde olduğu iddia edilen Şampiyonlar Ligi patentli o isimler:
• Kaleci adayı olarak Porto'nun ve Portekiz Milli Takımı'nın 1 numarası Diogo Costa'nın ismi geçiyor.







• Defans hattının solunu sağlama almak isteyen Safi'nin, Manchester United forması giyen Arjantinli dünya şampiyonu Lisandro Martínez için nabız yokladığı ileri sürüldü.







•  İki santrfor sözü veren başkan adayının hedefindeki isimlerin, Dortmund'un golcüsü Serhou Guirassy (alttaki fotoda) ve Al-Hilal forması giyen Darwin Nunez (üstteki fotoda) olduğu iddia ediliyor.







Adım atılacak?

"Fenerbahçeli hayal etmez, hayal ettirir" diyerek taraftara 12 yıllık hasreti bitirme sözü veren Hakan Safi'nin, sandıktan zaferle çıkması halinde bu isimler için resmi adımları derhal atması bekleniyor.

Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem


 
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, kupa şampiyonluğunu değerlendirdi. Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Ancak şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var" dedi
 

23.05.2026 07:21:00
AA
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem

Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupayı kazanan Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, "Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi. Tekke, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, zor bir karşılaşmanın sonucunda kupayı aldıklarını söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi gerekiyor

Seneye daha zor olacağı için daha çok çalışmaları ve eksikliklerini kapatmaları gerektiğini ifade eden Tekke, Trabzonspor için kupa almanın çok şaşırtıcı bir durum olmadığını, taraftarın mutlu bir şekilde stattan ayrılmasını sağladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Ah, bir de destek alsak!

Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Kupayı almanın kendilerine transfer noktasında zaman kazandırdığına dikkati çeken Tekke, "Transfer yapmak gerçekten  zor...  İzlemesi kolay ama istediğimiz oyuncuları alabilmek çok zor. Piyasa inanılmaz derece çok dalgalı. Biraz dinlenelim. Herkes görevini yaptı, daha fazlasını yaparak inşallah dönelim" dedi.

Taraftarlara sitem

Tekke, "Konyaspor taraftarının coşkusu bizimkilerden daha yukarıdaydı. Takıma destek anlamında biraz daha coşkumuzu arttırırsak, bizim arkamızda bir güç olarak sahada yer alırlarsa bundan mutlu oluruz. Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gidecekler, kalacaklar olacak. Gideceklere hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı


 
Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda hakemler, 90 kez penaltı noktasını işaret etti. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi.

23.05.2026 00:49:00
AA
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı

Sezon boyunca 306 karşılaşmada 90 penaltı kararı verilirken, kullanılan atışların 73'ünde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı.
Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım ise Antalyaspor oldu.



En fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı

Süper Lig'de sezon boyunca en fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Bordo-mavililer bu penaltıların 8'ini gole çevirirken sarı-lacivertliler ise beyaz noktadan 6 kez ağları havalandırdı. Trabzonspor'da Onuachu, Antalyaspor karşısında kazanılan penaltıyı gole çevirememişti.  Süper Lig'de Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı. Siyah-beyazlılar, 6 kez topu ağlarla buluşturdu.

Antalyaspor penaltı kullanmadı

Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım Antalyaspor oldu. Lige veda eden Akdeniz ekibi, 34 haftalık sezonda beyaz noktaya gitmezken, 7 kez aleyhinde penaltı verildi. Bu sezon lige veda eden bir başka ekip Zecorner Kayserispor ise 1 kez penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu penaltıdan yararlanamadı. Kayseri temsilcisinin maçlarında rakipleri ise 9 kez penaltı kullanma şansı elde etti.

Penaltı golcüsü Paul Onuachu

Süper Lig'de Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, penaltı atışlarından en fazla skor üreten isim oldu. Nijeryalı futbolcu, beyaz noktada 7'de 6 yapmayı başardı. Fenerbahçe'den Anderson Talisca 5, Gaziantep FK'den Alexandru Maxim ve RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov ise penaltı atışlarından 4'er kez ağları havalandırdı. 

Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı


 
 
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve ailesi şampiyonluk sevinci yaşadı. Eşi Müge Tekke de kupa sevincine katıldı.

23.05.2026 00:27:00
Haber Merkezi/AA
Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı
Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı


Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenen Trabzonspor, 10. kez kupayı kazandı. Son 2 yılda finale çıkan ancak Beşiktaş'a ve Galatasaray'a karşı kupayı kazanamayan bordo-mavililer, bu sezon TÜMOSAN Konyaspor karşısında bu kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz ekibi, 18 kez final oynadığı kupada 10 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

5 sezonluk hasreti dindirdi

En son 2019-2020 sezonunda finalde Corendon Alanyaspor'u 2-0 yenerek organizasyonda şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 5 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarladı.
Karadeniz ekibi, bugüne dek ikişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor'a finalde üstünlük sağlayarak Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.
İlk kez 1976-1977 sezonunda Beşiktaş karşısında kupayı elde eden Trabzonspor, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1983-1984'te Beşiktaş, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda da Corendon Alanyaspor karşısında kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Fatih Tekke ile ikinci finalde kupa başarısı

Trabzonspor, geçen sezon ligin 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor maçının ardından göreve gelen teknik direktörü Fatih Tekke ile ikinci sezonunda ikinci kupa mücadelesinde başarıya ulaştı.
Trabzonspor'da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Fatih Tekke, 11 Mart 2025'te gerçekleştirilen imza töreninin ardından 14 aylık sürede ilk kupasını elde etti.
Karadeniz ekibi, geçen sezon Fatih Tekke yönetiminde Gaziantep'te oynanan final mücadelesinde Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.