logo
26 MAYIS 2026

Finalin adı Eskişehir-Pendik

21.05.2006 00:00:00
İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ne yükselme maçında Pendikspor Bolu'yu, Eskişehirspor ise Kartal'ı farklı skorlarla yenerek finale yükseldiler.

Eskişehirspor ve Pendikspor 23 Mayıs Salı günü saat 16.00'da karşı karşıya gelecek. Final maçından üstün ayrılacak ekip, İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ne yükselecek.Eskişehirspor-Kartalspor: 3-0 İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ne yükselme maçında Eskişehirspor, Kartalspor'u 3-0 yenerek finale yükseldi. Stat: Cebeci İnönü Hakemler: Vedat Yüksel xx, Feridun Kara xx, Cem Honoğlu xx Eskişehirspor: Hakan xx, Kazım xx, Zafer xx, Ulaş x (Dk. 71 Ali x), Turan xx, İshak xxx (Dk. 89 Ümit ?), Akif x, Ramazan xx, Eren xxx, Alper x (Dk. 58 Çetin x) Kartalspor: Soner x, Fatih x (Dk. 84 Ümit x), Fuat x, Ufuk x, Ahmet x, Rahmi x, Tugay x, Sinan x, Necdet x, Candaş x (Dk. 76 Cenk x), Mumin x Goller: Dk. 82 İshak, Dk. 88 Ramazan, Dk. 89 Eren (Eskişehirspor) Sarı kartlar: Dk. 23 Necdet, Dk. 49 Rahmi (Kartalspor) Boluspor-Pendikspor: 0-5 Stat: Cebeci İnönü Hakemler: Cem Deda xx, Selçuk Kaya xx, Serdar Akçer xx Boluspor: Abdurrahman x, İzzet x, Sercan x, Engin x, Gökhan x, Mustafa x (Dk.56 Ömer x), Hüseyin x, Kemal Ongun x, Muharrem x, Caner x (Dk. 45 İsmail x), Abuzer x (Dk. 45 Aytek x) Pendikspor: Gökhan xx, Dursun xx, Mete xx, Hakan xx, Kadir xx, Bilal xx, Yalçın Onur xxx, Kenan xx, Recep xxx, Cem xxx, Mücahit xxx Goller: Dk. 17 Kadir, Dk. 35 ve 40 Yalçın Onur, Dk. 47 ve 67 Mücahit (Pendikspor) Sarı kartlar: Dk. 25. Sercan, Dk. 42 Muharrem, Dk. 87 Ömer, Dk. 89 İzzet (Boluspor), Dk. 7 Kenan (Pendikspor)

Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar

Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek bir operasyon için düğmeye bastı

26.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek tarihi bir operasyon için düğmeye bastı. Cengiz Ünder başta olmak üzere Çağlar Söyüncü, Dominik Livakovic, Diego Carlos ve Musaba gibi yıldızları listesine alan Çorum ekibi, bu dev transfer harekatını resmileştirmek için Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılacak kritik başkanlık seçimini bekliyor.






1. Lig play-off finalinde Erokspor'u devirerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Çorumspor, transfer piyasasını altüst etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı yönetim, Süper Lig'deki ilk sezonunda kalıcı olmak ve ses getirecek bir kadro kurmak için devlerin yıldızlarını gözüne kestirdi.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLACAK

Transfer kulislerinden sızan ilk bilgilere göre, Beşiktaş'ın bonservisini almayı kesinlikle düşünmediği, bonservisinin bulunduğu Fenerbahçe'nin ise geri dönmesine sıcak bakmadığı Cengiz Ünder için Süper Lig'in yeni ekibi tüm imkanlarını seferber etmeye hazır.






4 İSİM DAHA LİSTEDE VAR

Çorumspor'un çılgın transfer listesi bununla da sınırlı değil. Kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe'den 4 oyuncu için de seçilecek yeni başkanı bekliyor.

- Çağlar Söyüncü
- Dominik Livakovic
- Diego Carlos
- Musaba






SEÇİM YAPILDIKTAN SONRA

Çorum yönetimi, bu büyük operasyon için öncelikle Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kritik olağan seçimli genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertlilerin yeni seçilecek başkanı ve yönetiminin belirlenmesinin ardından, Çorumspor masaya resmi teklifle oturacak.






Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte Çorumspor'un bu transferler için vites artırması ve dev kulüplerin kapısını resmen çalması bekleniyor.

Galatasaray'a büyük ikramiye!


 
Galatasaray'a piyango vurdu... Menajerler İngiltere’de küme düşen West Ham'ın 44 milyon Euro’luk yıldız adayı Mateus Fernandes’i teklif etti. Londra ekibinin maaş bütçesini düşürme zorunluluğu nedeniyle kiralama formülünün masaya gelmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendirdi. Taraftara adeta çifte bayram yaşatacak bu dev hamle için süreç başladı.

26.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük ikramiye!
Galatasaray'a büyük ikramiye!

Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, 10 numara bölgesi için İngiltere'den sürpriz bir teklif geldi. Menajerler, Premier Lig'den düşen West Ham'ın Portekizli genç yıldızı Mateus Fernandes'i sarı-kırmızılı yönetime önerdi. Finansal olarak küçülmeye gitmek zorunda olan Londra ekibinin bu durumu, sarı-kırmızılılar için tarihi bir fırsat doğurdu.

Etiket fiyatı yüksek

Mateus, Sporting'den 15 milyon Euro karşılığında Southampton'a transfer olmuş, ardından West Ham oyuncu için tam 44 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.
Premier Lig'de West Ham formasıyla sezonu 3 gol ve 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki maestro, takımının küme düşmesiyle birlikte ayrılık noktasına geldi.







Kiralık olarak gelebilir

İngiltere'de alt lige düşen kulüplerin yaşadığı mali kriz ve maaş bütçesi kısıtlamaları, West Ham'ı da vurdu. Maaş skalasını acilen düzenlemek zorunda olan Londra ekibi, Mateus dahil yüksek kazançlı birçok oyuncusunu kiralamaya sıcak bakıyor. Galatasaray yönetimi, bu finansal zorunluluğu lehine çevirerek Portekizli yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmak için kolları sıvadı.









İstatistikleri iyi

Genç yıldız, Galatasaray'ın ısrarla istediği Bruno Fernandes'in Portekiz futbolundaki veliahdı olarak gösteriliyor. Oyun zekası ve saha içi liderliğiyle büyük benzerlik taşıyan genç oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak cinsten bir profile sahip. Mateus Fernandes, sadece tabelaya yaptığı katkıyla değil, modern futbolun gerektirdiği tüm elit istatistiklerle ön plana çıkıyor.







Baskı Altında Kusursuz (yüzde 87.5 Pas İsabeti)

En yoğun pres altında bile soğukkanlılığını kaybetmeyen Portekizli, yüzde 87.5 pas isabet oranıyla takımını geriden kusursuz çıkarıyor.

Dikine Oyunda Elit

Topu savunmadan alıp üçüncü bölgeye dikine taşıma istatistiğinde, Premier Lig'in en elit genç oyuncuları arasında yer alıyor.

U21 Kategorisinde Premier Lig'in Zirvesinde

Sadece yaratıcı bir 10 ya da 8 numara değil; top kapma, pas arası ve sahipsiz top kazanma metriklerinde Premier Lig'deki U21 orta sahalar arasında zirveye oynuyor. Okan Buruk'un çok sevdiği, hem hücumda hem savunmada yoğun prese dayalı çift yönlü oyun yapısına birebir uyum sağlıyor.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında

Okan Buruk, Yunus Akgün gibi kiralık gönderilip parlayan Berat Luş'u yeni sezon planlamasına ekledi. Bu sezon kiralık gittiği Esenler Erokspor'da sergilediği 5 gol ve 4 asistlik performansla adından söz ettiren 18 yaşındaki genç yetenek için Buruk'tan sürpriz talep geldi. Sözleşmesi 2027'de bitecek olan altyapı patentli yıldız adayının kontratının uzatılmasını ve yeni sezonda doğrudan Galatasaray A Takım kadrosuna dahil edilmesini istedi

26.05.2026 12:03:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlaması şekillenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların teknik patronu Okan Buruk, yerli rotasyonunu güçlendirmek ve öz kaynak düzeninden yeni yıldızlar çıkarmak için kollarını sıvadı. Deneyimli çalıştırıcının yeni sezondaki en büyük sürprizi ise Esenler Erokspor'da kiralık olarak harika bir sezon geçiren genç kanat oyuncusu Berat Luş olacak.






EROKSPOR'A ÖNEMLİ KATKI VERDİ

Sezon başında maç tecrübesi kazanması adına 1. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor'a kiralanan 18 yaşındaki Berat Luş beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdi. İstanbul ekibinde sergilediği etkileyici performansla takımın hücum hattındaki en önemli silahlarından biri haline gelen genç yetenek, sezonu 5 gol ve 4 asistle tamamlayarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.






SÖZLEŞMESİNİ UZATIN TALİMATI

Genç oyuncunun gelişimini yakından takip eden teknik direktör Okan Buruk, Berat'ın performans raporlarından oldukça memnun kaldı. Gelecek sezon genç yıldız adayını A Takım kadrosuna dahil etmeyi düşünen Buruk, yönetimden de kritik bir talepte bulundu.

Başarılı teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple olan mevcut sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan Berat Luş'un mukavelesinin uzun vadeli olarak uzatılmasını istedi. Yönetimin, önümüzdeki günlerde oyuncu ve menajeriyle masaya oturarak yeni sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.






YENİ BİR YUNUS AKGÜN HİKAYESİ

Berat Luş'un Galatasaray'daki bu yükselişi, akıllara sarı-kırmızılıların bir diğer altyapı patentli yıldızı Yunus Akgün'ü getirdi. Tıpkı Berat gibi Florya'da yetişen Yunus Akgün de daha önce Adana Demirspor ve Leicester City'de kiralık olarak forma giymiş, kazandığı tecrübeyle Galatasaray'a dönerek takımın vazgeçilmezi olmuş ve kaptanlık pazubandına kadar yükselmişti.






YAZ KAMPINDA YER ALACAK

Okan Buruk'un hızı, dripling yeteneği ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Berat Luş'u da benzer bir gelişim formülüyle Türk futboluna kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor. Florya'nın yeni "Yunus Akgün" etkisi yaratması beklenen Berat, yaz kampında kendisini kanıtlamak için sahaya çıkacak.

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu

Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı

26.05.2026 10:55:00
Haber Merkezi
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı.

Frankfurt'un Avrupa kupalarından uzak kalması nedeniyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan genç yetenek için Bayern Münih, Dortmund ve Milan gibi devler sıraya girdi. Alman ekibinin istediği astronomik bonservis bedeli ise adeta dudak uçuklattı.







Frankfurt formasıyla sergilediği performansla dikkatleri üzerine Can Uzun, transfer pazarının en gözde ismi. Kulübü Frankfurt'un sportif açıdan hayal kırıklığıyla geçen ve Avrupa kupaları biletini kaçırdığı sezonun ardından, genç oyuncunun takımdan ayrılması an meselesi.

Galatasaray, Can Uzun transferi için resmi adımları attı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılı yönetim, hem oyuncu cephesiyle hem de Frankfurt kulübüyle masaya oturdu.







CAN UZUN AYRILMAK İSTİYOR

Bild'in haberine göre Frankfurt'un önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer alamayacak olması, Can Uzun'u yeni bir arayışa itti. Frankfurt yönetimi 20 yaşındaki yeteneği en az bir yıl daha elinde tutmak istese de, genç oyuncunun "kesinlikle Avrupa arenalarında boy göstermek istediği" ve bu nedenle yaz aylarında takımdan ayrılmaya sıcak baktığı vurgulandı.







ÇOK ÖNEMLİ TAKIMLARIN LİSTESİNDE

4 kez A Millî Takım forması giyen Can Uzun için sadece Galatasaray değil, Avrupa'nın birçok köklü kulübü de pusuda bekliyor. İtalya'dan AC Milan, İngiltere'den Tottenham Hotspur, Newcastle United, Aston Villa ile Almanya'dan Bayern Münih, Can Uzun için aportta bekleyen ekipler.







Can Uzun'un Eintracht Frankfurt ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu durum, Alman kulübünün elini fazlasıyla güçlendiriyor. Sky Sports'un daha önce geçtiği bilgilere göre, Frankfurt'un sportif direktörü Markus Krösche'nin kapıyı 80 milyon Euro civarında bir maksimum ücretle açması bekleniyor.

Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer

Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım’ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı

26.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım'ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı.

Camia "Seçim kaybettirecek 4 transfer" yorumlarıyla ayağa kalktı! Doekhi, Zeballos, Malacia ve Chuki isimlerinin taraftardaki büyük yıldız beklentisini karşılamaktan uzak olduğu konuşulurken, "Aziz Yıldırım neden isimleri açıklamıyor?" sorusu yükselmeye başladı.







Fenerbahçe'de yaklaşan kongre öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım, transfer stratejisine dair çok net mesajlar vererek camiayı heyecanlandırmıştı:

- İki santrfor dahil toplam 6 transferle kadroda ana iskeleti oluşturacağız. Bu oyuncuların hepsi 20-25 Haziran civarındaki sezon açılışına yetişecek. Sonra durup bakacağız, giden olursa ihtiyaca göre yeniden elden geçireceğiz.

Ancak perde arkasında yürütülen transfer operasyonuna dair sızan ilk isimler, kulislerde büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.







4 TANE ÇOK TARTIŞILACAK İSİM

Yıldırım'ın bonservis yükü yaratmamak adına direkt olarak sözleşmesi biten ya da kulübünden ayrılma aşamasındaki oyunculara yöneldiği iddia edildi. İşte konuşulan o isimler:

- Danilho Doekhi: Union Berlin ile yollarını ayıran Hollandalı stoper.
- Exequiel Zeballos: Boca Juniors forması giyen sağ kanat oyuncusu.
- Tyrell Malacia: Manchester United'dan ayrılması beklenen sol bek.
- Chuki: Real Valladolid forması giyen 10 numara.







İSİMLER SONRASI KULİSLER ALEV ALDI

Yıldırım'ın gizlilikle yürüttüğü ancak yakınındaki kişiler tarafından dışarı sızdırılan liste kongre üyeleri ve camia içinde sert eleştirileri de beraberinde getirecek cinsten.

Kulislerde konuşulan iddialara göre; listesindeki bu 4 ismi resmen açıklaması durumunda Aziz Yıldırım'ın seçimi kaybetme noktasına gelebileceği ileri sürülüyor.







4 İSİM AÇIKLANIRSA SAFİ ÖNE GEÇER

Bonservissiz ve soru işaretleri barındıran bu hamlelerin, taraftarın beklediği "dünya yıldızı" profiline uymadığı yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.







Hatta iddialar öyle bir boyuta ulaştı ki, Yıldırım'ın bu sözleşmesiz 4 oyuncuyu resmen duyurduğu anda, diğer güçlü aday Hakan Safi'nin yarışta net bir şekilde öne geçeceği konuşuluyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.