logo
19 MAYIS 2026

"Geçen seneden iyi olacak"

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Sezonu geçen seneden daha iyi bitireceğimizi biliyorum" dedi

04.07.2019 00:00:00
"Geçen seneden iyi olacak"
"Geçen seneden iyi olacak"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, geçen sezon ligde kalmayı başardıklarını belirterek, "Göztepe artık ligde kaldığına sevinen bir takım olmamalı, bunun planlamasını yapıyoruz." dedi.

Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sezon mutlu bitirdikleri sezonda edindikleri çok iyi tecrübeler ve çıkardıkları dersler olduğunu söyledi. Her şeyin yeniden başladığı bir sezona giriş yapacaklarını kaydeden Tuna, şöyle konuştu: "Şu anda 11 kontratlı yabancı oyuncumuz bulunuyor. İçlerinde göndermek istediklerimiz var. Uzun yıllar mukavelesi olan oyuncular var. Yeni oyuncu aldığınızda bu yollamak istediğimiz oyuncuları anlaşarak göndermek istiyorsunuz. Bu süreç devam ediyor. Bir kaç oyuncuyla sezon başlamadan yollarımızı ayıracağız."

"Geçen senden daha iyi bitireceğiz"

Tuna, Göztepelilerin yeni sezondan dolayı bir endişesi olmaması gerektiğini dile getirerek, "Sezonu geçen seneden daha iyi bitireceğimizi biliyorum. Geçen yıl son düdükte yaşadığımız bu heyecan iyi bitirdiğimiz için güzel oldu, o sevinci yaşadık ama Göztepe artık ligde kaldığına sevinen bir takım olmamalı, bunun planlamasını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde eden Yeni Malatyaspor ile düşme hattındaki takımlar arasında son haftalara kadar 6-7 puan fark olduğunu hatırlatan Tuna, "Hedefim Göztepe'yi 50 yıl sonra Avrupa'ya taşımak ama bu gerçekleri görmezden gelmek değil. Bu takıma dahil olacak yeni transferlerle takımı daha güçlü hale dönüştürerek bu hedefleri yaşatmak demek." diye konuştu.

"7 transfer planı"

Tamer Tuna, ilk planlamaya göre 7 oyuncu transfer etmeyi düşündüklerini, bunların içinde genç yetenekli isimlerin de olacağını, şu anda santrfor, stoper, sol bek ve orta saha mevkilerinde görüştükleri iyi oyuncular bulunduğunu ifade etti. Görüşmelerin iyi bir aşamada olduğunu anlatan Tuna, "Birkaç güne sonuç alacağımız ya da Bolu'daki kampa dahil olacak oyuncular olacak." dedi.

Tuna, sezonu bitirdikleri kadroyla yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "İçinde bulunduğumuz durumun tespitini çok iyi yaptık. Geçen yıl neler yaşadık bunun tespitini ve teşhislerini ortaya koyduk. Şimdi sezona başlarken hem taraftarımızı memnun edecek hem de Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak yapacağımız bir planlama var. Bu konuda iyi adımlar atıyoruz."



Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!


 
Beşiktaş'da bir devir sona erdi. Sergen Yalçın istifa etti. Bu sürecin perde arkasından "gençlik krizi" çıktı! Siyah-beyazlı kulübün geleceği olan genç yıldızlara her fırsatta "Çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok, PAF ligine hazırlanmıyoruz" diyerek kapıyı gösteren, altyapı patentli oyuncuları taktiksel ve fiziksel olarak A takım seviyesinin gerisinde görmekle suçlayan tecrübeli hocanın bu katı tutumu soyunma odasında dev bir ihtilale zemin hazırladı. İşte o iddiaların detayları...

19.05.2026 17:38:00
Haber Merkezi
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen kapandı... Deneyimli hoca istifa edip gitti! Ancak bu ayrılığın perde arkasında kulübün geleceğini sarsacak, çok konuşulacak bir "gençlik krizi" yattığı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise Yalçın'ın yönetimle yaptığı görüşmelerde genç oyuncular konusunda net bir tavır koyması olarak gösterildi.







Gençlere fırsat veren bir tip değil

İddialara göre Yalçın'ın, kendisine her "gençler" denildiğinde, "çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok" diyerek kestirip attığı belirtiliyor. Tecrübeli teknik adamın felsefesi ise şu sözlerle özetleniyor. Bu belki de doğrudur, çünkü Yalçın'ın genç oyuncularla ilgili fikri zaten belli: "Biz büyük camiayız, şampiyonluğa oynayan bir camiayız. PAF ligine hazırlanmıyoruz. Daha kaç tane genç olması lazım? 15-20 genç oyuncuyla da sezona başlayamayız."







Gençleri hiç hazır görmedi

Yalçın'a göre genç oyuncu, ancak güçlü ve tıkır tıkır işleyen bir takım omurgası içinde "faydalı bir dişli" olabilir. Semih Kılıçsoy gibi tek başına takımı sırtlamasını beklemenin hem oyuncuya hem takıma haksızlık olduğunu savundu.
Altyapıdan gelenlerin taktiksel olgunluk ve özellikle 'temaslı oyun' konusunda A takım seviyesinin gerisinde kalmasından şikayetçiydi. Fiziksel olarak cevap verilemediğinde, gençliğin bir öneminin kalmadığını düşünen hoca, maç sonlarında da "Çocuklar çok genç, bunu kaldırmaları biraz zor oluyor, onları motive etmekte çok zorlandık" diyerek faturayı gençlere kesiyordu.







Gençler de rest çekti

Yalçın'ın bu katı tutumu, takımdaki genç yetenekleri ve hatta takımdan gönderilen tecrübeli isimleri birer birer patlama noktasına getirdi... Demir Ege Tıknaz, net tavır koydu... "Sergen varsa ben yokum!" dedi ve Braga'ya giti.
Semih Kılıçsoy, "Sergen kalacaksa ben dönmek istemiyorum" restini çekti. Genç yıldızın menajerinin Trabzonspor ve Galatasaray ile dirsek temasında olduğu sızan bilgiler arasında.
Taylan: Sözleşmesinde "Alman Milli Takımı'na seçilirse bonus ödenir" maddesi bulunan genç yetenek, Yalçın'ın tutumu sonrası takımdan ayrılmak istedi.
Yasin Özcan: Dünya Kupası'na gitme hayaliyle geldi ancak son haftalara kadar hiçbir şans bulamadı.
Can Keleş: Takımda bir tane bile sol kanat olmamasına rağmen, sırf Sergen Yalçın yüzünden geri dönmek istemedi.
Ersin Destanoğlu: "Sergen kalacaksa ben gideceğim" diyerek tepkisini ortaya koyduğu konuşuldu.
Emrecan Terzi: Yaşanan bu kaos ortamında takımdan gitti.
Devrim ve Emre Bilgin: Devrim'e hiç şans vermeyen Yalçın, Emre Bilgin'i ise bir kez bile oynatmadı. Hatta Emre'yi "Kim bu?" diyerek düşünmediği Davis'in bile gerisine attı.
Mustafa Erhan Hekimoğlu: Yalçın, genç golcüyü sadece sakatlık ve ceza gibi zorunluluk hallerinde sahaya sürdü.







Rafa krizi yeniden gündemde

Kriz sadece gençlerle sınırlı kalmadı. Takımın yıldızı Rafa Silva giderken, sembol isimler Necip Uysal ve Mert Günok ise gönderildi. İddialara göre bu 3 tecrübeli oyuncunun gönderilmesinin arkasındaki ana sebep de Sergen Yalçın'dı. Üç oyuncunun da Yalçın'ın özellikle genç oyunculara karşı sergilediği kırıcı tutum ve sert yaklaşımdan dolayı hocayla ters düştüğü ve bu yüzden ipinin çekildiği ileri sürülüyor.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha

EURO 2032 adaylık sürecinde UEFA kriterleri Fenerbahçe’yi köşeye sıkıştırdı. İstanbul’daki stat elemelerinde Rams Park koltuk hamlesiyle öne geçerken; Kadıköy’ün göbeğinde sıkışan 47 bin kapasiteli Saracoğlu Stadyumu’nu 65 bine çıkaracak 100 milyon Euro'luk dikey büyüme projelerine, UEFA’nın katı "tahliye güvenliği, dış çevre çemberi ve lojistik/otopark" yönetmelikleri geçit vermiyor

19.05.2026 13:44:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
TFF, UEFA'ya EURO 2032 için vereceği 10 aday stadyumu Ekim ayında 5'e düşürecek. İstanbul'dan listeye giren Atatürk Stadyumu, Rams Park ve Saracoğlu arasından hangi statların nihai listede yer alacağı ise tamamen "kapasite ve hazırlık" durumuna bağlı.

UEFA'nın turnuvada grup aşaması sonrası kritik maçlar için belirlediği "60 bin+ kapasite" kriteri, şu an 47 bin 834 kapasiteye sahip olan Saracoğlu'nu tehdit ediyor.






GALATASARAY İŞİ HIZLANDIRDI

Ezeli rakip Galatasaray, Rams Park'ın kapasitesini koltuk optimizasyonuyla 60 binin üzerine çıkaracak projeyi masaya koydu. Fenerbahçe'nin bu yarışta geri kalmaması için Ekim ayına kadar resmi ve onaylanmış bir kapasite artırım projesini fiilen başlatması zorunluluk haline geldi.






AKIN DA YILDIRIM DA YAPAMAZ

Eski Asbaşkanı Hamdi Akın koordinatörlüğünde hazırlanan ve stadı dikey büyüterek 3 kata çıkarmayı hedefleyen 100 milyon Euro'luk projesi, kağıt üzerinde 65 bin kapasite vaat ediyor. Benzer bir projeyi Aziz Yıldırım yönetimi de daha önce sunmuştu.

Ancak iddialara göre UEFA Stadyum Altyapı ve Güvenlik Yönetmeliği'nin mevcut yerleşim planında bu büyüklükte bir stada vize vermesini imkansız kılıyor. Hatta öyle 3 kritik madde ortaya çıktı ki, UEFA üstü kapalı olarak son dönemde gündemde olan stadın Maltepe'ye taşınması için Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdığı haberleri bile geliyor.






İŞTE İDDİA EDİLEN O 3 MADDE

- Tahliye Güvenliği

UEFA, acil durumlarda stadyumun tamamen tahliye edilme süresini milisaniyeler bazında hesaplar. Çevresi binalarla ve ana yollarla çevrili Kadıköy parselinde, mevcut merdiven ve kapı genişlikleriyle stada 15 bin yeni insan eklemek, tahliye simülasyonlarında ölümcül "darboğazlar" yaratıyor. UEFA, dışarıya doğru genişletilemeyen bir yapının dikeyde büyümesine bu yüzden geçit vermiyor.

- Dış Çevre Güvenlik Çemberi Yetersizliği:

Turnike önlerinde seyircilerin yığılacağı geniş meydanlar şartı aranıyor. Recep Peker ve Taşköprü caddelerine sıfır olan Saracoğlu'nda, 65 bin kişiyi aynı anda stadyum çevresinde güvenle tutacak fiziksel metrekare alanı bulunmuyor.






- Lojistik ve VIP Otopark Krizi:

EURO 2032 standartları, devasa bir sponsor, medya naklen yayın araç filosu ve VIP otopark alanı talep ediyor. Kadıköy'ün göbeğinde bu büyüklükte bir lojistik alanı inşa etmek imkansız.

Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.

2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?

Bir tarafta Real Madrid’i dize getiren, "şok presi" ve Hagi’nin dehasıyla Avrupa’yı sarsan 2000’in UEFA Şampiyonu efsane kadrosu... diğer tarafta Osimhen, Sané ve Torreira gibi atom karıncalarla modern futbolun sınırlarını zorlayan 2026’nın yenilmez armadası... En gelişmiş spor analitiği uzmanları simülasyonlarla iki farklı dönemi futbol tarihinin en dengeli geçiş yılı kabul edilen 2013 şartlarında karşı karşıya getirdi

19.05.2026 12:31:00
Haber Merkezi
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
Futbol dünyasının yıllardır tartıştığı ebedi soru, en gelişmiş spor analitiği şirketi Opta/ StatsPerform'un prediktif veri modellemesiyle nihayet bilimsel bir yanıta kavuştu. 2000 yılında Real Madrid'i deviren UEFA Süper Kupa şampiyonu kadro ile günümüzün modern Galatasaray'ını en dengeli geçiş dönemi kabul edilen 2013 yılında karşı karşıya getirdi.






2000'İN TAKIMI COŞKUYLA BAŞARDI

Maçın başlangıç düdüğüyle iki farklı futbol felsefesinin alan kapma savaşı baş gösterir, Terim'in 2000 efsanesi, kendine has o coşkulu, adam markajına dayalı ve hatları birbirine yakın tutan "şok pres" anlayışıyla oyunu domine etmek isterdi. Ancak karşılarında bugünün çok daha organize, alan kapatmaya yönelik ve toplu/topsuz katı bir disipline sahip olan Okan Buruk sistemi çıkardı.






POPESCO VE KORKMAZ DAYANAMAZDI

Oyunun ilk bölümünde 2000 kadrosu Popescu'nun geriden oyun kurma becerisi, Emre Belözoğlu'nun dar alandan top çıkarma kalitesi ve Hagi'nin geometrik paslarıyla bugünün takımının presini kırmaya çalışır, spor bilimi tam bu noktada devreye girerdi.

Torreira ve Lemina ikilisinin merkezdeki "PPDA" (pas başına yapılan savunma aksiyonu) yoğunluğu, 2000 orta sahasının pas ritmini bozar, topu kazandığı anda Sané ve Barış Alper ile kenarlardan dikey ve patlayıcı geçiş hücumları başlatan 2026 kadrosu, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıkardı.






HAGI'NİN UNUTULMAZ BEYNİ ORTADA

Osimhen ile Bülent Korkmaz ve Popescu arasında ceza sahası ve çevresinde gladyatör savaşı yaşanır, Korkmaz'ın meşhur fedakar ve yapışkan savunması Osimhen'i fiziksel olarak yıpratmaya çalışsa da, Nijeryalı golcünün arkaya attığı yüksek şiddetli sprintler ve topsuz koşuları, ağır olan Popescu'yu pozisyon hatasına zorlardı.






2000 TAKIMI ÇABUK YORULURDU

Hagi'nin Torreira ve Lemina ile eşleşmesi unutulmaz olurdu. Torreira, Hagi'ye adım attırmamak için gölge markajı uygular, ancak Hagi'nin futbol IQ'su ve "xG" (beklenen gol) anomalisi yaratan dehasını kelepçeleyemezdi.

Oyunun son üçte birlik bölümüne girildiğinde, simülasyonun en gerçekçi ve acımasız yüzü ortaya çıkardı. 2013 futbolunun talep ettiği yüksek tempo, modern beslenme, GPS takipli yükleme ve gelişmiş laktat eşiği avantajlarına sahip olmayan 2000 kadrosu yorgunluğa yenilirdi






2013'TEKİ MAÇI 2026 KADROSU KAZANIRDI

2000 orta sahasında Suat, Okan ve Emre'nin geri dönüş koşularındaki gecikme süreleri saniyelerle ölçülür hale gelir, kanatlarda Hakan Ünsal ve Capone, Barış Alper ile Sané'nin patlayıcı gücüne karşı çizgide reaksiyon göstermekte zorlanırdı.

2000 kadrosu savunmayı öne çıkardığında, geçiş hücumlarında Yunus Akgün ve Sallai gibi dinamik ayaklar cezayı keserdi. Yorulan 2000 defansının arkasındaki geniş boşlukları acımasızca kullanırdı.

Hagi'nin dehası ve Jardel'in bitiriciliği 2026 savunmasına çok zor anlar yaşatsa da; Osimhen, Sané ve Barış Alper'li bugünün kadrosu, 2013 şartlarında oynanan bu maçı fiziksel üstünlüğüyle muhtemelen net bir skorla kazanırdı.

Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe'nin kaptanı İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmeye hazırlanan Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi

19.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Fenerbahçe'nin kaptanı Milan Skriniar rüya gibi bir transferle İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi.

Inter ve PSG geçmişiyle savunmanın lideri olarak görülen Skriniar'ın, Real Madrid'den gelmesi muhtemel teklif sonrası ayrılık kararı alacağı konuşuluyor.






Dünya futbolunun gözü kulağı yeniden Real Madrid ve Jose Mourinho birlikteliğinde... Portekizli teknik adamın İspanyol devindeki transfer stratejisi de netleşmeye başladı.






Madrid ekibinde ikinci dönemine başlamaya hazırlanan Mourinho, ilk neşteri savunma hattına vuracak gibi duruyor. Takımın mevcut defans kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen deneyimli çalıştırıcı, radikal kararların altına imza atacağı konuşuluyor.






SAVUNMA LİDERİ OLMASINI İSTİYOR

Mourinho'nun gelecek planları arasında David Alaba ve Antonio Rüdiger yer almıyor. Portekizli hoca, iki oyuncunun da sistemine uymadığını belirterek biletlerini kesti. Yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar yakalayamayan Eder Militao da gözden çıkarıldı.

İddialara göre Mourinho, Real Madrid defansının liderliğini emanet edeceği ismi Milan Skriniar olarak belirledi.






MOURINHO'YA HAYRANLIĞI VAR

Inter'de yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve ardından Paris Saint-Germain formasıyla en üst seviyede büyük bir tecrübe kazanan 31 yaşındaki Skriniar, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de prensiydi. Başarılı stoper de, Portekizli hoca ile olan bağını şu sözlerle özetlemişti:

- Jose Mourinho muhteşem bir teknik direktör. Onunla her zaman harika bir ilişkimiz oldu.






"FENERBAHÇE ENGEL OLAMAZ" İDDİASI

Transfer kulislerinde konuşulan en net gerçek ise, Real Madrid'in bu operasyonda önünün açık olduğu. Skriniar için Real Madrid gibi bir dünya devinden gelecek resmi bir teklif karşısında, Fenerbahçe'nin bu transfere engel olmayacağı belirtiliyor.

Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı

Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı

19.05.2026 12:28:00 / Güncelleme: 19.05.2026 13:30:28
Haber Merkezi
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı. Portekizli teknik adam dönerse idmanda kimseyi tanımayabilir.

Galatasaray ise şampiyonluk iskeletini koruyup dünya yıldızlarıyla kadro mühendisliğinde vites artırırken; Kadıköy'de adeta sil baştan dönemler devam etti.







73 yaşındaki Aziz Yıldırım'ın seçilirse 72 yaşındaki Jorge Jesus'u getireceğinin konuşulduğu şu günlerde Fenerbahçe'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki dramatik kadro değişimi gözler önüne serildi.

Sarı-lacivertlilerin Jorge Jesus yönetiminde 11 Haziran 2023'te Başakşehir'i 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nı müze götürdüğü final kadrosundan bugün takımda tek bir isim bile yok.







BİR TANE BİLE OYUNCU KALMADI

O dönem ilk 11'de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa) ve İrfan Can Eğribayat (Samsunspor) gibi isimler bile bu sezonu farklı kulüplerde kiralık olarak tamamladı.

O maçta Jesus, Oosterwolde'ye şans vermeyip sol bekte Luan Peres'i oynattı. İsmail Yüksek'i de kulübeye mahkum edip Willian Arao ile başladı.







ELİNDEKİ KADROYLA NE YAPARDI?

Portekizli teknik adam bugün takımın başına gelirse, eldeki mevcut malzeme ve taktiksel takıntılarıyla bambaşka bir yapı ortaya çıkabilirdi. Jesus'un o dönem vazgeçmediği 4-1-3-2 sistemi baz alındığında, bugünkü geniş havuzdan Portekizli hocanın sistemine en uygun ve onun tercih edebileceği muhtemel ideal hiyerarşi şu şekilde şekillenebilirdi:

Ederson
Semedo, Škriniar, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde
Alvarez
Fred, Talisca, Asensio
Kerem Aktürkoğlu, Sidiki Cherif







KANTE VE GUENDOUZI'YE YER YOK

Jesus'un bu katı sisteminde Guendouzi'ye yer yok. Hocanın savunmayı üçleme sevdası için aradığı "uzun boylu 3. stoper" profiline Kante kesinlikle uymuyor. Hoca sol bekte Brown gibi bir alternatif yerine fizik gücüyle Oosterwolde'yi ilk sıraya yazardı.







Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza

Galatasaray’da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad’a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti

19.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Galatasaray'da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad'a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti.

Bu durum, Başkan Dursun Özbek'in seçim sonrası için hazırladığı 211.6 milyon TL'lik (4 milyon Euro) yeni mukavele planı öncesi camiada "Yok artık, bu da nereden çıktı?" denilecek bir gelişme oldu.







Galatasaray'da üst üste 4. ve toplamda 26. şampiyonluk kutlamaları devam ederken, teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesinin sona ermesi ve henüz resmi bir uzatma açıklamasının gelmemesi transfer dedikodularını başka bir boyuta taşıdı.
Başarılı teknik adamın Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'ın astronomik teklifini kabul etmeye hazırlandığı ve kısa süre içinde imza atacağı iddiası gündeme geldi.







LAZIO VE NAPOLI DE İSTİYOR

Lazio ve Napoli gibi kulüplerin de listesinde olduğu bilinen Okan Buruk için Al-Ittihad'tan astronomik bir teklif olduğu dedikodusu uzun süredir konuşuluyordu. Suudi kulübünün başarılı teknik adama yıllık 10 milyon Euro gibi baş döndürücü bir ücret teklif ettiği haberi dillendirilse de, "Okan Buruk gitmez" denildiği için hiç üzerinde durulmadı.







ÖZBEK, BURUK'U HEP CEPTE GÖRDÜ

İddialara göre Buruk, yeni bir meydan okuma için Suudi Arabistan'dan gelen teklifi kabul etmeye yakın... ancak son bir kez daha Başkan Dursun Özbek'in teklifini dinleyecek.

Gelen bilgilere göre Buruk'u en fazla kıran ise şimdiye kadar yapılan hiç bir görüşmede Başkan Özbek'in kendisine "senin şu sözleşme işini de halledelim" dememesi oldu.







MAAŞI 4 MİLYON EURO'YA GELECEK

Ayrıca işler her karıştığında yönetimin yerine teknik adam araması, taraftarların olur olmaz kendisini istifaya davet etmesi ve bir türlü bazı kesimlerin tam olarak kabul etmemesi de kırgınlık nedenleri arasında.







Tüm bu iddialara rağmen Başkan Özbek'in 1+1 yıllık yeni sözleşme teklifi hazır. Buruk'un maaşı 157.9 milyon TL'den 211.6 milyon TL'ye yükselecek. Yeni maaşı 4 milyon euro'ya denk gelecek.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00 / Güncelleme: 19.05.2026 12:52:03
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.