logo
24 HAZİRAN 2026

"Gençlerbirliği'ne hiç yakışmıyor"

Gençlerbirliği'nin deneyimli futbolcusu Ahmet İlhan, "Hedeflediğimiz yerin çok altındayız. Özellikle rahmetli başkanımızın isminin verildiği İlhan Cavcav sezonunda bu durumda olmayı hem düşünmüyor hem de istemiyorduk" dedi

04.01.2018 00:00:00
Gençlerbirliği'nin deneyimli futbolcusu Ahmet İlhan Özek, Süper Lig'in ilk yarısını 14 puanla 17. sırada tamamlayan kırmızı-siyahlı ekibi bulunduğu yerden kurtarmak istediklerini söyledi.

Ahmet İlhan, yaptığı açıklamada, Başkent temsilcisinin Süper Lig'deki performansı, kişisel hedefleri, ligdeki şampiyonluk yarışı, yabancı oyuncu kuralı ve Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Sezonun kendileri açısından iyi başlamadığını aktaran 30 yaşındaki hücum oyuncusu, "Hedeflediğimiz yerin çok altındayız. Özellikle rahmetli başkanımızın isminin verildiği İlhan Cavcav sezonunda bu durumda olmayı hem düşünmüyor hem de istemiyorduk." diye konuştu.

Hedeflerinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu vurgulayan Ahmet İlhan Özek, şunları kaydetti: "Sezonun ikinci yarısında bulunduğumuz konumdan kurtulmak istiyoruz. Bu sıra Gençlerbirliği'ne hiç yakışmıyor. Alışık olmadığımız yerdeyiz. İkinci devrenin ilk iki maçı bizim için çok önemli. Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor ile oynayacağız. O maçları kazandığımız zaman önümüz açılacak. Orta sıralardaki takımlarla aramızda uçurum yok. Bir iki maçta kapanabilir. Aradaki farkı kapatacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, öncelikle bu sıradan kurtulup, ilk 10'a oynayan bir takım olmak." İlk yarının son haftalarında kaybetmeyen bir takım olduklarını aktaran Ahmet İlhan, "Ligin son 4 maçında kaybetmemeyi öğrenen bir Gençlerbirliği oluştu. Kupa maçlarını da sayarsak son 7 maçta kaybetmeyen bir takım kimliğine kavuştuk. Bunu devam ettirerek, ikinci yarıda çok farklı bir Gençlerbirliği izletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nin ligde bulunduğu sırayı hak etmediğini aktaran kırmızı-siyahlı futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Takımımıza, hocalarımıza, yönetimimize güveniyoruz. Bu konuda hiçbir zaman 'acaba' demedik. Mağlup olduğumuz maçlardan sonra da sahadan alnımız ak çıkıyorduk. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Saha dışında ve içinde çok güzel bir arkadaşlık var. Çok ağır idmanlar oluyor ama neşeli geçiyor. Hem kendimize hem de takım arkadaşlarımıza güveniyoruz. Buradan çıkacağımıza inancımız tam. Hiçbir kuşku yok."

"Rize'de geçen 2 yılımı unutturmak istiyorum"

Ahmet İlhan Özek, Çaykur Rizespor'da forma giydiği dönemde çok üzüldüğünü ve iki sezonu unutturmak istediğini dile getirdi. Kardemir Karabükspor'da yakaladığı çıkışın ardından Karadeniz temsilcisine transfer olduğunu hatırlatan Ahmet İlhan, şu ifadeleri kullandı: "Karabükspor'da çok güzel sezon geçirdim. A Milli Takım'a kadar yükseldim. Üç farklı kampa katıldım. En iyi zamanımda ayağım kırılmıştı. O benim futbol hayatımı çok etkiledi. Kariyerim yön değiştirdi. Olabilecek daha iyi transferlerim vardı ama nasip değilmiş. Çaykur Rizespor'u tercih etmemin nedeni, beni Süper Lig'de ilk oynatan Hikmet Karaman hocamızın bana 'Büyük takıma gitmezsen benim takıma geleceksin.' demesiydi. Ona söz verdiğim için gittim ama beklenen şekilde geçmedi. Düşünemeyeceğim, 'olmaz' dediğim şeyler oldu. Orası beni çok üzdü. Hem performans açısından iyi değildi hem de kendimi anlatamadığımı düşünüyorum. Sonunda da kadro dışı kaldım. Takımın silkelenmesi adına 3-4 kişi kadro dışı kaldık ama sonrasında iyi toparladım. Bu sezon benim açımdan iyi başlamıştı. Rize'de geçen iki yılımı unutturmak istiyorum."

"Bilal Kısa'yı örnek alıyorum"

Tecrübeli kanat oyuncusu, 32 yaşında Galatasaray'a transfer olan ve A Milli Takım'a seçilen Bilal Kısa'yı örnek aldığını belirtti. Kariyer hedefleri arasında "büyük" takımlarda forma giymek olduğunu kaydeden Ahmet İlhan, "Kariyer planlamamda en büyük hedefim A Milli Takım'a yükselmekti. Çok şükür onu gerçekleştirdim. Ondan sonraki hedefim de büyük takıma gidebilmekti ama o nasip olmadı. Transfer görüşmesi yaptığım dönemde ayağımın kırılması ve sonrasındaki performans düşüklüğü etkiledi. Bundan sonra neden olmasın. Önümüzde Bilal Kısa örneği var. 32 yaşında Galatasaray'a ve A Milli Takım'a gitti. O konuda Bilal Kısa'yı örnek alıyorum. Ancak öncelikli hedefim büyük takımda oynamak değil, Gençlerbirliği adına verebildiğimin en iyisini vermek ve bu koca çınarı daha yukarılara taşıyabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

"Favorim Başakşehir"

Ahmet İlhan Özek, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında favorisinin Medipol Başakşehir olduğunu söyledi. Medipol Başakşehir'in şampiyonluğa yakın olduğunu aktaran kırmızı-siyahlı futbolcu, "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor, kaliteli ekipler. Özellikle Trabzonspor sonradan güzel bir çıkış yakaladı. Şampiyonluk favorisi olarak Başakşehir'i görüyorum. İki yıldır hem kupada hem de ligde ucundan dönüyorlar. Bu sezon onu başarabileceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Turuncu-lacivertlilerin planlı bir şekilde ilerlemeyi Türkiye'de başaran tek kulüp olduğunu savunan Ahmet İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başakşehir için planlı ilerlemeyi Türkiye'de yapan tek kulüp diyebiliriz. Yıllardır Abdullah hocamız var. Başkan ile hoca aynı şeyi düşündükten ve aynı frekansta olduktan sonra bu yapılabiliyor. Son 4-5 sezonda hep aynı futbolcular var ve ara ara takviyeler yapılıyor. Diğer kulüplerde 3 hafta başarısız olan teknik direktör gönderiliyor. Bazen devre arasında 10 futbolcu gidip, 10 futbolcu geliyor. Başakşehir bu konuları aşmış durumda. Yıllardır birlikte oynayan bir futbolcu grubu var. Çok da iyi bir hocaları var. Şampiyon olabileceklerine inanıyorum."

Yabancı oyuncu sınırı ve VAR uygulaması

Ahmet İlhan Özek, Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralı ve çevrim dışı olarak denenen VAR ile ilgili görüşlerini de aktardı. Ligde bazı takımların Türk futbolcuların yarı kapasitesindeki yabancı oyuncuları tercih ettiğini dile getiren 30 yaşındaki futbolcu, "A Milli Takım'da başarı hedefiyle yabancı sınırı yükseltildi ama olmadı. Büyük takımlara çok kaliteli yabancı oyuncular transfer ediliyor ama Anadolu kulüplerine 14'er yabancı geliyor. Onlar da kaliteli olsa hem lig seviyesi yükselecek hem de A Milli Takım'a iyi oyuncular gidecek. Çünkü yabancı sınırının yüksek olduğu yerde iyi yerliler oynayabilir. Ancak bana göre yabancı sınırı çok fazla. Bazı takımlarda yerli futbolcunun yarısı etmeyecek yabancılar oynuyor. Gelecekse kaliteli gelsin. 5-6 kişi olsun ama iyileri gelsin." şeklinde görüş belirtti.

VAR'ın futbolun doğasına aykırı olduğunu savunan Ahmet İlhan Özek, "Futbolcular, teknik adamlar gibi hakemler de hata yapabilir. Bence futbol hatalarıyla güzel. 'Top çizgiyi geçti mi? Videodan izleyelim' demek bence tartışmaya açık bir konu. Her pozisyonda video hakeme koşma olayları yaşanabilir. Hem sürenin uzayacağını hem de akışın gideceğini düşünüyorum. Birçok pozisyonda video hakeme bakılır ve oyun çok durur. Bazen top bizden çıkıyor, durumu biliyoruz ama ona bile itiraz ediyoruz. Belki bu da video yardımcı hakemi getiren etkenlerdendir." diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'nin yeni sağ beki

Fenerbahçe, Nelson Semedo'yla yollarını ayırmak istiyor. Portekizli futbolcu satılırsa onun yerine Crystal Palace Kulübü'nün Kolombiyalı yıldızı Daniel Munoz düşünülüyor

24.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni sağ beki
Fenerbahçe'nin yeni sağ beki
Nelson Semedo'nun Fenerbahçe'deki sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak. Sözleşmesinin son senesine giren 32 yaşındaki tecrübeli futbolcu için teklif bekleniyor. Uygun bir öneri gelirse, Portekizli oyuncuyla yollar ayrılacak. Sonrasında ise Daniel Munoz konusunda gaza basılacak.

15 MİLYON CİVARINDA

Crystal Palace, onun yerine takviye yapmayı planlıyor. Asıl yeri sağ bek olan Daniel Munoz geçen sezon orta sahanın sağında tercih edildi. İngiliz ekibinin en az 15 milyon euro seviyesinde bir beklentisi olduğu öğrenildi. 1.80 boyundaki futbolcunun 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.

INTER'İN DE İLGİSİ VAR

30 yaşındaki oyuncu şu anda Kolombiya Milli Takımı'nın kampında bulunuyor. Dünya Kupası'nın ardından transferiyle ilgili sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Bu arada Fenerbahçe dışında Inter'in de bir ilgisi olduğu konuşuluyor. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var: Semedo satılamazsa, Munoz işi de yatacak.

Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi

Birçok İngiliz ekibinin transfer listesinde bulunan Roland Sallai, Singo'nun sakatlık durumu sebebiyle hiçbir yere gönderilmeyecek. Macar futbolcu, yeni sezonda da Sarı-Kırmızılı formayı giyecek

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Wilfried Singo sağlıklıyken Galatasaray'da çok iyi maçlar çıkardı. Ancak sorun şu ki; çok sık sakatlandı. Bunun son örneği de Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yaşandı. Galatasaray'da bu yaz satılma ihtimali bulunan isimlerden biri Roland Sallai'ydi... Bugün itibarıyla kesin kalıyor!

3 KULÜP VARDI

İngiltere'den Tottenham, Hull City ve Fulham, Macar futbolcuyla ilgileniyordu. Normal şartlarda Galatasaray Yönetimi iyi bir teklif gelmesi durumunda Sallai'yi satacaktı. Ancak Singo bütün dengeleri değiştirdi. Yeni sezonda sağ bekteki 1 numaralı isim Sallai olacak.

NEREDEYSE SAKATLANMIYOR!

Macar yıldız, Galatasaray kariyerinde sadece 5 maçta sakatlığı sebebiyle forma giymedi. 29 yaşındaki futbolcu, 2024 yazında transfer edilmişti. Bu 5 karşılaşmanın ne kadar az olduğunu şöyle açıklayabiliriz: Roland Sallai, Cim-Bom'da 80 resmi mücadeleye çıktı!

Toure Beşiktaş'ta devam edebilir

Beşiktaş, Atalanta'dan kiraladığı El Bilal Toure'nin satın alma opsiyonunu kullanmadı. Ancak Malili futbolcunun farklı şekilde kadroda tutulması planlanıyor

24.06.2026 12:02:00
Haber Merkezi
Toure Beşiktaş'ta devam edebilir
Toure Beşiktaş'ta devam edebilir
Beşiktaş 2025 yazında Atalanta'dan El Bilal Toure'yi kiralamıştı. Oyuncunun 15 gol atması halinde 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu zorunlu olarak devreye girecekti. Malili yıldız bütün kulvarlarda 7 gol üretti. Siyah-Beyazlılar, gol sayısına bakmadan 15 milyon euroyu ödemesi halinde de 24 yaşındaki futbolcunun tapusunu ele geçirecekti.

SÜRE BAKIMINDAN SORUN YOK

Ancak yönetim böyle bir yola başvurmadı. Yine de oyuncudan vazgeçilmediği öğrenildi. Siyah-Beyazlılar, El Bilal Toure'yi yeniden kiralamak istiyor. Konuyla ilgili ilk temaslar da kuruldu. 1.85 boyundaki hücumcunun Atalanta'daki mukavelesi 30 Haziran 2028'e kadar devam ediyor. Yani süre bakımından kiralanmasının önünde engel yok.

BİRAZ BEKLEYECEKLER

Atalanta Yönetimi, konuyla ilgili acele etmek istemiyor. Farklı kulüpler devreye girerse, durum değişebilir. Çünkü Serie A temsilcisinin birinci önceliği El Bilal Toure'yi satmak... Eğer beklenen teklifler gelmezse, Beşiktaş'ın kiralama önerisi değerlendirilebilir.

Arda Güler'de çember daralıyor

Real Madrid 10 numara pozisyonu için Bernardo Silva'yla anlaşmıştı. Merkez orta sahada da Lille'den Ayyoub Bouaddi'ye gittiler. Bu iki bölgede de görev yapabilen Arda Güler'in geleceği tehlikeye girmiş gibi gözüküyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Arda Güler'de çember daralıyor
Arda Güler'de çember daralıyor
Real Madrid'i yeni sezondan itibaren Jose Mourinho çalıştıracak. Dünya devi, 10 numara transferinde Bernardo Silva'yı resmen bitirdi. Bu hamlenin ardından Arda Güler'in merkez orta sahaya kaydırılabileceği düşünülüyordu. Ancak yaşanan son gelişmenin ardından bu bölge de zora girdi...

ÖDEMEYİ GÖZE ALDILAR

Madrid, Lille'in 18 yaşındaki genç yeteneği Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamaya başladı. Fransız ekibinin en az 70 milyon euroluk bir bonservis beklentisi olduğu konuşuluyor. Real'in ise bu rakamı ödemeyi göze aldığı belirtildi. Eğer Ayyoub Bouaddi de kadroya katılırsa, Arda'nın durumu daha da zorlaşacak.

SATILABİLİR Mİ?

Arda Güler'in adı Arsenal ve PSG gibi takımlarla anılıyordu. Real Madrid'in, Ayyoub Bouaddi'yi resmen kadroya katması durumunda milli futbolcuyu satabileceği iddia edildi. Şu anda La Liga temsilcisinde birçok oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor. Real Madrid açısından hem alış hem de satış konusunda çok sıcak bir yaz yaşanacak...

Golcü dedin mi Nijerya!

Galatasaray'da Mauro Icardi sonrasında yapılacak forvet transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Al-Ittihad'dan ayrılmak isteyen Nijeryalı George Ilenikhena için kiralama teklifi sunacak

24.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
Golcü dedin mi Nijerya!
Golcü dedin mi Nijerya!
Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad kış döneminde Monaco'ya 33 milyon euro ödeyerek George Ilenikhena'yı kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki genç forvetle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Fakat 1.85 boyundaki futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde sadece 2 maçta şans buldu.

SEZON ORTASINDA OYNANMAYACAK

Bazı sorunlar yaşayan George Ilenikhena, takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray'ın da kiralama teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Nijeryalı futbolcu, bugüne kadar milli takım forması giymedi. Ancak aday kadroya davet edilse bile önümüzdeki sezon Afrika Kupası sezon ortasında oynanmayacak. Yani takımı yalnız bırakmayacak.

HER KOŞULDA "GENÇ" KALACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için belirlediği yabancı kontenjanı; 10+4. Kural değişse de değişmese de George Ilenikhena her türlü genç kontenjanının içerisinde yer alacak. Çünkü sadece 19 yaşında... Olası transfer görüşmelerinde Victor Osimhen'in de vatandaşıyla temas kurması bekleniyor...

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu

22.06.2026 10:00:00
Haber Merkezi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk iki maçından puan çıkaramayan A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculara net bir şekilde sahip çıktı.

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu.

Takımın Arizona'daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Vincenzo Montella'nın istifasının kesinlikle gündemde olmadığını açıkladı.

Kulüp takımlarındaki sabırsızlık kültürünün milli takıma taşınmaması gerektiğini belirten TFF Başkanı, yola çıktıkları insanları yarı yolda bırakmayacaklarını ifade etti.

Sorumluluk yönetimde

Başarısız sonuçların sorumluluğunu federasyon yönetimi olarak tamamen üstlendiklerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncu grubuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kadrodaki futbolcuların çoğunun henüz yolun başında, 20 yaş civarında genç isimler olduğunu hatırlatan başkan, bu jenerasyonun gelecekteki 3-4 turnuvada daha ülkeyi başarıyla temsil edeceğini vurguladı.

Sahada oynanan futbola da değinen Hacıosmanoğlu, iki maçta toplam 65 şut çekilmesine rağmen topun kaleye girmemesini büyük bir şanssızlık olarak nitelendirdi.

Sert eleştirilere ve nifak iddialarına tepki

Futbol tabanından gelen yapıcı teknik analizlere ve eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten TFF Başkanı, sınırları aşan hakaret içerikli yorumlara sert tepki gösterdi.

Takım içinde huzursuzluk veya kavga varmış gibi göstererek nifak tohumu ekmeye çalışan odakların farkında olduklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, isim vermeden bazı çevrelere yönelik olarak sinsi yaklaşımların milli takıma zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki son karşılaşmasında prestij mücadelesi için ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.