Patates püresi
Malzemesi:
600 g patates (kabukları soyulup iri parçalar
halinde doğranmış)
100 ml (2/5 su bardağı) süt
3 çorba kaşığı margarin
5 çorba k. kaşar peynir rendesi
tercihen beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber
1 çorba k. tuz
Hazırlanışı
Patatesleri bir tencereye koyun üzerine, birkaç parmak aşacak biçimde, içine bir çorba kaşığı tuz eklenmiş soğuk suya katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp patatesleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, haşlayın. Bu sürenin sonunda haşlanmış patatesleri bir kevgirden geçirerek süzdürün. Haşlanmış patatesleri temiz bir tencereye aktarın. Sütü, margarini peyniri ve biberi katıp, patates ezeceği ya da tahta bir kaşıkla karıştırarak kremsi bir kıvama getirin.
Malzemesi:
600 g patates (kabukları soyulup iri parçalar
halinde doğranmış)
100 ml (2/5 su bardağı) süt
3 çorba kaşığı margarin
5 çorba k. kaşar peynir rendesi
tercihen beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber
1 çorba k. tuz
Hazırlanışı
Patatesleri bir tencereye koyun üzerine, birkaç parmak aşacak biçimde, içine bir çorba kaşığı tuz eklenmiş soğuk suya katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp patatesleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, haşlayın. Bu sürenin sonunda haşlanmış patatesleri bir kevgirden geçirerek süzdürün. Haşlanmış patatesleri temiz bir tencereye aktarın. Sütü, margarini peyniri ve biberi katıp, patates ezeceği ya da tahta bir kaşıkla karıştırarak kremsi bir kıvama getirin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.