HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 MAYIS 2021, PERŞEMBE

Halil İbrahim Sofrası

01.07.2001 00:00:00
Fırında ıspanaklı patates

MALZEMELER

* 1 kg Patates

* 1 kg ıspanak

* 1 Kavanoz konserve mantar veya 250 gr. taze mantar (tercihan konserve mantar )

* 100 gr kaşar peyniri

* Miktarı isteğe bağlı acı pul biber, tuz, karabiber ve fesleğen

* Yarım su bardağı sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI

Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıspanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200 dercede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir.
Megadentist



logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.